عجیب ترین پدیده های طبیعی زمین
ما بر روی زمینی زندگی می کنیم که پر از پدیده های عجیب و غریب است اما، ما خیلی کم از آن ها دیده ایم و حتی کمتر هم شنیده ایم. در سرتاسر کره ی زمین پدیده هایی وجود دارد که حتی شاید افرادی که در اطراف آن زندگی هم می کنند، ندانند که در اطرافشان چنین چیزی وجود دارد. به هر حال ما امروز می خواهیم در الی گشت برای شما برخی از عجیب ترین پدیده های طبیعی زمین را معرفی نماییم که در نوع خود جالب توجه هستند. پیشنهاد می کنیم که برای شناخت عجیب ترین پدیده های طبیعی زمین با ما تا به انتهای این مطلب همراه باشید.
جزیره ی بُوِت | Bouvet Island
مطالب مرتبط: رودخانه هایی گچی اما شفاف و کریستالی! اسرار آمیزترین عجایب ترسناک طبیعی در جهان اسرار آمیزترین عکس ها که توضیحی برای آن ها وجود ندارد
اگر درباره ی دورافتاده ترین ها و دورترین ها با شما صحبت شود، شاید ذهنتان به جایی شبیه به آمازون و یا جزیره ای در آن سر اقیانوس آرام فکر کنید اما بایه به شما بگوییم که دور افتاده ترین جزیره ی روی زمین که در زمره ی عجیب ترین پدیده های طبیعی زمین قرار گرفته است، جزیره ی بُوِت (Bouvet Island) است که بین قاره ی اروپا و قاره ی آفریقا قرار گرفته است.
در واقع این جزیره ی نروژی که کاملا هم غیر قابل سکونت است، در اقیانوس اطلس جنوبی قرار گرفته است و جالب تر این است که این جزیره به آفریقای جنوبی نیز نزدیک است. این جزیره در حدود ۱٬۶۰۹ کیلومتر از قطب جنوب و حدود ۲٬۴۱۴ کیلومتر از آفریقای جنوبی فاصله دارد و کاملا سرد و غیر قابل سکونت است و اصلا هم کسی یارای سکونت در این جزیره را ندارد و به همین خاطر در لیست عجیب ترین پدیده های طبیعی زمین قرار گرفته است که وجود دارد و شاید خیلی ها آن را نشناسند و از وجود آن بی اطلاع باشند.
غار کروبرا | Krubera Cave
این غار که گاهی آن را غار ورونیا هم می نامند، عمیق ترین غار شناخته شده ی جهان است. این غار در گرجستان واقع شده است و محل آن در توده ی کوه آرابیکا در کوهستان گاگرا جمهوری آبخاز قرار گرفته است. تفاوت ارتفاع بین ورودی غار با عمیق ترین نقطه ی اکتشاف شده ی آن ۲۱۹۷ متر است. غار کروبرا در سال ۲۰۰۱ میلادی که افراد انجمن غارشناسی اوکراین به عمق ۱۷۱۰ متری آن رسیدند غار لامپرشت زوفن در اتریش را از نظر عمق پشت سر گذاشته و مقام اول را به خود اختصاص داد و از همین رو به عنوان یکی از عجیب ترین پدیده های طبیعی زمین شناخته می شود.
سالار دو یونی | Salar de Uyuni
فکرش را می کردید که یکی از کویرهای دنیا در آمریکای جنوبی در زمره ی عجیب ترین پدیده های طبیعی زمین قرار گرفته است؟ کویر سالار دو یونی به عنوان یکی از هموارترین نقطه در کره ی زمین شناخته می شود. سالار دو یونی در بولیوی واقع شده است که از بستر چندین رودخانه ی خشک شده به وجود آمده است و بزرگ ترین پهنه ی نمکی جهان را به وجود اورده است. این نقطه مساحتی معادل ۱۰٬۵۸۲ کیلومترمربع دارد. در ضمن سالار دو یونی بزرگ ترین کویر نمک دنیا است که در نزدیکی رشته کوه آند در جنوب غربی این کشور قرار گرفته است.
گودال بسیار عمیق کولا | Kola Superdeep Borehole
گودال کولا، یکی دیگر از عجیب ترین پدیده های طبیعی زمین است که در واقع طبیعی نیست و اتفاقا کاملا هم حاصل کار و دست بشر است. در سال ۱۹۷۰ میلادی دانشمندان شوروی سابق چاه عمیق کولا را در شهر مورمانسک در روسیه را حفر کردند. آنها در واقع می خواستند تا درباره ی پوسته ی زمین تحقیقاتی را انجام دهند و در صدد بودند تا از دانشمندان آمریکایی جلو بزنند زیرا آمریکایی ها در سال ۱۹۶۶ این پروژه ی بلند پروازانه را در ایالت اکلاهما ناتمام رها کرده بودند. نتایج این پروژه تحقیقاتی کمک زیادی به شناخت زمین و لایه های مختلف آن می کرد.
بعد از گذشت ۲۴ سال از حفاری طاقت فرسا، حفر چاه کولا در سال ۱۹۹۴ میلادی و پس از رسیدن به عمق ۱۲۲۶۲ متری متوقف شد. از آن پس کولا را عمیق ترین حفره و چاه جهان می نامیدند. دانشمندان در عمق ۶۷۰۰ متری چاه فسیل های متعلق به موجودات کوچک، پلانکتون ها و موجودات میکروسکوپی را پیدا کردند که در درجه ی حرارت این چاه فوق العاده بالا و بسیار داغ حیات داشتند. دانشمندان نیز به سنگ هایی رسیدند که ۲.۷ میلیارد سال عمر داشتند و با این که این موضوع خیلی شگفت انگیز بود، اما همین سنگ ها برای دانشمدان تبدیل به یک چالش غیر قابل رفع نیز شدند، زیرا دما در آن نقطه از زمین در حدود ۱۸۰ درجه سلسیوس، در واقع ۸۰ درجه بیشتر از آن چه دانشمندان پیش بینی کرده بودند، بود.
