مدرسه ای عجیب اما واقعی درون غاری در چین

غاری در چین

چین همیشه جای شگفتی، برای ما باقی می گذارد

استان گایژو یکی از فقیرترین استان های کشور چین است که به سبب قحطی و خشکسالی عظیمی که در آن روی داده است، مردم منطقه را با چالش بزرگ مرگ و زندگی رو به رو کرده است. این کمبود نه تنها در آب و خوراک مردم، بلکه در دیگر بخش های زندگی نیز نمایانگر است. به طوری که بسیاری از کودکان از نعمت تحصیل و آموزش محروم می باشند.در ادامه با الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
چیزهای جالبی که از زبان چینی نمی دانید
تاریخ و معماری دیوار چین

اما با وجود کمبودها و بی توجهی های دولت به این منطقه، مردم میائو خود دست به تأسیس مدرسه ‌ای ابتدایی در غار ژانگ دانگ زده و برایش نام مدرسه ابتدایی میان غاری را انتخاب کردند. این مدرسه در سال ۱۹۸۴ با ۶ کلاس درس تاسیس شد که زمانی ۸ معلم در آن تدریس و ۱۸۶ دانش آموز تحصیل می نمودند. دانش آموزانی که تا به آن زمان هیچ گونه آموزشی ندیده بودند. نکته شگفت انگیزتر این است که بسیاری از آن دانش آموزان از روستاهای نزدیک و همجوار به این غار می آمدند و به صورت شبانه روزی در آن مدرسه درس می خواندند.

علاوه بر آن که مدرسه روال آموزشی ساده ای داشت، ساختار و طراحی درون آن نیز بسیار ساده بود. این مدرسه شامل چندین کلاس چوبی و یک زمین موقت چند منظوره برای بازی می شد. این مدرسه تنها مدرسه دنیاست که در غار تأسیس شده است.

مزیت مدرسه درون غار

برخلاف آن که جمعیت دانش آموزان این مدرسه زیاد نبود و کمبود مواد غذایی این خانواده ها به چشم می‌آمد، اما این روستا از یک مدرسه فوق العاده  برخوردار بود.

جدای از هوای فوق العاده تمیز غار، به سبب اکو و پیچیدن صدا در درون غار، معلمان این مکان را برای تمرین گروه سرود و کُر مناسب دیدند. همچنین به سبب محیط و فضای طبیعی درون غار و وجود حیواناتی چون مارمولک و خفاش، دانش آموزان امکان این را داشتند تا از نزدیک با طبیعت در تماس بوده و موقعیت فوق العاده ای برای یادگیری درس علوم تجربی در اختیار داشته باشند. به جهت فضای طبیعی غار، یکی از معلمان این مدرسه بر این باور بود که این محیط برای یادگیری جغرافی فوق العاده است.

متاسفانه مدرسه ژانگ دانگ در سال ۲۰۱۱ از طرف دولت چین، با این بهانه که چین جایی برای جامعه غارنشینی ندارد، تعطیل شد! سپس تمام دانش آموزان مدرسه غار برای تحصیل و زندگی به مکانی دورتر فرستاده شدند. البته اغلب بچه ها آخر هفته ها و تعطیلات برای بازدید از خانواده هایشان به روستای ژانگ باز می گشتند.

وضعیت کنونی روستا ژانگ دانگ

پس از معرفی گسترده غار ژانگ در رسانه های مجازی، این غار روستایی به قدری مورد توجه واقع شد که جاده خوبی به این روستا کشیده شد تا پلی میان این روستا و جهان بیرون ایجاد کند. پس از آن افراد هر روز به درخواست دولت برای انتقال محل زندگی شان، پاسخ مثبت می دادندو به مکان های دیگر مهاجرت کردند. البته هنوز اکثر ساکنین، به زندگی روستایی خود در این غار ادامه می دهند.

در سال ۲۰۰۳ هورانک باد، شهروندی آمریکایی پس از بازدید از روستای ژانگ دانگ، تحت تاثیر شرایط سخت این روستا قرار گرفت و ۱۰۰,۰۰۰ یوان چینی به این روستا کمک کرد تا برق کشی  برای این غار انجام شود. بعدها نیز برای کمک زندگی مردمان روستا ژانگ دانگ، سه بار دیگر به این روستا سفر کرد و برای تهیه لوازم زندگی مورد نیاز مردمان آن، هزینه کرد. پس از اندکی، مستندی از روستای ژانگ دانگ در تلویزیون پخش شد و شرایط زندگی اهالی آن در تلویزیون باعث شد خانمی برای معلمی در این روستا داوطلب شود. خود این اتفاق منجر به شهرت و مورد توجه قرار گرفتن طایفه غار نشین و روستایی ژانگ دانگ شد.

تفریحات در اطراف غار ژانگ دانگ

گرچه این استان از مواهب و امکانات شهری بی بهره است، اما طبیعتی فوق العاده زیبا دارد. این غار، کوهستان و جنگل های اطراف آن، مکانی ایده آل برای علاقه مندان به کوهنوردی و طبیعت گردی می باشد. همچنین بزرگ ترین آبشار چین در نزدیکی شهر آنشون قرار دارد و اگر به روستا ژانگ دانگ رفتید  زمان مناسبی  برای لذت بردن از طبیعت زیبای بزرگ ترین آبشار چین، یعنی آبشار  هئوانگ گوژو.

مطالب مرتبط

ایستگاه راه آهن ساری | دسترسی ها و مسیرهای ریلی

معرفی مرکز خرید سوریا کی ال سی سی کوالالامپور

برای گردش در کردان کجا بریم؟