امکان ندارد سفرتان را از این مکان‌ها شروع کنید

این فرودگاه‌ها تعطیل و متروک شده هستند

کمتر مکان‌هایی مانند فرودگاه‌ها فعال هستند. فرودگاه‌ها در ۲۴ ساعت روز و ۷ روز هفته و کل ۳۶۵ روز سال فعالیت می‌کنند و همیشه شلوغ و پر از انرژی و تکاپو هستند. در فرودگاه‌ها مردم همیشه در حال رفت و آمد هستند، دستگاه‌های تحویل چمدان همیشه در حال چرخیدن هستند و تابلو اعلانات هم همیشه در حال به روز شدن است. چراغ فرودگاه‌ها هیچ وقت خاموش نمی‌شود و مغازه ها هم به ندرت تعطیل می‌کنند. در واقع شاید هیچ چیز بدی در مورد فرودگاه‌ها وجود نداشته باشد، محیط همیشه تمیز است و بوی عطرهای خوبی می‌دهد که همه‌ی آن‌ها نوید پروازی خوب و خوش،‌ سفر و تعطیلات را می‌دهند. بنابراین، وقتی یک فرودگاه از کار افتاده و متروکه شود، این خلوت بودن خیلی عجیب می‌شود. وقتی یک فرودگاه تعطیل می‌شود،‌ زرق و برق قدیمی آن‌ها تبدیل به محیطی ترسناک می‌شود. در ادامه برخی از معروف‌ترین فرودگاه‌های متروک دنیا را معرفی خواهیم کرد. با الی گشت همراه باشید.

فرودگاه نیکوزیا، قبرس

مطالب مرتبط:
دیدنی ترین کلیساهای متروک در جهان
هیچ کس تا به الان نفهمیده چرا این پارک بسته شد!

نیکوزیا پایتخت قبرس است، یکی از محبوب‌ترین جزایر برای مقاصد تعطیلات در اروپا. بنابراین احتمالاً‌ انتظار دارید که فرودگاه این شهر یخیلی شلوغ باشد،‌ اما اینطور نیست. در واقع از سال ۱۹۷۴‌ که نیروهای ترکیه به این جزیره حمله کردند. در حال حاضر بخش جنوبی این جزیره در اختیار جوامع یونانی و بخش شمالی آن در اختیار ترک ها است. در حال حاضر هرکدام از این بخش ها فرودگاه های جداگانه ای خود را دارند. البته در بخش جنوبی که متعلق به یونانی ها است، دو فرودگاه وجود دارد. فرودگاه قدیمی نیکوزیا بخشی از منطقه حائلی است که توسط سازمان ملل متحد بین این دو قسمت انتخاب شده است. اگر وارد این فرودگاه متروکه شوید،‌ هنوز حال و هوای قدیمی آن را شاید بتوان حس کرد.

هلینیکن، یونان

فرودگاه هلینیکن، که به فرودگاه الینیکون هم معرف است، در گذشته برای ۶۰ سال فرودگاه اصلی آتن، پایتخت یونان بود. در سال ۲۰۰۱،‌ به منظور پشتیبابی از مسابقات المپیک سال ۲۰۰۴ که در آتن برگذار می‌شد، یک فرودگاه جدید در این شهر ساخته شد. البته در آن زمان فرودگاه هلینیکن فراموش نشد و نقش پررندگی در این رویداد ورزشی داشتند. بعضی از باندهای این فرودگاه تبدیل به زمین هاکی و بیسبال شدند، ولی آشیانه‌های هواپیماها تبدیل به استادیوم های شمشیربازی و بسکتبال شدند. بعد از اتمام المپیک، مقامات این شهر قصد داشتند که که این فرودگاه را تبدیل به پارک کنند. اما بحران مالی و اقتصادی در یونان شروع شد و آنها دیگر توان کافی برای انجام این پروژه را نداشتند. در حال حاضر این فرودگاه در حال سرگردانی قرار دارد و تصمیمی برای آن گرفته شده است. بخش‌های این فرودگاه به صورت متروکه درآمده‌اند و حتی پله برقی این فرودگاه پر از فایل مدارک و کاغذهای فرودگاه است. اخیراً‌ گزارش‌هایی مبنی بر این منتشر شده بود که این فرودگاه را تبدیل به یک تفرجگاه لوکس کنند، ولی در حال حاضر از این فرودگاه به عنوان محل اقامت پناهنده‌ها به یونان استفاده می‌شود.

فرودگاه یاسر عرفات، غزه

در سال ۱۹۹۸، بعد از اینکه صلح برقرار شد، فرودگاه غزه هم افتتاح شد. این فرودگاه در جنوب این کشور و در نزدیکی مرزهای مصر قرار داشت و لحظه‌ای مهم برای فلسطینی‌هایی بود که تاکنون هواپیماهای مسافربری را از نزدیک ندیده بودند. بنابراین اولین هواپیماهای فلسطینی از باندهای این فرودگاه به پرواز درآمدند. این فرودگاه توسط معماران مراکشی طراحی شد و در طراحی آن از موزاییک و گنبدهایی طلایی استفاده شده است. فرودگاه یاسر عرفات حتی تبدیل به نمادی از کشور فلسطین شده بود و توسط بیل کلینتون اففتاح شد. ولی دیری نپایید که در طی مناقشات با رژیم صهیونیستی، در سال ۲۰۰۱ این فرودگاه بمباران شد و باندهای این فرودگاه توسط بولدوزر تخریب شدند. امروزه این فرودگاه متروکه و بلااستفاده شده است.

فرودگاه جیسلمیر، هندوستان

فرودگاه جیسلمیر هندوستان در سال ۲۰۱۳ با هدف کمک به امور گردشگری این شهر ساخته شد. شهری که با نام «شهر طلایی» هند هم شناخته می شود. این شهر به خاطر ماسه سنگ های طلایی رنگی که دارد معروف است و این جاذبه‌های ماسه ‌سنگی گردشگران زیادی را به جیسلمیر می‌کشانند. هدف اصلی ساخت این فرودگاه، راحت‌تر کردن سفر گردشگران به این شهر بود. چراکه آن ها پیش‌تر مجبور بودند از نزدیک‌هرین شهر که جدهپور است به جیسلمیر بیایند و فاصله‌ی ۲۸۵ کیلومتری بین شهرها را با ماشین طی کنند. متاسفانه به‌خاطر اینکه هیچ شرکت هواپیمایی علاقه‌ای به ارائه پرواز در این فرودگاه نشان نداد، این فرودگاه نتوانست فعالیت کند و خالی ماند. تمام تجهیزات این فرودگاه کاملاً‌ نو هستند ولی از آنها استفاده‌ای نشده و اکنون لایه‌ای از گرد و خاک روی آن‌ها نشسته است و فرودگاه تبدیل به محل زندگی برخی حیوانات ولگرد شده است. از سال ۲۰۱۳ که ساخت این فرودگاه به اتمام رسید،‌ همواره شایعه‌هایی منبی بر شروع فعالیت آن شنیده می‌شود. ولی گفته به نظر می رسد که در سال ۲۰۱۷ واقعاً‌ پروازهای هواپیماها از این فرودگاه آغاز شوند.

فرودگاه سیوداد رئال

این فرودگاه را زمانی با نام «فرودگاه مادرید جنوبی»  شناخته می‌شد. بعد از شنیدن این نام به نظر می‌رسید که این فرودگاه در نزدیکی پایتخت کشور اسپانیا باشد. ولی در حقیقت فاصله‌ی فرودگاه سیوداد رئال تا شهر مادرید حدود ۲۰۰ کیلومتر است. هدف از ساخت این فرودگاه که در محله‌ای کم جمعیت ساخته شده بود، این بود که در نزدیکی خط قطار پر سرعت مادرید-سویل باشد که تردید بین این شهرها را در ۵۰ دقیقه ممکن می‌سازد. این فرودگاه که در سال ۲۰۰۹ ساخته شد، اولین فرودگاه بین‌المللی و خصوصی در اسپانیا بود و ساخت آن حدود ۱ میلیارد دلار هزینه گرفت. ولی تنها در عرض ۲ سال، فرودگاه سیوداد رئال به خاطر مشکلات مالی به فعالیت خود پایان داد. اکنون این فرودگاه متروکه شده است و هیچ‌گونه پروازی در آن انجام نمی‌شو. در این موقعیت، دزدها هم فرصت را غنیمت شمرده و بخش هایی از اشیاء این فرودگاه که ارزش مالی داشتند را هم دزدیده‌اند.

منبع: cheapflightsfinder.com

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز