فستیوال های هند رنگارنگ و زیبا هستند. آنها فرهنگ و سنت غنی این کشور را تداعی میکنند. ازآنجاییکه هند کشور هفتاد و دو ملت است، جشنهای مختلفی در سراسر کشور برگزار میشود. اقوام مختلف دور هم جمع میشوند و این جشنها لذت میبرند. برخی از جشنوارهها در سطح ملی و برخی دیگر مذهبی هستند. در این مقاله مجله الی گشت قصد داریم تا در کشور پهناور هند گشتی بزنیم و با جشنوارهها و فستیوالهای این کشور آشنا شویم.
فستیوال های هند و ریشه آن در فرهنگ این کشور
هند سرزمین جشنها است. کشوری است که مردمی با مذاهب مختلف در کنار هم زندگی میکنند. فستیوال های هند متنوع و زیاد هستند و تجلی واقعی فرهنگ و سنتهای غنی این کشور را تداعی میکنند. جشنها در تمام طول سال برگزار میشوند، بااینحال میان ماههای اکتبر تا ژانویه، کشور پر جنب و جوشتر است و جشنهای بیشتر در این بازه زمانی بر پا میشوند.
هند کشوری است که هر دین و جامعهای در آن فرهنگ خود را گرامی میدارد. هر استان، هر مذهب و هر اجتماعی ممکن است جشن مخصوص به خود را داشته باشد؛ بنابراین، هر روز یک جشن جدید در این کشور برگزار میشود. شما نیز میتوانید سفر خود به هند را بهگونهای زمانبندی کنید که بتوانید از این جشنهای باشکوه لذت ببرید. شما میتوانید به وبسایت الی گشت مراجعه کرده و بهراحتی بلیط سفر خود به هند را برای شرکت در این جشنها تهیه کنید.
۹ حقیقت جالب در مورد غذاهای هندی که احتمالا نمی دانستید!
۱- کریسمس – جشن تولد عیسی مسیح
تنها مسیحیان هند نیستند که این روز را جشن میگیرند. در واقع بزرگ و کوچک در این کشور، از کریسمس لذت میبرند و کودکان هدایای شگفتانگیزی از بابانوئل دریافت میکنند. تمام کلیساها برای جشن تولد عیسی مسیح روشن و تزیین میشوند. این جشنواره در سراسر هند جشن گرفته میشود. بهترین مکانها برای دیدن جشن کریسمس در هند گوا، پوندیچری و کرالا هستند.
۲- ماکار سانکرانتی – سال نو هندو
ماکار سانکرانتی (Makar Sankranti) سال جدید واقعی هندیهای شمالی و سیکها است که تنها یک روز پس از لوهری (Lohri) جشن گرفته میشود. در این روز عبادت خداوند برای طلب برکت او برای سال جدید انجام میشود. بهنوعی پایان زمستان و آغاز بهار است که به معنای چرخه کشاورزی برای کشاورزان خواهد بود. برخلاف سایر جشنوارههای هندو که تاریخها بر اساس چرخههای قمری تعیین میشوند، این جشن طبق چرخههای خورشیدی تنظیم شده است. مردم این روز را با پرواز بادبادکها، خوردن «بجر کی خچدی» (Bajre ki khichdi) و شیرینی «تیل لادو» جشن میگیرند. گجراتیها این جشنواره را با ناو اوتارایان (Uttarayan) جشن میگیرند. این جشن در ۱۴ ژانویه جشن گرفته میشود.
۳- دیوالی – جشنواره بزرگ نور
دیوالی (Diwali) از فستیوال های هند است که بهصورت باشکوه برگزار میشود. در این جشنواره چراغها روشن میشوند، خانه با چراغهای گلی، شمعها و برگهای آشوک تزیین شدهاند، مردم لباسهای نو میپوشند، در پوجاهای (دعا) خانوادگی شرکت میکنند، ترقه و فشفشه روشن کرده و در میان دوستان، خانواده و همسایگان شیرینی پخش میکنند. این یکی از محبوبترین جشنها در هند است.
