هر روز در دنیا از کشف های تاریخی که می شود، خبرهایی است و اگر هم نباشد، وجوه جدیدی از مومیایی های کشف شده ی قبلی به دست می دهد. اما امروز می خواهیم درباره ی مومیایی با شما صحبت کنیم که نه تنها قدمتی ۱۵۰۰ ساله دارد بلکه پاپوش هایی با طرح یکی از کمپانی های معروف تولید و طراحی لباس های ورزشی جهان یعنی آدیداس به پا دارد. البته نه به این معنا ک مارک این کفش را به همراه داشته باشد در واقع طرح ۳ خط معروف آدیداس بر روی کفش های او نقش بسته است. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر ببینیم راز مومیایی ۱۵۰۰ ساله از کشور مغولستان با کفش های آدیداس را باید دیگر کشف کنیم.
مطالب مرتبط: با امپراتوری صحرانوردان و تاریخ مغولستان آشنا شوید ۱۰ حقیقت از مغولستان که با شنیدنش جا می خورید!
در سال ۲۰۱۶ بود که پیدا شدن جسد مومیایی شده ی یک زن در ارتفاعات آسیای مرکزی باعث شد که گروه های تحقیقاتی مختلفی به سمت این منطقه رهسپار شون تا ببینند که از این مومیایی باستانی چه اطلاعاتی می توانند به دست آورند.
بی شک از یک مومیای ۱۵۰۰ ساله چزهای بسیار شگفت انگیزی به دست خواهد آمد اما تمامی موارد عجیب یک طرف، این که این مومیایی که جنسیت آن نیز مونث بوده است، وسیله ای کشف شد که بیش از پیش تعجب همه را بر انگیخت، این زن کفش هایی با طرح کفش های کمپانی معروف آدیداس به پا دارد! در واقع گویی مسافری از زمان این کفش ها را به این زن هدیه داده است و حالا او حامل رازی بزرگ است اما حقیقت این است که او ۱۵۰۰ سال است که حرف نزده است.
در واقع به نقل از روزنامه ی سان، در طی وقوع یک پدیده ی بسیار نادر علمی و تاریخی، جسد مومیایی شده ی زنی ١۵٠٠ ساله در کشور مغولستان کشف گردیده است که دانسته های علمی مهمی را در اختیار باستان شناسان جهان می تواند قرار دهد، در واقع دانشمندان امید داشتند که بتوانند با توجه به یافته هایشان از این مومیایی، علم را در این قسمت دچار تحول کنند اما خیلی زود این کشف هیجان انگیز آن ها تحت الشعاع یکی از ساده ترین کشف های آن ها از این زن شد، در واقع کفشهای این زن مایه ی تعجب این گروه گشت.
کفش های جسد کشف شده و یا هر چیز دیگری با هر اسمی که او به پا داشت هاست در واقع، کفش های ورزشی با طرح کمپانی آدیداس است و او آن ها را به پا دارد. با توجه به وضعیت عمومی جسد و مومیایی این زن که دست ها و پاهایش نسبتاً سالم باقی مانده اند، محققان توانسته اند به نتایج قابل قبول و حیرت انگیزی دست پیدا کنند.
در کنار جسد این زن وسایلی همچون: یک کتری آهنی، بالشت، کت پنبه ای و یک اسب ذبح شده پیدا شده است که همگی بر بالای کوه های یخ زده آلتای و در ارتفاع ٢٨٠٠ متری زمین کشف شده اند. با توجه به این که کشف این جسد و یا به زبانی بهتر، مومیایی به عنوان یکی از پدیده های نادر جهان محسوب می گردد که قرار است بی شک اطلاعات بسیار بسیار زیادی را در اختیار دانشمندان و محققان بگذارد اما، بررسی کفشهای آدیداس این زن که دارای نوارهای این برند هستند، موجب این مسئله شده است که نه تنها دنیای علم و تاریخ دچار تحول و شگفتی گردد بلکه بین تمامی مردمان دنیا و علی الخصوص کاربران دنیای مجازی، موجی از تعجب بر انگیخته شود و عکس های این زن دست به دست در فضای عممی و اینترنت بچرخد.
به گفته ی باستان شناسان، کشف این جسد که اولین زن دفن شده ی یافت شده در منطقه ی قفقاز و در آسیای مرکزی است، بی شک جز یکی از اتفاق بسیار مهم و نادر جهان است و هم اطلاعات علمی و هم اطلاعات تاریخی بسیاری را در اختیار جهان باستان می گذارد.
یکی از بهترین بررسی هایی که می شود بر روی مومیایی این زن انجام داد این است که در نهایت بتوان اطلاعاتی خوبی در مورد باورها و آیین های مذهبی آن دوران و مردمی که این زن در میان آن ها زندگی می کرده است، در اختیار علم امروزی قرار بگیرد. به گفته ی دانشمندان و باستان شناسان، اسب مادیانی که همراه این زن بوده است، تنها بین ۴ تا ٨ سال سن داشته و به صورت تعمدی و از روی قصد قبلی قربانی شده است و به به گفته ی دانسمندان برای مراسم قربانی کردن آن را کشته اند. در بررسی لباس هایی که بر تن این زن بوده است، این نتایج به دست آمده که در لباس های او نه تنها پشم گوسفند، بلکه پشم شتر هم به کار رفته است که این در نوع خود بسیار جالب است. یافته هایی که به صورت اولیه از این زن کشف شد، نشان می دهند که این زن در هر قومی که زندگی است، مردمانش صنعت گران بسیار ماهر و قابلی بوده اند و در واقع هر آن چه که همراه او پیدا شده است از مهارت های صنعتی و هنری بالای آن دوران حکایت دارد.
همچنین با توجه به بررسی نتیجه های به دست آمده از این زن، دانشمندان می گویند که او یک زن کاملاً معمولی و از طبقه ای معمولی در جامعه بوده است. با وجود تمام یافته های علمی مهمی که این کشف برای دانشمندان تا به حال به همراه داشته است اما مردم دنیا و علی الخصوص کاربران دنیای اینترنت فقط به کفش های این زن توجه نشان داده اند!
البته داستان معروف شدن جریان با مزه ای دارد که دانستن آن خالی از لطف نیست. موزه ی مغولستان زمانی که اقدام به انتشار اولین عکس از کفشهای این زن نمود، یکی از کاربران زیر آن نوشت که من اصلاً فکرش را هم نمی کردم که آن زمان هم مردم آدیداس می پوشیده اند.
با نوشتن همین حرف ساده و شباهت نوارهای تزئینی به کار رفته بر روی کفش های این زن مومیایی شده، خیلی زود پاپوش های این زن به کفش آدیداس تبدیل گردید و آن قدر در اینترنت و فضای مجازی دست به دست چرخید که درنهایت برخی حتی این زن را مسافر زمان دانستند. البته باستان شناسان این نظریات را احمقانه دانسته اند و ان را قبول ندارند.