کشور هند که به کشور هزاران رنگ و هفتاد و دو ملت معروف است از جمله دیدنیترین و توریستیترین کشورهای دنیاست و هر ساله گردشگران بسیاری از جاذبههای گردشگری گوناگون آن دیدن میکنند. یکی از جاذبه های هند که در ایالت کرالا واقع شده قلعه بکال است. با الی گشت در این مقاله همراه باشید تا به معرفی این قلعه دیدنی بپردازیم.
فهرست مطالب
جاذبههای منطقه کرالا فقط به آبهای آرام، سواحل زیبا، درختان نارگیل، ماساژهای آیورودا و ادویههای عجیب و غریب خلاصه نمیشود. این منطقه از هند همچنین دارای جاذبههای تاریخی بسیاری هم هست. قلعه بکال که در دامان طبیعت و میان خشکی و دریا قرار دارد، هم برای دوستداران تاریخ و هم برای علاقهمندان به طبیعت گزینهای عالی برای بازدید به حساب میرود. این قلعه به دلیل ساختار عظیم و چشمگیر (به شکل سوراخ کلید) خود مشهور شده و بزرگترین و بهترین قلعه حفظ شده در کرالا به شمار میرود. این قلعه با شکوه بر روی یک تپه شیبدار قرار دارد و مناظر خیره کنندهای از ساحل و دریا ارائه میدهد. معماری باشکوه و موقعیت آرام در کنار دریا، قلعه بکال را به جاذبهای محبوب میان گردشگران تبدیل کرده و با توجه به قدمت تاریخی آن، این قلعه به سازمان باستان شناسی هند سپرده شده و حدود ۶۸ کیلومتر از مانگالور و ۱۵ کیلومتر با کاساراگود فاصله دارد.
قلعه بکال دارای تاریخی غنی است، چرا که این قلعه سنگر بسیاری از پادشاهان، سلاطین و همچنین حکومت بریتانیا بوده است. طبق مستندات تاریخی، این قلعه توسط پادشاه شیواپا نایاک ساخته شده اما چندین نظریه دیگر هم در ارتباط با ساخت آن وجود دارد. کارشناسان بر این باورند که این قلعه در زمان حکومت چیراکال یا کولاثیری راجاس وجود داشته (در گذشته این قلعهها برای اهداف دفاعی ساخته میشدند) و بعداً توسط پادشاه بدنور شیواپا نایاک مورد حمله قرار گرفته و بازسازی شده است. همچنین گفته میشود که نایاکها برای بازسازی بنا از جامعه کوتیار/رامکشاتریا و افراد دیگر از سایر مکانهای ناحیه کاساراگود استفاده کردهاند.
کشمکشی طولانی بین کولاتریها و نایاکها برای بازپسگیری و حکومت بر منطقه در جریان بود. با این حال، این نبرد در سال ۱۷۶۳ هنگامی که سلطان میسور، حیدرعلی، بکال را تصرف کرد، پایان یافت. این قلعه بعدها به عنوان یک ایستگاه نظامی مهم توسط تیپو سلطان و ارتشش در طول لشکرکشی او برای تصرف مالابار مورد استفاده قرار گرفت. با این حال، پس از مرگ تیپو سلطان در جنگ چهارم آنگلو میسور در سال ۱۷۹۹، قلعه بکال به دست شرکت هند شرقی بریتانیا افتاد. انگلیسیها هم از آن برای امور اداری و نظامی خود استفاده میکردند. در سال ۱۹۵۶، قانون سازماندهی مجدد ایالتی تصویب شد و کاساراگود بخشی از کرالا شد.
قلعه بکال این روزها یک مقصد گردشگری محبوب است. در واقع، محیط خیره کننده آن را به مکانی محبوب برای فیلمبرداری در میان فیلمسازان و تبلیغاتچیها تبدیل کرده است. باغهای آراسته و مسیرهای زیبا به جذابیت این بنای تاریخی میافزاید و آن را به یکی از شگفتانگیزترین مکانهای دیدنی کرالا تبدیل کرده است.
قلعه بکال در ارتفاعی چشمگیر یعنی ارتفاع ۱۳۰ فوتی از سطح دریا قرار گرفته و مساحتی معادل با ۴۰ هکتار دارد. این سازه رفیع به شکل سوراخ کلید عمدتاً برای اهداف دفاعی ساخته شده زیرا در داخل آن کاخ یا عمارتی وجود ندارد. ورودی زیگزاگ، دیوارهای ۱۲ متری، دروازههای تاکتیکی طراحی شده روی دیوارهای بیرونی و سنگرهای اطراف کل منطقه قلعه گویای استراتژی دفاعی چشمگیر حاکمان گذشته است. نقطه کانونی قلعه برج دیدبانی با سوراخهایی روی آن است. این برج توسط تیپو سلطان باز هم به دلایل دفاعی ساخته شده است. این قلعه همچنین دارای یک معبد اختصاص داده شده به لرد هانومان، یک مسجد و یک مخزن آب است.
یکی از ویژگیهای قابل توجه در معماری قلعه بکال، استفاده برجسته از فناوری دفاعی است. به عنوان مثال روزنههای روی دیوارهای بیرونی برای محافظت از قلعه در برابر حملات دریایی بسیار عالی طراحی شدهاند. ساکنین قلعه با استفاده از بالاترین سوراخها میتوانستند دشمنانی را هدف قرار دهند که در فاصله دور بودند، سوراخهای میانی همچنین برای مبارزه با کسانی بودند که به قلعه نزدیکتر بودند و پایینترین سوراخها برای آن دسته از دشمنانی بود که در نزدیکترین حالت به قلعه قرار داشتند. علاوه بر این تونلهای زیرزمینی و سنگر دریایی از دیگر بخشهای مهم ساختار دفاعی قلعه به حساب میروند. در ساخت این قلعه از مصالحی همچون ماسه سنگ، سنگ قرمز و خاک لاتریت استفاده شده است.
همانطور که گفتیم قلعه بکال یکی از محبوبترین مناطق گردشگری ناحیه کرالا در هند به شمار میرود و از جاذبههای دیدنی بسیاری برای بازدید برخوردار است. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا به معرفی این دیدنیهای منحصر به فرد بپردازیم.
گفتیم که در ورودی قلعه معبدی به چشم میخورد که به لرد هانومان اختصاص یافته است. کارشناسان بر این باورند که قدمت این معبد به اندازه خود قلعه است. این مکان اخیراً بازسازی شده و از جمله جاذبههای اصلی این فضا میان گردشگران و بازدیدکنندگان به شمار میرود.
در این منطقه همچنین میتوانید مسجدی را ببینید که توسط تیپو سلطان درست خارج از قلعه بکال ساخته شده و بازدید از آن را نباید از دست داد.
این برج در وسط قلعه قرار دارد و با بالا رفتن از یک ردیف پله میتوان به آن رسید. ارتفاع این برج ۳۰ فوت و محیط آن حدوداً ۸۰ فوت است. از بالای این برج میتوانید مناظر شگفتانگیزی را از خط ساحلی صخرهای دریای عرب و چشم انداز سبز در سوی دیگر مشاهده کنید.
این قلعه همچنین دارای تونلهای زیرزمینی بسیاری است که از جهات مختلف به بیرون منتهی میشوند. لازم به ذکر است که دو تا از این معابر زیرزمینی هنوز هم سالم هستند.
سنگر دریایی قسمتی دیگر از قلعه بکال است که بر روی برجستگی صخرهای قلعه قرار دارد و چشم انداز خیرهکنندهای از ساحل و دریای عرب ارائه میدهد.
این قلعه یک منطقه دیدنی و محبوب برای لذت بردن از مناظر غروب خورشید به شمار میرود. به همین خاطر میتوان گفت تماشای غروب خورشید هم از جمله جاذبههای دیدنی این فضا محسوب میشود.
این منطقه از طریق هوایی، راه آهن و جاده به خوبی قابل دسترسی است، بنابراین میتوانید یک روش حمل و نقل مناسب را برای رسیدن به بکال انتخاب کنید. اگر مسیر هوایی را ترجیح میدهید، فرودگاه بینالمللی Mangaluru ۷۱ کیلومتر با قلعه بکال فاصله دارد. بکال همچنین دارای یک ایستگاه قطار با ایستگاههای محدود است. پس بهتر است به ایستگاه راه آهن کنهگاد (۹ کیلومتری) یا کاساراگود (۱۸ کیلومتری) برسید و از آنجا تاکسی بگیرید تا باقی مسافت را طی کنید. علاوه بر این میتوانید از شهرهای اطراف با وسیله نقلیه شخصی، تاکسی یا اتوبوس خودتان را به قلعه برسانید.
