محله بستکیه دبی
این روزها همه درباره دبی و رشد و توسعه حیرت آور آن صحبت می کنند اما ما معمولا تاریخ و سنت دبی و امارات را نادید ه می گیریم، دبی با آسمان خراش ها، هتل ها، تفریحات و امکانات لوکس خود در ذهن همه ما شهری مدرن است اما در همین شهر مدرن می توانیم روستایی تاریخی و زیبا را پیدا کنیم که با بازدید از آن و تماشای خانه های قدیمی و کوچه های کاهگلی تنگ و باریک آن به گذشته ها سفر کنیم، به گذشته هایی دور که هنوز دبی مدرن شکل نگرفته بود و بیشتر مردم در همین دهکده ساکن بودند، می خواهیم درباره محله بستکیه حرف بزنیم با الی گشت همراه باشید.
مطالب مرتبط: این ۲ جاذبه برای سفر به دبی کافیست! در دبی این کارها را انجام دهید
شکل گیری بستکیه
دهکده البستکیه در امتداد خور دبی قرار دارد و قلعه الفهیدی یکی از قدیمی ترین مکان های مسکونی در دبی است، البستکیه در دهه ۱۶۹۰ ساخته شد، در آن زمان ۶۰ خانه در آن وجود داشت که صاحب همه آن ها یک بازگان ایرانی پولدار بود، کوچه های قدیمی و بادگیرها برای جدا کردن خانه ها از همدیگر استفاده می شدند. با این حال از وقتی که نفت در این ناحیه کشف شد همه این چیزها تغییر کرد و بیشتر خانواده ها به شهر جدید و مدرن دبی نقل مکان کردند.
بادگیرهای سنتی دبی
خانه های بستکیه برای اینکه از گرما و دمای بیرون در امان باشند و خنک بمانند از بادگیرهای سنتی استفاده می کردند، بادگیر یک بنای سنتی ایرانی است که باعث تهویه طبیعی و راه انداختن بادهای خنک در ساختمان می شود. این برج ها با طراحی های مختلف در کشورهای زیادی استفاد می شدند، بادگیرهایی که در این شهر مورد استفاده قرار میگرفت در بالای پشت بام خانه ها ساخته می شدند و از هر چهار جهت باز بودند، این برج ها باد را گیر می انداختند و از طریق میله های باریک آن را به فضا داخلی خانه ها هدایت می کردند.
نجات بستکیه
در دهه ۱۹۷۰ نیمی از دهکده بستکیه نابود شد تا جای بیشتری برای توسعه مجتمع اداری جدید ایجاد شود، بعد از آن، از خانه هایی که در بقیه قسمت های دهکده بودند به عنوان انباری برای کارگرانی استفاده می شد که از کشورهای مختلف به این شهر آمده بودند. در سال ۱۹۸۹، شهرداری برنامه ای تنظیم کرد تا قسمت های باقی مانده بستکیه را ازبین ببرد. در آن زمان «رینر آتر» که یک معمار انگلیسی بود به این محل آمد و نوسازی های زیادی را در خانه ای که در آن زندگی می کرد ایجاد کرد. او یک کمپینی راه انداخت تا این محل را حفظ کند و نامه ای به شاهزاده چارلز که قرار بود در آن سال به دبی برود نوشت. وقتی شاهزاده چارلز به این محل آمد از او درخواست شد که از محله بستکیه دیدن کند و همه قسمت های آن را با «رینر آتر» بررسی کند. در آن بازدید، شاهزاده پیشنهاد داد که این محل باید حفظ شود و از آن زمان طرح نابودی این روستای زیبا کنسل شد. در سال ۲۰۰۵ طرحی برای بازسازی خانه ها و کوچه های قدیمی آن توسط شهرداری دبی اجرا شد، به همه گردشگران پیشنهاد می دهیم که حتما در سفر خود به دبی از این محل تاریخی و زیبا دیدن کنند.
منبع: flashydubai.com