تکسیم، میدان دوست داشتنی استانبول

میدان تکسیم کجاست؟ از میدان تقسیم و استانبول چه می‌دانید؟ آیا دوست دارید با این میدان دوست‌داشتنی در استانبول بیشتر آشنا شوید؟ با لذت تجربه‌ی یک پیاده‌روی در قلب شلوغ شهر استانبول و تماشای سرزندگی و نشاط در این محل، دیدن هنر و نمایش‌های خیابانی تا خرید نان‌های تازه از چرخ‌های نان فروشان و دیدن مغازه‌های عتیقه‌فروشی، یک سفر متفاوت برای خودتان رقم می‌زنید.

برای رزرو تور استانبول روی عکس زیر کلیک کنید

به نظر می‌رسد جاهای دیدنی ترکیه، این کشور توریستی تمامی ندارد! الی گشت امروز قصد دارد شما را به دل میدان شلوغ و زیبای تکسیم در استانبول ببرد و با جذابیت‌های این میدان دوست‌داشتنی که یکی از جاذبه‌های توریستی در شهر استانبول است، آشنا کند.

مطالب مرتبط: 
چطور از فرودگاه جدید استانبول به مرکز شهر برویم؟
معرفی بیمارستان ها و مراکز درمانی استانبول + آدرس

تکسیم  | Taksim

اگر تا حالا به استانبول رفته باشید، حتما نام میدان تکسیم به گوشتان خورده است. تکسیم در بخش اروپایی این شهر و در منطقه بی اوغلو (Beyoglu) که یک منطقه‌‌ی قدیمی با بافت قدیم است، قرار دارد. میدان تکسیم در انتهای شرقی خیابان استقلال واقع شده است. این میدان قدیمی در یکی از توریستی‌ترین مناطق شهر استانبول واقع شده که نگاه گردشگران را به خود خیره می‌کند. میدان تکسیم همیشه مرکز برگزاری جشن‌های شب سال نو بوده و مردم را گرد هم جمع می‌کند و فضایی گرم و دوستانه از این مردم خونگرم به نمایش می‌گذارد.

هرچند بیشتر بافت این محله، بافت قدیم به‌حساب می‌آید اما در کنار این بافت فرسوده، ساختمان‌های نوساز مدرن و لوکس، مکان‌های تفریحی قابل‌توجه، این خیابان را به یک فضایی شلوغ، سرزنده و مملو از کافه و رستوران‌ها تبدیل کرده است که توجه توریست‌ها را به خود جلب می‌کند.

برای خرید بلیط هواپیما استانبول از سامانه الی گشت اینجا کلیک کنید

جایگاه میدان تکسیم

میدان محبوب تکسیم نماد جمهوری مدرن ترکیه است و به دست آتاتورک رقم خورده است. در مرکز این میدان، بنای یادبود جمهوری واقع شده است و این میدان را به محلی مهم برای برگزاری رویدادهای ملی این کشور، مثل سالگرد استقلال ترکیه و دیگر جشن‌ها مثل جشن شب سال نو که به آن اشاره کردیم، تبدیل کرده  است.

معماری میدان تکسیم

تنوع معماری در این منطقه نسبت به دیگر محله‌ها، از تنوع بیشتری برخوردار است. در کنار بناهای تاریخی قرن ۱۹ و مساجد کوچک، ساختمان‌های بلند مدرن تا آسمان قد علم کرده‌اند. وجود انواع رستوران، مراکز خرید و هتل‌ها در اطراف این منطقه، به‌خصوص در خیابان پیاده‌رو استقلال، به تنوع معماری آن افزوده و این میدان را به یکی از پرجنب و جوش‌ترین مناطق استانبول تبدیل کرده است.

