کوالالامپور شهری در کشور توریستی مالزی است که از آن به عنوان پایتخت فرهنگ چینی ها، هندی ها و همچنین مسلمانان نام می برند. با سفر به این شهر می توانید تلفیقی از فرهنگ های آسیایی را در یکجا تماشا کنید و از سفرتان نهایت لذت را ببرید. با توجه به توجهات ویژه ای که در سال های اخیر در زمینه استاندارسازی زیرساخت های شهری خود داشته توانسته در زمینه جذب گردشگر در رتبه ی خوبی قرار بگیرد. اما آنچه ما در این مطلب از مجله ی گردشگری الی گشت می خواهیم درباره آن صحبت کنیم، مسجد نگارا در کوالالامپور است. این مسجد یک بنای تاریخی و مهم در کشور مالزی است که سالانه افراد بسیاری به منظور بازدید از آن به سمت این شهر سفر می کنند. در ادامه با ما باشید تا بیشتر درباره مسجد نگارا در کوالالامپور خدمتتان اطلاعات لازم را ارائه دهیم.
مطالب مرتبط: باغ گیاه شناسی پردانا، قدیمی ترین باغ وسیع در کوالالامپور پل پوترا در کوالالامپور، خواهرخوانده ی پل خواجو اصفهان منطقه بوکیت بینتانگ کوالالامپور؛ محله ای پر از جاذبه!
همانطور که در بالا هم گفتیم مسجد نگارا در کوالالامپور یکی از جاذبه های گردشگری تاریخی این شهر است که در پایتخت کشور مالزی قرار دارد و سالانه گردشگران فراوانی از سراسر دنیا به سمت این شهر سفر می کنند تا از مسجد نگارا در کوالا دیدن کنند. این مسجد یکی از بناهای تاریخی و مهم کشور مالزی به شمار می رود و معماری باشکوه آن سبب شده تا در بین دوستداران معماری بسیار حائز اهمیت باشد. این مسجد در کوالا نمادی از یگانگی، وحد و استقلال کشور مالزی است و تاریخ منحصر به فردی دارد که در ادامه درباره آن صحبت خواهیم کرد. معماری فوق العاده و جالب این مسجد در کنار تاریخ این مسجد، باعث تمایز آن از دیگر مسجدها شده است. پیشنهاد می کنیم که اگر قصد سفر به کشور مالزی را دارید، بازدید از مسجد نگارا در کوالالامپور را هرگز از دست ندهید.
ساخت مسجد نگارا در کوالالامپور از سال ۱۹۵۸ آغاز شد و در سال ۱۹۶۵ به اتمام رسید. این مسجد یک میراث ملی در کشور مالزی است و پیشنهاد ساخت آن در سال ۱۹۵۸ توسط وزیرهای اصلی ۱۱ ایالت کشور مالزی در فدراسیون مالایا نیز مطرح گشت. اعضای این فدراسیون در ابتدا نام نخست وزیر کشور که «توکونو عبدالرحمان پطره الحاج» بود را برای نام گذاری مسجد نگارا انتخاب کردند اما شخص نخست وزیر نپذیرفت. توکونو در خصوص نام گذاری این مسجد نیز پیشنهاد داد که این مسجد را به «مسجد نگارا» نامگذاری کنند تا نماد وحدت فرهنگهای مختلف درون کشور و همچنین راهی برای تشکر از خداوند برای استقلال صلح آمیز کشور مالزی باشد.
