حدود یک قرن پیش، کشف مقبره پنهان توتان خامون پادشاه قدرتمند مصر، توجه رسانه های کل دنیا را به کشور مصر جلب کرد. برای پیدا کردن این مقبره، یک پروژه بسیار طولانی و پر هزینه انجام شده بود که هیچ تضمینی هم برای موفقیتش وجود نداشت. ولی هوارد کارتر (Howard Carter) دانشمند باستان شناس فرانسوی به همراه یک تیم حرفه ای حفار توانستند چیزی را کشف کنند که امروز به عنوان یکی از جواهرات باستان شناسی دنیا شناخته می شود. با الی گشت همراه باشید تا از عکس هایی قدیمی از بزرگترین کشف باستان شناسی دنیا دیدن کنیم.
مطالب مرتبط: رشد ۸۳ درصدی درآمد های حاصل از صنعت گردشگری در مصر ۷ کشف جدید از مصر باستان که دنیا را تکان داد+ تصویر
خوشبختانه کارتر و همکارانش موفق به کشف این سایت باستانی در مجاورت دره پادشاهان (Valley of the Kings) شدند. کشفی که در ۴ نوامبر ۱۹۲۲ صورت گرفت و توجه جهانیان را به خود جلب کرد. برای حدود ۳ هزار سال، مقبره فرعون بزرگ مصر دست نخورده و سالم باقی مانده بود. تصور کنید که همچین کشفی چه قدر در دنیای باستان شناسی اهمیت دارد و چه پرسش هایی را درباره تاریخ می تواند پاسخ دهد.
تمامی حفاری های صورت گرفته در دره پادشاهان مصر، توسط دوربین شخصی به اسم هری برتون (Harry Burton) ثبت شده است. هری و هوارد قبلا در موزه هنر متروپولیتن با هم آشنا شده و قرار همکاری را گذاشته بودند. پس از این آشنایی، برتون که در موزه های شهر نیویورک فعالیت می کرد، قبول کرد تا در این اکتشافات در کشور مصر، هوارد را همراهی کند. برتون در طول ۸ سال اکتشاف و حفاری برای پیدا کردن این مقبره، هزاران عکس ارزشمند را از روند و کشفیات این حفاری ها به ثبت رساند. عکس هایی قدیمی از بزرگترین کشف باستان شناسی دنیا که برتون در آن سال ها از اشیای کشف شده از دره پادشاهان گرفته است، بهترین نمونه های عکاسی از آثار باستان شناسی در دنیا محسوب می شوند.
نمایشگاه تازه ای از تصاویر او، برخی عکس های تاریخی که تا به حال منتشر نشده است را به نمایش گذاشته است و حقایق جالب و جدیدی را از این مقبره باستانی آشکار کرده است. سرپرستی این نمایشگاه را دکتر کریستینا ریگز از دانشگاه آنگلیای شرقی (UEA) بر عهده دارد و در محل موزه باستان شناسی و مردم شناسی (MAA) در دانشگاه کمبریج انگلستان برگزار می شود. این نمایشگاه در تاریخ ۱۴ ژوئن در این دانشگاه برگزار خواهد شد. البته عکس های برتون پیش از این در موزه گالری لینکلن در معرض نمایش عموم قرار گرفته است.
در این نمایشگاه، تصاویر ارزشمند و دیجیتال شده دوربین قدیمی و نگاتیوی برتون، گزارش هایی که در آن دهه در روزنامه ها و سایر مطبوعات منتشر شده بود و وسایلی که برتون در این مکان از آن ها استفاده کرده است، در معرض نمایش به عموم قرار می گیرد. بازدید کنندگان از این نمایشگاه، با زوایای جدید و جالبی از کشف یکی از بزرگترین مقبره های دنیای باستان رو به رو خواهند شد.
دکتر کریستینا در در رابطه با این نمایشگاه می گوید: «این نمایشگاه حرف های تازه ای را درباره حقایق کشف این مقبره تاریخی برای گفتن دارد، کشفی که در ۱۰۰ سال قبل رخ داده و هنوز هم برای همه تازگی دارد.» ریگز یکی از اساتید مدعو دانشکده هنر، رسانه و مطالعات آمریکا در دانشگاه UEA است و پس از بررسی ۱۴۰۰ عکس تاریخی از برتون، تصمیم به برگزاری این نمایشگاه گرفته است. عکس هایی که برخی از آن ها در موزه هنر متروپولیتن نگه داری می شوند. این عکس ها، نمایش فعالیت های باستان شناسی است که سال های سال، سختی زندگی در مصر را برای یافتن یک مقبره باشکوه تاریخی به جان خریده است.
نمایشگاه ریگز که در واقع مجموعه عکس هایی قدیمی از بزرگترین کشف باستان شناسی دنیا هستند، از لحاظ مالی توسط آکادمی علمی بریتانیا پشتیبانی می شود، اولین نمایشگاهی است عکس های برتون در این حجم در آن منتشر می شوند. این نمایشگاه اهمیت زیادی از نظر تاریخی و البته علمی دارد و باستان شناسان بسیاری خواهان بازدید از آن در دانشگاه UEA شده اند. در طول برگزاری این نمایشگاه، کارگاه هایی هم برای دانشجویان باستان شناسی برگزار خواهد شد.
فرعون بزرگ مصر، توتان خامون اهمیت زیادی برای مردم مصر داشته است. به همین دلیل بسیاری از مردم برتون برای تماشای نمایشگاه عکس های برتون، به محل برگزاری آن سفر خواهند کرد. این نمایشگاه به دنبال تجدید دیدگاه ها در رابطه بزرگترین کشف باستان شناسی دنیاست. تماشای نحوه حفاری ها و اکتشافات در حدود ۱۰۰ سال قبل، که به طور کاملا علمی صورت گرفته است، برای دانشجویان تازه کار باستان شناسی سراسر دنیا، اهمیت فراوانی دارد.
بیش از نیمی از عکس های برتون نا به حال منتشر نشده اند. این عکس ها از همان ابتدای کشف مقبره تا لحظه بیرون آوردن آخرین شیء تاریخی را در بر می گیرند. دوربین برتون یکی از قدیمی ترین دوربین های عکاسی نگاتیوی در دنیا بوده است. ولی توسط پیشرفته ترین تجهیزات دانشگاه کمبریج انگلستان، به صورت دیجیتالی در آورده شده و آماده نمایش با بهترین کیفیت هستند.
دکتر کریس وینگفیلد (Dr. Chris Wingfirld) کارشناس ارشد باستان شناسی موزه این دانشگاه، ابراز امیدواری کرد که این نمایشگاه با استقبال گسترده مردم و دوست داران تاریخ و تمدن مصر رو به رو شود. وی در اینباره گفت که باعث افتخار است که دانشگاه ما به عنوان میزبان این نمایشگاه انتخاب شده است.
وینگفیلد در اینباره گفت: «دانشگاه کمبریج پرچم دار علم باستان شناسی در دنیاستو ما در حال تربیت نسل هایی از باستان شناسان هستیم که دنیا تا به حال به خود ندیده است. این نمایشگاه فرصتی است تا دانشجویان بتوانند با نحوه حفاری و باستان شناسی در گذشته آشنا شوند و از آن برای کارها و پروژه های آینده خود درس بگیرند. شرکت در این نمایشگاه و کارگاه های آن برای تمامی دانشجویان باستان شناسی کمبریج ضروری و اجباری است.»
نمایشگاه عکس هایی قدیمی از بزرگترین کشف باستان شناسی دنیا تا ۲۳ سپتامبر سال جاری در موزه باستان شناسی و مردم شناسی دانشگاه کمبریج بر قرار خواهد بود.
منبع: thevintagenews.com
۱ نظرات