هند طی سالیان دراز به عنوان سرزمین رموز و اسرار مشهور بوده است؛ چه به دلیل پدیدههای طبیعی رمزآلود خود و چه برای عجایب مرتبط با مذاهب و فرهنگش. درحالیکه علم سخت تلاش کرده تا وجود هر گونه رمز و رازی را رد کند و یک دلیل منطقی برای هر پدیدهای ارائه دهد، هنوز برخی مواردی وجود دارند که عقلگرایان را در میدان عمل به چالش میکشند. در این راهنما از مجله گردشگری الی گشت، به کاوش درباره عجیبترین اسرار هند خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
هند یکی از قدیمیترین تمدنها را در جهان دارد. از هزاران سال پیش تا کنون مردمانی بافرهنگ و آدابورسوم خاص خود در این سرزمین زیستهاند. طی این هزاران سال، رازهای بسیاری در هند مدفون مانده است که تاکنون هم کشف نشدهاند. در ادامه راهنمای عجیب ترین اسرار هند، به برخی از شگفتترین و غیرقابلتوضیحترین اسراری که در هندوستان وجود دارد میپردازیم. این اسرار شامل مواردی همچون غارهای باستانی، اسرار ژنتیک و سازههای شگفتانگیز باستانی میشود که هنوز رمزگشایی نشدهاند.
تولد دوقلوها و سهقلوها در سراسر دنیا پدیدهای نادر و طبیعی است. در واقع، متوسط جهانی حاملگیهای موفق که منجر به تولد دوقلو میشود تنها ۱۶ از هر ۱۰۰۰ حاملگی است و این میانگین در هند حتی پایینتر و در حدود ۹ است.
اما روستای کودینهی در ایالت کرالای هند، به طور غیرعادی تعداد بالایی دوقلو دارد. نسبت تولد دوقلوها در این روستا حیرتانگیز است. این روستا جمعیتی کمتر از ۲۰۰۰ خانوار دارد که تعداد دوقلوهای آن به بیش از ۴۰۰ جفت میرسد! ژنتیک دانان و دانشمندان از مدتها پیش سعی داشتهاند دلیل این پدیده نادر در میان عجیب ترین اسرار هند را توضیح دهند، اما هیچکس هنوز قادر به ارائه توضیح قابلقبولی نشده است.
متخصصان، تأثیر عامل ژنتیکی را در زایمان این درصد بالا از دوقلوها در کودینهی به عنوان یکی از عجیب ترین اسرار هند واضح میدانند. نکته جالبتر اینکه فارغ از دین و اصلونسب اولیه، تمامی خانوارهای ساکن در این روستا طی چند نسل گذشته تعداد زیادی دوقلو داشتهاند که این آمار هر سال روبهافزایش است.
معبد بزرگ تانجاور، یکی دیگر از عجیب ترین اسرار هند و در میان مکانهای باستانی شناخته شده در سراسر جهان است که به دلیل معماری شگفتانگیزش زبان زد شده است. این معبد یکی از ۳۶ میراثفرهنگی جهانی هند به شمار میرود. با وجود اینکه در تامیل نادو معابد بزرگ و زیبای دیگری نیز وجود دارند، اما این معبد بهخاطر رازهای معماریاش که هنوز برای متخصصان معماری جای سؤال دارد، دارای اهمیت ویژهای است.
ساختار این معبد از گرانیت است و به دلیل داشتن یکی از بلندترین سازههای ورودی در هند مشهور است. در نوک این ورودی باشکوه، یک برج ۸۱ تنی در ارتفاق ۶۶ متری قرار داده شده است! با وجود پیشرفت های علمی در ساخت و ساز در قرون بعدی، با توجه به زمان ساخت معبد بریهادیسوارا که بیش از ۱۰۰۰ سال پیش بوده است، نحوه سوار کردن این قطعات عظیم گرانیت تا این ارتفاع هنوز هم برای متخصصان معماری یک معما است. همچنین سوالات متعددی در مورد چگونگی حمل این سنگ های غول پیکر به این معبد بدون قرار داشتن هیچ معدن سنگی در نزدیکی آن وجود دارد.
