کشف عجیب پنیر ۳۲۰۰ ساله در مصر! + عکس

پنیر 3200 ساله

هر چه می گذرد، مواد غذایی مختلفی در جهان پیدا می شود که قرن ها و شاید هزاران سال عمر دارند. روغن زیتونی با قرن ها قدمت، نانی با سن و سالی باستانی، … و بسیاری از مواد خوراکی مختلف و گوناگون در سراسر جهان پیدا شده اند و نوبتی هم که باشد، نوبت قدیمی ترین پنیر جهان است! شاید برایتان جالب و عجیب باشد که بدانید به تازگی در کشور باستانی مصر، ظرف سفالینی کشف شده است که داخل آن پنیر قرار دارد و در کمال تعجب باید به شما بگوییم که قدمت این پنیر، ۳۲۰۰ سال است! این پنیر باستانی بی شک داستانی شنیدنی در خود دارد که ما در ادامه و در همراهی با شما خوانندگان، آن را روایت خواهیم کرد، پس با ما باشید.

مطالب مرتبط:
مرگبارترین و سمی ترین گودال جهان که هزاران کشته داده است!
دزدان دریایی گنج های خود را کجا دفن کرده اند؟!
تابلویی که همه ی صاحبانش را نفرین کرد!

تقریبا اینگونه شده است که هر روز باید منتظر خبری جدید از کشفی تازه در گوشه و کنار مصر باشیم زیرا این کشور باستانی آن قدر در هر گوشه ی خود ،گنجینه ای دفن شده یا وسیله ای تاریخی دارد که فکر می کنم سال های سال طول بکشد که تنها نیمی از آآن چه که در این کشور به عنوان گنجینه پنهان شده است را یافت به هر حال در این کشور وسیله و یا مواردی هم یافت می شود که گنجینه نباشد اما ارزش آن نیز کم از گنجینه نیست.

این بار همانطور که در مقدمه ذکر کردیم، قدیمی ترین پنیر جهان با ۳۲۰۰ سال باعث شگفتی همگان شده است. ماجرا از این قرار است که باستان شناسان در حال کاوش در یک مقبره بودند که یک ظرف سفالین را پیدا نمودند و در کمال تعجب داخل آن، پنیری قرار داشت.

البته این را هم بگوییم که طولی نکشید که خبر کشف پنیر ۳۲۰۰ ساله در یک آرامگاه باستانی در مصر همه ی خبرگزاری های داخلی در این کشور و همچنین خبرگزاری های خارجی را درگیر خود کرد و در صدر اخبار ایستاد.

تقریبا می توان گفت که در یک روز تمامی گویندگان خبر، اخبار خود را با این تیتر آغاز نمودند:

مشروح خبر در واقع این است که؛ باستان شناسانی که به دنبال یافته ای دیگر بودند، در این مقبره که برای یکی از افراد بلند مرتبه ی مصری است، توانستند ماده ای جامد و همچنین سفید رنگ در یکی از ظرف های شکسته در این آرامگاه باستانی را پیدا کنند.

این باستان شناسان در واقع از اول هم حدس می ‌زدند که این ماده باید یک ماده ی غذایی باشد اما آن ها نمی ‌دانستند که این ماده دقیقا چه چیزی می تواند باشد. این کارشناسان برای تشخیص این که این ماده ی اسفنجی شکل و سفید رنگ چه چیزی می تواند باشد، آن را به آزمایشگاه های تخصصی دادند و حال این آزمایش و بررسی های بسیار دقیق نشان داده است که این ماده، دقیقا باقی مانده ی پنیری است که در مصر باستان تولید شده است.

این خبر همانطور که می توانید تصور کنید، سر و صدای بسیاری به راه انداخت تا آن جا که، درباره ی آن گزارش ها و تفسیرهای بسیار زیادی نوشته شد. نویسندگان یکی از این گزارش ها که در مجله ی آنالکتیکال چمیستری (Analytical Chemistry) انتشار یافته است در این زمینه می گوید که: کشف این پنیر باستانی به عنوان قدیمی ترین پنیر جهان بسیار مهم است و دلیل این اهمیت این است که در کمال تعجب، تا به کنون هیچ مدرکی که حاکی از این باشد که ماده ای خوراکی به نام پنیردر مصر باستان نیز ساخته و تولید می شده، به دست نیامده بوده است.

در این زمینه کسی که این آزمایش را انجام داد، دکتر انریکو گرکو از دانشگاه کاتانیا که با همکارانش در دانشگاه قاهره بود که پس از بررسی ماده ی کشف شده و بررسی آن، پنیر بودن آن را تصویب و تایید نمود. او در این زمینه می گوید که: ماده ی مورد آزمایش احتمالا باقیمانده ی قدیمی ترین پنیر در دنیای باستان و مصر اعجاب انگیز است که درکمال تعجب، تا به کنون پنهان بوده و حالا کشف شده است.

او در ادامه ی اظهاراتش درباره ی کشف این پنیر باستانی می گوید که: ما این مسئله را در این زمینه متوجه شده ایم که این پنیر در واقع بیشتر از شیر گوسفند و بز درست شده است اما به خاطر قدمتش طعم خاص آن را بی شک نه می توان چشید و نه می توان طم آن را حدس زد.

درباره ی طعم این پنیر، پروفسور پل کایند استد که هم شیمی دان و هم مورخ است، به روزنامه ی نیویورک تایمز در این زمینه گفته است که این پنیر به احتمال بسیار زیاد ترش و حاوی اسید بوده است. به گفته ی محققانی که بر روی این پنیر آزمایش انجام داده اند، در این پنیر هم چنین اثری از   نوعی باکتری که سبب یک بیماری عفونی موسوم بهbrucellosis

می شود، نیز دیده شده است. معمولا دلیل این بیماری نیز مصرف مواد لبنی غیر پاستوریزه است و باعث ایجاد تب ،عرق کردن و درد عضلانی در فردی که به آن مبتلا می شود، می گردد.

یکی دیگر از نتایجی که می شود از کشف این پنیر گرفت این است که اگرنتیجه ی این بررسی ها درباره ی این میکروب در قدیمی ترین پنیر جهان را تایید کند، مدرکی باستانی از این بیماری به دست می آورد.

گفتیم که این پنیر در مقبره ی یک مقام مصری کشف شده است، اما او که بوده است؟ باید بگوییم که آرامگاهی که این پنیر باستانی در آن پیدا شد، متعلق به یک مقام بلند پایه ی مصری که شهردار شهر باستانی ممفیس بوده است، می باشد.

محل این آرامگاه سقاره ی نکروپلیس، درمجاورت قاهره است که مکان باستانی برای خاک سپاری مردگان در مصر باستان بوده است. در انتها باید بگوییم که این مکان اولین بار در سال ۱۸۸۵ کشف شد اما به دلیل جا به جا شدن تپه های شنی مفقود شد اما باستان شناسان در سال ۲۰۱۰ مجددا موفق به کشف دوباره ی آن شدند.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز