مجموعه کهکشانی سوهو در پکن
یکی از جاذبه های شهر پکن، مجموعه ی کهکشانی سوهو است که معماریش، نمونه ای از ترکیب رویا و فانتزی با مفاهیم هنر معماری و طراحی است. این مجموعه ی باشکوه از تلفیق ۵ حجم انتزاعی به هم پیوسته و سیال مانند تشکیل شده است. در حال حاضر این مجموعه ی تفریحی و سرگرمی که کاربردهای دیگری همچون دفاتر اداری و فروشگاهی را هم دارد، تبدیل به یکی از جاذبه های پکن و چین شده است. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا رمز و رازهای معماری این بنای فوق مدرن و زیبا یعنی، مجموعه کهکشانی سوهو در چین را به اتفاق هم بررسی و کشف کنیم.
مطالب مفید: پکن چه جاذبه هایی دارد؟ + ویدیو معروف ترین جاذبه های گردشگری پکن چین
مجموعه ی سوهو به سفارش کمپانی چینی سوهو در پکن طراحی و ساخته شد. این بنای فوق العاده توسط طراح و معمار معروف، زاها حدید طراحی شد. بنای فوق مدرن سوهو که با دیدنش هر بیننده ای تجسمی کهکشانی در ذهنش به وجود می آید، ۳۳۰ هزار متر مربع وسعت دارد. مجموعه ی سوهو، همانطور که در سطر بالاتر گفته شد، از ترکیب ۵ حجم که به هم مرتبط هستند تشکیل شده است. تلفیق این ۵ حجم به کونه ای است شبیه مجموعه ای در حال ذوب که از طریق پل به هم اتصال دارند، می باشد. معماری این ۵ حجم به گونه ای می باشد که با این که شکلی متصل دارند اما، هر کدام از این ۵ جز گویی انفصال می یابند. این حجم ها با یکدیگر در تمامی جهات جور و به گونه ای منطبق هستند که تصوری کهکشانی را به شما القا می کند. در واقع این بنا از معماری به سبک پانورامایی و بدون گوشه و بدون تغییر حالت ناگهانی خلق شده است. از جمله ویژگی های بی نظیر این مجموعه ی زیبا، طراحی نرم و منعطف آن است که در عین حال سیالی و ترکیب روانش را با خود دارد.
. این مجموعه به صورت کامل دارای دفاتر اداری، فروشگاه های مختلف و بسیار مدرن، مجموعه ی بزرگ تفریحی و سرگرمی می باشد. مجموعه ی سوهو که در قلب پکن ساخته شده است، برگرفته از فرهنگ و مقیاس بزرگ تر و انتزاعی شهر پکن در ذهن خالق و طراح این مجموعه یعنی زاها حدید است که در حال حاضر تبدیل به یکی از بخش های جدایی ناپذیر شهر پکن شده است. شما با خرید بلیط هواپیما و رزرو هتل از الی گشت می توانید به چین و شهر پکن سفر کرده و این مجموعه ی کهکشانی و زیبا را از نزدیک ببینید.
جالب است بدانید که حیاط های مرکزی پرژه ی سوهو در عین حال که بسیار مدرن هستند، بازتابی از معماری سنتی چینی است. این حیاط ها به گونه ای هستند که گویا درون آن ها، جهانی درونی و فضاهای باز متوالی ایجاد گردیده است. دراین بنا تمامی معیارهای اسلوب شده ی معماری زیر سوال رفته و شکلی دیگر از روح لطیف معماری به نمایش گذاشته شده است. به جای بلوک های خشک و سخت، تلفیقی از لطافت و نرمی که کاملا هم به آمیخته هستند در فضای مجموعه ی سوهو موج می زند. در طراحی داخلی این مجموعه، سطوح مختلف و طبقات در طراحی اشکال بر روی یکدیگر تاثیر گذارند و حس شناوری را به هر بیننده ای القا می کنند. برای ساخت این ساختمان فوق العاده، از مصالح سخت و بادوام استفاده شده است و در طراحی بنا دقت بالایی به کار گرفته شده است. با توجه به کریدورهایی که به شکل بیضی در این ساختمان وجود دارند، ساختمان در ساعات حضور خورشید در آسمان، نور طبیعی دریافت می کند. از دیگر جاذبه های این مجموعه ی معروف، نحوه ی دسترسی مالکین دفاتر تجاری به دفاترشان است که به نظر بسیاری از آنان، برایشان آرامش می آورد و تداعی کننده ی این است که در نهایت در یک محیط طبیعی و حاصل خلاقیت کار می کنند.
در ساخت بناهای این ساختمان، در عین حال که معماری شگفت انگیز و شاید در برخی نقاط پیچ در پیچ است اما، حریم شخصی افراد بسیار حفظ شده است. کسانی که به این مجموعه رفته اند عقیده دارند که هر چه بیشتر در فضای داخلی مجموعه پیش می روند، گویا در محیطی منسجم با خطوط منحنی و متداوم، به فضایی هماهنگ و صمیمی می رسند. در ۳ طبقه ی زیرین مجموعه ی سوهو، امکاناتی عمومی همچون؛ فروشگاه های فوق مدرن، مراکز سرگرمی و فضاهای تفریحی وجود دارد. یکی از نکات مثبتی که این مجموعه دارد این است که در طبقات بالاییش برای گروه های کسب و کاری و خلاق نوآورانه و همچنین گروه های استارت آپی، از ۱۰۰ تا ۳۰۰ متر، فضای کاری و تجاری متعدد به وجود آورده شده است. در قسمت های بالاتر ساختمان نیز؛ کافه ها، رستوران ها و چند مرکز تفریحی دیگر وجود دارد. در طبقات بالاتر، از فضاهای داخلی و خارجی به صورت ترکیبی بهره گرفته شده است. همه ی مراجعین این مجموعه ی خاص و بزرگ می توانند از بالای این مجموعه بهترین دید به شهر پکن را در مجموعه ای که بسیار مدرن است، داشته باشند.
یکی از عواملی که باعث شده است که مجموعه ی کهکشانی سوهو به یکی از نمادهای مدرن و شهری پکن تبدیل شود این است که، تمامی کاربردهای ساده و خلاقانه در کنار هم در دل یک مجموعه ی فوق مدرن قرار گرفته است. بسیاری از کسانی که با این مجموعه آشنا می شوند، آن را بسیار شبیه به شهر پکن دانسته اند چه از نظر معماری و چه از نظر فلسفه ی ساختش. زاها حدید، معمار و طراح این مجموعه ی رویایی و معروف برای ساخت این مجموعه ی زیبا، جایزه ی پریتزکر را به دست آورد. در ۲۶ سالی که این جایزه به برترین معمارهای جهان داده می شود، زاها حدید اولین زنی است که این جایزه را که هم مقام با جایزه ی اسکار است، به دست آورده است. تمام چیزی که این مجموعه ی زیبا را به کهکشانی باورنکردنی بر روی زمین تبدیل کرده است، تخیل قوی و فوق فانتزی و همچنین موضوعی سوررئالیست که همگی از ذهن زاها حدید به وجود آمده است. این مجموعه ی فوق مدرن در کنار برج CCTV و استادیوم ملی لانه ی پرنده در حال حاضر به یکی از نمادهای مهم شهر پکن تبدیل شده است.