راهنمای کامل مهاجرت تحصیلی به کانادا

مهاجرت تحصیلی به کانادا

کانادا در سال های اخیر جز یکی از محبوب ترین مقاصد برای ایرانی تبدیل و افراد بسیاری هستند که برای تحصیل، کار یا زندگی به این کشور سفر می کنند. اما برای تحصیل کشور کانادا با توجه به شرایط مناسبی که دارد و همچنین دانشگاه های خوب خود یکی از بهترین گزینه های انتخابی محسوب می شود. جالب است بدانید که کانادا دارای ۸۰ دانشگاه و ۲۴۰ کالج است. سالیانه بیش از ۱۵۰۰۰۰ دانشجو از خارج از کانادا جهت ادامه تحصیل به کانادا می آیند و استان کبک به نوعی بهشت دانشگاهی کانادا می باشد. با توجه به تب و تابی که برای مهاجرت تحصیلی در سال های اخیر در بین ایرانی ها به وجود آمده ما در این مطلب از مجله ی گردشگری الی گشت قصد داریم تا درباره شرایط مهاجرت تحصیلی به کانادا اطلاعاتی را خدمتتان ارائه دهیم.

مطالب مرتبط:
بهترین شهرهای کانادا برای تحصیل
بررسی شرایط اخذ بیمه ی مسافرتی کانادا
راهنمای سفارت کانادا و اخذ ویزای آن

برای مهاجرت تحصیلی به کانادا دو مرحله را باید طی کنید که این دو به ترتیب زیر است:

  • انتخاب دانشگاه و اقدام برای گرفتن پذیرش
  • اقدام برای دریافت ویزای تحصیلی

شرایط پذیرش از دانشگاه ها و کالج های کانادا

شاید فکر کنید پس گرفت مهاجرت تحصیلی به کانادا کاری ندارد! اما باید بگوییم که هر کدام از این مراحل خود تبدیل به چند مرحله ی دگیر می شود که ما در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

قبل از هر چیزی در ابتدا باید تکلیفتان را با خودتان مشخص کنید که چه رشته ای را می خواهید در دانشگاه های کانادا ادامه دهید. توجه داشته باشید که روند تحصیل در کانادا با ایران تفاوت دارد و خبری از کنکور برای استعدادیابی شما نیست، شما در ابتدا باید به دنبال رشته ی مورد علاقه خودتان باشید و بعد از آن شروع به پیدا کردن کالج یا دانشگاه موردنظرتان و مناسب با رشته خودتان باشید.

رشته های تحصیلی محبوب در کانادا عبارت اند از:

علوم محیط زیست علوم کامپیوتر
روانشناسی رشته های MBA

به طور کلی کانادا ۱۰ ایالت مختلف دارد کههر یک از آن ها دارای تعداد زیادی دانشگاه در خود می باشند. توجه داشته باشید که انتخاب دانشگاه در بین تمام این موارد کار بسیار سختی است و موارد مختلفی هستند که به شما کمک خواهند کرد تا یک دانشگاه مناسب برای خودتان انتخاب کنید. اول از همه باید که تمام دانشگاه ها ممکن است رشته مورد نظر شما را نداشته باشند، از همین رو باید توجه داشته باشد که دقت بیشتری در انتخاب رشته و دانشگاه خود داشته باشید.

  • انتخاب به کمک بورسیه

تمامی دانشگاه های کانادا، سالانه بورس های مختلفی را برای پذیرش دانشجویان بین الملل در نظر می گیرند تا در صورتی که دانشجویان بتوانند بورسیه خود را دریافت کنند یک راست به مرحله آخر بروند و دیگر دغدغه هزینه های مربوط به شهریه دانشگاه را نداشته باشند.

  • انتخاب دانشگاه بر اساس امتیاز آن

تمامی دانشگاه های دنیا بنابر دستاورهای علمی که به دست می آورند و همچنین دانشجویان ممتازی که در آنها تحصیل می کنند رده بندی می شوند. توجه داشته باشید که شما می توانید دانشگاه خودتان را بر اساس اولویت بندی و امتیازی که آن دانشگاه دارد انتخاب کنید. برایاین منظور شما می توانید از وب سایت Top Universities امتیاز دانشگاه مورد نظرتان را دربیابید.

