شهر وان در شرق ترکیه واقع شده است. این شهر دارای آثار تاریخی متعددی است که قدمت برخی از آنها به دوران اورارتو میرسد. شهر وان به دلیل فاصله نسبتاً کمش تا مرز ایران و همچنین هزینه پایین سفر به آن، همواره یکی از مقاصد موردعلاقه گردشگران ایرانی بوده است. در این راهنما از مجله گردشگری الی گشت با هزینه های سفر به وان آشنا خواهیم شد.
راه های سفر به وان
بهطورکلی ۴ راه برای سفر به وان وجود دارد:
- سفر با هواپیما
- سفر با قطار
- سفر با خودروی شخصی
- سفر با اتوبوس
هزینه های سفر به وان با هواپیما
از نظر هزینه های سفر به وان، سفر هوایی گرانترین اما راحتترین گزینه موجود است. برای سفر هوایی از تهران به وان ترکیه دو راه اصلی وجود دارد:
سفر هوایی تهران-وان: این کوتاهترین راه هوایی است. فاصله هوایی تهران تا وان حدود یک ساعت است.
سفر هوایی دومرحلهای تهران-استانبول -وان: در این راه دو ساعت برای رسیدن به استانبول و سپس دو ساعت دیگر برای رسیدن از استانبول به وان نیاز است.
قیمت بلیط هواپیمایی مستقیم تهران-وان متغیر است و معمولاً بین هشت تا سی میلیون تومان است که بستگی به فصل و تاریخ سفر دارد.
برای خرید آنلاین ارزان ترین تور وان الی گشت اینجا کلیک کنید.
هزینه های سفر به وان با قطار
سفر به شهر وان در شرق ترکیه با قطار یک انتخاب مناسب و راحت اما طولانی است. مسافران میتوانند از دو مسیر تهران و تبریز به وان سفر کنند. سفر از تهران حدود یازده ساعت طول میکشد درحالیکه از تبریز کمی کمتر از ده ساعت به طول میانجامد. هزینههای سفر به وان با قطار از تهران به مقصد وان حدود پانصد هزار تومان است. سفر با قطار راحتتر از خودروست زیرا مسافر میتواند مسیر را بدون خستگی رانندگی سپری کند. همچنین در هزینه سوخت مصرفی هم در این روش صرفهجویی میشود.
هزینه های سفر به وان با خودروی شخصی
سفر با وسایل نقلیه شخصی یکی از سبکهای مسافرت است که طرفداران خاص خودش را دارد. افرادی که این نوع سفر را ترجیح میدهند، بیشتر به جاذبههای مختلف منطقه علاقهمند هستند تا پیروی از برنامهای ثابت. البته این سبک سفر دارای چالشهای خاص خودش و بهطورکلی دشوارترین گزینه برای سفر به وان به شمار میرود و هزینههای سفر به وان با استفاده از خودروی شخصی بالاست.
نقاط مرزی ایران و ترکیه برای سفر به وان
سه مرز ایران و ترکیه عبارتاند از: بازرگان، سرو و رازی. هر کدام از این مرزها فاصله متفاوتی تا شهر وان دارند. مرز رازی نزدیکترین مرز به این شهر است.
سفر به وان از مرز رازی
یکی از مهمترین مرزهای زمینی بین ایران و ترکیه مرز رازی است. این مرز در شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی واقع شده است. مرز خوی به دلیل نزدیکی بیشتر به وان و شهرهای مهم ایران، پرترافیکترین مسیر زمینی برای سفر به ترکیه محسوب میشود.
بسیاری از مسافران ایرانی به دلیل صرفهجویی در زمان، از این مرز برای ورود به ترکیه استفاده میکنند. شهر وان ترکیه نیز به دلیل نزدیکی به مرز خوی، یکی از محبوبترین مقاصد ایرانیان در ترکیه به شمار میرود.
سفر به وان از مرز بازرگان
مرز بازرگان واقع در ماکو یکی از معابر ورودی اصلی به ترکیه است. این مرز ۲۴ ساعته فعال است و نهتنها خودروهای شخصی بلکه وسایل نقلیه ترانزیتی نیز میتوانند از آن عبور کنند. به همین دلیل این مرز هم ترافیک و شلوغی بالایی دارد.
شهر وان ترکیه حدود ۲۰۶ کیلومتر از مرز بازرگان فاصله دارد که باتوجهبه سرعت متوسط میتوان زمان سفر بین این دونقطه را حدود ۲ ساعت و نیم برآورد کرد؛ بنابراین عبور از مرز بازرگان هم برای سفر به شهر وان ترکیه گزینه مناسبی به نظر میرسد.
سفر به وان از مرز سرو
این مرز میان ایران و ترکیه و در شهر ارومیه واقع شده است. فاصله وان تا مرز سرو حدود ۲۲۸ کیلومتر است که طی سه ساعت میتوان آن را پیمود.
مدارک مورد نیاز برای سفر به وان با ماشین شخصی
همانطور که پیشتر هم اشاره شد، سفر به شهر وان در ترکیه با ماشین شخصی چالشهای خودش را دارد و بهطورکلی هزینه های سفر به وان با خودروی شخصی همبالاست. برای ورود به این شهر باید پیش از عبور از مرز، مجوز ورود و پلاک خارجی برای خودرو تهیه کنید. همچنین به دلیل قیمت بالای سوخت در ترکیه، هزینههای تردد در خاک ترکیه با ماشین شخصی بسیار بالا خواهد بود.
کاپوتاژ خودروی شخصی
برای دریافت کاپوتاژ باید به اداره گمرک مراجعه کنید. پس از بررسی مدارک، اداره گمرک کاپوتاژ را در اختیار شما قرار میدهد. با کاپوتاژ میتوانید خودرو را به مقصد موردنظر خودتان ببرید. هزینه کاپوتاژ خودرو چیزی بین چهارصد تا هشتصد هزار تومان است. البته توجه داشته باشید کاپوتاژ فقط مدت محدودی معتبر است.
پلاک و گواهینامه بین المللی
پس از تکمیل کاپوتاژ خودروی شما، لازم است برای دریافت گواهینامه رانندگی بینالمللی به مرکز جهانگردی مراجعه کنید. در این مرکز باید پس از مراحل اداری موردنیاز، گواهینامه بینالمللی یکساله یا سهساله خودتان را دریافت خواهید کرد. بهمحض دریافت این کارت، میتوانید با ارائه آن و گواهی مربوط به کاپوتاژ خودرو، پلاک بینالمللی موردنیاز را از مرکز مزبور دریافت کنید. هزینههای سفر به وان برای دریافت پلاک و گواهینامه بینالمللی خودرو دو میلیون تومان است.
بیمه شخص ثالث ترکیه
برای سفر با خودرو شخصی به کشور ترکیه، همانند ایران باید بیمه شخص ثالث را تهیه کرد. این بیمه را میتوان از شعب بیمه و نیز در مرزها خریداری کرد که معمولاً مدت اعتبار آن تا ۹۰ روز است. هزینه بیمه بستگی به دو عامل زمان سفر و نوع خودرو دارد.
مدتزمان سفر تعیینکننده میزان ریسک بوده و نوع خودرو نیز به دلیل داشتن ویژگیهای مختلف ایمنی و توانایی تا حدودی بر میزان ریسک تأثیرگذار است؛ بنابراین کسانی که قصد دارند برای مدت بیشتری با خودرویی با ریسک بالاتر به شهر وان سفر کنند، باید مبلغ بیشتری را برای بیمه شخص ثالث پرداخت نمایند.
هزینه های سفر به وان با اتوبوس
متداولترین روش سفر با وان از طریق آژانسهای گردشگری و با اتوبوس یا ون است. در ادامه با هزینههای سفر به وان با استفاده از اتوبوس از تهران و تبریز بیشتر آشنا خواهیم شد.
سفر به وان با اتوبوس از تهران
اگر قصد سفر با اتوبوس از تهران به وان ترکیه را دارید، باید به ترمینال مسافربری غرب مراجعه کنید. در این ترمینال، اتوبوسهای شرکتهای مختلف مسافربری شبها حدود ساعت هفت از تهران به مقصد خوبی حرکت میکنند. قیمت بلیط اتوبوس تهران خوی چیزی بین سیصد تا ششصد هزار تومان است.
فاصله تهران تا خوی حدود هشتصد کیلومتر است که در حدود دوازده ساعت با اتوبوس طی میشود. از خوی میتوانید با ون یا تاکسی خودتان را به مرز رازی برسانید که زمان طی این مسافت حدود یک ساعت و نیم خواهد بود. در مرز باید اسناد و مدارک خودتان را برای عبور ارائه دهید. به دلیل ازدحام بالا، باید ۲ تا ۴ ساعت صبر کنید تا موفق به عبور از مرز و ورود به خاک ترکیه شوید.
سپس میتوانید با استفاده از ون یا تاکسی با طی حدود دو ساعت مسیر، با ون یا تاکسی به شهر وان و هتل موردنظر خودتان برسید. دقت داشته باشید که درصورتیکه از طریق تورهای مسافرتی اقدام کنید، تمامی این مراحل و هزینه های سفر به وان از پیش هماهنگ شده و این فرایند تسهیل خواهد شد.
سفر به وان با اتوبوس از تبریز
اگر قصد سفر به وان از شهر تبریز را دارید، میتوانید خودتان را در حدود هفت ساعت به خوی برسانید. باقی مراحل و هزینه های سفر به وان از تبریز همانند تهران خواهد بود.
هزینه های سفر به وان از نظر اقامت
شهر وان یک مقصد جذاب برای سفرهای کوتاه است و برای اقامت در آن، هتلها و آپارتمانها دو گزینه موجود هستند. هزینه اقامت در هتلهای این شهر حداقل پنج میلیون تومان برای هر شب است.
اجاره آپارتمان برای اقامت در شهر کوچک وان بهترین گزینه است. هزینه های سفر به وان و اقامت در آپارتمانها بسته به مکان و امکانات آنها متفاوت است. اما در مقایسه با هتلها، قیمتهای اجاره روزانه آپارتمانها از شبی هزار لیر آغاز میشود که از لحاظ اقتصادی مقرونبهصرفهتر است. با انتخاب آپارتمان برای اقامت، شما بهعنوان مسافر قادر خواهید بود از امکانات خانه، مانند آشپزخانه مجهز و احتمالاً امکانات اضافی مانند اینترنت وای فای بهره برداری کنید.
در نتیجه، برای سفر به شهر وان، توصیه میشود از اجاره آپارتمان استفاده کنید. این گزینه نهتنها امکانات راحتی را به شما ارائه میدهد، بلکه از لحاظ مالی نیز مناسبتر است.
هزینه های خورد و خوراک در وان
در مورد هزینه های سفر به وان از نظر خورد و خوراک، برای صرف غذا در یک رستوران متوسط در این هر، حداقل باید حدود صد و پنجاه لیر پرداخت کرد. البته، در صورت تمایل به غذاهای فست فود، میتوانید غذا را با قیمتی حدود پنجاه تا صد لیر تهیه کنید. همچنین قیمت یک فنجان قهوه در وان حدود بیست لیر و بطری آب نیز با قیمتی حدود ده لیر در دسترس است.
در وان، برخی از غذاهای محبوب شامل دونر کباب (صد و پنجاه لیر)، پیتزا (دویست لیر)، کوفته (صد و سی لیر) و جوجه کباب (صد و شصت لیر) هستند. در کل، هزینههای غذا و نوشیدنی در وان متغیر است و بستگی به نوع رستوران یا غذاخوری، نوع غذا و سطح خدماتی که انتخاب میکنید خواهد داشت.
هزینه های سفر به وان از نظر حمل و نقل
شهر وان یک شهری کوچک است و هزینه حمل و نقل در آن در مقایسه با شهرهای بزرگ نسبتاً ارزان است. افراد معمولاً از اتوبوس، تاکسی، مینی بوس و ون برای جا به جایی در این شهر استفاده می کنند.
اتوبوس ها در شهر وان بسیار پرکاربرد هستند. معمولاً هزینه اتوبوسها کمتر از ۷ لیر ترکیه است و بهراحتی میتوان با استفاده از آنها به مقصد موردنظر رسید. همچنین، تاکسیها در وان نیز نسبت به شهرهای بزرگ ارزانتر هستند. حداقل قیمت سفر با تاکسی در این شهر ۵۰ لیر ترکیه است. بااینحال، این قیمت ممکن است بسته به مسافت موردنظر و ترافیک روزانه متغیر باشد.
مینیبوسها که در ترکیه با نام دلموش خطاب میشوند نیز گزینه دیگری برای حملونقل در وان هستند. قیمت مینیبوسها از ۷ لیر ترکیه شروع میشود و معمولاً مناسب و اقتصادی است. نکتهای که باید در ارتباط با هزینه های سفر به وان در نظر داشته باشید، قیمت بالای بنزین است. در ترکیه بنزین با قیمت متوسط لیری ۵۰ لیر عرضه میشود. در کل، میتوان گفت که حملونقل در شهر کوچک وان نسبت به شهرهای بزرگتر ارزانتر است.
هزینه های خرید در وان
وان ترکیه، یک شهر مرزی است که برای خرید کالاهای متنوع شهرت دارد. در این شهر، بازارهای زیادی وجود دارد که معمولاً فروشندگان آنها کمی زبان فارسی هم میدانند؛ بنابراین برای خریداران ایرانی ارتباط برقرارکردن با آنها راحت است.
بهترین زمان برای سفر به وان برای خرید، زمان حراج و روزهای بلک فرایدی است. در این روزها، می توانید محصولات برندهای معتبر را با قیمتهای مناسبتری خریداری کنید. برای بهرهبرداری حداکثری از سفر خودتان، توصیه میشود قبل از سفر با بهترین و ارزانترین مراکز خرید در شعر وان آشنا شوید، تا بتوانید کالاهای باکیفیت بالا را با قیمت مناسب تهیه کنید.