این جشن به مناسبت بازگشت عالیجناب راما به همراه همسرش سیتا و برادرش لاکشمانا پس از ۱۴ سال تبعید طولانی، برگزار میشود. جشن دیوالی در ۱۲ اکتبر برگزار میشود که در تقویم قمری هندو بهعنوان تاریکترین شب ماه نو شناخته میشود.
۴- عید پاک – جشن رستاخیز عیسی مسیح
درست مانند سایر جشنوارهها در هند و جهان، عید پاک نیز با شور و شعف خاصی برگزار میشود. نقاط مختلفی از هند این عید را جشن میگیرند. جشنهای عید پاک در هند که در فصل بهار جشن گرفته میشوند، با تزیینات رنگارنگ، رقص و بازی، کیکهای آلوچهای و فانوسهای روشن خیابانها از دیگر جشنها متمایز میشود. بهترین مکانها برای دیدن این جشن در هند گواه، کرالا و پوندیچری هستند. عید پاک روز ۹ آوریل جشن گرفته میشود.
۵- وایساخی – سنتهای غنی و شکوفایی فرهنگی
وایساخی (Baisakhi) یکی از جشنهای معروف میان سیکها پنجاب است. آنها به استقبال از فصل برداشت محصول میروند. سیک ها رقصهای محلی را اجرا میکنند و با هیجان و اشتیاق فراوان جشن میگیرند. این جشنواره در هند از اهمیت مذهبی زیادی برخوردار است، زیرا روزی را نشان میدهد که دهمیت گورو سیکها، گورو گوبیند سینگ (Gobind Singh)، سنگ بنای خالصه (Panth Khalsa-the Order) را در سال ۱۶۹۹ میلادی ایجاد کرد. جشن وایساخی در ۱۴ آوریل در پنجاب برگزار میشود.
۶- هولی – جشن رنگها
هولی (Holi) یا جشنواره رنگها، یکی از جشنهای معروف هند است که با شور و حرارت زیادی در سراسر کشور برگزار میشود. در آستانه هولی، مردم آتشهای بزرگ هولیکا درست میکنند، دور آن آواز میخوانند و میرقصند. زمانی که روز هولی فرامیرسد، مردم در فضاهای باز جمع میشوند، به یکدیگر رنگ میپاشند و شادی میکنند.
هولی روزی است که خیر (شاهزاده پراهلاد) بر شر (هولیکا) پیروز میشود و بهار از راه میرسد. این جشن در ۸ مارس برگزار میشود و مصادف با ماه کامل (پورنیما) در تقویم قمری خورشیدی هندوها است.
۷- دوسهرا – جشن پیروزی خیر بر شر
دوسهرا (Dussehra) که ویجایاداشامی (Vijayadashami) نیز نامیده میشود، از مشهورترین جشنها در آیین هندو است. این جشن در کشور به صورتهای مختلفی اجرا میشود. به هر منطقهای که سر بزنید نمایش رامایانا برگزار میشود. این جشن طولانی با «راوان داهان» (Ravan Dahan) به اوج خود میرسد، زمانی که پیکرهای عظیم راوانا، مگنات (Meghnath) و کومبکاران (Kumbhkaran) را آتش میزنند و منظرهای عجیب ایجاد میشود. در استان کولو به مدت ۱۰ روز جشن گرفته میشود و از خدایان کوهستانی خود در دره استقبال میکنند. کاخ میسور (Mysore) مانند عروسی درخشان و زیبا میشود و فضا با موسیقی طبل پر خواهد شد. دیدن این جشن در این شهر سلطنتی جذاب است و نباید آن را از دست داد.
دوسهرا زمانی است که پادشاه دیوان، راوانا به دست عالیجناب راما کشته میشود. این جشن در ۲۴ اکتبر برگزار میشود که در تقویم قمری هندو معادل دهمین روز از ماه آشوین مشخص شده است.
