معمای هزینه انتقال تابلوی مونالیزا!

مونالیزا

کسانی که اهل دنیای هنر هستند و اخبار و اتفاقات مربوط به این حوزه را دنبال می کنند بی شک با تابلوی مونالیزا آشنا هستند اما چه کسی را در جهان سراغ دارید که نداند لبخند ژوکوند چیست؟ این اثر مشهور و پر رمز و راز لئوناردو داوینچی، بی شک یکی از بهترین نقاشی های جهان است که در عین سادگی خود هنوز هم کارشناسان و هنرشناسان زیادی در جهان هستند که نتوانسته اند به طور قطع پرده از اسرار این تابلو بردارند.این تابلو هم اکنون در فرانسه نگهداری می شود، اما این اثر پر سر و صدا با لبخند آرام و مرموزش چه هزینه ای برای جا به جایی را به خود اختصاص می دهد؟ اگر می خواهید تا بدانید که هزینه جا به جایی تابلو مونالیزا چقدر است، در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
در موزه لوور قدم بزنید + ویدیو
تا به حال موزه لوور را اینطور دیده بودید؟

بگذارید تا در ابتدا کمی از تابلوی مونالیزا برای شما بگوییم.

تابلوی مونالیزا که به لبخند ژوکوند یا لبخند مونالیزا در جهان شهرت دارد، نام یکی از معروف ‌ترین و البته مرموزترین تابلوهای نقاشی هنرمند ایتالیایی، لئوناردو داوینچی است.

داوینچی این تابلو را با رنگ روغن بر روی صفحه ای از چوب درخت سپیدار نقاشی کرده است. مونالیزا در واقع مشهور ترین پرتره ی یک انسان در جهان است.

درباره ی مبهم بودن صورت مونالیزا بسیاری از کارشناسان می گویند که در نتیجه ی علاقه ی داوینچی به تکینیک سایه روشن است.

کارشناسان می گویند که داوینچی در واقع این چهره را درون یک مثلث قرار داده و ۳ لکه ی بزرگ روشنایی در آن به وجود آورده است.

طبق اسناد تاریخی موجود، داوینچی طراحی مونالیزا را در سال ۱۵۰۳ یا ۱۵۰۴ در شهر فلورانس ایتالیا آغاز کرده است.

برخی می گویند که این نقاشی همانند اکثر کارهای داوینچی نا تمام است. خود داوینچی می گوید که هرگز یک کار را به صورت کامل به پایان نرساندم.

اما بر اساس اسنادی دیگر او بسیار به این اثر علاقه مند بود و حاضر نبود از آن جدا شود. تا این که در سال های آخر عمر خود در حالی که ۳ سال بود برای کشیدن این پرتره وقت گذاشته بود، به فرانسه مهاجرت کرده و حتی تا روزهای پایانی عمر خود بر روی ان کار می کرد.

از طرفی عده ای نیز می گویند که او این تابلو را در سال ۱۵۱۶ به پادشاه وقت فرانسه یعنی فرانسیس اول می‌ فروشد.

به هر حال هر اتفاقی که افتاده است، این تابلو به مرور زمان به شهرهای مختلف کشور میزبانش، فرانسه نقل مکان می کرده است.

بالاخره پس از انقلاب کبیر فرانسه، تابلو مونالیزا، موزه ی لوور پاریس را به‌ عنوان خانه ی خود انتخاب نمود. می گویند که ناپلئون بناپارت این تابلو را از موزه ی لوور برداشته و به اتاق خواب خود در کاخ تویلری می ‌برد ولی پس از تبعید ناپلئون این اثر دوباره به موزه ی لوور بازگردانده می ‌شود.

در سال ۱۹۱۱ تابلوی مونالیزا توسط یک دزد ایتالیایی دزدیده و مجددا به ایتالیا آورده شد اما پس از گذشت تنها ۲ سال این تابلو در فلورانس دیده شد و پس از انجام رایزنی ها، مجددا به لوور بازگردانده شد.

در سال ۱۹۵۶ بود که شخصی اقدام به پاشیدن اسید بر روی قسمت پایینی تابلوی مونالیزا نمود که البته دراثر آن، مرمت این تابلو سال‌ها به طول انجامید.

