آیا تا به حال به این موضوع که ممکن است زندگی کمی بهتر شود، فکر کرده اید؟ نه اینکه راحت تر شود، بلکه بهتر شود. آن هم بدون اتکا به مدرنیته، تکنولوژی، ارتباطات و… در هر حال قبایل بومی ای در این جهان زندگی می کنند آن هم در این قرن یعنی قرن بیست و یکم که انگار هنوز در عصر حجر هستند… بیایید با هم ببینیم آن ها چگونه با جهانی که در اطراف آن ها در حرکت است خود را وفق می دهند. با الی گشت همراه شوید:
مطالب مرتبط: ۷ قبیله مادرسالار دنیا از ۵ قبیله معروف آفریقا بشنوید
شاید تا حالا اسم جاراوا را شنیده باشید و شاید هم نه… مردم جاراوا در جزایر آندامان در اقیانوس هند زندگی می کنند و این باور وجود دارد که حالا ۵۰۰۰۰ یا ۵۵۰۰۰ هزار سال است که آن ها در آنجا هستند. مطمئنا منظور ما این نیست که دقیقا همان آدم ها آن جا هستند! گفته می شود که زمانی، آن ها از آفریقا به آن جا مهاجرت کرده اند و در حال حاضر در حدود ۴۰۰ نفر از آن ها باقی مانده است. آن ها در گروه هایی ۵۰ نفره زندگی می کنند، با تیر و کمان و نیزه شکار می کنند، از صخره های مرجانی ماهی می گیرند و میوه های درختان را جمع می کنند. قطعا آن ها تلفن همراه ندارند، درست است؟
در دهه ی ۱۹۹۰ دولت هند سعی کرد تا آن ها را از محلشان بیرون بیاورد و به شهرها بکشاند و کمی آن ها را با محیط مدرن آشنا کند، اما مردم جاراوا میانه ای با مدرنتیه و دنیای تازه نداشتند و در سال ۲۰۰۴ اعلام شد که آن ها می توانند به جایی که بودند برگردند.
یانومامی یکی از بزرگترین قبایل بومی زنده در جهان است که به همان شیوه ی کهن و باستانی زندگی می کند. آن ها در مرز برزیل و ونزوئلا زندگی می کنند که حدود ۲۲۰۰۰ نفر از آن ها در سمت برزیلی زندگی می کند و ۱۶۰۰۰ هزار نفر از آن ها هم در مرز ونزوئلا. بعضی از این قبایل امروزه توانسته اند شیوه ی دوختن لباس و کار با آهن را از دنیای بیرون یاد بگیرند اما بسیاری از آن ها خودشان را از همه چیز و همه کس دور نگه داشته اند که به آن ها Moxatetu گفته می شود.
نحوه ی شکار مردم یانومامی هم بسیار عجیب و غریب است، آن ها ابتدا گیاهان را خرد می کنند تا بتوانند یک ماده ی سمی پالپ مانند از آن را به دست بیاورند و بعد آن را در رودخانه ها می ریزند. این گیاهان سمی اکسیژن داخل آب را می گیرند و ماهی ها را گیج می کنند و باعث می شوند تا آن ها به روی سطح آب بیایند. شما دوست دارید به این شیوه زندگی کنید؟ آگر تنها نگرانیتان به دست آوردن غذا است، نگران نباشید دیدید که آن ها چقدر خوب بلدند گلیمشان را از آب بیرون بکشند! جالب است بدانید که یانومامی ها دانش طبیعی دارند و از ۵۰۰ گونه ی مختلف گیاهان بلدند استفاده کنند، از ساختن داروهای درمانی گرفته تا پخت و پز غذا.
در این دنیا قبایل بومی مختلفی وجود دارند، قبایلی که با دنیای بیرون کمی ارتباط دارند حتی اگر نحوه ی زندگی آن ها را رعایت نکنند و قبول نداشته باشند و قبایلی مثل سنتینلس که کاملا نقطه مقابل آن ها هستند. آن ها نه تنها از کوچک ترین ارتباطی با دنیای بیرون خودداری می کنند، بلکه حتی هر کسی که به آن ها نزدیک شود و یا بخواهد وارد منطقه ی آن ها شود را هم می کشند! این مردم در جزیره ای به همین اسم در نزدیکی جزایر آندامان زندگی می کنند، آن ها در ساحل نگهبانی می دهند و خیلی سریع افرادی که به آن ها نزدیک شوند را با سنگ و نیزه می کشند، بد نیست بدانید که آن ها بسیار سرعت عمل بالایی دارند و در این کار بسیار ماهرند!
در کشور پرو قبیله ای زندگی می کند که هنوز چندان اطلاعات زیادی از آن ها در دست نیست. این قبیله Mascho piro نام دارد، تعداد ماسکو پیروها بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ نفر است و آن ها در جنگل های بارانی پرو زندگی می کنند. جالب است بدانید از سال ۲۰۱۵ آن ها تازه خودشان را در جنگل ها نشان دادند و مردم توانستند بیشتر آن ها را ببیند. این قبیله در اعماق جنگل زندگی می کنند و گفته می شود که تا حالا چند بار در شهرهای اطراف در جستجوی غذا دیده شده اند و بعد هم فورا دوباره به جنگل رفته اند. آن ها اصلا ارتباط با افراد دیگر را دوست ندارند و گفته می شود یکی از مردمانی که سعی کرده است تا با آن ها ارتباط برقرار کند را به قتل رسانده اند. دولت پرو روی این قبیله نام «savage» به معنای «وحشی» را گذاشته است، اسمی که مطمئنا هیچ کسی دوست ندارد داشته باشد. اما آن ها به خودشان نوموله می گویند که به معنای «برادران وخواهران» است.