تصاویری هولناک از مردم طاعون زده در ۲ هزار سال پیش

مردم طاعون زده

در طول تاریخ بیماری های وحشتناکی در جهان سبب نسل های کشی های گسترده ای در شهرها و کشورها شدند که با مطالعه و دیدن تصاویری از آن زمان چیزی جز اندوه بر روی دل و ذهنمان باقی نمی ماند. طاعون یکی از همین بیماری های واگیرداری است که نسل کشی های بسیاری در زمان های گذشته در شهرها و کشورهای مختلف جهان انجام داده است. از دوران باستان تا کنون، چند بار بیماری خانمان سوز طاعون، سراسر اروپا، آسیا و آفریقا را فراگرفته است. در سده ۱۳۰۰ میلادی، نوعی از این بیماری به نام «مرگ سیاه» به مرگ بیش از یک چهارم مردم اروپا منجر گردید. شیوع بیماری طاعون در نیمهٔ اول قرن هفدهم، فقط در شهر لندن ۱۵۰۰۰۰ نفر را به کام مرگ کشاند. در این مطلب تعدادی از تصاویر هولناک از مردم طاعون زده در سال های دور را می خواهیم نشانتان دهیم. البته لازم است بگوییم که به دلیل این که این بیماری در سال های بسیار دور بوده و اکنون راه های مختلفی برای درمان و کنترل شیوع آن نیز وجود دارد و همچنین بیماری بشدت خطرناک و کشنده است تصاویری که الی گشت از مردم طاعون زده در این مطلب می خواهد نشان دهد تصاویری است که هنرمندان از این نسل کشی به تصویر کشیده اند، چرا که هیچ عکاسی جرات نزدیک شدن به محدوده ی مردم طاعون زده را قطعا در آن زمان نداشته است.

تابلوی دیدار بوناپارت از قربانیان طاعون در یافا اثر آنتوئن ژان گروس که در سال ۱۸۰۴ میلادی

یک مورخ یونانی به نام توسیدیدس در یکی از کتاب های تاریخی خود از یک بیماری واگیردار صحبت کرده است که این بیماری همزمان با جنگ اسپارت و آتن در حدود سال ۴۳۰ هجری قمری نیز شیوع پیدا کرده است و باعث کشته شدن تعداد زیادی از مردم در آن زمان شده است.

رومیان طاعون را انتقام آپولو پس از دزدی از یکی از نیایشگاه‌هایش می‌پنداشتند. جالینوس برای اولین بار، توصیفاتی از این بیماری را (هنگامی که طاعون در شهر روم در سال ۱۶۶ واگیر پیدا کرد) در کتابش مطرح کرده است.

در سال ۱۳۴۷ میلادی، کشتی‌هایی که از آسیا می‌آمدند، باعث ایجاد طاعون و مرگ یک چهارم تا یک سوم جمعیت اروپا طی سه سال شدند. این اپیدمی طاعون به طاعون سیاه یا مرگ سیاه معروف است.

پس از طاعون سیاه، همه‌گیری طاعون لندن (۱۶۶۶–۱۶۶۷) و مارسی (۱۷۲۰) نیز دو همه‌گیری فراگیر بودند.

همه ‌گیری چین در سال ۱۸۹۴ به کشف باسیل یرسینیا پستیس توسط الکساندر یرسین انجامید و آخرین اپیدمی فراگیر تا کنون بود.

اما نکته ای که باید بدانید این است که در زمان شاهنشاهی های ایران باستان در مقایسه با امپراتوری روم شرقی نیز بسیار کمتر بوده و تصاویر کمتری از این بیماری وحشتناک در این کتاب های تاریخی موجود است. علت آن‌هم احترام به طبیعت و آلوده نکردن آب‌ها و زمین بود که از اصول دینی آن زمان رعایت می شده است.

نقشه طاعون در سال ۱۹۹۸. زرد: کشورهایی که بین سال‌های ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۸ ابتلا به طاعون را گزارش کرده‌اند. قرمز: کشورهایی که طاعون در بین حیوانات وجود دارد

تصاویر هولناک از مردم طائون زده ی در سال های مختلف

مطالب مرتبط:
تصاویر هولناک شهری که در یک آن یخ زد!
ماجرای هولناک زندان دیو در آذربایجان غربی!
تصاویر هولناکی از افرادی که ۲۰۰۰ سال است ایستاده اند!!
  • انتقال طاعون از طریق تماس با کک آلوده
  • از طریق تماس مستقیم با انسانهای مبتلا به طاعون ریوی
  • در اثر تماس و دستکاری نسوج حیوانات آلوده و محیط کشت باسیل طاعون
  • انتقال بیماری طاعون در اثر تماس با گربه های آلوده به پنومونی طاعونی
  • منتقل شدن طاعون در اثر تماس با شپش و کنه آلوده
  • انتشار عمدی بیماری طاعون از طریق افشانه های آلوده در حملات بیوتروریستی
  • انسان، با قرار گرفتن در چرخه انتقال حیوانی طاعون و یا با ورود حیوانات وحشی آلوده یا کک آنها به اجتماعات انسانی، به بیماری طاعون، مبتلا می شود و حیوانات اهلی نیز ممکن است کک آلوده به طاعون جوندگان را به منازل، منتقل کنند.
  • آلودگی شدید جوندگان شهری، موجب همه گیری حیوانی و انسانی طاعون می شود و انسان، نقش میزبان اتفاقی را ایفاء می کند.
  • پستانداران گوشتخوار، نظیر سگ و گربه و بسیاری از گوشتخواران دیگر، در کانونهای بومی و همه گیر طاعون، مثبت هستند و این تغییرات سرمی، در اثر خوردن جوندگان مبتلا به طاعون، حاصل می شود.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