غار لوون
امروز می خواهیم جاذبه ای جالب و البته دست ساز در ارمنستان را به شما معرفی کنیم که تنها در نتیجه ی یک درخواست ساده به وجود آمده است. غار لوون، غاری است که تنها در نتیجه ی یک درخواست ساده از همسر این مرد ارمنی و برای هدفی ساده تر از او خواسته شده بوده است. این غار جالب تنها در خانه ی این مرد و با استفاده از ساده ترین وسایلی که فکر ش را بکنید با سلیقه ی بسیار زیاد و در زمانی طولانی ساخته شده است. در ادامه ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، داستان ساخت غار لوون را بررسی نماییم.
مطالب مرتبط: راهنمای سفر به ارمنستان زیباترین شهرهای کشور ارمنستان ۸ مورد از حقایق جالب کشور ارمنستان که احتمالا درباره آن ها چیزی نمی دانید!
همانطور که در مقدمه نیز برای شما توضیح دادیم، این غار در زیرزمین یک مرد میانسال ارمنی ساخته شده است آن هم توسط دستان خودش! در واقع ساخت این غار در زیرزمین خانه ی این مرد آغاز شده است. قابل حدس است که این مرد و خانوده اش هیچگاه این فکر را نمی کرده اند که روزی پیش روی لوون، به وجود امدن غاری در زیرزمین خانه ی آن ها ساخته بشود که به عنوان یک جاذبه ی عجیب در سراسر دنیا از آن یاد شود و دست به دست در شبکه های اجتماعی به دست کاربران بگردد.
این غار دستکند و منحصر به فرد که شاید بتوان گفت که به نوعی به حای این که حاصل موهبت های طبیعت به انسان ها باشد، این بار بر عکس و به دست انسان ها به طبیعت تقدیم شده است. در ۲۳ سال آخر عمر این مرد، کاملا حواس و فعالیت های این مرد را به خود اختصاص داد. در واقع، غار دستکندی که توسط آقای لوون آراکلیان این مدت از سال های عمر خود را به ساخت آن در زیرزمین خانه اش اختصاص داد، هم اکنون نه تنها غار است که بلکه به موزه ای جالب تبدیل شده است.
حفر این غار دست کند در تمام طول ۲۳ سالی که طول کشید، تنها و تنها با استفاده از یک قلم و چکش انجام شد. آقای لوون حتی تا زمان مرگش نیز مشغول کار بر روی این پروژه ی حفر غار شخصی در خانه ی خود بوده است.
درباره ی انگیزه ی ساخت این غار نکته ی جالبی وجود دارد و آن در این مورد است که لوون آراکلیان زمانی شروع به حفر این غار خانگی و دستکند نمود که همسر او خانم توسیا از وی در خواست کرده بود که یک فضای خنک خانگی برای قرار دادن و نگهداری برخی از مواد خوراکی و سبزیجات و علی الخصوص سیب زمینی هایش را برای او آماده کند!
آقای لوون زمانی که ساخت غار لوون را آغاز کرد، با ۱۸ ساعت کار در روز و در حالی که تنها در زیر زمین خانه اش به سر می برد و وقت می گذراند، این غار را در ۲۳ سال ساخت. به گفته ی خانواده اش او تنها چند ساعت برای خوابیدن واستراحت و انجام برخی از امور شخصی خودش به بالا می آمده است و بعد از آن که کارش تمام می شده است، دوباره کار خود را در زیرزمین خانه اش شروع می کرده است.
برای بسیاری از کسانی که داستان حفر این غار به دست لوون را می فهمند، این سوال پیش می آید که وی با خاک هایی که از حفاری های شخصیش به وجود می آمده است چه کار می کرده است و آن ها را به کجا می برده است؟
در واقع لوون همه ی خاک هایی که در طول پروژه ی حفاری شخصیش از زمین خارج می کرده است را در اختیار سازندگان و تامین کنندگان محلی قرار می داده است تا در پروژه های ساختمانی که در منطقه ی زندگی و غار لوون در حال انجام بود، استفاده شوند. از جمله خصوصیاتی که این غار دستکند دارد این است که دیوارهای این غار از جنس سنگ های سفت و سخت آتشفشانی هستند.
یکی از نکات قابل توجهی که درباره ی این غار وجود دارد این است که دمای غار لوون در تمام طول سال در حدود ۱۰ درجه ی سانتیگراد است. با توجه به این که این غار به دست انسان ها ساخته شده است، از این غار دست ساز که در روستای آرینج (Arinj) و در ارمنستان واقع شده است، در حال حاضر به عنوان یک موزه استفاده می شود.
افراد زیادی هستند که با شناختن این جاذبه به ارمنستان و این روستا می روند تا این غار را ببینند و از جمله ی این افراد یک عکاس مشهور به نام چپل است. چپل هم در واقع پس از خواندن مقاله ای درباره ی این زیرزمین تصمیم گرفت تا حتما به این مکان جالب و عجیب برود و از آن بازدید کند تا از تکنیک هایی که در ساخت این غار به کار گرفته شده است، تصاویری تهیه کند.
در تمامی عکس هایی که چپل گرفته است می توان به وضوح دید که با استفاده از ساده ترین وسایل موجود چگونه لوون توانسته تا همچین غاری را حفر کند. همسر لوون، توسیا تمامی ابزار حفاری لوون را به این عکاس نشان داده است اما این زن به گفته ی خودش جرات وارد شدن به این زیرزمین را ندارد. قبل از هر چیز، پس از رزرو هتل در ایروان تور بازدید از غار را خریداری کنید.