راز نورهای مرموز در آسمان کانادا
چندی پیش زمانی که ستون های نوری مرموز رنگارنگی در آسمان های اونتاریوی کانادا، مشاهده شدند در فضاهای مجازی و مطبوعات سر و صداها بسیاری رخ داد و سوالات متعددی درباره علت پدید آمدن آنها بین عموم مردم ایجاد شد. عده ای علت به وجود آمدن این ستون های نورانی را جنگ بین ستاره ها می دانستند. اما همانطور که می دانید تمامی پدیده های طبیعی که در زمین و آسمان پدید می آیند دارای دلایل علمی و منطقی هستند. از همین رو الی گشت با شنیدن این موضوع به دنبال حقیقت ماجرا رفت در ادامه با ما همراه باشید تا درباره علت پدید آمدن نورهای مرموز در آسمان کانادا بیشتر بدانید.
علت وقوع ستون های نوری
مطالب مرتبط: نورهایی که در آسمان وقوع زلزله را هشدار می دهند نورهایی که معلوم نیست از کجا می آیند!
تصاویری که شامل ستون های مرموز نورانی در یکی از بامدادهای بسیار سرد کشور کانادا مشاهده شد یک پدیده رایج جوی است که به آن ستون های نوری می گویند. شاید فکر کنید که این نورها شفق قطبی هستند اما هیچ گونه ارتباط معنایی بین این دو پدیده جوی طبیعی وجود ندارد. ستون های نوری در هوای بسیار سرد پدید می آیند، زمانی هم که این اتفاق در اونتاریوی کانادا به وقوع پیوسته دمای هوا منفی ۱۸ درجه سانتی گراد بود که همین موضوع باعث به وجود آمدن ستون های نوری رنگارنگی در آسمان های این کشور شد. ستونهای نوری پدیدهای نوری به شمار میرود که به خانواده هالهها تعلق دارد، زیرا به واسطه تعامل نور و بلورهای یخی ایجاد میشوند. دیگر نمونههای مرتبط با این خانواده هالههای خورشیدی هستند.
همانطور که گفتیم ستون های نوری زمانی که هوا بسیار سرد باشد پدید می آیند، به طوری که در این زمان کریستال هایی یخی هشت ضلعی و مسطح در ناحیه پایینی جو تشکیل می شود. و جمع آنها تبدیل به یک آینه بزرگ شده که منابع نوری مختلف مانند نور چراغ خودروها و نور عمومی شهر را بازتاب میدهد. دلیل اینکه حرکت این نورها از پایین به بالا به نظر میرسد این موضوع است که نورهایی که به سمت فضا حرکت میکنند به سمت پایین بازتاب داده میشوند و توهم یک ستون را به وجود میآورند. به واقع بازتاب نورهای موجود در سطح شهر اونتاریوی کانادا سبب بروز این ستون های رنگی در آسمان این کشور شده است و خبری از جنگ بین ستارگان در میان نیست.
شفق قطبی
اما شاید بپرسید شفق قطبی چگونه تشکیل می شود؟ شفق نمایشی از نورهای طبیعی و درخشانی است که در آسمان پدید می آیند. این نورها با چشم غیر مسلح قابل دیدن هستند و یک پدید جوی محسوب می شوند. این ذرات نورانی در آسمان ذرات باردار الکتریکی هستند که زمانی که به میدان مغناطیسی زمین می رسند به دام می افتند. بسیاری از این ذرات به سوی قطب های مغناطیسی زمین می روند. موقعی که ذرات باردار به اتم ها و مولکول های جو برخورد می کنند، انرژی آنها آزاد می شود. مقداری از این انرژی به شکل شفق ظاهر می شود.
اکثر شفق ها در فاصله ی ۹۷ تا ۱۰۰۰ کیلومتری سطح زمین ظاهر می شوند و طول آن ها در آسمان به هزاران کیلومتر می رسد. اولین کسی که متوجه علت پدیده شفق قطبی شد بنجامین فرانکلین بود. او در تئوری های خود علت این پدیده را انتقال نور در مرکز بار الکتریکی در سرزمین های قطبی توسط برف و رطوبت شدید بیان کرده بود.
اما چه کسی برای اولین بار این پدیده مشاهده کرد
اولین کسی که این پدیده را در آسمان کانادا مشاهده کرد تیمی جو الزینگای بود. او در شهر نورث بی (North Bay) در شهر اونتاریو کانادا زندگی می کرد که متوجه نورهای مرموز در آسمان کانادا شد و بلافاصله شروع به عکاسی از آن ها نمود. وی داستان را این گونه بیان می کند که او در حالی که در خانه اش بود از دیدن این رویداد بسیار شگفت زده شده و از پنجره حمام خانه خود این عکس ها گرفته است. همچنین او در ادامه مشاهدات خود این گونه موضوع را مطرح می ساز که زمانی که صبح از خواب بیدار شدم صحنه بسیار عجیبی را رو به روی خود مشاهده نمودم. این صحنه شامل باریکه های نور مرموزی بود که در آسمان برق می زد. همچنین او اظهار داشت که دمای هوا در آن روز منفی ۱۸ درجه سانتی گراد بوده است. زمانی که این نورهای مرموز را در آسمان مشاهده کردم همسرم هم با این پدیده عجیب روبرو شد و هر دو ما سعی در فهمیدن علت آن نمودیم به همین دلیل بررسی های زیادی را درباره این پدیده عجیب در آسمان های کانادا نمودیم. به گفته الزینگا هوا به اندازه ای سرد بوده که زمانی که او دوربین را از پنجره حمام بیرون برده تا عکس بگیرد احساس می کرده که الان خودش هم در این دما منجد می شود و پدیده عجیب تری به وجود می آید. در ابتدا او گمان می کرده که این پدیده یک شفق شمالی است اما با مطالعات گسترده ای که درباره این موضوع نمود فهمید که نورهای مرموز در آسمان کانادا نمی توانند شفق آسمانی باشند و آنها از دل زمین خارج شده اند. با توجه به این که این موضوع در رسانه ها و خبرگذاری های متعددی پخش شد متوجه شدند که نورهای مرموز در آسمان کانادا دارای یک دلیل علمی هستند و به آنها ستون های نوری گفته می شود.
۲ نظرات