هند سرزمین راهبان عجیبوغریب است. اما هیچکدام از این عجیب ترین اسرار هند، مثل پراهلاد جانی که ادعا دارد بدون خوردن غذا یا آب به مدت بیش از ۴۰ سال زنده مانده، توجه جهانیان را به خود جلب نکرده و دانشمندان را دچار حیرت نساخته است.
البته ادعای او مدتها با تردید مواجه شده و توسط منطقگرایان رد میشد. با این حال، در سال ۲۰۱۰، پراهلاد جانی در یک مطالعه کامل توسط یک تیم ۳۵ نفره متخصص هندی از مؤسسه علوم فیزیولوژی و علوم مرتبط، به مدت حدود ۱۵ روز شرکت کرد. اگرچه جزئیات این مطالعه محرمانه بود و دولت تصمیم گرفت آنها را افشا نکند، اما اعلام شد که این راهب علیرغم عدم مصرف غذا و آب و تنها بودن در مدت زمانی بیش از ده روز در سلامت کامل بوده است. علاوه بر این، ادعا شد که وی در این مدت رفعحاجت هم نداشته است. با وجود اینکه واقعیت این مطلب هنوز مورد سؤال است، دانشمندان برجسته جهانی را به تحقیق در مورد او تشویق کرده است.
در حالی که مفهوم آهن ضدزنگ تنها در طول انقلاب صنعتی در تمدن غربی برجسته شد، یک ستون آهنی در دهلی در میان عجیب ترین اسرار هند وجود دارد که از چنین فناوری قرنها پیشتر استفاده کرده است! کیرتی استامبا یا ستون پیروزی دهلی یک ساختار شش تنی است که در اواخر قرن پنجم میلادی ساخته شده و تا کنون بدون اینکه زنگ بزند در برابر هرگونه شرایط جوی مقاومت کرده است. این ستون، دانشمندان را حیرتزده کرده است. بهویژه به این دلیل که چنین فناوری پیشرفتهای برای مقاومت در برابر زنگزدن در دیگر نقاط جهان در آن زمان شناخته شده نبود. کیرتی استامبا یا ستون آهنی دهلی یک ستون ۷ متری با وزن ۶ تن است که کاملاً از فلز ساخته شده است.
اگر از روستای شانی شینگناپور در ایالت ماهاراشترای هند بازدید کنید، اولین احساس شما این خواهد بود که این روستا کمی غیرمتعارف است. حس شما درست است. شیوه زندگی مردم روستای شانی شینگناپور یکی از عجیب ترین اسرار هند به شمار میرود. حتی تا به امروز هیچ خانهای در این روستا هیچگونه قفل یا حتی دری ندارد و مردم اموال و جواهرات ارزشمند خودشان را بدون نگهبانی در معرض دید عموم قرار میدهند.
اما جنبه متعجبکنندهتر این معما این است که طی بیش از ۳۰۰ سال اینجا گزارشی از دزدی ثبت نشده است. دلیل این موضوع بر طبق افسانه ها این است که این روستا تحت حمایت الهه هندو شانی (نماینده سیاره زحل) است و هر دزدی که سعی در تصاحب اموال این روستا کند، فوراً با از دست دادن بینایی مجازات خواهد شد. این سنت به قدری ریشه دوانیده است که اکنون این روستا حتی بانک ها و ایستگاه های پلیس بدون قفل و بست دارد!
مطالب مرتبط:
چگونه سفر به هند در ۷ روز را برنامه ریزی کنیم؟
معابد هند هم از لحاظ مذهبی و هم معماری در میان عجیب ترین اسرار هند قرار دارند. اما هیچکدام از این معابد بهاندازه معبد لِپاکشی در ایالت آندرا پرادش هند برای مسافران و گردشگران جاذبه نداشته است. در حالی که این معبد تقریباً ۵۰۰ساله، از لحاظ معماری، شگفتی خاصی دارد و از اهمیت ملی هم برخوردار است، جذابیتی که بیشترین توجه را به خود جلب کرده، ستون معلق لِپاکشی است.
در مرکز ساختار معبد که شامل بیش از ۶۰ ستون است، یک ستون سنگی با تزیینات زیبا وجود دارد که بر زمین قرار نگرفته و آویزان است! این برج آویزان تنها چند سانتیمتر از زمین فاصله دارد. علم پشت این موضوع هنوز به طور کامل مورد بررسی قرار نگرفته است؛ اما چه به صورت عمدی و چه تصادفی، برج آویزان لِپاکشی بدون شک یکی از غیرمعمولترین معماهای بجا مانده و از عجیب ترین اسرار هند است.
غارهای سون باندار، ساختارهای حجاری شده در دامنههای تپههای وایبهار، شاهدی بر فرهنگ باستانی هندوستان هستند و در میان ۷ مورد از عجیب ترین اسرار هند قرار دارند. گفته میشود بسیاری از راهبان هندو و جین در این مکان مدیتیشن میکردهاند.
با این حال، جالبترین بخش این غار افسانه گنجینه مخفی آن است. بر اساس اسطورهها، غار غربی محل ثروت پنهان شده پادشاه امپراتوری موریا است که در قرن ششم قبل از میلاد حکومت میکرده است. گفته میشود این پادشاه ثروت عظیم خود را در این غار پنهان کرد تا از تصاحب آن توسط پسرش که تخت پادشاهی را غصب کرده بود جلوگیری کند.
باور بر این است که این گنجینه طلا بیش از ۲۰۰۰ سال است که در همانجا باقی مانده است. طبق گفته ها، انگلیسی ها هم که تحت تاثیر این افسانه قرار گرفته بودند تلاش کردند با توپ راه ورودی را باز کنند اما تنها موفق به آسیب زدن به یکی از حجاری های انجام شده درون غار شدند که هنوز هم قابل مشاهده است.
آخرین مورد از عجیب ترین اسرار هند که به شما معرفی می کنیم دریاچه اسکلت است. دریاچه روپکاند در ایالت اوتارکاند هند قرار گرفته و به دلیل قرارگیری در رشته کوه های هیمالیا طبیعت بسیار زیبا و بکری دارد. با این حال، دلیل شهرت این دریاچه وجود اسکلت هایی در ته دریاچه است که به همین دلیل به آن نام دریاچه اسکلت داده اند. در کف این دریاچه بقایای بیش از ۲۰۰ اسکلت وجود دارد که سال ها ذهن دانشمندان را به خود مشغول کرده بود.
نظریه ها و تئوری های مختلفی در مورد منشا این اسکلت ها وجود داشت تا ایت که بعد از تحقیقات فراوان، مشخص شد که این اسکلت ها متعلق به افرادی بوده که در طول قرن نهم از این مسیر عبور می کرده اند و دچار طوفان شده اند. با تمام شدن زمستان که برف ها آب می شود این اسکلت ها از زیر آب نمایان می شوند و منظره ای ترسناک و عجیب به وجود می آورند.
این ۷ مورد از عجیب ترین اسرار هند، نشان میدهند که هنوز هم در هندوستان رموز زیادی وجود دارد که هیچکس دلیلشان را کشف نکرده است. از آثار باستانی مرموز و غیر قابل توضیح گرفته تا پدیدههای طبیعی عجیب، همه نشاندهنده این هستند که این سرزمین هنوز عجایب زیادی برای کشفکردن دارد. البته با توجه به پیشرفت علم و فناوری، ممکن است در آینده بتوان برای بسیاری از این موارد مرموز توضیحات قانعکنندهای ارائه داد.