زیبایی و معماری مساجد کوالالامپور نفس را در سینه بینندگانشان حبس می کند. این مساجد نه تنها برای مسلمانان مالزی مکانی برای عبادت و حتی آموزش است بلکه جزو جاذبه های گردشکری مالزی نیز به حساب می آید. مجله الی گشت بهترین، منحصر به فرد ترین و خیره کننده ترین مساجد کوالالامپور پایتخت مالزی را برایتان معرفی نموده و خصوصیات منحصر به فرد ان ها را بازگو می نماید. اکثر مساجدی که در مرکز شهر قرار دارند با الهام از سبک های معماری موریه، اسلامی و مغولی ساخته شده اند. باقی این مساجد ترکیبی از معماری ایرانی دوره صفویه، معماری اسلامی و معماری مالایی هاست. همچنین می توانید بسیاری از ساختارهای مدرن و سازگار با محیط زیست را در این بناهای مذهبی پیدا کنید. بیشتر مساجد کوالالامپور توسط قطار و تاکسی قابل دسترسی هستند.
مطالب مرتبط: ۸ مورد از بهترین مراکز خرید کوالالامپور مالزی چطور از کوالالامپور به پنانگ برویم؟ گشت و گذار در بهترین بازارهای خیابانی کوالالامپور
مسجد ملی مالزی که به عنوان مسجد نگارا (Masjid Negara) هم شناخته می شود، نماد ملی اسلامی این شهر و البته کشور مالزی است. این ساختمان آبی رنگ واقع در میان باغ های دریاچه کوالالامپوربوده و سالن نمازخانه اصلی با ۴۸ گنبد کوچک، مناره ای با ارتفاع ۷۳ متری و سقف اصلی بتنی ستاره ای ۱۶ نقطه ای دارد. تفسیر های معاصری از هنر اسلامی و خوشنویسی سنتی اسلامی به شکل انتزاعی و شبکه های هندسی در سقف و سیستم های تاسیساتی این بنا گنجانده شده است، در حالی که دیوارهای تالار بزرگ آن به زیبایی با آیه های قرآن تزئین شده اند. در میان مساجد کوالالامپور این مسجد تنها روزهای خاصی برای بازدیدکنندگان غیرمسلمان باز است. همچنین لباس پوشیده نیز به گردشگران قرض داده می شود.
- آدرس: Jalan Perdana, Kuala Lumpur
این مسجد در سال ۱۹۰۷ ساخته شد و آن را قدیمی ترین مکان عبادی اسلامی در کوالالامپور می دانند. بنای مسجد جامک کوالالامپور ترکیبی از سبک معماری موریایی ها، سبک معماری اسلامی و سبک مغول است و امکان گرفتن عکس های شگفت انگیزی را برای مسافران فراهم می کند. همچنین از رودخانه کلنگ (the Klang River) و بسیاری از جاذبه های شهر قابل تماشاست. در اطراف سالن نمازخانه اصلی آن سه گنبد خانه قرار گرفته که بلندترین این گنبدها ۲۰ متر ارتفاع دارد. همچنین این مسجد دو مناره و گلدسته آجری با ارتفاع بیش از ۲۵ متر ارتفاع دارند قرار دارد. همچنین یک مرکز تجارب اسلامی در خارج از مسجد وجود دارد که تعدادی از نمایشگاه های آموزنده را به زبان انگلیسی برای عموم به نمایش می گذارد. این مسجد همانند مسجد ملی در میان مساجد کوالالامپور به جامعه مسلمان محلی خدمت می کند، لذا هنگام بازدید از این مسجد، گردشگران غیر مسلمان حتما لباس های مناسب بپوشند. در روزهای شنبه تا پنج شنبه از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۱۲:۳۰ ظهر و بعد از آن از ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۶:۳۰ می توانید از این بنا دیدن کنید.