۸- ماها شیوراتری – ارادت به عالیجناب شیوا
ماها شیوراتری (Maha Shivratri) جشنوارهای برای احترام به عالیجناب شیوا است. شیوا از اساطیر مهم است و هندو اعتقاد دارند که باید در چهاردهمین روز از دو هفته تاریک در ماه فالگون را به یاد شیوا جشن بگیرند. آنها برای نجات و رهایی خود از گناهان، شیوا را پرستش میکنند. این جشن برای زنان مجرد و متأهل هندی هم مهم است، چرا که اعتقاد دارند با پرستش شیوا به سعادت زناشویی خواهند رسید. این جشن علاوه بر هند در نپال هم جشن گرفته میشود.
۹- بسانت پانچامی – پیشکشی به الهه سرسوتی
بسانت پانچامی (Basant Panchmi) در ماههای ژانویه یا فوریه جشن گرفته میشود. جشنی که برای الهه سرسوتی (Saraswati) و آغاز بهار برگزار میشود. همچنین، روزی مهم برای دانشپژوهان و دانشآموزان است که الهه دانش را پرستش میکنند. این جشن به طور گسترده در استانهای بیهار، بنگال غربی، آسام، اودیشا، پنجاب و هاریانا جشن گرفته میشود. مردم راجستان نیز با تهیه و پیشکشکردن گلدستههایی از گل یاس به الهه، این روز را جشن میگیرند.
مردم لباسهای زردرنگ میپوشند، غذاهای زردرنگ با زعفران و کادی درست میکنند. آنها دعاهای خود را تقدیم سرسوتی یا بهاراتی، ایزدبانوی دانش، موسیقی، هنر و گفتار میکنند. این جشن در روز پنجم ماه ماگا طبق تقویم هندو جشن گرفته میشود.
۱۰- ناوراتی – ۹ روز جشن وفاداری و ایمان
ناوراتری (Navratri) یکی از مهمترین فستیوالهای هند است. این جشن توسط همه مردم در سراسر هند به روشهایی مختلف اجرا میشود. در گجرات، جشنی نهروزه میگیرند که مردم در آن لباسهای سنتی زیبا و رنگارنگ به تن میکنند و در کنار هم میرقصند. روزه نیز بخشی از این جشن به شمار میرود. هر زمان که فصل تغییر میکند، هندوها روزه میگیرند تا دستگاه گوارش خود را استراحت دهند و برای فصل بعدی بدن خود را ایمن کنند.
ناوراتری، جشن الهه آمبا (قدرت) است که در نه شکل مختلف ظاهر میشود. نه روز اول ماه آشوین در تقویم قمری هندو به این جشن اختصاص دارد. به تاریخ میلادی این جشن بین ۱۵ اکتبر تا ۲۴ اکتبر برگزار میشود.
۱۱- دورگا پوجا – رفاه، نیکی و فداکاری
یکی از جشنهای مهم هندو در هندوستان، دورگا پوجا (Durga Puja) است که توسط بنگالیها در سراسر کشور به شیوهای باشکوه جشن گرفته میشود. در فستیوالهای هند بهعنوان یکی از برترین جشنهای مذهبی شناخته میشود. ۱۰ روز روزه گرفته میشود؛ جشن و عبادت الهه دورگا به همراه آهنگ، رقص و نمایش است. بتهای بزرگ و زیبا دورگا ساخته شده و در پاندال های هنری (سایبان) مخصوص قرار داده میشوند. مردم لباسهای سنتی میپوشند و دور پاندال ها میرقصند و دعا میکنند.
این جشن یادبود دعوت عالیجناب راما از الهه دورگا قبل از رفتن به جنگ با پادشاه شیطان راوانا است. دهمین روز آشوینا شوکلا پاکشا (Ashwina Shukla paksha) در تقویم قمری هندوها به این جشن اختصاص دارد. این جشن در ۲۴ اکتبر برگزار میشود.