اگر در این میدان پرهیاهو قدم بزنید، علاوه‌بر تماشای کبوترها و شور و شوق مردمی که در کافه‌ها بگو بخند می‌کنند؛ با گل‌فروشی های محلی، هنرنمایی نوازندگان خیابانی، چر‌خ‌های فروش نان سیمیت، بلال و شاه‌بلوط بو داده روبه‌رو خواهید شد که شما را سرگرم کرده و لذت این پیاده‌روی را برایتان چندین برابر می‌کند.

تاریخچه میدان تکسیم

در ابتدا این میدان فقط یک میدان عمومی معمولی بود که در زمان پیدایش جمهوری ترکیه به وجود آمد. کاربری میدان تکسیم در طول زمان دستخوش تغییرات زیادی شده است و حتی برای مدت ۱۳ سال این میدان به طور کامل به دست فراموشی سپرده شده بود. تا اینکه دوباره رفته‌رفته مورد توجه قرار گرفت و به یک فضای تفریحی و فرهنگی تبدیل شد. برای حفظ کردن اهمیت و جایگاه این میدان و تبدیل آن به یک پروژه باشکوه،  به سراغ کارشناس خارجی به نام هنری پروست  (Henry Proust) از فرانسه رفتند تا یک برنامه بلندمدت برای کاربری این میدان و تبدیل آن به یک فضای تفریحی و فرهنگی پیاده‌سازی کند.

در ادامه روند ساخت این پروژه باشکوه، پادگان واقع در نزدیکی میدان که از زمان جنگ جهانی اول بی‌استفاده مانده بود، تخریب شد. با گسترش فضای سبز در اطراف میدان تکسیم، مهم‌ترین مراکز فرهنگی عمومی شهر هم ساخته شدند. این موسسات توسط کارمندان دولت اداره می‌شدند.

در آن زمان با دخالت مقامات جمهوری، میدان تکسیم هویت سیاسی پیدا کرد و به‌نوعی نماد مبارزه بین دولت – ملت بدل شد. این نماد در رخدادهای امروزه هم، همچنان در میان مردم دیده می‌شود و تکسیم علاوه‌بر جاذبه‌ی توریستی که دارد؛ به‌عنوان مکانی برای اعتراض شهروندان معترض هم به‌شمار می‌رود.

در یکی از وقایع میدان تکسیم در سال ۱۹۷۷ میلادی، افراد مسلح ناشناس به‌سوی فعالان کارگری که اول ماه مه را جشن می‌گرفتند، تیراندازی کردند و منجر‌به وحشت گسترده و کشته شدن ده‌ها نفر شدند. به این ترتیب، میدان تکسیم به نمادی ایدئولوژیک در ترکیه تبدیل شد.

علت نام‌گذاری میدان تکسیم

تکسیم به معنای توزیع یا تقسیم است. در واقع این میدان نام خود را از آب‌انبار بزرگ سنگی که در ضلع غربی میدان قرار داشته، گرفته است. اسم این میدان توسط سلطان محمود اول، در اواخر دوران عثمانی انتخاب شد. دلیل انتخاب این نام توسط او این بود که، میدان تکسیم به‌عنوان نقطه‌ای بود که جریان اصلی آب از شمال استانبول در این محل جمع‌آوری می‌شد و به سایر نقاط شهر منشعب می‌کرد.

  • مرکز فرهنگی آتاتورک
  • پارک گزی
  • مسجد تکسیم
  • خیابان استقلال
  • برج گالاتا
  • محله‌های جهانگیر و چوکورجوما

۱. مرکز فرهنگی آتاتورک

این مرکز فرهنگی در نزدیکی میدان تقسیم قرار دارد. این مرکز فرهنگی در طول ۱۳ سال ساخته شد و در سال ۱۹۶۹ با نام کاخ فرهنگی استانبول افتتاح شد و در سال ۱۹۷۰ دچار آتش‌سوزی شدیدی شد که خسارت زیادی به این مرکز وارد کرد. بعد از بازسازی این مرکز در سال ۱۹۷۸ “مرکز فرهنگی آتاتورک” نام‌گذاری شد. امروزه این مرکز، محل برگزاری کنسرت‌ها، همایش‌ها و نشست‌ها، تئاترهای دولتی، اپرا و باله می‌باشد.