- آدرس: Off Jalan Tun Perak, Kuala Lumpur City Centre
مسجد فدرال کوالالامپور از دیگر مساجد کوالالامپور است که در سال ۲۰۰۰ برای استفاده عموم مردم مسلمان این کشور باز شد و ترکیبی از سبک های معماری عثمانی و مالایی را در اختیار دارد. از خصوصیات جالب این مسجد این است که آن را در میان یک حوضچه مصنوعی ساخته اند و در نتیجه با اب احاطه شده است. این حوض بزرگ که جلان سلطان میزان زین آلعابدین (Jalan Sultan Mizan Zainal Abidin) نام دارد نیز خود بر زیبایی و مسحور کنندگی این مسجد افزوده است. مسجد فدرال کوالالامپور تنها مکانی برای عبادت نیست و در آن چندین کلاس درس، یک مدرسه مذهبی برای کودکان و یک سالن نمازخانه اصلی نیز وجود دارد. سالن اصلی نمازگزاران آن می تواند تا ۱۷۰۰۰ نماز گزار را در خود جای داده و اداره کند. از مزایای اصلی و خوب موقعیت این مسجد در میان مساجد کوالالامپور است که تا نقاط دیدنی این شهر مانند نمایشگاه و مرکز کنفرانس MATRADE، کاخ ملی و منطقه بازرگانی سولاریس داتاماس تنها ۵ دقیقه فاصله دارد. ساعت های کاری و بازدید از این مسجد هر روزه و در تمام ساعات است.
- آدرس: Jalan Sultan Mizan Zainal Abidin, Kompleks Kerajaan, Kuala Lumpur
مسجد آبی سلانگور کوالالانپور یکی از چشم گیر ترین گنبدها را در میان مساجد کوالالامپور دارد. این مسجد که نام دیگر آن مسجد سلطان صلاح الدین عبدالعزیز شاه است در حقیقت بزرگترین مسجد مالزی و کوالالامپور است. گنبد آبی و نقره ای آن ۱۰۶ متر از زمین ارتفاع دارد و توسط چهار مناره و گلدسته ۱۴۰ متری احاطه شده است. اگر از دیدن نمای بیرون این مسجد خسته شدید، به درون مسجد قدم بگذارید. با ورود به درون مسجد با سالنی بزرگ و دو طبقه مواجه خواهید شد که برای نمازگزاران آماده شده و در سرتاسر آن تزئیناتی با آیات مختلف قرآن دیده می باشد که جلوه گر فضای روحانی و معنوی مسجد است. بنای این مجسد آنچنان چشمگیر است که یکی از جذاب ترین جاذبه های گردشگری در کوالالامپور محسوب می شود.
ورودی های جداگانه ای برای مسلمانان و بازدید کنندگان خارجی غیر مسلمان برای این بنا در نظر گرفته شده است. مسجد آبی، واقع در خیابان شاه الم (Shah Alam) کوالالامپور بوده و تنها به یک مسجد بسنده نمی کند. در این مسجد مجموعه ای تعبیه شده است که فضایی به اندازه زیربنای خود مسجد را شامل شده و شامل باغ هایی با معماری اسلامی است. در این باغ می توانید به دیدن نمایشگاه ها و گالری هایی دائمی از خوشنویسی اسلامی، نقاشی ها و مجسمه ها پیدا کنید. برای بازدید از این مسجد هیچ محدودیت زمانی وجود نداشته و می توانید هر روزه به دیدن آن بروید.