هزینههای سفر به وان در ارتباط با قیمت برخی از محصولات مانند شلوار جین، پیراهن زنانه و کفش، معمولاً بین ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ لیر ترکیه است. باتوجه به تنوع و کیفیت محصولات، وان ترکیه مقصدی مناسب برای تجربه خریدی باکیفیت و لذتبخش است.
مطالب مرتبط: راهنمای سفر به وان در ترکیه شهرهای معروف ترکیه را می شناسید؟
۱۳ نظرات
با سلام و سپاس از اطلاعات مفیدی که در سایت قرار میدهید.
سلام،ممنون بابت اهنمایی کردنتون،واقعا عالى بود،خسته نباشین
سلام ایا وان باغ پرندگان باغ گل و…نداره
اصلا ساحل برای شنا داره؟؟؟
سلام دوست عزیز
در شهر وان دریاچه ای به همین نام وجود دارد که قابلیت شنا هم دارد. به غیر از دریاچه یک پارک آبی هم در آن وجود دارد. برای این که اطلاعات بیشتری درباره ی سفر به این شهر داشته باشید پیشنهاد می کنیم که راهنمای سفر به وان را مطالعه کنید.
https://www.eligasht.com/Blog/?p=73049
عالی بود ممنون از راهنمایی شما
سلام،به دوستانی که قصد سفر به وان رو دارن پیشنهاد میکنم از مرز رازی نرن، از تجربه خودم بگم که با اینکه خرید زیادی نکردیم مامور گمرکش که نمیدونم اسمش چی بود ولی تاریخ برگشتمون ۱۷ دی ماه ۹۷ بود یه میلیون جریمه کرد و نصیحت میکرد که برای تفریح برید نه خرید،این در حالی بود که به راننده ای که مارو از وان به مرز آورده بود اجازه داد با ماشینش کلی جنس از مرز رد کنه واقعا برام جالب بود که به این راحتی اجازه قاچاق به راننده داد ولی بخاطر خرید ما که برای خودمون بود انقد مارو جریمه کرد،اعتراضم که کردیم گفت خرج یارانه ها باید دربیاد دیگه برام واقعا جالب بود که پیش خودشون فکر نمیکنن الان اینترنت هست و این رفتارشون به گوش مردم میرسه!؟
با سلام ،ممنون از اطلاع رسانی خوبتان، دوستان کسی اطلاع داره فصل حراجشون چه زمانیه؟
سلام ببخشید چندتا سوال داشتم لطف میکنید
عوارض رو کجا باید پرداخت کنیم و به جز مرز رازی از کدوم مرز میشه سفر کرد به
وان
سلام
برای کم کردن هزینه ها بهتره با تور سفر کنیم یا شخصا اقدام کنیم
واگر تور خوب ومناسبی را سراغ داریدبه ما معرفی کنید
باتشکر
سلام.یکی پیشنهاد داده بیا وان برای کار کردن.ایا با توجه به اینکه زبان بلد نیستم قبولم میکنند بعنوان راننده تریلی.
ما سال ۹۸ رفتیم وان .خودتون مستقیم هتل رزرو کنید .بعد با ماشینتون برید مرز خوی .از اونجا با ون ترک برید تا وان .هتل هالدی بهترین گزینه اس .ماشینتون رو تا مرز رازی نبرید اونجا امنیت نداره. haldiotel پیج اینستاگرامشونه
ما از مرز رازی رفتیم .خروجیتونم بهتره قبل حرکت واریز کنید
بهترین زمان برای رفتن از مرز رازی تا قبل ظهره خلوت تره .
باعرض سلام ،اگه قصد سفر به شهروان دارین از صفر تا صد توضیح بدم از مرز رازی تا شهر وان ،۳ باکس سیگار کنت ۸ از خوی بخرین باکسی ۲۱۰ هزار ،سه تاشهزاد یه باکس سیگارم بازکنین داخل ساک بریزین برای مصرف شخصی ،اهل الکل هستین اول مرز ترکیه مغازه هست بدون مالیات با یورو میفروشه حتما از اون بخرین داخل وان گرونه ،هزینه،ون ازمرز،تا وان منطقه پنج راه یا همون خیابان جمهوریت ۱۲۰ لیر ،بقیه سئوالاتم تا صد پیج اینستاگرامم درخدمتم saturn17k
خیلی متشکر ار شما ولی این اطلاعات تاریخش تمام شده هزینه های جدید رو بگین لظفا