در ادامه با الی گشت همراه باشید تا به ذکر چند نکته جالب در مورد قلعه بکال بپردازیم که بسیاری نمیدانند: بر خلاف بسیاری از قلعههای دیگر در هند در قلعه بکال هیچ بقایایی از عمارت، کاخ یا هیچ ساختمان دیگری دیده نمیشود. این بدان معناست که این قلعه صرفاً برای اهداف دفاعی ساخته شده است. این قلعه در حقیقت به عنوان یک مکان دفاعی برای جلوگیری از تهدیدات و حملات دریایی ساخته شده است. این قلعه همچنین دارای یک انبار تسلیحاتی است. اگرچه باید اضافه کرد که این انبار برای عموم قابل بازدید نیست.
منطقه بکال دارای جاذبههای مختلف گردشگری از سواحل آفتابی و آبهای آرام گرفته تا قلعهها و معابد باشکوه است. برخی از جاذبههای دیدنی در نزدیکی قلعه بکال عبارتاند از:
- ساحل قلعه بکال (۱۲۰ متر تا قلعه)
- ساحل بکال (۱ کیلومتر تا قلعه)
- پارک ساحلی بکال (۱ کیلومتر تا قلعه
- ساحل پالیکار (۲ کیلومتر تا قلعه)
- معبد Trikkannad Tryambakeshwara (۳ کیلومتر تا قلعه)
- آبشارهای موسمی کوتاپارا (۵ کیلومتر تا قلعه)
- معبد Sree Madiyan Kolam Kshethrapalaka (۸ کیلومتر تا قلعه)
- ساحل کنهنگاد (۱۰ کیلومتر تا قلعه)
- قلعه چاندراگیری (۱۰ کیلومتر تا قلعه)
- قلعه هوسدورگ (۱۲ کیلومتر تا قلعه)
- ساحل چمبیریکا (۱۴ کیلومتر تا قلعه)
علاوه بر بازدید از سواحل و بناهای تاریخی، تفریحات دیگری هم میتوانید در این ناحیه انجام دهید. اگر اهل غذا خوردن هستید، باید رستورانهای محلی بکال را امتحان کنید. این شهر به غذاهای گوناگون لذیذش همچون Puttu، Idiyappam، Iddali، موز سرخ شده، Payasam و Toddy مشهور است. خرید کردن در بکال هم یکی دیگر از گزینههای سرگرمکننده برای گردشگرانی است که عاشق خرید و سوغاتیهای محلی هستند. این شهر همچنین به صنایع دستی، کندهکاری روی چوب و محصولات نارگیل معروف است.
در این مقاله از الی گشت به معرفی قلعه بکال یکی از برجستهترین جاذبههای گردشگری منطقه کرالا پرداختیم. این قلعه عظیم که با اهداف دفاعی ساخته شده شما را به گذشته خواهد برد و با محیط زیبای خود میزبان گردشگران است. چنانچه قصد سفر به بکال را داشتید، به یاد داشته باشید که بلیط هواپیما یا قطار و اتاق هتل را از قبل رزرو کنید تا بعداً دچار مشکل نشوید.
این قلعه در ایالت کرالای هند در شهر بکال در جادهی کاساراگاد و کنار ایستگاه راهآهن بکال واقع شده است.
این قلعه متعلق به ۱۶۵۰ بعد از میلاد است.
بله امکان بازدید از این قلعه برای عموم وجود دارد.
هزینه بازدید از قلعه بکال ۲۰ روپیه برای هر نفر است.
از ماه اکتبر تا مارس بهترین زمان بازدید از این قلعه است.
مطالب مرتبط : موزه نپیر در کرالا، موزه ای با معماری بریتانیایی هندی موزه هیل پالاس، بزرگ ترین موزه باستان شناسی کرالا در هند خرافات عجیب در هند