  • انتخاب بر اساس هزینه تحصیل

هزینه تحصیلی مربوط به دانشگاه های خصوصی و برتر کشور کانادا به نسبت دانشگاه های دولتی آن بیشتر است. بنابراین از آن جا که همیشه بودجه نقش تعیین کننده ای دارد، در انتخاب دانشگاهتان این مورد را از قلم نیندازید.

  • انتخاب بر اساس شهر

توجه داشته باشید که برخی از شهرهای کشور کانادا به زبان فرانسه و برخی به انگلیسی مسلط هستند و شما باید قبل از این که بخواهید مهاجرت کنید و برای دانشگاه مورد نظرتان اقدام به پذیرش تحصیلی بگیرید جستجو کنید که آن ایالت چه زبان درش رایج است.

  • در نظر گرفتن آب و هوا

با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور کانادا در شمال قاره آمریکا بخش هایی از آن در قطب شما قرار دارند و آب و هوای ایالات و شهرهای آن تفاوت بسیاری با هم دارند. از همین رو لازم است که در انتخاب شهر محل تحصیل خود توجه لازم را داشته باشید. به طور مثال شهری مانند مونترال زمستان های بسیار سردتری نسبت به تورنتو دارد.

  • توجه به محل خود دانشگاه

پس از این که تمامی مراحل بالا را برای مهاجرت تحصیلی به کانادا طی کردید به این موضوع توجه داشته باشید که محل قرارگیری دانشگاه چگونه است! آیا نسبت به شهر و دسترسی که به آن خواهید داشت شرایط مناسبی مهیا است؟ اگر مسیر دانشگاه و اقامت شما طولانی باشد مجبور هستید زمان و هزینه بیشتری را صرف کنید.

  • بررسی لیست دانشگاه های DLI

اگر برایتان اهمیت دارید که بدانید دانشگاه شما برای تحصیل چقدر اعتبار دارد لازم است که نام  دانشگاه انتخاب خودتان را در بیست دانشگاه های DLI  مشاهده کنید.

همانطور که می دانید هر دانشگاهی برای خود ضوابط و شرایط خاص خودش را دارد. بنابراین لازم است که پس از پیدا کردن دانشگاه دلخواهتان سری به سایت رسمی آن دانشگاه بزنید و از قوانین پذیرش دانشجو در آن مطلع شوید.

از جمله نکاتی که در اکثر دانشگاه ها وجود دارد نیز عبارتند از:

دارا بودن نمره بالا در پذیرش دانشگاه های کانادا اهمیت بسیار بالایی دارد. به منظور ورود به بسیاری از موسسات و دانشگاه های کانادا لازم است که ۷۰% از نمره های شما بالاتر از میانگین نمرات شما باشد. هرچقدر که نمرات شما بالاتر باشد شانس بیشتری برای پذیرش در دانشگاه های این کشور خواهید داشت.

در صورتی که شما بیش از ۲۵ سال داشته باشید و از آخرین دوره تحصیلی شما بیش از ۲ سال گذشته باشد لازم است که اطلاعاتی کلی درباره شغل های پیشین خود ارائه دهید.

با توجه به آنچه که در بالا گفته کانادا یک کشور دو زبانه است و دانشجویان می بایست برای تحصیل توجه داشته باشند در ایالت های انگلیسی زبان این کشور می خواهند ادامه تحصیل دهند یا فرانسوی زبان!

توجه داشته باشید که برای برای ورود به دانشگاه لازم است توانایی و تسلط خود به زبان موردنظر را نشان دهید.

مدارک مورد نیاز برای پذیرش تحصیلی در دانشگاه های برتر کانادا

  • مدرک فارغ التحصیلی
  • فرم درخواست تکمیل شده
  • رزومه تحصیلی
  • نامه ای از دلایل و انگیزه های تحصیلی
  • مدارکی دال بر توانایی پرداخت هزینه های تحصیل در کانادا
  • ۲ نامه از دانشگاه محل تحصیل برای نشان دادن توانایی و آمادگی شما برای تحصیل

تمامی این مدارک می بایست ترجمه شده باشند و به پرونده ضمیمه شده باشند.