۱۲- مهاویرا جایانتی – تولد عالیجناب ماهاویر
مهاویرا جانما (Mahavir Janma) روز مهمی در مردم مذهب جین (Jain) است. آنها روز تولد عالیجناب مهاویرا را جشن میگیرند. مهاویرا بنیانگذار آیین جین است، آیینی که باهدف پاکسازی روح و رستگاری ایجاد شده است. مجسمه لرد مهاویرا را مهابیشک میدهند که در واقع غسلی همراه با شیر و گل است. حتی یک راهپیمایی بزرگ از بت لرد مهاویرا نیز در خیابانها برگزار میشود. مهاویرا جانما را به طور گسترده در گجرات و راجستان جشن میگیرند.
۱۳- کریشنا جانماشتامی – تولد عالیجناب کریشنا
جانماشتامی (Janmashtami) نیز یکی از زیباترین اعیاد مذهبی هند است. جشنهای جانماشتامی در ماثورا (Mathura) و ورینداوان (Vrindavan) بسیار محبوب هستند. مردم در طول روز روزه میگیرند و بعد از غروب آن را با یک وعدهغذایی خاص میشکنند. بازدید از معابد، دعاکردن، رقصیدن، خواندن سرود در نیمهشب بخشی از جشن تولد کریشنا است. اغلب، بچههای کوچک در این روز مانند عالیجناب کریشنا لباس میپوشند. تصاویر و تصویرسازی داستان زندگی کریشنا در «جانکی» (Jhankis) در معابد به تصویر کشیده میشود.
جشن تولد لرد کریشنا، هشتمین روز (اشتامی) کریشنا پاکشا (دو هفته تاریک) ماه بهدر اپادا (Bhadrapada) بر اساس تقویم قمری هندوها است. جشن جانماشتامی روزهای ۶ و ۷ سپتامبر برگزار میشود.
۱۴- اوگادی – جشنواره ای برای تشکر از خدایان
اوگادی (Ugadi) جشن سال نو منطقهای برای مردم کارناتاکا، آندرپرداش و تلانگانا است. این جشن با ساخت رنگولی روی زمین، تزیینات روی درها به نام تورانا، خرید و هدیهدادن و تقسیم غذای خاص برگزار میشود. این جشن بهخاطر برداشت محصول یا شروع کار انجام میشود. غذاهای مخصوص با انبه خام، انگور و تمرهندی پخته میشوند. شما میتوانید در ماه مارس به آندرا پرداش و کارناتاکا سفرکرده و در این جشن محلی شرکت کنید.
۱۵- چهت پوجا – جشنواره ای برای خدای خورشید
چهت پوجا (Chhath Puja) یک جشنواره ۴ روزه است که برای پرستش خدای خورشید انجام میشود. افراد معتقد بابت جان، مال و سلامتی خود از خدای خورشید قدردانی و شکرگزاری میکنند. بسیاری نیز در رودخانه مقدس گنگ حمام میکنند. بسیاری نیز به پیروی از افسانه روزه راما و سیتا برای احترام به خدای خورشید، روزه میگیرند. این جشن در ششمین روز از ماه کارتیکا (Kartika) هندوها برگزار میشود که مطابق ماه اکتبر یا نوامبر در تقویم میلادی است.
۱۶- گواردان پوجا – روزی که عالیجناب کریشنا، ایندرا دیو را شکست داد
گواردان پوجا (Govardhan Puja) که با نام آناکوت پوجا نیز شناخته میشود، روزی است که عالیجناب کریشنا، خدای رعدوبرق و باران، ایندار را شکست داد. در ماهاراشترا، همان روز بالی پراتیپادا (Bali Pratipada) جشن گرفته میشود، درحالیکه این روز در گجرات مصادف با روز سال نو گجراتیها است.
مردم در این روز غذاهایی از گندم، برج و سبزیهای پخته تهیه کرده و به عالیجناب کریشنا پیشکش میکنند. اغلب اوقات این جشن پس از روز دیوالی جشن گرفته میشود.
