هوش مصنوعی
تبدیل شدن فناوری هوش مصنوعی به عنوان عضوی جدید و البته غیر منفک در عصر مدرن و تاثیر شگرفی که در دنیای امروز به دنبال دارد، یکی از موضوعات قابل بحثی است که این روزها به آن زیاد پرداخته میشود. یکی از نمونه هایی که در این باره میتوان به آن اشاره کرد سامانهی تشخیص محتوای تصویر گوگل است. با توجه به گزارش آجای آگراوال (Ajay Agrawal)، استاد دانشگاه ترنتوی کانادا (University of Toronto) در «اجلاس یادگیری ماشینی و بازاری برای اطلاعات»، انسان باید در مورد توانایی های الگوریتم های هوش مصنوعی مانند یادگیری عمیق و تاثیرات آن روی شکل دهی دوباره اقتصاد جهانی، تحقیقاتی انجام دهد. آگراول، گسترش هوش مصنوعی در عصر حاضر را به رونق اینترنت در سال ۱۹۹۵ شبیه دانسته است. با الی گشت همراه باشید تا بیشتر از این موضوع بدانید.
مطالب مرتبط: گردشگری مدرن فیلتر، راهیی برای رهایی از ایمیل های اسپم
وی در این باره معتقد است؛ در آن زمان به اینترنت به عنوان یک فناوری جدید و نوظهور نگاه شده و فرصتهای اقتصادی تازه و کسب وکارهای آنلاین در آن مشخص شد. با وجود این برخی اقتصاددانها اینترنت را به عنوان یک اقتصاد جدید قبول نکردند. برای این افراد اینترنت دروازه ای به یک اقتصاد جدید تلقی نمی شود؛ بلکه تنها یک راه جدید و راحتتر برای خرید کالا است. آگراوال گفت: «اقتصاد دانها این تفکر را دارند که فناوری باعث کاهش هزینهها در بعضی زمینههای خاص میشود.»
به عنوان مثال میتوان به پیدایش رایانه و ماشین حسابهای نخستین، اشاره کرد که هزینه محاسبات را برای کارمندان اداره آمار، کم کرده، آنها را از عملیات دستی و صرف زمان طولانی، بینیاز ساخته است. بهطور مشابه با ظهور دوربینهای دیجیتال، کاربران می توانند با استفاده از سخت افزار و نرم افزارهای به کار رفته در آنها عکس های با کیفیتتر و دقیقتری تهیه کنند. تمامی این موارد، بشریت را به سمت یادگیری ماشینی و توانایی آن برای آموزش دیدن از طریق اطلاعات و پیش بینی داده الگوها رهنمون میسازد.
وی ادامه داد ظهور یادگیری ماشینی، هزینه های پیشبینی را کم کرده و در نتیجه بعضی ارزشها را افزایش میدهد. به عنوان نمونه، در حال حاضر اگر دکتری بخواهد فردی که از ناحیه پا آسیب دیده درمان کند، ابتدا باید از اشعه ایکس ری استفاده کرده و سؤالاتی را از بیمار بپرسد؛ اما در آینده این روند به کمک هوش مصنوعی با سرعت بسیار بالاتری و هزینه کمتری انجام شده و می تواند لقب بهترین روش درمانی را به خود اختصاص دهد. آگراوال افزود: «ماشین های هوشمند جایگزینی برای پیش گوییهای انسانها است. همچنین از آنها میتوان به عنوان یک ابزار تکمیلی برای افزایش سطح عدالت و قضاوت انسانها استفاده کرد.» وی به عنوان مثال به یک هوش مصنوعی اشاره کرد که توانسته در دادگاههای حقوق بشر اروپا به کار گرفته شود و نتیجه ۷۹ درصد از ۶۰۰ محاکمه برگزار شده را به درستی تشخیص دهد. با وجود این تعدادی از تحلیلگران براین اعتقادند، این فناوری نمیتواند جایگاه انسانها را در زمینه حقوق به دست بیاورد. در واقع آنها نمیخواهند که این فناوری جایگاه انسانها در دادگاهها را تصاحب کند؛ بلکه تنها میخواهند به انسانها در برقراری عدالت یاری برساند.