- آدرس: Seksyen 14, Shah Alam, Selangor
مسجد پوترا یا مسجد صورتی نه تنها یکی از مساجد کوالالامپور بلکه یکی از معروف ترین مساجد معاصر در جهان است. این مسجد به شدت تحت تاثیر معماری اسلامی ایران در دوره صفویه بوده و از معماری آن دوران الهام گرفته است. در این بنا می توانید مطالحی همچون گرانیت با رنگ قرمز و عناصر معماری و تزئینی که از عناصر معماری و طرح های مالزی، فارسی و اسلامی عربی الهام گرفته شده را ببینید. در مواجهه با منظره خیره کننده دریاچه پوتراجایا، یکی از نقاط برجسته این مسجد، مناره ۱۱۶ متری آن است که دارای پنج ستون با مقطع گل پنج پر است. برای دیدن مسجد صورتی یا مسجد پوترا می توانید سوار قطار ERL Transit کوالالامپور شوید. پس از رسیدن به ایستگاه پوتراجایا از قطار پیاده شده و تاکسی بگیرید. تا رسیدن به این مسجد صورتی ۱۰ دقیقه در راه خواهید بود. به همین ترتیب، این بنای قرمز و زرد رنگ تا مرکز شهر کوالالامپور حدود ۴۵ دقیقه فاصله دارد.
- ساعت بازدید: روزانه ۰۹:۳۰ – ۱۸:۰۰
- آدرس: Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan, Putrajaya, Kuala Lumpur
از زیباترین و دل انگیزترین مساجد کوالالامپور است که در کنار رود پوتراجایا قرار گرفته است. در این مسجد شاهد یک نمایش نوآورانه از سیم های معماری، بتن و شیشه به همراه فولاد آبدیده هستید. مسجد توانکوی میزان زینال آبیدین به طور رسمی نامیده می شود، تالار و سالن بزرگ و عظیم این مسجد می تواند تا ۲۴۰۰۰ نفر را در یک زمان درون خود جای دهد. از مزایا و نقاط برجسته این مسجد، منظره تماشایی است که از رودخانه و دریاچه پوتراجایا ارائه می دهد. از دیگر ویژگی های برجسته آن، محراب ۱۳ متری قدیمی آن است که به صورت نمادین همچنان باقی نگاه داشته شده و کتیبه ای از آیات قرآن بر روی آن نوشته شده است. مسجد آیرون یا مسجد آهنی در کنار خیابان جلان توانکو عبدالرحمان قرار گرفته و تنها با ۱۰ دقیقه رانندگی از این مسجد می توانید خود را به مسجد آبی کوالالامپور برسانید. در میان مساجد کوالالامپور این بنا به مسجد توانکو میزان زین العابدین (Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin) نیز مشهرو است.
- آدرس: Jalan Tuanku Abdul Rahman, Presint 3, Putrajaya
اولین مسجد مالزی در میان مساجد کوالالامپور است که برنده جایزه پلاتینوم در فهرست ساختمان های سبز شده است. در این مسجد زیبا و مدرن از چراغ های LED برای روشنایی و انرژی، تهویه هوا، پانل های خورشیدی سقفی و سیستم برداشت باران استفاده شده است. این تجهیزات به راحتی می تواند نیازهای مربوط به بیش از ۵۰۰۰ عبادت کننده و نمازگزار در مسجد را تامین نماید. مسجد رجا فی سبیل الله سیبرجایا کوالالامپور تنها یک مسجد نیست بلکه در آن فعالیت های مختلفی انجام می شود. طیف گسترده ای از فعالیت ها از جمله بازارهایی که در ماه رمضان برای نمازگزاران برپا می شود، مراسم های ازدواج و همچنین بازار جمعه را شامل می شود. این مسجد زیبا با مناره ای بسیار شاخص و با طراحی مدرن در سال ۲۰۱۶ تاسیس شده است. به راحتی از مساجد دیگر کوالالامپور همانند مسجد آیرون و مسجد پوترا در پوتراجایا و با چند دقیقه رانندگی می توانید خود را به مسجد رجا فی سبیل الله برسانید. در نتیجه بهتر است که بازدید از آن را در همان روزی قرار دهید که به دیدن این مساجد می روید. بازدید از آن همه روزه امکان پذیر است.
- آدرس: Lot A, Persiaran Semarak Api, Cyberjaya
منبع: kuala-lumpur.ws