مسجد اورتاکوی، جلوه ای از معماری باشکوه استانبول

استانبول شهری گردشگر پسند و مرکز فرهنگی ترکیه است که هر ساله با فروش بلیط هواپیما و تور، تعداد زیادی از مسافران را به خود جلب می کند. این شهر دارای جاذبه های تاریخی و سرگرم کننده زیادی است و همین خود دلیلی است که در بین گردشگران بسیار محبوب باشد. در این نوشته از مجله گردشگری الی گشت قصد داریم به شما مسجد اورتاکوی در استانبول که یکی از جذاب‌ ترین جاذبه های گردشگری و مذهبی این شهر است معرفی کنیم. مسجد اورتاکوی در استانبول یکی از دیدنی‌ های پرطرفدار این شهر است و با توجه به معماری زیبا و قدمت آن جز بهترین جاذبه های گردشگری این شهر به حساب می ‌آید. برای آشنایی بیشتر با این مسجد در ادامه با ما باشید.

استانبول شهری با تعداد گردشگر زیاد و مرکز توریسم ترکیه است که دارای جاذبه های تاریخی و سرگرم کننده زیادی است. یکی از زیباترین جاذبه های این شهر مسجد اورتاکوی است که در کنار تنگه بسفر واقع شده است. این مسجد دارای معماری نئوباروک و سفید رنگ است و در طول روز به رنگ های مختلف درخشان می شود. بازدید از این مسجد زمان زیادی نمی برد اما فضای خوشایند و عکسبرداری زیبایی را به شما هدیه می دهد. در صورتی که به استانبول سفر می کنید به شما پیشنهاد می دهیم حتما بازدید از این مسجد را در برنامه های خود قرار دهید.

مسجد اورتاکوی در استانبول یکی از جذاب ‌ترین جاذبه های تاریخی و مذهبی این شهر است که در ناحیه بشیکتاش و ساحل غربی تنگه بسفر قرار دارد. این مسجد به نام رسمی مسجد بزرگ سلطان عبدالمجید شناخته می ‌شود که سلطان عبدالمجید یکم، سی و یکمین پادشاه عثمانی، آن را در سال های ۱۸۵۴ تا ۱۸۵۶ بنا کرده است. معماران این مسجد فردیناند جول و نقولاس بالین بودند که قبلاً کاخ دلمه ‌باغچه را هم طراحی کرده بودند. این مسجد با سبک نئوباروک و مرمر سفید ساخته شده است و دارای گنبد و پنجره های بزرگ و زیبایی است.

این مسجد را نیکوقوس بالین طراحی کرده است و سبک نئوباروک را برای آن انتخاب کرده است. مسجد اورتاکوی چندین بار بازسازی شده است و آخرین بازسازی آن در سال ۲۰۱۴ انجام شده است. این مسجد با معماری زیبا و سفید رنگ در کنار تنگه بسفر می درخشد و با پل بغاز که در پشت آن قرار دارد، تصویری از فضای مدرن و سنتی استانبول را نشان می دهد. این مسجد همچنین سوژه بسیار خوبی برای عکاسی است.

مسجد اورتاکوی در استانبول یکی از جاذبه های زیبای این شهر است که از سنگ مرمر سفید ساخته شده است و دارای نقوش و برجسته کاری های زیادی است. این مسجد دو بخش دارد و بخش اصلی آن گنبدی دارد. در این بخش، پنجره های بلند و بزرگی وجود دارد که نور را به داخل مسجد می رساند و نور تغییر یافته تنگه بسفر را هم بازتاب می دهد. مسجد اورتاکوی دو مناره دارد که هر کدام یک شرفه دارند. مناره ها با مرمر سفید و موزاییک زینت گرفته شده اند و قسمت بالای آن ها از سنگ مرمر و سنگ آذرین تشکیل شده اند.

مسجد اورتاکوی در استانبول یکی از جاذبه های زیبای این شهر است که دارای ورودی اصلی در سمت شمالی است. در جلوی ورودی مسجد یک نرده سفید وجود دارد که پشت آن یک پلکان الپتیکال به سمت بالا می رود. با بالا رفتن از پله ها، می توانید ساختمان های حرم را که روبروتان هستند ببینید. در دو طرف مسجد نیز مسیرهای ساده ای برای نمازگزاران وجود دارد. خانم ها معمولا در این قسمت ها نماز می خوانند، جایی که منظره ای زیبا از تنگه بسفر در پشت پنجره های بزرگ دیده می شود.

این چشم انداز، گشت و گذار در مسجد را جذاب تر می کند. با ادامه دادن پله های راست، به قشنگ ترین قسمت مسجد خواهید رسید. جایی که ۹ لوستر زیبا در کنار هم قرار دارند. در داخل ساختمان، نام های الله و چهار خلیفه سنی با خط نستعلیق نوشته شده اند. خطات این نام ها، سلطان عبدالمجید است که فرد حرفه ای بوده. آقایان در این قسمت، نماز جمعه را می خوانند.

مسجد اورتاکوی در استانبول یکی از جاذبه های توریستی و مذهبی این شهر است که برای ورود به آن باید آداب و رسوم مربوطه را رعایت کنید. این مسجد برای غیرمسلمان ها نیز باز است ولی باید حجاب را پوشید. در ورودی مسجد، پوشش های آبی و صورتی برای افراد بی حجاب قرار داده شده است. در زمان های اذان، ورود به مسجد ممنوع است و باید منتظر بمانید تا زمان بازدید فرا رسد. مسجد اورتاکوی در استانبول در اذان صبح باز می شود و نمازگزاران نماز خود را می خوانند. برای ورود به مسجد، هزینه ای ندارید ولی می توانید به صندوق های خیریه که در مسجد هستند کمک کنید.

مسجد اورتاکوی در استانبول یکی از جاذبه های تاریخی این شهر است که دارای قدمت زیادی است. در سال ۱۷۲۱ داماد وزیر ابراهیم پاشا قصد داشت که در محل فعلی مسجد، بنایی بسازد ولی به خاطر شورش های استانبول نتوانست این کار را انجام دهد. سلطان عبدالمجید در سال های ۱۸۵۴ تا ۱۸۵۶  دستور داد که مسجد اورتاکوی را بسازند و ساخت آن شروع شد.

در سال ۱۷۲۱، به دستور داماد وزیر ابراهیم پاشا (Vizier Ibrahim Pasha)، مسجدی در محل کنونی مسجد اورتاکوی در استانبول ساخته شد. معمار این سازه، محمود آقا (Mahmut Ağa) بود؛ اما سازه ساخته شده در جریان شورش پاترونا خلیل در سال ۱۷۳۰ به طور کامل از بین رفت. نهایتا مسجد اورتاکوی بین سال های ۱۸۵۴ و ۱۸۵۶ به دستور سلطان عبدالمجید اول ساخته شد. در سال ۱۹۶۰ بر اساس آزمایش هایی که بر روی این بنا صورت گرفت نمایان شد که سازه در خطر ریزش قرار دارد. در نتیجه این اتفاق مسئولان دستور تقویت ساختمان مسجد را صادر کردند.این مسجد در سال ۱۹۸۴،  به دلیل آتش سوزی بار دیگر صدمه دید و یک بار دیگر نیز به طور کامل مورد بازسازی قرار گرفت. آخرین بازسازی مسجد اورکاتوی در استانبول مربوط به سال ۲۰۱۳ می شود که یک نهاد سیاسی به نام VGM آن را انجام داده است.

مسجد اورکاتوی در استانبول در منطقه بشکیتاش و در سمت غرب تنگه بسفر قرار گرفته است. با توجه به موقیعت قرارگیری فوق العاده این مسجد در یکی از شلوغ ترین محله های استانبول تقریبا با هر نوع وسیله نقلیه که فکرش را بکنید می توانید خودتان را به آنجا برسانید. برای دسترسی به این مسجد وسایل نقلیه ای همچون اتوبوس، تاکسی و تراموا در اختیار شما خواهد بود.

Mecidiye Neighborhood, Mecidiye Bridge, Beşiktaş district, İstanbul, Turkey

مسجد اورتاکوی در استانبول یکی از جاذبه های اصلی این شهر است و با توجه به معماری فوق العاده اش  و قدمت آن جز بهترین مکان ها برای گردشگری در این شهر به شمار می رود. در صورتی که قصد سفر به استانبول را دارید به شما پیشنهاد می کنیم حتما به مسجد اورتاکوی سری بزنید و در کنار این مسجد و معماری زیبایی که دارد چندین عکس یادگاری بگیرید.

مطالب مرتبط

ایستگاه راه آهن ساری | دسترسی ها و مسیرهای ریلی

معرفی مرکز خرید سوریا کی ال سی سی کوالالامپور

برای گردش در کردان کجا بریم؟