قصر ابراهیم پاشا، یادواره ای از تاریخی گران بها

turkish and islamic art

معرفی قصر ابراهیم پاشا

این قصر در ترکیه و در دوره عثمانی و در سال ۱۵۲۴ برای ابراهیم پاشا، دوست دوران کودکی، برادرخوانده و وزیر اعظم سطان سلیمان، ساخته شد. اخیرا بازسازی شده و شامل مجموعه گرانقدری از آثار باستانی، مشتمل بر خوشنویسی‌ های نفیس و یکی از عالی ‌ترین مجموعه های فرش آنتیک دنیا می شود. بعضی فرش های بزرگ تر از اتاق های طبقه بالا به موزه فرش ترکیه منتقل شده اند. اما همچنان فرش های باقی مانده، شامل فرش های قصر، سجاده های نمازخانه و نیز تجهیزات نوردهی قدیمی مانند مشعل‌ ها و بخاردان ‌های عثمانی متعلق به قرن هفدهم، مجموعه ‌ای دیدنی را تشکیل می دهند. با الی گشت همراه باشید:

مطالب مرتبط:
زیبایی می خواهید؟ به قصر دلما باغچه استانبول بروید!
افسانه ناکامی ها در برج دختر استانبول

ابراهیم پاشا که در یونان متولد شده بود، در زمان کودکی دزدیده شده و به عنوان برده به دربار امپراتوری استانبول فروخته شد. وی به عنوان غلام در قصر توپکاپی به کار گرفته شد و همان جا با سلطان سلیمان که همسن بودند، دوست شد.

وقتی دوست نزدیکش به سلطنت رسید، ابراهیم هم به منصب مترجم اصلی و مدیر بارگاه و وزیر  اعظم وی رسید. مکان مورد بحث یک سال قبل از ازدواج ابراهیم با حدیثه، خواهر سلیمان، به وی بخشیده شد. با این حال فرجام ابراهیم چندان هم خوش نبود. ثروت وی، قدرت و نفوذش بر پادشاه، انقدر گسترش یافت که مایه رشک و حسد زن قدرتمند شاه هسکی خرم (رکسلانا) شد.

پس از متهم شدن ابراهیم به خیانت، رکسلانا همسرش را متقاعد کرد که ابراهیم پاشا یک تهدید محسوب می شود و سلیمان در سال ۱۵۳۶ دستور داد وی را خفه کنند. آثار باستانی این موزه مربوط به قرون هشتم تا نوزدهم می شوند که از اقصی نقاط خاورمیانه جمع ‌آوری شده ‌اند. شامل اقلامی چون موکنامس (همان طومار)، طغرای سلطان (امضای خوشنویسی شده)، کتابی ایرانی متعلق به دوران صفویه (۱۵۰۱-۱۷۲۲)، ستون ها و درهای چوبی متعلق به قرون دوازدهم و سیزدهم که از دمشق، هالبین، لوتو،‌ قونیه، اوشاک، ایران و جیزره آورده شده اند. قالی های قفقازی و حتی برشی از محاسن مطهر پیامبر اکرم (ص). بخش های از دیوارهای میدان اسب دوانی هم از نزدیک ورودی قابل رویت هستند.

مطالب مرتبط

معبد وات پو | خانه بودای خوابیده و میراث طلایی تایلند

روستای سلین | بهشتی گمشده در دل کوه‌های کردستان

چرا باید در هنگام سفر بیمه مسافرتی داشته باشیم؟