میلیون ها سال پیش در جهان اجداد انسانی ما با نشانه های ظاهری متفاوت بر روی زمین آمدند. انسان های اولیه یا همان اجداد انسان با محیط نا آشنای خود جنگیدند و میلیون ها سال وقت صرف کردند تا ما به ظاهر امروزی خود برسیم. نمی توان به هیچ عنوان نه شیوه ی زندگی و نه حتی مشخصات ظاهری انسان های امروزی را با اجداد میلیون ها سال پیش مقایسه کرد! گواه این مدعا نیز کشف هایی است که در سال های اخیر و حتی قرن ها قبل از انسان نئاندرتال و بسیاری از انواع انسان های اولیه به دست آمده است، می باشد اما اگر با همه ی این ها بشنوید که هنوز بر روی کره ی زمین هستند انسان هایی که به شیوه ی اجداد میلیون ها سال پیش خود زندگی می کنند، باور خواهید کرد؟ امروز می خواهیم تا قبیله ای را به همراه شما بررسی کنیم که با گذشت میلیون ها سال هنوز هم به اجداد خود وفادارند و در قرن ۲۱ میلادی همانند انسان های اولیه زندگی می کنند! در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید.
مطالب مرتبط: قدیمی ترین «دی ان ای» انسان در اسپانیا کشف شد! چهره واقعی انسانی که ۱۵۰ هزار سال پیش مرده است!
بله! شاید دور از ذهن به نظر برسد اما همانطور که در ابتدای مطلب و مقدمه ذکر کردیم، با این که در قرنی زندگی می کنیم که در چشم به هم زدنی هر چیزی در اختیار ماست و در نرمال ترین حالت ممکن هر چیزی در اختیار ماست اما در همین جهان مدرن، هنوز هم قبایلی وجود دارند که حتی نمی توان گفت آن ها در بدوی ترین حالت ممکن زندگی می نمایند بلکه آن ها همانند اجداد مشترک انسانی همه ی مردم کره ی زمین زندگی می کنند!
در قاره ی آفریقا و کشور اتیوپی در دره ی اومو(Omo Valley)، جایی که هرگز فکر آن را نخواهید کرد مردمی زندگی می کنند که به دور از هرگونه تمدن انسانی زندگی می کنند! شاید فکر کنید که این مسئله در میان مردم قاره ی سیاه با توجه به عکس هایی که از آن ها در حالت قحطی و یا مشکلات دیگر وجود دارد، عجیب نباشد اما باید بگوییم که توجه کنید، مردم قبیله ی اومو در اتیوپی کاملا خارج از دستاوردهای تمدن امروز هستند.
گویی که پدران و اجداد این قبیله از ابتدا تصمیم به این گرفته باشند که با دستاوردهای مشترک انسانی در هیچ زمینه ای همکاری و دخالت نداشته باشند و تا به امروز فرزندانشان به این تصمیم وفادار مانده باشند!
قبایل دره ی اومو اتیوپی پس از این که در دنیا به عنوان قبیله ای بدوی شناخته شدند، بیشتر مورد کنکاش قرار گرفتند اما همانطور که در ادامه توضیح خواهیم داد این مردم نه تنها علاقه ای به ارتباط با دنیای بیرونی خود ندارند بلکه افراد کمی را به دنیای خود راه می دهند، افرادی بسیار کم! این مردم که به داشتن آداب و رسوم عجیب و شکل و شمایل خاص و اولیه ی خود در دنیا معروف هستند، به این خاطر که اصلا با دنیای مدرن اطراف خود ارتباط برقرار نمی کنند و یک نمونه ی زنده از اجداد پدری انسان ها هستند، برای گردشگران و انسان شناسان و حتی رفتارشناسان بسیاری از سراسر جهان جذاب هستند.
اما با وجود تمام این استقبال و علاقه آن ها همچنان مصرانه به ارزش های قدیمی اجدادی خود مصر هستند و کسی را به داخل قبیله ی خود راه نمی دهند اما این به آن معنا نیست که به هیچ عنوان کسی را تا به حال نپذیرفته اند بلکه تنها تعداد بسیار کمی از توریستان را به داخل زندگی قبیله ای خود راه داده اند و این ها شانس را به آن ها داده اند که از نزدیک با آن ها آشنا شوند. کسانی که موفق شده اند با این مردم ارتباط بگیرند درباره ی نحوه ی برخود و شیوه ی ارتباط با آن ها نظرات مختلفی را داده اند.
آن ها در مجموع می گویند که مردم قبایل دره اومو با افراد غریبه، خیلی دیر ارتباط برقرار می کنند.
به همین خاطر ممکن است که اگر به شیوه ی ارتباط گرفتن با آن ها آشنا نباشید، تجربه ی تلخی برایتان شود. در ابتدا دوربین های خود را کنار بگذارید و سعی کنید با آن ها معاشرت کنید.
یکی از عکاسان مجله ی گردشگری به نام هانس سیلوستر، این شانس را پیدا کرد که به میان بومیان قبیله اومو برود و از نزدیک با آن ها معاشرت کند.
او درباره ی تجربه ی خود می گوید: به عنوان یک عکاس و گردشگر، بسیار دوست داشتم که به میان قبایل دره ی اومو در اتیوپی بروم و با آن ها آشنا شوم و حتی بتوانم اگر این امکان را به دست آوردم، عکس های خاص و خلاقانه ای از آن ها بگیرم. چندین شب را به صورت پیاپی در کلبه و یا حتی چادر ها برای بهتر شناختن مردم گذراندم.
بعدازظهرها چندین ساعت با مردم گپ و گفتگو می کردم و بعد از گذراندن مدتی توانستم به میان آنان بروم. در طول این مدت، توریست های زیادی برای دیدن آنان می آمدند اما آن ها به ندرت از ماشین هایشان حتی پیاده می شدند.
کودکان این منطقه چهره هایشان را با خاک رس رنگی آرایش می کنند و تاج های از سبزی و گل هم بر روی سر خود قرار می دهند تا به مانند مردم و بزرگان قبیله ی خود به چشم بیایند.
این عکاس در پایان سفر خود، کتابی را تحت عنوان Natural Fashion نوشته و منتشر کرد. در این کتاب سیلوستر از تصاویر مردم این قبیله استفاده کرده تا زندگی مردم اومو را نشان دهد.
نظر سیلوستر درباره ی این قبیله این است که مردمان آن خود را بر طبق آیینشان یکی شده با طبیعت می بینند تا با مردم و جامعه.
این عقیده ی آنان در نوع لباس پوشیدنشان کاملا مشخص است زیرا ترکیبی از حکات خاص، رازآلودگی، غرور و حتی شادی را در نوع پوشش آنان می بینیم.
در انتها باید بگوییم که مردم اومو تنها قبیله ی عجیب و غریب دنیا نیستند و قبایل شگفت انگیز دیگری همچون Kara, Konso, Kwegu, Mursi, Tsemay, and Turkana در دنیا وجود دارند که علاوه بر دداشتن ویژگی هایی منحصر به فرد به خودشان، هنوز هم بدوی هستند.