این نقاشی مشهور دارای عناوین مختلفی همچون مشهورترین، پُر بازدید‌ ترین و الهام بخش ترین اثر جهان را به دوش می کشد.

این تابلو در سال ۲۰۰۵ میلادی به طور قطع به عنوان تابلوی لیزا دل ژوکوندو، همان مدل شناخته شده ای که از صورت آن برای پرترهٔ مونالیزا استفاده شد، اثبات گردید.

تا به حال به این فکر کرده اید که این اثر  چندین بار جا به جا و یا حتی سرقت شده است؟

این تابلوی مشهور در طول تاریخ حیات خود تا به الان چندین بار ربوده شده و حتی با این ‌که بیش از ۵۰۰ سال است که از زمان کشیده شدنش می‌ گذرد اما آسیب چندانی به آن وارد نشده است.

این اثر هنری به قدری ارزشمند است که تبدیل به یکی از آثار بی قیمت جهان شده است و به همین سبب قیمتی بر روی آن نمی ‌توان گذاشت. تابلوی مونالیزا در بخش ویژه‌ ای در پشت شیشه ‌‌های مخصوص در موزه ی لوور پاریس نگهداری می ‌شود و بازدید کنندگان این موزه حتی نمی‌ توانند به فاصله ی دو متری این تابلو نزدیک شوند.

حفاظت از این اثر هنری آنچنان اهمیت دارد که حتی عکاسی با فلش از این اثر نیز ممنوع است.

با این اوصاف همین الان به این مسئله فکر کنید که این تابلو را بخواهند به هر دلیلی جا به جا کنند، با این اوصاف فکر می کنید که چه هزینه ای داشته باشد و یا حتی چگونه این کار انجام می پذیرد؟ به طور مثال می گوییم؛ فرانسواز نیسن یکی از وزرای فرهنگ کشور فرانسه، قصد داشت تا این تابلو را برای مدت کوتاهی در موزه ی دیگری در داخل کشور به نمایش بگذارد اما فکر می کنید که نتیجه چه شد؟

او با دیدن هزینه ی ۳۰ تا ۳۵ میلیون یورویی انتقال این تابلو به موزه ای دیگر به طور کل از تصمیم خود منصرف شد!

نشریه ی لویاریزین فرانسه به تازگی مقاله ای از گزارش برآورد هزینه ی انتقال این اثر از از موزه ی لوور را منتشر کرده است که بر اساس این گزارش هزینه ی بیمه ی تابلو ۲ میلیون یورو، ۲ تا ۳ میلیون یورو برای ساخت محفظه ی مخصوص نگهداری، ۵ میلیون یورو نیز هزنیه ی بسته بندی و حمل و نقل این اثر و همچنین ۱ تا ۲ میلیون یورو برای حفاظت انسانی و الکترونیکی این تابلو هزینه در بر خواهد داشت!

این ها تنها هزینه های کوچک حفاظت این تابلو در زمان انتقال است.

حال بیایید به این رقم، کاهش بسیار زیاد فروش بلیت ورودی موزه ی لوور را هم اضافه کنیم زیرا بیشتر بازدید کنندگان که درصد زیادی از آنان را گردشگران در بر می گیرند، برای دیدن این تابلو به لوور می آیند.

تخمین زده شده است که موزه ی لوور ۱۳ میلیون یورو از نمایش تابلوی مونالیزا به طور متوسط درآمد کسب می نماید.

حال به درآمدهای جانبی این تابلو می پردازیم. به عنوان مثال هر بازدید کننده ی این موزه به طور متوسط ۲۱ یورو برای خرید سوغاتی و محصولات فروشگاهی این موزه و به طور متوسط ۹ یورو برای صرف غذا در رستوران این موزه هزینه می‌کند که مجموع این‌ها برای کلیه ی بازدیدکنندگان به ۷ و نیم میلیون یورو می‌رسد.

جمع این ها، رقم زیادی است و به همین دلیل است که معمولا موضوع انتقال تابلوی مونالیزا به موزه ی دیگری به احتمال بسیا زیادی منتفی است.

مطالب مرتبط

معرفی هتل های نزدیک به سفارت سریلانکا در تهران

تجربه ای تکرار نشدنی در هتل های کف شیشه ای مالدیو

نکات مهمی که باید درباره خرید بیمه مسافرتی بدانید!