تصاویری جالب از زندگی روزمره عشایر روسیه!

یکی از جنبه هایی که یک سرزمین را نسبت به دیگر ملت ها متمایز می کند فرهنگ و سنت هاست که معنای تازه ای به زندگی اقلیم ها در گوشه و کنار دنیا می دهد. خیلی ها به مسافرت می روند تا با تماشای همین اختلاف فرهنگ ها تجربه ی جدیدی از دنیای پیرامون خود داشته باشند. با مدرن شدن دنیا فرهنگ های سنتی هم دستخوش تغییراتی شده است اما هنوز هم می شود در دنیا نقاطی را پیدا که درست مطابق با سنت های پیشین خود در حال گذران زندگی هستند. یکی از اقوامی که همچنان پایبند به سنت های گذشته اند عشایر روسیه هستند، مردمانی که در شمال این کشور زندگی می کنند و طرز زندگی جالبی دارند که این روزها حتی توریستان را هم به خود جذب کرده اند. می خواهیم درباره عشایر روسیه حرف بزنیم، در ادامه الی گشت را همراهی کنید.

عشایر روسیه

مطالب مرتبط:
بهترین مسیرهای طبیعت گردی در روسیه
معروف ترین دسرهای روسیه
خوشمزه ترین غذاهای خیابانی روسیه

وقتی حرف از سفر و گردشگری به روسیه می شود شاید در لحظه ی اول به یاد دو شهر معروف این کشور یعنی مسکو و سنت پترزبورگ می افتیم دو شهری که مملوء از موزه ها، کاخ ها و معماری های جذاب و دیدنی اند. اما این روزها گردشگری قومی قبیله ای هم در حال محبوب شدن است و خیلی از گردشگران راهی روسیه می شوند تا از مردمان بومی یاکوتیا، آلکای، تیوا، چوکوتکا، قفقاز و جمهوری کومی دیدن کنند، مردمانی که به شیوه ی سنتی و عشایری زندگی می کنند و طرز زندگی شان مورد توجه گردشگران قرار گرفته است. در ادامه تعدادی از مناطقی که عشایر روسیه زندگی می کنند را معرفی می کنیم.

زندگی روزمره عشایر

منطقه خودمختار یامالو-ننتسکی یکی از بزرگ ترن مناطق گردشگری قومی قبیله ای روسیه است. از نظر تعداد گردشگران این منطقه فقط با منطقه خانتی- مانسی  در جنوب قابل رقابت است. حدود ۴۱ هزار افراد بومی در یامال زندگی می کنند که ۱۵ هزار نفر از آن ها عشایر هستند. آن ها با بردن گله گوزن های شمالی از یک چراگاه به چراگاه دیگر روزگار می گذرانند و همراه با گله ها، وسایل و چادرهای خود را هم با سورتمه حمل می کنند. گوزن ها درست به همان جایی می روند که مقدار زیادی خزه، منبع اصلی تغذیه گوزن های شمالی، وجود دارد و چوپان ها هم مسیر حرکت گوزن  ها را دنبال می کنند.

حدود ۴۸ قبیله بومی در روسیه زندگی می کنند که بیشتر آن ها که در سیبری و یا نواحی قفقاز زندگی می کنند و جمعیت بومی کشور هم کمتر از ۵۰۰ هزار نفر است  که ۳ درصد از کل جمعیت روسیه را شامل می شوند. اخیرا با رونق گردشگری قومی در این ناحیه تحول زیادی در اقتصاد آن اتفاق افتاده و شغل های زیادی ایجاد شده به طوری که همین عامل می تواند به حفظ فرهنگ سنتی افراد بومی کمک کند.

قیمت تورهای گشت و گذار در منطقه یامال بین ۱۴۰۰ تا ۴۶۰۰ دلار است که هزینه پرواز را هم شامل می شود.

سردترین نقطه روی زمین یعنی ناحیه ی  Oymyakon یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری قومی در روسیه است. کمترین دمایی که تا به حال در این نقطه به ثبت رسیده منفی ۷۷.۸ درجه سانتی گراد است اما با این حال دمای هوا در تابستان ها به ۳۰ درجه سانتی گراد می رسد. گردشگران در این ناحیه می توانند ماهی گیری در دریاچه و تماشای جانوران عظیم الجثه ی ماقبل تاریخی را تجربه کنند اما نکته ی هیجان انگیزT زندگی در چادرهای سنتی و در کنار افراد بومی این ناحیه ست. مردمی که در اینجا زندگی می کنند بیشتر از راه شکار زندگی می گذرانند و گردشگران هم می توانند در این شکار به آن ها ملحق شوند.

در این منطقه کوهستانی عشایر تلنجایت (Telengite) زندگی می کنند، یکی از کوچک ترین مردمان بومی روسیه که فقط ۲۴۰۰ تا از آن ها باقی مانده است. زندگی در میان چشم اندزهای شگفت انگیز این ناحیه حال و هوای دیگری دارد. عشایر بومی هر سال در اواسط خردادماه به همراه هزاران چارپا و وسایل خود به سمت آلتای کوچ می کنند تا فصل گرما را در این ناحیه بگذرانند.

در بخشی از این استان به خودمختاری به اسم یامالو-ننت می رسیم که مردمانش در چادرهایی به اسم یورت و به راه و روش گذشتگان زندگی می کنند. برای ساخت چادرهای مخصوص یورت از پشم و پوست حیوانات استفاده می شود تا حمل آن ها در هنگام کوچ راحت باشد. این افراد از غذاهای خاصی استفاده می کنند و رژیم آن ها بیشتر از گوشت گوزن تشکیل شده است.

مطالب مرتبط

آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)

معرفی رستوران های اقتصادی ازمیر که باید بشناسید

جشنواره های کیش در طول سال