عجیب ترین کتابخانه های دنیا

کتابخانه های عجیب دنیا

بیشتر کتابخانه ها ساختمان های معمولی شهرداری هستند که در آنجا می توانیم هزاران کتاب را فقط با داشتن یک کارت عضویت به طور رایگان به امانت بگیریم و بخوانیم. با اینکه تصویر ذهنی بیشتر ما از کتابخانه ها یک مکان ساکت و آرام با ساختمانی نه چندان جذاب است اما در بعضی از کشورها کتابخانه هایی هستند که ابتکارات جالبی برای ترغیب مردم به کتاب خواندن دارند مثلا در بعضی از آن ها از حیوانات برای تحویل کتاب به بچه ها استفاده می شود، می خواهیم تعدادی از این کتابخانه های عجیب را معرفی می کنیم، الی گشت را همراهی کنید.

 کتابخانه بیبلیوبورو (Biblioburro)، تحویل کتاب توسط الاغ ها

مطالب مرتبط:
 ۷ کتابفروشی و کتابخانه دیدنی بانکوک
این کتاب خوان ها در سفر به کمکتان خواهد آمد!

این کتابخانه از آن کتاب خانه هایی که همه می شناسیم نیست! اینجا کتابخانه سیاری است که کتاب ها به جای قرار داشتن در قفسه های کتابخانه بر پشت الاغ گذاشته شده اند! لوییز سوریانو معلم یک مدرسه ابتدایی است که در وقت های آزاد خودش به دو بچه الاغ دوست داشتنی بار کتاب می بندد و ۴ ساعت راه می رود تا به روستاهای کلمبیا برسد. او برای بچه ها کتاب می خواند، به آن ها در انجام تکالیف مدرسه کمک می کند و از طریق کتابخانه های سیارش به آن ها کتاب امانت می دهد. ایده راه انداختن این کتابخانه در دهه ۱۹۹۰ در ذهن این معلم ایجاد شد چون او دو الاغ بیکار در خانه داشت. این معلم خوش ذوق تا به حال لذت کتاب خواندن را به بیش از ۴۰۰۰ کودک هدیه داده است.

کتابخانه آرما دی اینستراکی (Arma de Instrucci)

بیشتر دنیا ماشین فورد فالکون را اتومبیل نه چندان جذابی می شناسند و خاطره بدی از آن ندارند اما در آرژانتین این ماشین یادآور روزهای تلخی است که ارتش و پلیس های سری در دوران دیکتاتوری از این ماشین استفاده می کردند. شخص هنرمندی به نام رائول لمسوف یک ماشین فالکون مدل ۱۹۷۹ که نماد ترس و وحشت است را به شکل یک تانک درآورده و به کتابخانه سیار تبدیل کرده و با آن به خیابان های بوئنوس آیرس و شهرهای کوچک تر که به کتابخانه دسترسی ندارند می رود تا به مردم کتاب امانت دهد. در این ماشین حدود ۹۰۰ کتاب جالب و خواندنی وجود دارد که خیلی از مردم را علاقمند به مطالعه کرده است.

کتابخانه های مکانیزه، امکان ارائه کتاب به صورت ۲۴ ساعته

درست است که مطالعه در فضای ساکت کتابخانه به همراه صدای خش خش ورق زدن و بوی صفحات کتاب لذت خاصی دارد  اما گاهی شاید هوس کنیم ساعت ۳ صبح کتاب امانت بگیریم و مطالعه کنیم!  با این که ماشین های فروش کتاب از دهه ۱۹۳۰ وجود داشته اما در سال های اخیر بیشتر از آن ها استفاده می شود و تعداد زیادی را آن ها در ایستگاه های قطار، خیابان های شلوغ و مراکز خرید گذاشته شده اند. در شهر کانترا کوستا در کالیفرنیا تعداد این کتابخانه های مکانیزه ۸ درصد افرایش پیدا کرده و در سال اول ۶ هزار کتاب توسط این کتابخانه ها به  مشتریان داده شده است.

کتابخانه بیبلیوتکا ساندرا پنا

این کتابخانه که اسمش از شاعر ساندارا پنا گرفته شده از سال ۲۰۰۴ تا به حال در گوشه ای از شهر پروجا در ایتالیا می درخشد. این کتابخانه سه طبقه به شکل یک بشقاب پرنده درست شده و دیواره های شیشه ای صورتیش در هنگام روز نور خورشید را به داخل می برد و در هنگام شب هم درخشش خاصی دارد.

کتابخانه قایقی ایپوس (Epos)

یک کتابخانه قایقی به نام ایپوس در بین ماه های سپتامبر تا آوریل (شهریور تا فروردین) در بین ۲۵۰ ناحیه های مختلف جزیره های نروژ رفت و آمد می کند تا به دست مردم کتاب برساند. این کتابخانه که در تابستان ها تبدیل به قایق تفریحی می شود از سال ۱۹۵۹ راه اندازی شده و در آن حدود ۶ هزار جلد کتاب وجود دارد.

منبع: litreactor.com

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز