میراث جهانی یونسکو که در مثلث طلایی هند می بینید!

میراث جهانی یونسکو هند را میشناسید؟ اگر به‌دنبال بازدید از جاذبه‌های منحصربه‌فرد هند هستید، از میراث جهانی یونسکو هند غافل نشوید. افرادی که تا به‌حال به هند سفر نداشته‌اند یا برنامه‌ سفرشان بسیار فشرده است، باید حتما از جیپور، آگرا و دهلی بازدید کنند تا بتوانند تجربه بی‌نظیری از سفر به هند برای خود رقم بزنند. 

دقت داشته باشید تاکید برای بازدید از این سه مقصد، تصادفی نیست؛ چراکه این مکان‌ها مملو از بناهای تاریخی و فرهنگی هستند و بدون تردید با بازدید از آن‌ها، سفر به هند برای‌تان به‌یادماندنی‌تر خواهد شد.

برای آشنایی با میراث جهانی یونسکو هند تا انتهای مطلب همراه الی گشت باشید.

رزرو آنلاین  تور هند ( مثلث طلایی)  “تور دهلی | تور آگرا | تور جیپور” از سامانه الی گشت

قلعه سرخ یا لال کیلا دهلی – میراث جهانی یونسکو هند

اگر به‌دنبال بازدید از بزرگ‌ترین و در عین حال زیباترین جاذبه گردشگری هند هستید، بدون تردید باید بازدید از قلعه سرخ یا لال کیلا دهلی را در برنامه خود بگذارید.

این قلعه در سال ۲۰۰۷ در فهرست یونسکو قرار گرفت. امپراتور مغول شاه جهان در سال ۱۶۳۸ دستور ساخت قلعه را صادر کرد و تقریبا ۸ سال ساخت آن زمان برد.

در واقع بعد از این‌که پایتخت مغول از آگرا به شاه جهان‌آباد انتقال پیدا کرد، این قلعه مقر جدید امپراتوری مغول شد و در مقایسه با مقر قبلی، قلعه آگرا، از طراحی و ساخت بهتری برخوردار است.

بهادرشاه‌ظفر، آخرین امپراطور مغول بود که در این قلعه زندگی کرد و بعد از آن انگلیسی‌ها سلطنت کشور هند را به‌دست گرفتند. بعد از استقلال هند، هر سال در تاریخ ۱۵ آگوست، نخست‌وزیر این کشور از این بنا برای مردم خود سخنرانی می‌کند.

از آن جایی که این قلعه در مرکز دهلی قرار دارد، دسترسی به آن بسیار آسان است و می‌توانید از انواع وسایل حمل‌ونقل استفاده کنید. یکی از بهترین راه‌ها برای رسیدن به این قلعه، استفاده از خط میراث دهلی قدیم است که باید در ایستگاه مترو Red Fort سوار شوید.

بنابراین این قلعه با تاریخچه غنی و طراحی خیره‌کننده قرمز رنگ، در فهرست میراث جهانی یونسکو هند قرار گرفت و هر سال گردشگران زیادی از سرتاسر دنیا برای بازدید از این قلعه به دهلی سفر می‌کنند.

آرامگاه همایون دهلی، یکی از معروف ترین بناهای تاریخی هند

برای آشنایی با تاریخ غنی کشور هند، به شما پیشنهاد می‌کنیم که از آرامگاه همایون دهلی در هند بازدید کنید. شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید این آرامگاه، اولین باغ ایرانی در شبه قاره هند است و هنر معماری ایرانی را به‌خوبی به‌تصویر می‌کشد.

بعد از مرگ شاه همایون، حمیده بانو، همسر ایرانی وی، برای نشان دادن عشق و احترام خود به همسرش برای ساخت آرامگاه همایون دهلی اقدام کرد. حمیده بانو یکی از معماران خلاق ایرانی بود که طراحی این بنا را برعهده داشته است.

ساخت این آرامگاه تقریبا ۸ سال طول کشید و از جاذبه‌های گردشگری بسیار زیبا در کشور هند به‌شمار می‌آید. از طرفی معماری این آرامگاه با تاج محل شباهت زیادی دارد و ارتفاع ۴۷ متری بنا، شکوه زیبایی از معماری ایرانی را در هندوستان نمایانگر می‌شود.

برای خرید بلیط ورودی آرامگاه همایون دهلی می‌توانید به‌صورت اینترنتی اقدام کنید و تقریبا دو ساعت از زمان سفر خود را به بازدید از این بنای تاریخی اختصاص دهید؛ چراکه بناهای دیگری از جمله گنبد نیلا، آرامگاه و مسجد ایسلاخان و دیگر مکان‌های مشهور در این آرامگاه قرار دارد.

برای دسترسی به این میراث جهانی یونسکو هند می‌توانید از مترو و اتوبوس استفاده کنید. ایستگاه مترو JLN Stadium با خط بنفش، نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به این آرامگاه است و بعد از پیاده شدن در ایستگاه مربوط باید چند دقیقه‌ای را برای رسیدن به این مکان پیاده‌روی کنید.

 

قطب منار دهلی نو – میراث جهانی یونسکو هند

عظمت و شکوه قطب منار دهلی نو به‌خوبی تاریخ غنی کشور هند را نشان می‌دهد، این مکان یک مجموعه بسیار با عظمت است که چندین دروازه، مسجد، مقبره و بناهای تاریخی مهم را در خود جای داده است.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید قطب منار دهلی با ارتفاع ۷۲.۵ متری، بلندترین بنای آجری در جهان است و از آن جایی که میراث جهانی یونسکو هند به‌شمار می‌رود، بازدید از آن در سفر به هند واجب است.

سال ساخت این بنا به اواخر قرن دوازهم یعنی سال ۱۱۹۹ میلادی برمی‌گردد و در حقیقت نماد پیروزی برای مسلمانان در کشور هندوستان به‌شمار می‌آید. این بنا چندین بار توسط رعدوبرق آسیب دید، اما اسکندر لودی مرمت و بازسازی آن را به‌بهترین حالت ممکن انجام داد.

برای بازدید از این مکان تاریخی مشهور در هند، می‌توانید از مترو استفاده کنید و در ایستگاه قطب منار پیاده شوید. برای بازدید از این بنا نیاز به پرداخت هزینه ورودی است و تقریبا ۲ الی ۳ ساعت تماشای کامل بخش‌های مختلف آن زمان می‌برد.

سفری به مثلث طلایی هند به همراه ویدیو

بازدید از تاج محل، یکی از عجایب هفتگانه هند

اگر می‌خواهید از یک بنای زیبا و در عین حال باشکوه در کشور هند بازدید کنید، از تاج محل غافل نشوید؛ چراکه نماد این کشور به‌حساب می‌آید و ترکیبی از معماری ایرانی، اسلامی و گورگانی در آن به‌چشم می‌خورد که این‌ها آن را به یک بنای پرآوازه در جهان تبدیل می‌کند.

پنجمین پادشاه گورکانی هند، شاه جهان، برای یادبود همسر ایرانی‌اش، ارجمند بانو بیگم، دستور ساخت تاج محل را در سال ۱۶۳۲ صادر کرد و تقریبا ۱۵ سال ساخت آن طول کشید. شاه جهان از آن جایی که همسر ایرانی خود را بر دیگر زنان برتر می‌دانست، به او ممتاز محل می‌گفت و ۱۸ سال عاشقانه با او زندگی کرد.

این بنا در میراث جهانی یونسکو هند قرار دارد؛ چراکه تقریبا ۶۰۰ میلیون نفر در سرتاسر دنیا، معماری بی‌نظیر و خیره‌کننده و داستان عاشقانه‌ای که در پی ساخت آن قرار دارد را تحسین می‌کنند.

این مکان تاریخی هندی داستان‌های زیادی برای گفتن دارد که در این مطلب نمی‌توانیم همه چیز را در مورد آن بیان کنیم، اما فقط می‌توانیم به شما توصیه کنیم که حتما در سفر به هند از این مکان بازدید کنید، در غیر این صورت بخش زیادی از جاذبه‌های سفر به هند را از دست داده‌اید.

برای بازدید از این بنا باید خود را به شهر آگرا برسانید و می‌توانید از انواع وسایل حمل‌ونقل عمومی مثل ریشکا، اتوبوس، تاکسی و دوچرخه به تاج محل بروید. برای خرید بلیط ورودی از سه درب شرقی، غربی و جنوبی می‌توانید مراجعه کنید.

کاخ سرخ رنگ آگرا هند – میراث جهانی یونسکو هند

در برنامه سفر خود به هند در کنار بازدید از تاج محل، از کاخ سرخ رنگ آگرا هند نیز دیدن کنید؛ چراکه این بنا نیز در فهرست میراث جهانی یونسکو هند به ثبت رسیده است و بدون شک از زیبایی و شکوه چیزی کمتر از تاج محل ندارد.

در پی ساخت این قلعه، داستان‌های زیادی برای شنیدن وجود دارد و بازدید از معماری‌های مختلف این بنا خالی از لطف نیست. برای ساخت این بنا از ماسه قرمز رنگ استفاده شده و از همین رو به کاخ سرخ رنگ معروف است.

برای بازدید از قلعه سرخ رنگ آگرا هند باید بلیط ورودی تهیه کنید و بهتر است ۱ الی ۲ ساعت از وقت خود را به بازدید از این مکان اختصاص دهید. بعد از رسیدن به شهر آگرا، برای دسترسی به این مکان می توانید از قطار یا اتوبوس استفاده کنید.

فاتح‌ پور سیکری، بنایی باشکوه در آگرا

یکی دیگر از مکان‌هایی که باید در شهر آگرا از آن بازدید کنید، بنای فاتح‌ پور سیکری است که در سال‌های بسیار دور، پادشاهان مغول در این مکان اقامت داشتند.

یکی از پادشاهان مغول به‌نشانه احترام در طراف مقبره شیخ سلیم، دستور ساخت بنای تاریخی فاتح‌پور سیکری را صادر کرد. نمادهای مختلفی از مذهب‌ها و ادیان مختلف در این بنا وجود دارد و در مناسبت‌های مختلف مراسم‌های مذهبی زیادی در آن‌جا برگزار می‌شود.

منطقه قدیمی و تاریخی فاتح‌پور سیکری همچون دیگر مکان‌های معرفی‌شده در این مطلب در فهرست میراث جهانی یونسکو هند قرار دارد و معماری شگفت‌انگیز آن، سالانه توجه گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند.

از جمله جاذبه‌های این بنا باشکوه در آگرا می‌توان به دیوان خاص، بلند دروازه، کاخ جودا، مقبره شیخ سلیم، مسجد جامع و پنج محل اشاره کرد.

رصدخانه جانتار مانتار در جیپور – میراث جهانی یونسکو هند

یکی دیگر از جاذبه‌های دیدنی و گردشگری در شهر هند، رصدخانه جانتار مانتار در جیپور است. جیپور شهر کاخ‌ها و ساختمان‌های صورتی رنگ است. قدمت ساخت رصدخانه جانتار مانتار تقریبا به ۳۰۰ سال قبل برمی‌گردد که در آن سال‌ها طراحی آن توسط شخصی به‌نام مهاراجه هندی صورت گرفت.

تمام ابزارهای مربوط به نجوم در این رصدخانه با اندازه‌های بسیار غول پیکر با مصالح سنگ و مرمر ساخته شده است و برای رصد ستارگان و محاسبه‌های نجومی به‌کار می‌رود.

ابزارهای زیادی در این مجموعه برای رصد ستارگان و محاسبه‌های نجومی وجود دارد، اما سه ابزار بزرگ سامرات یانترا (ارزیابی زمان و تعیین ساعت در روز)، جایاپراکاش یانترا (یافتن موقعیت ستارگان) و میسرا یانترا (تعیین بلندترین و کوتاه‌ترین روز سال و زمان رسیدن ظهر در شهرهای دیگر) از دیگر ابزارها جذاب‌تر است.

می‌توانید هر روز از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ عصر از این رصدخانه بازدید کنید و تقریبا ۲ ساعت از زمان سفر خود را به این بازدید از آن اختصاص دهید.

قلعه آمبر، یکی از بناهای باشکوه تاریخی در هند – میراث جهانی یونسکو هند

قلعه آمبر یکی دیگر از بهترین مقصدهای گردشگری در کشور هندوستان است که در فهرست میراث جهانی یونسکو هند قرار دارد. در این قلعه، شگفتی‌های زیادی از هنر معماری به‌چشم می‌خورد و فضای داخلی آن با آینه‌کاری‌های باشکوه و زیبا زیبایی آن را دو چندان می‌کند.

معماری قلعه آمبر ترکیبی از معماری هندی و مغولی است که در ساخت آن از سنگ ماسه‌های قرمز و مرمر استفاده شده است. کاخ زیبایی درون قلعه وجود دارد که چهار طبقه است و هر یک از طبقات حیاط اختصاصی خاص خود را دارد. در بازدید از این قلعه حتما فیل‌سواری در مسیرهای سنگ‌فرش را تجربه کنید تا تجربه ماندگاری را از سفر به هند برای خود رقم بزنید.

برای بازدید از قلعه آمبر می‌توانید بعد از رسیدن به شهر جیپور، از اتوبوس، ریشکا یا تاکسی استفاده کنید. تقریبا هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۵:۳۰ عصر و از ۶:۳۰ عصر تا ۹:۱۵ شب می‌توانید برای بازدید از این قلعه اقدام کنید، فقط دقت داشته باشید که برای بازدید این بنای تاریخی باید بلیط تهیه کنید.

سخن نهایی درباره میراث جهانی یونسکو هند!

همان‌طور که دیدید، در این مطلب سعی کردیم به معرفی بناهای تاریخی و دیدنی موجود در فهرست میراث جهانی یونسکو هند بپردازیم و با بیان اطلاعات کلی و مفید در خصوص هر کدام، تصویری از هر یک برای‌تان ایجاد کنیم.

در سفر به هند، حتما بازدید از این بناها را در برنامه خود قرار دهید؛ چراکه هر کدام زیبایی خاص خود را دارد و نمی‌توان یک کدام را از دیگری برتر و زیباتر دانست.

برای سفر به هند و خرید تور می‌توانید از طریق آژانس الی گشت اقدام کنید و لذت یک خرید آسان و سفری مطمئن را با وجود این آژانس گردشگری تجربه‌گر باشید.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز