غار خرسین در هرمزگان، اثر طبیعی ملی جنوب ایران

غار خرسین در هرمزگان

بندرعباس یکی از شهرهای جنوبی ایران است که به دلیل جاذبه های بی نظیر و منحصر به فردی که در آن وجود دارد مقصد بسیار هیجان انگیزی می تواند باشد برای گردشگرانی که به جنوب ایران سفر کرده اند. اما این شهر به دلیل شرایط آب و هوایی که دارد بیشتر در نیمه دوم سال برای سفر می تواند مناسب باشد. اغلب کسانی که به این شهر سفر می کنند ساحل زیبای خلیج فارس را به عنوان جاذبه ی گردشگری می شناسند اما از این ساحل که بگذریم می خواهیم در این مطلب درباره یکی از جاذبه های دیدنی آن به نام غار خرسین صبحت کنیم که بسیار مورد توجه گردشگرانی که به هرمزگان سفر کرده اند نیز قرار گرفته است. همراه الی گشت در سفر به جنوب ایران باشید تا درباره ی غار خرسین در هرمزگان بیشتر بدانید.

مطالب مرتبط:
مراکز خرید مدرن و بازارهای سنتی بندرعباس
دیدنی های بهشتی به نام بندرعباس
راهنمای سفر به کیش

همانطور که در بالا هم به گفتیم، غار خرسین یکی از جاذبه های طبیعی دیدنی است که جنوب ایران و در استان هرمزگان نیز قرار گرفته است. این گنبد نمکی به دلیل بکر بودنش هنوز توانسته حالت اولیش را حفظ کند و مورد هجوم بازدید کنندگان قرار نگرفته است و از همین رو بسیار مورد گردشگران حرفه ای که اغلب غارنورد هستند قرار گرفته است. این غار در بخش سیاهو در شمال شرقی هرمزگان و در فاصله ی ۸۰ کیلومتری مرکز این استان نیز قرار دارد. حتما هنگام ورود به این غار توجه و دقت کافی را داشته باشید چرا که اغلب سنگ های آن ناپایدار و نمکی هستند و ممکن است که حادثه آفرین باشند.

ارتفاع غار خرسین در هرمزگان ۳ متر است و عرض دهانه ی آن حدودا ۴ متر است. پس از اینکه چند متر از طول ۱۷۸ متری این غار را طی کردید وارد تالاری می شوید که در واقع بزرگترین و البته تنها تالار این غار محسوب می شود. پس از حدود ۱۰ متر پیشروی در تالار به یک حفره یا به اصطلاح گربه رو واقع در سمت چپ تالار می‌رسید که شما را وارد راهروی اصلی غار می‌کند. این راهرو بدون داشتن راه‌های فرعی و گمراه کننده تا طول ۱۷۰ متری داخل غار پیش می‌رود. هنگام ورود به راهرو بسادگی متوجه شیب غار می‌شوید و این شیب به‌طرف بالا تا رسیدن به انتهای غار ادامه می‌یابد.

در طول مسیری که در این غار طی می کنید به چندین راهروی کوتاه و تنگ برخورد می کنید به طوری که در طول مسیر ارتفاع راهروهای این غار به ۳ متر می رسد و عرض آن در عریض ترین بخش های غار به ۱۰ متر هم نیز می رسد. همینطور که در طول مسیر حرکت می کنید قندیل های نمکی زیادی را می بینید که هر کدام سبب زیباتر و بکرتر شدن این غار نمکی شده اند. لازم به ذکر است جریان آب شوری در غار وجود دارد که با توجه به شیب غار در فصل زمستان و بارش‌های شدید دارای سرعت نسبتا زیادی به سمت خارج غار است. پس از یک ساعت غار نوردی به انتهای غار می‌رسید.

به منظور بازدید از غار خرسین در هرمزگان بهتر است که اوایل فصل بهار و تابستان که میزان بارندگی کمتر است برنامه سفرتان به بچینید البته که هوا گرم است اما خوب اگر می خواهید بهتر از غار دیدن کنید این زمان مناسب تر است. چرا که زمانی که باران می بارد، به علت ریزشی و ناپایدار بودن دیواره‌ های غار و به‌ طور کلی محیط این کوه بازدید از غار در فصل‌هایی که با بارش شدید همراه می‌شود به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود. از آنجایی‌که آب آشامیدنی در داخل و همچنین در نزدیکی غار در دسترس نیست، باید از قبل پیش‌ بینی ‌های لازم بعمل آید و نکات ایمنی را در خصوص غارها رعایت کرد.

در تمام مسیری که از غار خرسین در هرمزگان طی خواهید کرد قندیل ها و گنبدهای نمکی وجود دارد که در میانه غار آبشار نمکی به ارتفاع متر نیز قابل رویت است. در قسمت‌هایی از مسیر شیب زیاد و پوشیده بودن مسیر از نمک با جریان داشتن آب از زیر پوشش نمکی پیشروی را قدری مشکل می‌کند.

این منطقه از داخل زمین به صورت یک رشته کوه بیرون آمده است و به طوری که نوک گنبد هنوز بدون هیچ گونه تغییری باقی مانده و بافت طبیعی آن با درختان بادام کوهی پوشیده شده بوده نیز همچنان نیز به طور دست نخورده در این منطقه حضور دارند. اما برخی از قسمت های جانبی گنبد تحت تاثیر فشارهای درونی که از طرف زمین به آن وارد می شود نیز به صورت نمک نمایان شده و به علت نمکی شدن بافت خاک پوشش قابل توجهی ندارد. اشکال انحلالی نمک به صورت متنوع در این گنبد ایجاد شده است. آب شوری که از گنبد سرچشمه می‌گیرد به زمین‌های کشاورزی اطراف و آب‌های شیرین منطقه اثرات زیان‌باری وارد کرده است.

منطقه ای که غار خرسین در آن قرار دارد به دلیل داشتن ویژگی های منحصر به فردی که دارد در مقایسه با سایر گنبدهای نمکی دیگر در استان هرمزگان به عنوان یکی از جذاب ترین چشم اندازه های این منطقه تبدیل شده است. یکی از چشم اندازهای آن آبشار نمکی آن است که قندیل های متنوعی با ستون های عظیمی از نمک را به وجود آورده است. در داخل این گنبد چشم‌اندازهای متعددی وجود دارد که حالت آبشار مانند به خود گرفته و تشکیل قندیل‌های نمکی متنوع با زیبایی‌های خاص خود را به وجود آورده است. در داخل این تپه ها ستون های بسیار عظیمی از نمک نیز وجود دارد که دل هر بازدید کننده را می برد و وی را به خود جلب می کند. به همین دلیل است که در ابتدای این مطلب گفتیم در این استان جنوبی ایران تنها سواحل خلیج فارس نیست که می تواند به عنوان یک جاذبه گردشگری مسافران داخلی و خارجی را به سمت خود جذب کند این موارد نیز از جمله پتانسیل های طبیعی است که جنبه های تفریحی بسیار دارید. علاوه بر این ها غار خرسین در هرمزگان توسط اداره کل حفاظت از محیط زیست نیز تحت نظارت قرار گرفته است.

گنبد سیاهو ذخایر متنابهی از نمک را دارد که این نمک در صنایع شیمیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد از خاک سرخ آن نیز در صورت تغلیظ و شستشو در صنایع رنگ سازی داخل کشور استفاده می‌شود.

از لحاظ جغرافیایی غار خرسین در هرمزگان در نزدیکی روستای خرسین در دهستان سیاهو از توابع بخش فین بندرعبارس نیز قرار گرفته است. بلیط هواپیما بندرعباس را خریداری کرده و به سمت هیجان انگیزترین جاذبه ها حرکت کنید.

آدرس: ایران – هرمزگان – بندرعباس ۷۵ کیلومتری شمال شرقی بندر عباس – بخش سیاهو

مطالب مرتبط

آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)

معرفی رستوران های اقتصادی ازمیر که باید بشناسید

جشنواره های کیش در طول سال