مساجدی با معماری های چشمگیر در استانبول (بخش سوم)

Yeni-Cami-or-New-Mosque

استانبول به جز جاذبه های مدرنی چون فروشگاه های صاحب نام و رستوران های شیک و مجلل، روی دیگری نیز برای گردشگران دارد.

تاریخ کهن این شهر، سلاطین متعدی که بر این شهر حکمرانی کرده اند و همچنین پیشینه های مذهبی آن باعث شده است این شهر مزین به بناهای مذهبی و آثار معماری چشمگیری شود. گردشگر باید خیلی خوش شانس باشد که بتواند در یک شهر توریستی با هر دو جنبه روبرو شده و از هر کدام بهره شایسته را ببرد. این شهر به طور خاص مساجد زیادی در خود دارد که هر یک از یک فرهنگ، تاریخ و یک سبک معماری در تاریخ سرزمین خبر می دهند. پس اگر به این شهر سفر کردید حتما برنامه بازدید از چند مسجد را در برنامه تان قرار دهید و قبل از آن مطلب حاضر را برای آشنایی بیشتر با این بخش از سفر مطالعه نمایید. در ادامه با الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
گذری مختصر بر جاذبه های شهر زیبای استانبول
معرفی تعدادی از دیدنی ترین موزه های استانبول

مسجد جدید  Yeni Cami or New Mosque

مسجد جدید (Yeni Cami) از سازه ‌های معروف استانبول است که در ابتدا به نام مسجد ولیده سلطان شناخته می ‌شد و بعدها در سال‌های ۱۶۶۰ تا ۱۶۶۵، پس از بازسازی و تکمیل برخی قسمت ‌ها ، به نام مسجد جدید ولیده سلطان تغییر نام داد که به اختصار به نام مسجد جدید خوانده می ‌شود. این مسجد در جنوبی ترین انتهای پل گالاتا قرار گرفته و مانند بسیاری دیگر از مساجد ترکیه، به سبک عثمانی ساخته شده است. ساخت مسجد جدید در سال های ۱۵۹۵-۱۶۰۳ به دستور ولیده سلطان صفیه، مادر سلطان محمد سوم آغاز شد. اما پس از مرگ وی، ساخت مسجد متوقف شد چرا که ولیده سلطان دیگر قدرت پیشین خود را به عنوان ملکه مادر از دست داد داد. حدود نیم قرن این ساختمان نیمه کاره بود تا اینکه ملکه مادر دیگری در سال ۱۶۶۳ تصمیم به تکمیل این مسجد گرفت. اگر در ساعات غیر از برگزاری نماز جماعت به این مسجد بروید، از آرامش و زیبایی توأمان آن لذت خواهید برد.

مسجد نوروسمانیه   Nuruosmaniye Mosque

یکی از ورودی های اصلی بازار بزرگ استانبول رو به مسجد بزرگ و باشکوه نوروسمانیه باز می شود. مسجد نوروسمانیه نمونه‌ بارزی از مساجد دوره عثمانی با معماری باروک است. نخستین مراحل ساخت این مسجد در سال ۱۷۴۸ و به فرمان سلطان محمد اول آغاز شد و در نهایت به سال ۱۷۵۵ در زمان برادر و جانشین وی، سلطان عثمان سوم تکمیل شد. بر بالای شبستان مرکزی مسجد نوروسمانیه  یکی از بزرگ ترین گنبدهای معماری مساجد عثمانی قرار گرفته است. این مسجد که در سال های اخیر به دقت بازسازی شده است دارای صحنی چندگوش بوده که مجموعه ای مشتمل بر یک مدرسه، کتابخانه، عمارت و مقبره در آن جای گرفته اند.

مسجد لاللی   Laleli Mosque

مسجد لاللی، مسجدی قرن هجدهمی است که در دوران امپراتوری عثمانی ساخته شده است. این مسجد در سال های ۱۷۵۹ تا ۱۷۶۳ به فرمان سلطان مصطفی سوم عثمانی به سبک باروک ساخته شده است. این مسجد بالای مجموعه ای از فروشگاه ها ساخته شده است. این فروشگاه ها در ابتدا قرار بود هزینه مسجد و مجموعه همراهش را تأمین نمایند. در داخل مجموعه مسجد، سالن بزرگی وجود دارد که با هشت پایه نگه داشته شده و آبنمای زیبایی در مرکزش دیده می‌شود. بخش داخلی مسجد از دیوارهای چند رنگ مرمر و پنجره های آن از شیشه های رنگین و زیبایی ساخته شده است. لاللی در لغت به معنای «همراه لاله» است. تنها با یک پیاده روی کوتاه از بازار بزرگ و بخش لباس آن می توان به مسجد لاللی رسید.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز