قطر به عنوان بخشی از یک پروژه بزرگ برای بهبود آموزش عالی در این کشور هزینه زیادی کرده است
از سویی دیگر، مقامات دوحه به تشویق دانشگاههای بین المللی برای راهاندازی دانشگاه های خارجی در حومه پایتخت قطر مبادرت کرده اند.
در سال ۲۰۱۱، موضوع تأسیس کالج دانشگاهی لندن به عنوان اولین دانشگاه بریتانیایی در قطر مطرح شد تا در کنار شش دانشگاه متعلق به ایالات متحده و یک دانشگاه فرانسوی در این کشور فعالیت خود را شروع کند. پایه و اساس گسترش طرح های مربوط به آموزش و پرورش در قطر، بخشی از تعهد مداوم دوحه به سیاست های ترقیجویانه است. بر اثر این سیاست ها برداشتن تمرکز از اقتصاد نفتی و ایجاد یک مرکز محلی و بین المللی آموزش در قطر در دستور کار قرار دارد. در ادامه با الی گشت همراه باشید.
ادامه مطلب: با مکان های دیدنی و زیبای قطر بیشتر آشنا شوید قطر، کشوری مدرن اما باستانی
از آنجائیکه نوسازی سریع در کشورهای نفت خیز حوزه خلیج فارس مورد توجه سیاستمداران این کشورها قرار گرفته، توجه به سیاست ها و شیوه هایی به منظور توجه به نیازهای مردم در دستور کار قرار گرفته است. در این چارچوب ارائه خدمات بر اساس استانداردهای بین المللی به منظور بهبود شرایط در این کشورها اهمیت یافته است.
گفتنی است؛ دانشگاه هایی که در قطر تأسیس می شوند، تقریبا دقیقا همان آموزش هایی را که در دانشگاه مرکزی به دانشجویان ارائه می شود را عرضه می کنند. از سویی دیگر، اساتیدی که در دانشگاه اصلی تدریس می کنند نیز برای تدریس به دانشگاه های قطر می آیند، به این ترتیب، دانشجویان قطری در حالیکه در کشور خودشان هستند، خدمات آموزشی بین المللی را دریافت می کنند.
گفتنی است؛ دانشگاه کورنل، اولین مرکز آموزشی بین المللی قطر است که در سال ۲۰۰۱ گشایش یافت. در حالی که تأسیس دانشگاه های بینالمللی در قطر بر اعتبار این کشور افزوده است، برخی مفسران تحلیل میکنند که وجود دانشگاه های مورد بحث در قطر به لیبرالیزه شدن قطر نیز منجر می شود. مهم اینکه؛ پروژه تأسیس دانشگاه های بینالمللی در قطر توسط موزه بنت ناصر، همسر امیر قطر و یک زن فعال سیاسی در این کشور به پیش برده می شود.
این دانشگاه ها امکان برگزاری کلاس ها را به صورت مختلط در قطر به وجود آورده است و این موضوع در کشوری مانند قطر که برخی محافظهکاری ها در آن وجود دارد، جالب توجه است.
تأسیس دانشگاه های بین المللی، به شهرت قطر به عنوان یک کشور لیبرال در خاورمیانه که به دنبال ایجاد پل هایی میان خودش با عرصه بینالملل می باشد، افزوده است. نحوه فعالیت دانشگاه های بینالمللی در قطر با دقت توسط یک کمیته مشخص می شود تا بیشترین سود را برای قطر به ارمغان بیاورد. از سویی دیگر، رشته هایی مانند اقتصاد، پزشکی و روزنامه نگاری که قطر در این زمینه ها به لحاظ آموزشی سابقه خوبی نیز دارد، در دستور کار قرار میگیرد. دانشگاه UCL نیز در حال حاضر، در رشته هایی مانند باستان شناسی، حفاظت از منابع طبیعی، میراث فرهنگی و مطالعات موزه در قطر دانشجو میپذیرد.
گفتنی است؛ موزه ملی قطر در سال ۲۰۱۴ توسط ژان نوول، معمار فرانسوی نوسازی شد و به نظر می رسد که در آینده از آخرین فارغ التحصیلان دانشگاههای بینالمللی در چارچوب پروژه عظیم تحقیق و توسعه فرهنگ قطر، استفاده شود.