۱۷- گودی پدوا – جشنواره بزرگ برداشت ماهاراشترا
گودی پدوا (Gudi Padwa) از فستیوالهای هند است که عمدتاً در استان ماهاراشترا (Maharashtra) جشن گرفته میشود. این روز آغاز سال نو برای مردم این منطقه است و مردم در این روز خداوند ویشنو را دعا میکنند. مردم در ورودی خانه خود طرحهای رنگولی (Rangoli) میکشند و آن را با گل تزیین میکنند. مردم با دوستان و اقوام ملاقات کرده و زنان شیرینیهایی مانند پوران پولی و سانث پاک میپزند.
۱۸- گانش چاتورتی – ۱۱ روز شادی برای عالیجناب گانش
گانش چاتورتی (Ganesh Chaturthi) هم از اعیاد مذهبی هندوها است. یک جشن ۱۰ روزه که در آن بتهای دستساز عظیم گانش در خانه یا بیرون از منزل قرار داده میشود. دعاها در صبح و عصر انجام میشوند. روز آخر، روز ویسارجان (Visarjan) است، روزی که بت در آب غوطهور میشود. فعالیتهای فرهنگی آواز، رقص، تئاتر و اردوهای رایگان پزشکی و اهدای خون در طول جشن برگزار میشوند.
این روز تولد لرد گانشا، خدای سر فیل است. گانشا یا گانش را خدای هوش و عقل میشناسند؛ او به مادر خود، پارواتی وفاداری مطلق دارد. چهارمین روز از دو هفته اول (شوکلا چاتورتی) در ماه بهدراپادای تقویم قمری هندو به این جشن اختصاص دارد. شما میتوانید در ۳۱ آگوست (اوت) در این جشن شرکت کنید.
۱۹- گرپوراب – جشنی مذهبی همراه با سرودهای مسالمت آمیز
گرپوراب (Gurpurab) از جشنهای مخصوص سیکهای هند است. این جشن در مورد زندگی و آموزههای گوروها و لانگارها است و در گورودواراها (gurudwaras) برگزار میشود. مردم خانههای خود را با لامپ و شمع روشن میکنند، ترقه میزنند و شادی میکنند تا گورپراب را جشن بگیرند. این جشن به مناسب ده گورو (Guru) سیک گرفته میشود. برای دیدن این جشن پیشنهاد میکنیم به پنجاب سفر کنید. گرپوراب در ۲۷ نوامبر برگزار میشود.
۲۰- روز جمهوری هند – سالگرد قانون اساسی هند
روز جمهوری یکی از جشنها در هند است که میهنپرستی در میان شهروندان را به اوج خود میرساند. زیرا این روزی بود که قانون اساسی هند به وجود آمد و انتقال کشور از سلطه بریتانیا به جمهوری صورت گرفت. این اتفاق در سال ۱۹۵۰ میلادی یعنی سه سال پس از استقلال هند رخ داد. هر ساله این روز در ۲۶ ژانویه با افتخار و هیجان فراوان جشن گرفته میشود.
۲۱- جشنواره شتر – جشنواره تجارت
این جشنواره هر ساله در پوشکار (Pushkar) برگزار میشود و یکی از جشنهای سنتی این منطقه به شمار میرود. این جشنواره سنتی را معمولاً تجار برگزار میکردند و برکت داشتن شتر و گاو را جشن میگرفتند. در واقع این روز بهعنوان یک روز مقدس برای تجارت گاو و شتر جشن گرفته میشود. جشن معمولاً بین ۲۰ تا ۲۸ نوامبر در پوشکار و راجستان برگزار خواهد شد.
۲۲- رکشابندان – تقویت پیوند خویشاوندی
رکشابندان (Raksha Bandhan) یا راخی یکی از جشنهای هندوها است که خواهران و برادران آن را جشن میگیرند. در زمان راخی، خواهر آرتی (دعا) میخواند، تیلاک (علامت روی پیشانی هندوها) را میزند و مچبندی خاص را به دست برادر میبندد تا برای او آرزوی سلامتی کند. برادر نیز در مقابل قسم میخورد تا از خواهر خود محافظت کند. جشنواره دیگری که شباهت زیادی با راخی دارد، بای دوج (Bhai Dooj) است که درست بعد از دیوالی برگزار میشود. این جشن در روز ماه کامل ماه شروانا در تقویم قمری هندوها گرفته میشود. به تاریخ میلادی این جشن در ۳۰ آگوست به طور معمول برگزار شده است.