کوه ثور | Mount Thor
در جزیره ی بافین در شمال شرقی کانادا و در جایی بسیار دور افتاده در این کشور، کوهی ۱۶۷۵ متری سر از زمین بیرون آورده است که لقب پر شیب ترین کوه دنیا را به خود اختصاص داده است. این کوه که میانگین شیب دسترسی به قله ی آن ۷۵ درجه است دارای دیواره ی عمودی ۱۲۵۰متری در قسمت غربی خود است.
این یعنی بیش از ۷۵ درصد کل ارتفاع کوه در این مسیر در شیبی حدود ۹۰ درجه واقع شده است. کوه ثور با این که دور افتاده است اما، به جهت همین ویژگی منحصر به فردش نسبت به تمامی کوه های دنیا تبدیل به یکی از قطب های گردشگری و ورزش های ماجراجویانه در کانادا شده است و هر ساله پذیرای تعداد زیادی دیواره نورد و بیس جامپر از سرتاسر دنیا برای ماجراجویی می باشد و جمع همه ی این خصوصیات با هم این کوه را در زمره ی عجیب ترین پدیده های طبیعی زمین قرار داده است.
مارسیمیک لا | Marsimik La
مارسیمیک لا در شمال کشور هند به این جهت در زمره ی عجیب ترین پدیده های طبیعی زمین قرا گرفته است که بلندترین مسیر کوهستانی در سراسر کره ی زمین است. مارسیمیک لا در هند با ارتفاعی معادل ۵٬۵۸۲ متر به عنوان بلندترین جاده ی قابل رفت و آمد در جهان محسوب می شود.
لمبرت- فیشر | Lambert-Fisher
یکی از بزرگ ترین و البته طولانی ترین یخچال های جهان، لمبرت- فیشر است که در مسیری معادل با ۱۶۱ کیلومتر امتداد پیدا کرده است و به همین خاطر به عنوان طولانی ترین جریان یخ جهان در قطب جنوب شناخته می شود و در لیست عجیب ترین پدیده های طبیعی زمین قرار می گیرد.
دریاچه ی سوپریور | Lake Superior
دریاچه ی سوپریور به عنوان بزرگ ترین دریاچه ی آب شیرین جهان نیز شناخته می شود. سوپریور یکی از دریاچه های بزرگ واقع در آمریکای شمالی است که در مرز آمریکا با کانادا قرار گرفته است. در صورتی که دریاچه های هیوران و میشیگان را جدا از هم فرض کنیم که البته به صورت سنتی جداگانه شناخته می شوند، دریاچه ی سوپریر بزرگ ترین دریاچه ی آب شیرین جهان از لحاظ مساحت می باشد و در صورتی که دریاچه های هیوران و میشیگان را یکی فرض کنیم که از لجاظ جغرافیایی معمولاً یکی شناخته می شوند، این دریاچه دومین دریاچه ی آب شیرین جهان از لحاظ سطح می باشد.
از لحاظ حجم دریاچه ی سوپریر سومین دریاچه آب شیرین جهان از لحاظ حجم می باشد. آثار تاریخی نقاشی بومیان اولیه در قسمتی از دیوارهای سنگی دریاچه وجود دارد که به علایم تصویری آگاوا (Agawa Pictograph) معروف شده اند.
دالول | Dallol
دالول، یک دهانه ی آتشفشانی انفجاری در فرورفتگی داناکیل واقع در شمال شرقی ارتا الرنگ در کشور اتیوپی است. این دهانه های آتشفشانی پست ترین منافذ روی سطح زمین هستند که دارای ارتفاعی برابر حدود ۴۵ متر پایین تر از سطح آب دریا هستند. پاره های رنگی بر اثر تداخل بین ماگمای بازالتی و نهشته های نمکی این منطقه به وجود آمده اند. آخرین فوران این منطقه در سال ۱۹۲۶ میلادی اتفاق افتاده است و از آن به بعد آب های گرم و بازی در ترکیب با عناصر سطح منطقه باعث ایجاد نمک های رنگی شده است. تمام این فعالیت ها باعث شده تا دالول به عنوان گرم ترین نقطه ی مسکونی در زمین نیز شناخته شود.
رود رو | Roe River
با این که بسیاری از مردم درباره ی طولانی ترین رودخانه ی جهان دوست دارند تا صحبت کنند اما در این میان کمتر پیش آمده است تا کسی به کوتاه ترین رودخانه ی دنیا اشاره ای نماید. رود رو در میان چشمه ی بزرگ (Giant Springs) و رودخانه ی میسوری (The Missouri River) جریان دارد. این رود با طولی معادل ۶۱ متر، در کتاب جهانی گینس مقام کوتاه ترین رودخانه در دنیا را به خود اختصاص داده است.
چیمبُرازو | Chimborazo
چیمبزارو به عنوان دورترین نقطه از مرکز زمین در سراسر جهان شناخته می شود و در کشور اکوادور قرار گرفته است. این آتشفشان که در زبان اسپانیایی چیمبوراسو نیز تلفظ می شود، آتشفشان چینه ای غیر فعالی واقع در کوه های آند است. این آتشفشان که ارتفاع آن تا ۶٬۱۳۰ متر نیز اندازه گیری شده است، به عنوان بلندترین نقطه در کشور اکوادور نیز شناخته شده است. چیمبُرازو پر از یخچال های طبیعی و پوشش برفی و سفید رنگ است.