۲. پارک گزی

تنها منطقه سرسبز تکسیم است که درست کنار میدان تقسیم در استانبول قرار دارد. این پارک، یکی از کوچک‌ترین پارک‌های شهر استانبول است که برای استراحتی کوتاه و تماشای هیاهوی شهر مناسب است.

۳. خیابان استقلال

بیشتر شهرت میدان تکسیم، به دلیل وجود خیابان استقلال است. این خیابان حدود ۲ کیلومتر است و به‌عنوان اولین سکونتگاه مسلمانان در این بخش از استانبول در قرن ۱۵ به‌حساب می‌آید. در قرن ۱۶، این خیابان مملو از خانه‌های مسکونی، مغازه‌های تجاری و کارگاه‌ها شد و به‌عنوان کانون تجارت و هنر صنایع‌دستی روی کار آمد.

خیابان استقلال یک خیابان پیاده‌رو با مغازه‌های متنوع حتی برندهای مشهور، رستوران‌ها و کافه‌ها، محل برگزاری نمایش‌ها و پیاده‌روی طولانی می‌باشد.

۴. مسجد تکسیم

این مسجد، گل سرسبد در اطراف این میدان است و حسابی در نظرها خودنمایی می‌کند. آغاز پروژه ساخت این مسجد در سال ۲۰۱۷ بود و در هشت مه ۲۰۲۱ توسط رئیس‌جمهور ترکیه افتتاح شد. این مسجد ظرفیت ۴۰۰۰ نفر را دارد.

۵. برج گالاتا

برج گالاتا تا میدان تقسیم حدود ۲.۵ کیلومتر فاصله دارد که این مسافت با اتوبوس شهری ۱۰ دقیقه و پیاده حدود ۳۰ دقیقه طول می‌کشد. ارتفاع این بنای تاریخی برجسته ۶۱ متر و ضخامت دیوارهای آن به ۴ متر می‌رسد.

این برج در گذشته به‌عنوان فانوس دریایی برای دریا‌نوردان کارایی داشت. پس از ورود عثمانی‌ها در قرن ۱۶، این برج به رصدخانه، تغییر کاربری داد. در قرن ۱۹ میلادی با افزودن یک بالکن به برج، از آن برای ردیابی آتش‌سوزی در سطح شهر استفاده می‌شد. در حال حاضر این برج به‌عنوان یک سکوی تماشا در میان گردشگران محبوبیت دارد. برای رسیدن به سکوی تماشا باید ۱۴۳ پله تاریخی را طی کنید و یا اگر حوصله کمی ورزش ندارید، می‌توانید با آسانسور به بالای برج و سکوی تماشا بروید.

محله‌های جهانگیر و چوکورجوما

در محله‌‌ی دوست‌داشتنی جهانگیر، “قهوه‌خانه فیروز آقا” واقع شده است که شبانه‌روز مملو از جمعیت است. در محله چوکورجوما که یک مکان توریستی محبوب است، مغازه‌های عتیقه‌فروشی، کافه‌ها، گالری‌های هنری و خانه‌های بازسازی شده، وجود دارد.

مجسمه معروف میدان تکسیم

این مجسمه برای گرامی‌داشت مصطفی کمال آتاتورک بنیان‌گذار جمهوری ترکیه و یادبود و نماد استقلال در ترکیه، توسط پیترو کانونیکا( Pietro Canonica) مجسمه‌ساز ایتالیایی، با کمک‌های مردمی در سال ۱۹۲۸ افتتاح شد. در نمای جنوبی مجسمه که مشرف به خیابان سیراسلویلر است، آتاتورک، عصمت اینونو و مارشال فوزی چخماق در جلو و چهره‌های دیگری در پشت سر آن‌ها دیده می‌شود که همه نمادی از پایه و اساس جمهوری ترکیه هستند.