یک مورد دیگر که بسیار برای مهاجرت تحصیلی به کانادا اهمیت دارد این است که بدانید ترم های دانشگاه های این کشور در تابستان و زمستان آغاز می شود. در صورتی که قصد دارید تحصیل خود را از زمستان شروع کنید، آخرین مهلت ارسال مدارک ۱ سپتامبر (۱۰ شهریور) است.

حتما قوانین مربوط به دانشگاه مورد نظرتان را از سایت دانشگاه مربوط مطالعه کنید تا بدانید دقیقا زمان ثبت نام ترم های تحصیلی از کی آغاز می شود.

پیشنهاد می کند بین ۲ تا ۸ ماه جلوتر از آغاز ترم تحصیلی مدارکتان را برای دانشگاه مربوطه ارسال نمایید.

  • دریافت بیمه سلامت (هزینه بیمه بسته به ایالت محل اقامت متفاوت است.)
  • تمام دانشجویان لازم است پس از رسیدن به کانادا، به دانشگاه خود بروند و مراحل ثبت نام حضوری را انجام دهند.

شرایط دریافت ویزای تحصیلی کانادا

پس از انجام تمامی مراحلی که در بالا گفته شد، حالا نوبت به دریافت ویزای تحصیلی می رسد. توجه داشته باشید که برخی از افراد برای تحصیل در کشور کانادا نیازی به دریافت ویزا ندارند که آن دسته از افراد برای مدت کوتاهی می خواهند به تحصیل در کشور کانادا بپردازند و مدت زمان ماندن آن ها در این کشور کمتر از ۶ ماه است، اما در غیر اینصورت شما نیاز به دریافت ویزا برای تحصیل در این کشور دارید.

  • تاییدیه پرداخت شهریه
  • مدارک مربوط به منابع درآمد (اثبات توان مالی کافی برای تامین هزینه های سال اول ، و دارابودن مدارک مالی برای پوشش هزینه های سال های آتی)
  • گذرنامه با تاریخ اعتبار حداقل شش ماه
  • مدارک تحصیلی اخذ شده از مدرسه و کالج شامل ریزنمرات و گواهی اتمام تحصیلات
  • مدرک زبان آیلتس، تافل، …
  • تاییدیه پیشنهاد تحقیق از دانشگاه مورد نظر (برای دانشجویان دکتری و دوره های تحقیقاتی)

خلاصه ای از کارهایی که برای مهاجرت تحصیلی به کانادا لازم است بدانید:

  • گرفتن پذیرش تحصیلی از طرف یکی از دانشگاه های کانادا
  • همراه داشتن پاسپورتی با اعتبار کافی برای زمان برگشت
  • اخذ جواز تحصیلی و ویزای همسر یا خانواده
  • خرید بلیط هواپیما
  • تهیه بیمه مسافرتی
  • همراه داشتن کپی از مدارک پزشکی و اکسن ها
  • اقدام برای محل اقامت (خوابگاه های دانشجویی و یا اقامتگاه های خصوصی)
  • در نظر داشتن وسیله نقلیه برای رفتن از فرودگاه به محل اقامت
  • مدارک لازم برای افتتاح حساب بانکی در کانادا و داشتن پول نقد کافی
  • تمامی قوانین فرودگاهی کانادا و همچنین قوانین مربوط به بستن چمدان ها را بدانید
  • جمع آوری و بررسی تمام مدارک لازم از موسسات تحصیلی قبلی
  • تهیه اسکن و کپی از مدارک مهم تحصیلی و نگه داشتن آن ها در چمدان و نگهداری نسخه الکترونیک آن ها در ایمیل خود
  • از محل زندگی خودتان در کانادا و همچنین دانشگاهی که می خواهید در آن اقامت داشته باشید اطلاعات لازم را جمع آوری کنید.
  • برقراری ارتباط با دانشگاه محل تحصیل و جویا شدن از وضعیت و چند و چون برگزاری کلاس ها

متوسط شهریه تحصیل در مقطع کارشناسی بنابر رشته ای که شما انتخاب کرده اید سالانه بین ۲۶ هزار دلار تا ۳۰ هزار دلار است.

متوسط شهریه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد یا دکتر بنابر رشته ای که شما انتخاب کرده اید سالانه بین ۱۶ هزار دلار تا ۴۹ هزار دلار است.

هزینه های مربوط به زندگی در کانادا به نسبت ایران بالاست و حداقل هزینه ماهیانه ای که برای ایالت کبک، مونترال و اتاوا می توان در نظر داشت بین ۱۲۰۰ دلار کانادا تا ۱۸۰۰ دلار کانادا می باشد.

برای دیگر ایالت های این کشور که می شود ونکوور و کلگری متوسط هزینه بین ۱۴۰۰ دلار کانادا تا ۱۹۰۰ دلار کانادا خواهد بود.

به منظور اقامت در این شهر هزینه های مربوط به اقامت در این کشور به ترتیب زیر است:

خوابگاه های دانشجویی: ماهانه بین ۲۵۰ دلار کانادا تا ۶۲۵ دلار کانادا

خانه های دانشگاه: ماهانه بین ۴۰۰ دلار کانادا تا ۸۰۰ دلار کانادا

آپارتمان های مشترک: ماهانه بین ۳۰۰ دلار کانادا تا ۷۰۰ دلار کانادا

در پایان مطلب مهاجرت تحصیلی به کانادا می خواهیم درباره شاخص های استانداردی که برای انتخاب یک دانشگاه خوب وجود دارد توضیحاتی را ارائه دهیم.

شاخص اول: رنکینگ دانشگاهی

هدف از رنکینگ های دانشگاهی، انعکاس عملکرد جمعی دانشگاه های یک شهر است که در سیستم رتبه بندی QS دانشگاه های جهان می باشد. شاخص استفاده شده جاذبه ی تعداد تعداد زیاد دانشگاه های تاسیس شده در شهرهای بزرگ را منعکس کرده و همچنین باعث شناخت موقعیت موسسات برگزیده ی جهان می شود.

شاخص دوم: ترکیب دانشجویی

در این شاخص مواردی نظیر ساختار دانشجویی شهری و همینطور چشم اندازهای بین المللی طاحی شده است. شهرهایی با نسبت دانشجویی بالاتر در زمینه ی تسهیلات مورد نیاز دانشجویان بهتر تجهیز می شوند در حالیکه نواحی که تعداد دانشجویان بین المللی آنها بیشتر است، بهتر برای پذیرایی از دانشجویان آماده می شوند.

شاخص سوم: مطلوبیت

این گروه قصد منعکس کردن مطلوبیت کلی هر یک از شهرها را دارد.  به این صورت که دانشجویان در حین اینکه به دنبال شهرهای مهیج و غنی از فرصت ها هستند، نگران امنیت محلی آن هم نیز می باشند. معیارهای مختلفی برای انعکاس این نیازمندی ها و شرایط متنوع در نظر گرفته می شوند.

شاخص چهارم: فعالیت کارفرمایان

این گروه شاخصی از اینکه کدام کارفرمایان بیشتر به دنبال استخدام فارغ التحصیلان کدام شهرها هستند، ارائه می دهد. دو مورد از شاخص های استفاده شده در این گروه بر مبنای نظرسنجی سالانه ی QS از کارفرمایان سراسر جهان است که در آن از شرکت های استخدام کننده خواسته می شود، موسساتی که به نظرشان بهترین فارغ التحصیلان در بخش آنها را دارد، مشخص کنند.

شاخص پنجم: مقرون به صرفه بودن

این گروه اهمیت مقرون به صرفه بودن از نظر اکثر دانشجویان آینده و خانواده های آنها را مشخص می کند. برای ارائه ی شاخصی از اینکه یک شهر مقرون به صرفه باید چگونه باشد، در حین در نظر گرفتن شهریه و مخارج زندگی از منابع مختلفی استفاده می شود.

شاخص ششم: دیدگاه دانشجویان

گروه جدید که در ویرایش های سال ۲۰۱۷ اضافه شد، دیدگاه دانشجویان است که در این گروه نظر دانشجویان را درباره فرصت اشتراک تجارب تحصیلی خود در یک شهر خاص را مورد بررسی قرار می دهند.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