۲۳- عید فطر – بوفههای مجلل و جشنهای شیرین
عید فطر یکی از اعیاد مهم جامعه مسلمان هند است. مردم لباس نو میپوشند، در نماز صبحگاهی شرکت میکنند، از دوستان و اقوام دیدن کرده و در میان مردم شیرینی پخش میکنند. بزرگترها به کوچکترها عیدی هدیه میدهند. این عید پایان ماه رمضان برگزار میشود.
۲۴- بیهو – رقص، موسیقی و خنده
بیهو (Bihu) از فستیوالهای هند است که در شمال شرق این کشور جشن گرفته میشود. این جشن بهخاطر برداشت محصول آسام برگزار میشود. در جشنهای یکماهه، مردان و زنان جوان لباسهای سنتی خود را میپوشند، و رقص بیهو را در مزارع و روستا اجرا میکنند. جشن بیهو، یک جشن پر هیاهو و شاد است. در واقع این فستیوال به جشن سنتی سال نو آسامیها اشاره دارد. علاوه بر رقص، غذاهای محلی از جمله لادو نارگیل، تیل پیتا و گیلا پیتا تهیه میشود. این جشن از ۱۳ آوریل آغاز و در ۱۹ آوریل به پایان میرسد.
۲۵- پونگال – رنگولی های زیبا و شیرینیهای خوش طعم
جشنواره چهارروزه برداشت محصول در جنوب هند، یکی از مشهورترین فستیوالهای هند است. مردم غذای پونگال (Pongal) تهیه کرده و لباس سنتی خود را میپوشند. در این فستیوال معروف جنوب هند، آتشبازی، رقص و مسابقه گاوداری برگزار میشود. مردم خانههای خود را با گلهای سنتی تزیین میکنند و شیرینی و غذاهای خوشطعم برای پخش میان دوستان و آشنایان تهیه میکنند.
این جشنواره شکرگزاری از طبیعت است که اولین برداشت سال را نشان میدهد. پونگال از ۴ ژانویه تا ۱۸ ژانویه میان تامیلهای هند جشن گرفته میشود.
۲۶- همیس – نغمههای آرام و لباسهای نمایشی رنگارنگ
همیس (Hemis)، جشن مذهبی دوروزه در لاداخ است. سالانه گردشگران داخلی و خارجی زیادی به این بخش سفر میکنند تا این جشن را مشاهده کنند. این جشنها شامل رقص و موسیقی میشود. آهنهای سنتی با سنج، طبل و شیپور نواخته میشوند و مردم لباسهای ابریشمی رنگارنگ و ماسکهای عجیب میرقصند.
این جشن سالگرد تولد رهبر معنوی پادماسامباوا (Padmasambhava)، بنیانگذار بودیسم تانتریک تبت است. صومعه همیس و رقص چم از دیدنیترین بخشهای این فستیوال است. شما میتوانید در ۲۸ ژوئن به سمت لاداخ، جامو یا کشمیر سفر کنید تا در این جشن حضور داشته باشید.
۲۷- اونام – استقبال از مهابالی توانا
اونام (Onam) از فستیوالهای مهم ملی هند است که مردم لباسهای سنتی میپوشند، خانه را با پوکالام (گلهای رنگی) تزیین میکنند و اوناسادیا (سفر مفصلی که شامل ۱۳ نوع غذا میشود) تهیه میشود. رویدادهایی مانند مسابقه قایق مار، رقص کفزدن، رقص کاتاکالی (Kathakali) و راهپیمایی نمایشی با لباسهای ببر و شکارچیان برگزار میشوند.
این جشن به مناسبت بازگشت پادشاه افسانهای ماهابالی گرفته میشود. به تقویم مالایایی، این جشن در ماه چینگام برگزار میشود. این ماه در تقویم میلادی با ماه اوت یا سپتامبر مطابقت دارد.