ساخت مسجد نگارا در کوالالامپور حدودا سه سال طول کشید و جالب است بدانید که در ساخت آن از مساجد کشورهای ترکیه، ایران، عربستان سعودی، هند، پاکستان و امارات متحده عربی و اسپانیا نیز الهام گرفته شده است. از جمله ویژگی های برجسته ی این مساجد می توان به گلدسته ی ۷۳ متری که بر فراز آن قرار گرفته و همچنین گنبد بنتی ۱۶ ضلعی آن که شبیه به یک چتر باز نیز اشاره داشت. مسجد نگارا در کوالالامپور ظرفیت پذیرش ۵۰۰۰ نفر را داراست ، این مسجد در میان باغ ۱۳ هکتاری در شهر کوالالامپور قرار گرفته است و در وسط سقف نفش هایی از آیه های قرآنی بر روی فلز «آلومینیوم» آن نیز قرار دارد که همین خود از مسجد آبی که در شهر استانبول ترکیه واقع است نیز الهام گرفته شده است. این مسجد در سال ۱۹۸۷ مورد بازسازیهای بزرگی قرار گرفت و رنگ بتنی گنبد، جای خود را به طیف دلنشینی از رنگهایی مانند سبز و آبی داد.
آنچه که باید گردشگران در خصوص مسجد نگارا بدانند نوع پوشش به منظور ورود می باشد. لازم به ذکر است که برای ورود به مسجد نگارا در کوالالامپور می بایست پوششتان کامل باشد و در غیر این صورت از ورود شما به مسجد خودداری می گردد. البته نگران نباشید در صورتی که شما چادر همراه نداشته باشید در ورودی مسجد به شما به صورت رایگان چادر ارائه می شود تا با حجاب اسلامی وارد مسجد نگارا در کوالالامپور بشوید.
جالب است بدانید مسجد نگارا در کوالالامپور در میان مجموعه از باغ ها و چشمه های آب قرار گرفته است. در یک ۱ کیلومتری این مسجد باغ های بسیار جذابی وجود دارد که می توانید بعد از بازدید از این مسجد به سمت آن ها بروید و حال و هوایتان را تغییر دهید. همچنین یک باغ پرنده هم در باغ های اطراف این مسجد وجود دارد با بیش از ۳۰۰۰ پرنده از بیش از ۲۰۰ گونه ی مختلف که همگی در کنار هم می توانند یک تفریح تمام اعیار را برایتان به ارمغان بیاورند.
لازم به ذکر است که بگوییم دادن غذا و عکسبرداری از پرندگان در این باغ مجاز است.
در حال حاضر مسجد نگارا در قلب شهر زیبا و دیدنی کوالالامپور قرار دارد و مایه افتخار و استقلال این کشور به شمار می رود.
با توجه به این که کوالالامپور در منطقه ای استوایی قرار دارد در اغلب اوقات سال شرایطی معتدل و تابستان طور دارد. از همین رو در این شهر خبری از تابستان های گرم و زمستان های سرد نیست و اکثر روزهای سال آب و هوای مطبوعی را شاهد خواهید بود. شلوغ ترین ماه های این شهر اردیبهشت تا مرداد، آذر، دی و بهمن است، چرا که نه خبری از رطوبت هست و باران ها گرمسیری از همین رو گردشگران زیادی این فصل از سال را برای سفر خودشان انتخاب می کنند. دیگر ماه هایی که نام آن ها برده نشده هم می تواند برای سفر خارجی به مالزی خوب باشد به شرطی که شما سازگاری با آب و هوای مختلف را داشته باشید.
به منظور دسترسی به مسجد نگارا در کوالالامپور ساده ترین راه برای رسیدن به آن از طریق تاکسی است. البته راه های دیگری هم برای رسیدن به این مسجد در مرکز شهر کوالالامپور وجود دارد به نام اتوبوس، شما می تواین از اتوبوس های خط B101 و B112 خودتان را به این مسجد برسانید.
آدرس: Jalan Perdana, Tasik Perdana, 50480 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
ساعت بازدید: شنبه تا پنج شنبه از ساعت ۹ تا ۲۳ و جمعه ها از ساعت ۲:۴۵ دقیقه تا ۱۸
نرخ قیمت ورودی: رایگان
سایت: www.kuala-lumpur.ws/attractions/masjid-negara.htm