هرم بزرگ جیزه، بنایی از اعماق دوران باستان (بخش دوم)

اهرام مصر

آشنایی با هرم بزرگ جیزه در مصر

داستان اهرام مصر حکایت جالبی است. فراعنه در واقع در مدت حیاتشان برای پس از مرگ خود نقشه می کشیدند و به نوعی قصد داشتند برنامه را طوری طراحی کنند که حیات جاوانه شان تضمین شود. در میان اهرامی که فراعنه دوران باستان سرزمین مصر بر اساس تصورشان از زندگی پس از مرگ برای خود تدارک می دیدند، هرم جیزه بزرگ ترین و معروف ترین شان است که خوفو در میان آن دفن شده است. با الی گشت همراه باشید تا بیشتر از این هرم بدانیم.

مطالب مرتبط:
عجایب ده گانه جهان - قسمت اول
عجایب ده گانه جهان - قسمت دوم

نگاهی به داخل هرم

این هرم از قسمت های مختلفی چون اتاق ملکه، گالری بزرگ و اتاق پادشاه تشکیل شده است که هرکدام زیبایی های منحصربه فردی به رنگ باستان دارند .

  • اتاق ملکه

این اتاق در میانه راه شمال به سمت ضلع جنوبی قرار گرفته است. ارتفاع آن بین ۴ تا ۵ متر بوده که چندان بزرگ به حساب نمی آید. امروزه به دلیل کند و کاو دزدان که به بنای داخلی آسیب رسانده اند ، ارتفاع آن کمتر نیز شده است. ملکه و همسر خوفو در این مقبره آرامیده اند. در ابتدا تصور می شد این مقبره متعلق به یکی از پسران خوفو است ولی بعد از گذشت زمان و انجام تحقیقات بیشتر، این نظریه رد شد و مشخص شد این مقبره همسر خوفو می باشد. مریتیتس یکم و حنوتسن همسران خوفو بوده اند و هنوز معلوم نیست کدام یک از آنها در این مقبره به خواب ابدی فرو رفته اند.

  • گالری بزرگ

گالری بزرگ در اصل گذرگاهی با دیواره هایی پوشیده از سنگ است . روی این دیوار نوشته هایی وجود دارد که وقایع پیش آمده آن زمان را بازگو می کند . با گذر از میان این نوشته ها گویی در تاریخ سفر می کنید . سال هاست که باستان شناسان و مصر شناسان روی این نوشته ها کار می کنند تا معماهای بی جواب را حل کنند .
ارتفاع ابن گذرگاه حدود ۱۰ تا ۱۵ متر بوده و در قسمت بالا عرض آن کم می شود . به گفته باستان شناسان جسد مومیایی شده فرعون از این گذرگاه عبور کرده است .

  • اتاق پادشاه

این اتاق در قسمت شمالی به سمت غرب هرم قرار دارد و بزرگ تر از اتاق ملکه می باشد. مقبره خوفو در این اتاق قرار گرفته و جنس مقبره از گرانیت بوده و حدود ۴۰۰ تن وزن دارد .  سطح تابوت طراحی زیبایی دارد و نقش و نقوش زیبایی روی آن قابل مشاهده است که هرکدام معنی خاصی می دهند .به دلایل نا معلوم، قسمتی از این مقبره تخریب شده است.

راهی برای ورود غارتگران و توریست ها

در گذشته غارتگران زیادی برای بدست آوردن طلا و جواهر وارد هرم می شدند که یکی از دلایل تخریب اهرام می باشد. تونلی که غارتگران حفر کرده اند به قسمت های داخلی هرم راه دارد و امروزه توریست ها نیز از همین قسمت وارد هرم می شوند . تله های زیادی در هنگام ساخت این هرم ها کار گذاشته شده است تا دزدان نتوانند وارد آن شوند. به همین دلیل بیشتر دزدان پس از ورود به هرم، در اثر برخورد با تله ها کشته می شدند. خیلی ها دلیل بروز این اتفاقات را نفرین فرعون می دانستند .

مطالب مرتبط

معبد وات پو | خانه بودای خوابیده و میراث طلایی تایلند

روستای سلین | بهشتی گمشده در دل کوه‌های کردستان

چرا باید در هنگام سفر بیمه مسافرتی داشته باشیم؟