غواصی در شهر زیر آب رفته در ترکیه!

غواصی در شهر زیر آب ترکیه؟

در آنسوی سواحل آنتالیا جزیره کوچک ککوا (Kekova)  قرار گرفته است، جزیره ای آرام و زیبا که رنگ آبی خوش رنگ دریایش به آن ظاهر دلفریبی داده است. بوی خوشی که در نقاط مختلف جزیره به مشام می رسد باعث شده که نام آن را ککوا به معنی آویشن بگذارند. اما چیزی که این جزیره را معروف کرده نه فقط دریای محسور کننده و آب و هوای خوش که جاذبه عجیبش است: با نگاه کردن به آب های نیلگونی که جزیره  را احاطه کرده اند می توانید در زیر آب بقایای به جای مانده از شهری باستانی را ببینید، این بقایا ویرانه هایی از شهر سانکن است که در قرن دوم در زلزله نابود شد. اگر علاقه مند هستید در جزیره ککوا غواصی کنید در ادامه الی گشت را همراهی کنید.

مطالب مرتبط:
به این دلایل باید یکبار هم که شده به ترکیه سفر کنید!
بهترین مسیرهای طبیعت گردی در ترکیه

با اینکه می توانید در اطراف این «شهر به زیر آب رفته» قایق سواری کنید اما از سال ۱۹۸۶ تاکنون غواصی در آن ممنوع شده تا از میراث این شهر تاریخی محافظت شود. در سال ۱۹۹۰ این ناحیه به عنوان منطقه محافظت شده معرفی شد و در سال ۲۰۰۰ به میراث جهانی یونسکو ارائه شد و همچنان در لیست میراث موقت جهانی قرار دارد.

حالا وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه با درخواست برداشتن ممنوعیت غواصی در این جزیره از سوی شهردار آنتالیا روبرو شده است. شهردار آنتالیا می گوید در صورت اجازه وزیر، غواصی در جزیره ککوا به کمک راهنمایان و باستان شناسان امکان پذیر می شود و جاذبه های گردشگری این شهر تنوع بیشتری پیدا می کنند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید در این شهر به زیر آب رفته چه کسانی زندگی می کردند؛ مردم لیکیه تمدنی باستانی بودند که قدمتشان به قرن ۱۴ قبل از میلاد برمی گردد. آن ها به دلایلی تحت سلطه ایرانی ها، رومی ها و یونانی ها قرا گرفتند و در سالیان بعد مجبور شدند به خاطر قحطی، حمله دزدان دریایی و زلزله محل اصلی زندگی خود را ترک کنند. نشانه هایی از فرهنگ این تمدن در سواحل جنوب غربی ترکیه ی امروزی دیده می شود. این تمدن به دلیل مراسم خاص دفن مردگان و شیوه خاص قانون گذاری شان از نظر باستان شناسی بسیار قابل توجه هستند.

باقی مانده های این شهر نه چندان بزرگ کاملا به زیر آب نرفته است و بیشتر قسمت های آن مثل خانه ها، بناهای عمومی و بندر در گذر ایام از آب بیرون آمده اند. هیجان انگیز ترین بخش این شهر راه پله هایی است که قسمتی از آن از آب بیرون زده است اما در مجموع کل شهر که یادآور تمدن مردم ناحیه لیکیه است برای هر گردشگر تاریخ دوستی وسوسه انگیز است.

اگر ممنوعیت غواصی در این محل برداشته شود اینجا به محل مناسبی برای غواصان مبتدی تبدیل می شود چون بیشتر قسمت های شهر سانکن آنقدر بالا هستند که به راحتی از روی سطح آب دیده می شوند پس غواصی در آن سطحی است. با آزاد شدن غواصی در این ناحیه ماهیت جزیره تغییر می کند چون علاقمندان به تاریخ آرزوی کشف میراث این شهر باستانی را دارند. روزی که این ممنوعیت برداشته شود باستان شناسان و دانشجویان زیادی به این جزیره می روند تا به رازهای ۴ هزار ساله این  تمدن قدیمی پی ببرند. برای رسیدن به شهر سانکن باید از روستای Ucagiz یک قایق سواری ۵ دقیقه ای داشته باشید. هنوز هیچ پاسخی به این درخواست شهردار آنتالیا برای غواصی کنترل شده در این شهر باستانی داده نشده است.

منبع: telegraph.co.uk

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