۲۸- کوم میلا – جشنواره بزرگ زیارتی در هندوئیسم
کوم میلاد (Kumbh Mela) از مذهبیترین جشنهای هند است. این جشن هر چهار سال در رودخانههای مقدس برگزار میشود. ساحلهای پرایاگ، هاریدوار، ناشیک و اوجین مکانهایی هستند که این جشن برپا میشود. در این فستیوال، زائران برای رهایی از تمام گناهان زندگی خود در آب مقدس غوطهور میشوند. علاوه بر این، سخنرانیهای مذهبی صورت میگیرد و غذا میان فقرا پخش میشود.
۲۹- لوسار- سال نو تبتی
فستیوال معروف تبتی، لوسار (Losar) یکی از بزرگترین فستیوال های هند است. لوسار عمدتاً در مناطق همسایه با تبت جشن گرفته میشود، جشنی که در هند نیز توسط تبتیها یا پیروان بودیسم ساکن این کشور نیز جشن گرفته میشود. لوسار سال نوی تبتی است که به شیوهای سرگرمکننده و شاد برپا میشود. این جشن همچنین روشی برای قدردانی از خدا برای برداشت محصول است. شما میتوانید با سفر به هیماچال پرداش، له اند لداخ (Leh And Ladakh) و آروناچال پرادش در این جشن شرکت کنید.
۳۰- جشنواره هورنبیل – جشنواره جشنوارهها
یکی از فستیوالهای بزرگی که در فهرست فستیوالهای هندی قرار دارد و در ناگالند جشن گرفته میشود، جشنواره هورنبیل است. جشنوارهای طولانی که برای احترام به فرهنگها و فولکلور جشن گرفته میشود. هورنبیل بهعنوان «جشنواره فستیوالها» نیز معروف است و در آن سنتهای قبیلهای باستانی، سبک زندگی و میراث کشور هند به نمایش در میآید. برای دیدن این جشنواره بین ۱ دسامبر تا ۱۰ دسامبر به ناگالند سفر کنید.
۳۱- جشنواره میوار- سنت و فرهنگ راجستانی
این جشنواره در شهر راجستان، اودایپور برگزار میشود. جشنوارهای که به مناسبت فرارسیدن فصل بهار جشن گرفته میشود. اگر میخواهید شاهد جنبههای فرهنگی و سنتی راجستان باشید، شرکت در این جشنواره را از دست ندهید. این جشنواره تاریخچهای طولانی دارد و از زمان حکومت سلسله سیسودیا در هند جشن گرفته میشده است. این جشن از اوایل ماه مارس آغاز میشود.
۳۲- بودا جایانتی – جشن تولد بودای مقدس
معابد و صومعهها در این روز شلوغ میشوند و مردم پیشکشیهای بسیاری میآورند چرا که روز تولد بودا پورنیما است. گوتاما بودا که فلسفه بودیسم را به جهان معرفی کرد، برای بوداییها از اهمیت بالایی برخوردار است، به همین دلیل آنها طبق سنت لباس سفید میپوشند و در مراسم دعا شرکت کرده و این روز را طبق آیین بودایی جشن میگیرند. این جشن در دارجلینگ، بود گایا، سیکیم، آروناچال پرداش، کورسونگ و ماهاراشترا برگزار میشود.
۳۳- تیسور پورام – وقتی ماه و ستاره پورام با هم طلوع میکنند
یکی از مشهورترین جشنوارهای که در کرالا جشن گرفته میشود و مردم از سراسر کشور در این منطقه جمع میشوند تا این روز را جشن بگیرند. این جشنواره به مناسبت تأسیس ۱۰ معبد در این منطقه برگزار میشود. جشن با آتشبازی و نمایش و موسیقی همراه است. مردم راهپیمایی باشکوهی را برگزار میکنند و مشغول عبادت و دعا میشوند.
۳۴- راتا یاترا – جشنوارهای برای عالیجناب جاگانات
جشنواره ارابهها یا راتا یاترا، برای احترام به عالیجناب جاگانات برگزار میشود و مردم در معبد معروف پوری جاگانات در استان اودیشا گرد هم میآیند. بتهای الهه سبهدرا، جاگانات و بلرام در میان جمعیت حرکت داده میشوند. دیدن این ارابهها و مراسم جذاب و هیجانانگیز است که باید برای دیدن آن به شهر پوری سفر کنید.
۳۵- جشنواره دری – جشنواره برداشت در آروناچال پرداش
این جشنواره در دره زیبای زیرو (Ziro) در آروناچال پرداش جشن گرفته میشود و بزرگترین جشنواره برداشت محصول در این منطقه است. مردم در این جشن شرکت کرده و برای برداشت موفق دعا میکنند. مردم غذاهایی با خیار تهیه کرده و میان جمعیت پخش میکنند. برای دیدن جشنواره دری (Dree) در ماه جولای به منطقه آروناچال پرداش سفر کنید.
۳۶- روز استقلال هند – جشن آزادی
یکی از مهمترین کشور هند، جشن ملی روز استقلال است. روزی آزادی این کشور جشن گرفته میشود. مراسم برافراشتن پرچم توسط نخستوزیر هند در قلعه سرخ برگزار خواهد شد و سپس، ۲۱ گلوله شلیک خواهد شد. هند در ۱۵ آگوست ۱۹۴۷ استقلال خود را از کشور بریتانیا به دست آورد. برای دیدن مراسم روز استقلال در ۱۵ آگوست به دهلی سری بزنید.
سخن پایانی
در این مقاله مجله الی گشت، ۳۶ فستیوال معروف هند را که در طول سال جشن گرفته میشوند، معرفی کردیم. این جشنوارهها به جشنوارههای مذهبی، ملی و منطقه ای تقسیم میشوند. برخی از محبوبترین جشنوارهها دیوالی، هولی، دوسهرا، ناوراتری و راکشا باندان هستند. برای دیدن این جشنوارهها پیشنهاد میکنیم حتماً بین ماههای اکتبر تا ژانویه به هند سفر کنید. هند سرزمینی است که میتوانید تجلی واقعی فرهنگ و سنتها را در جشنهای آن مشاهده کنید.
سؤالات متداول
۱- مشهورترین فستیوال های هند کدام هستند؟
دیوالی، هولی، دوسهرا، عید فطر، کریسمس، گانش چورتی و دورگا پوجا از جشنهای مشهور در هند هستند.
۲- جشنوارههایی از هند در سراسر جهان مشهور هستند، کداماند؟
دیوالی، هولی، اونام، دورگا پوجا و دوسهرا علاوه بر هند در کشورهای دیگر نیز جشن گرفته میشوند.
۳- کدام جشنوارههای معروف هند توسط همه جوامع جشن گرفته میشوند؟
مردم هند علیرغم اعتقادات مذهبی خود در جشنوارههای دیوالی، کریسمس و نمایشگاه شتر پوشکار شرکت میکنند.
۴- جشنوارههای معروف جنوب هند کدام هستند؟
اونام و پونگال که جشنوارههای برداشت محصول هستند در جنوب هند از اهمیت بالایی برخوردارند.
۵- کدام فستیوال هند در فصل بهار برگزار میشود؟
هولی از جشنهای معروفی است که در فصل بهار برگزار میشود.
۶- چند جشن در هند برگزار میشود؟
ادیان مختلفی در هند وجود دارد و هر یک از این ادیان جشنهای مخصوص به خود را دارند. در هر ایالت یا استان در حدود ۲۰ تا ۳۰ جشن در زمانهای مختلفی از سال برگزار میشود.
۷- جشنوارههای ملی هند چیست؟
روز جمهوری، روز استقلال و گاندی جایانتی سه جشنواره ملی هند هستند که همگی حول محور استقلال هند هستند و ارتباطی با مبارزات آزادی هند از حکومت استعماری بریتانیا دارند.