مجسمه‌ دو ژنرال روسی به نام‌های میخائیل واسیلیویچ فرونز (Mikhail Vasilyevich Frunze) و مارشال کلیمنت یفرموویچ وروشیلوف (Kliment Yefremovich Voroshilov) نیز پشت اینونو و چخماق ایستاده‌اند که به کمک‌های نظامی ولادیمیر لنین در طول جنگ استقلال اشاره دارند. در نمای شمالی مشرف به خیابان جمهوریت، نماد جنگ استقلال ترکیه قرار دارد. در نماهای شرقی و غربی، سربازی با پرچم ترکیه، نمادی از ارتش این کشور است.

میدان تکسیم منطقه‌ای سرزنده و پرشور و نشاط است، به همین دلیل اکثر رستوران‌های این محل در طول شبانه‌روز باز هستند و هر ساعت از شبانه‌روز می‌توانند شما را برای خوردن غذاهای خوشمزه ترکی وسوسه کنند. بیایید تا با تعدادی از این رستوران‌ها آشنا شویم.

  1. رستوران Otantik Anadolu Yemekleri

فاصله‌ی این رستوران تا میدان تقسیم فقط ۱۰ دقیقه پیاده‌روی است. در این رستوران می‌توانید انواع کباب‌ها، غذاهای محلی ترکی، شیرینی‌هایی مانند مانتی و گوزلمه را سفارش دهید.

  1. رستوران Tomtom Kebab

اگر به دنبال بهترین کباب‌های این منطقه می‌گردید، جای درستی را انتخاب کردید! در این رستوران با فضای دنج، بهترین و خوشمزه‌ترین کباب‌ها سرو می‌شوند.

  1. رستوران Hacı Abdullah Lokantası

در این رستوران از کباب تا انواع سالاد و سبزیجات تازه سرو می‌شود. معروف‌ترین غذای آن Ozel Haci Abdullah Tabagi است که غذایی سنتی متعلق به دوران عثمانی بوده که با تکه‌های بره آبدار و سس بادمجان سرو می‌شود.

  1. رستوران Eleos

این رستوران در طبقه دوم قرار دارد. از جمله بهترین‌ رستوران‌ها در سرو غذاهای دریایی و همچنین غذاهای سنتی یونانی است. قیمت این رستوران نسبت به دیگر رستوران‌ها مناسب‌تر است. در فضایی آرام و با تم روستایی می‌توانید تجربه‌ی متفاوتی از رستوران کسب کنید.

  1. رستوران Nizam Pide

این رستوران خانگی‌ پاتوق مردم محلی این منطقه است. Nizam Pide در نزدیکی میدان تکسیم قرار دارد و در آن انواع غذاهای محلی ترکیه مثل لوبیا، برنج، غذاهای گوشتی و.. سرو می‌شود.

همان‌طور که اشاره کردیم، اطراف میدان تکسیم هتل‌های متعددی وجود دارد و از آنجایی که حمل‌ونقل در این منطقه توسعه یافته، این امکان را برای گردشگران فراهم می‌کند که از این منطقه به‌راحتی به هر جای استانبول بروند. ازاین‌رو با چند تا از هتل‌های واقع در این محله آشنا می‌شویم.

برای رزرو هتل استانبول اینجا کلیک کنید

  1. هتل سیتی‌سنتر

یک هتل فوق‌العاده شیک و راحت که خدمات منحصر‌به‌فردی ارائه می‌دهد. هزینه یک شب اقامت در این هتل، بین ۱۷۸۰ تا ۲۰۰۰ لیر است.

  1. هتل اکسپرس تکسیم

یک هتل لوکس با خدمات مناسب، این هتل در نزدیکی مراکز خرید این منطقه واقع شده است. هزینه یک شب اقامت در اکسپرس تکسیم، بین ۹۹۰ تا ۱۳۰۰ لیر است.

  1. هتل رزیدنس

نزدیک‌ترین هتل به میدان تکسیم، هتل رزیدنس است که خدمات فوق‌العاده‌ای ارائه می‌دهد و رضایتمندی بالای مسافران را دارد. از رزیدنس تا میدان تکسیم و ایستگاه مترو فقط ۵ دقیقه پیاده‌روی فاصله دارد. هزینه یک شب اقامت در این هتل شیک، بین ۷۱۰ تا ۹۲۰ لیر است.

  1. هتل گزی بسفروس

هتل گزی در نزدیکی ساحل بسفر و ایستگاه مترو قرار دارد. این هتل با منظره‌ی زیبایی که به ساحل دارد، خدمات زیادی برای جلب مسافران خود در نظر گرفته است. هزینه یک شب اقامت در گزی بسفروس، بین ۷۰۰ تا ۹۰۰ لیر متغیر است.

قیمت اجاره و خرید خانه در میدان تقسیم استانبول

اگر به فکر خرید یا اجاره خانه در میدان پرجنب‌وجوش تکسیم، در بخش اروپایی استانبول هستید، حتما تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. این محله به دلیل امکانات رفاهی و اجتماعی مطلوبی که دارد، یکی از پر‌طرفدارترین محله‌ها برای خرید و اجاره خانه است و با هر بودجه‌ای می‌توانید خانه‌ی رویایی خود را پیدا کنید.

خانه‌های تک خواب

واحدهای تک خوابه در نزدیکی میدان تقسیم و خیابان استقلال، بیشتر مناسب دانشجویان و افرادی‌ست که تنها زندگی می‌کنند. اجاره این واحدها از ۲ هزار لیر شروع می‌شود.

واحدهای دو خوابه و سه خوابه

قیمت خانه‌های دو خوابه با یک سالن و واحد سه خوابه با یک سالن در ابعاد ۱۰۰ الی ۱۵۰ مترمربع بین ۳ الی ۵ هزار لیر متغیر است.

البته لازم به ذکر است که قیمت خانه‌های لوکس این منطقه ممکن است خیلی بیشتر از این ارقام باشد. ممکن است خانه‌ای لوکس در این خیابان اجاره کنید که هزینه اجاره آن ماهی ۳۵ هزار لیر باشد.

قیمت خرید خانه‌ها و آپارتمان‌های ۱۰۰ الی ۵۰۰ متری در میدان تکسیم و خیابان استقلال، از ۵۰۰ هزار لیر آغاز می‌شوند. قیمت هر مترمربع، برای خرید خانه در تکسیم استانبول تقریبا ۶۰۰۰ لیر می‌باشد.

نتیجه‌گیری

میدان تکسیم در استانبول که به اسم میدان تقسیم هم شناخته می‌شود، یکی از دیدنی‌های شهر استانبول است. با جاذبه‌های دیدنی این محل، از جمله رستوران‌ها و هتل‌ها تا برج گالاتا و خیابان معروف استقلال آشنا شدیم. این میدان شهرت خودش را مدیون خیابان استقلال است و یکی از جاذبه‌های جذاب و دیدنی این شهر است. برای اطلاعات بیشتر با تورهای متنوع و جذاب الی گشت همراه باشید تا در کنار هم از دیدنی‌های شهر استانبول لذت ببریم.

سوالات متداول

۱. میدان تکسیم کجای استانبول است؟

در بخش اروپایی استانبول و در انتهای شرقی خیابان خرید استقلال واقع شده است.

۲.بهترین جای استانبول برای خرید سوغاتی کجاست؟

میدان تکسیم یکی از بهترین‌ مکان‌ها برای خرید سوغاتی در استانبول است.

۳.کوچک‌ترین پارک شهر استانبول کجاست؟

پارک گزی کوچکترین پارک استانبول است و در میدان تقسیم قرار دارد.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز