بیماری خواب مرموز در کلاچی قزاقستان
در کشور قزاقستان روستایی دور افتاده به نام کلاچی وجود دارد که شاید تا مدتی قبل حتی هیچ کس نمی دانست که چنین جایی وجود دارد اما بعد از بیماری عجیب و مرموزی که سرتاسر آن را فرا گرفت، اسم این روستا بر سر زبان ها افتاد. مردم این روستا به طور ناگهانی و بدون هیچ دلیل خاصی به خوابی طولانی فرو می روند. دانشمندان زیادی تا حالا روی بیماری خواب مرموز در کلاچی قزاقستان تحقیق کرده اند که به نتجه ی خاصی هم نرسیده اند. با الی گشت باشید تا بیشتربا این روستای غیرعادی آشنا شویم:
مطالب مرتبط: راهنمای سفر به قزاقستان نوروز در قزاقستان چگونه است؟
مورد روستای کلاچی (Kalachi) در قزاقستان از آن دسته مواردی است که خیلی ها را گیج کرده است. این روستا دارای ۶۰۰ نفر جمعیت است که از سال ۲۰۱۳ به بعد، حدود ۱۵۰ نفر آنها به بیماری خواب ناگهانی دچار شده اند و چندین روز به خواب می روند و به علتی نمی توانند بیدار بمانند.
این مورد آنقدر عجیب است که آنها ابتدا در حرکت هایشان دچار اختلال می شوند و بعد سرگیجه گرفته و بیهوش می شوند. عجیب تر اینکه این افراد در حالت های بد و خطرناکی ناگهان به خواب می روند مثلا یکی از اهالی شهر به همراه همسرش روی موتور بودند که ناگهان به خوابی ۳ روزه فرو رفته اند. این زوج تصادف شدیدی کردند اما خوشبختانه زنده ماندند. خبر بد اینکه وقتی بیدار شدند فقط چند ثانیه از رانندگی و بعد هم بیدار شدن در درمانگاه را به یاد آوردند، در واقع از دست دادن حافظه یک قسمت وحشنتناک از عوارض این بیماری ناشناخته است.
از آنجاییکه کلاچی روستایی دور افتاده بود، مدت زیادی طول کشید تا خبر این بیماری به پایتخت قزاقستان برسد. بعد از شنیدن این خبر، دانشمندان همه ی موارد را از روستاییان بیمار تا سالم را بررسی کردند و تحت آزمایش های مختلف قرار دادند اما به نتیجه ای نرسیدند.
بیماری خواب مرموز در کلاچی قزاقستان نه مربوط به سن خاصی است و نه جنسیت خاصی، این بیماری گریبان مردان و زنان زیادی از این روستا را که بین ۱۴ تا ۷۰ ساله هستند، گرفته است. مورد بعدی ای که دانشمندان بررسی کردند این بود که شاید این بیماری تاثیر محیط اطراف باشد و بنابراین تمام عوامل محیط مثل آلودگی هوا، آلودگی غذا و آب را بررسی کردند اما به نتیجه ای نرسیدند.
چیزی که ذهن روستاییان را به خود مشغول کرده است و احتمالی که آنها می دهند، وجود منبع اورانیومی است که در نزدیکی این روستا قرار دارد و متعلق به شوروری سابق است. این مورد هم تقریبا رد شده است چون روستای دیگری هم هست که به معدن اوارنیوم نزدیکتر است اما هیچکدام از ساکنان آن دچار چنین بیماری ای این نشده اند.
با این حال مقامات کلاچی روی این معدن کار کردند و تاثیرات تششعات آن را بررسی کردند اما به نتیجه ای نرسیدند. بعد از این تحقیقات، دولت قزاقستان تصمیم گرفته تا روستاییان را در جای دیگری اسکان دهد و برای آنها منطقه ی آکمولا در شمال قزاقستان را در نظر گرفته است و کارهای مناسبی را هم به آنها داده است. به این ترتیب ۴۲۵ نفر این رستا را ترک کردند اما تعدادی از اهالی دوست ندارند روستایشان را ترک کنند و زندگی با خواب را به زندگی در جای دیگری ترجیح می دهند.