عجایب هفتگانه طبیعی جهان (بخش اول)

خلیج هالونگ

عجایب هفتگانه جهان این بار از نوع طبیعی

درست است که عجایب هفتگانه جهان تعریف خاص خودش را دارد و در کتاب های تاریخ و باستان شناسی خیای حرف سر آن است. اما در طبیعت هم عجایبی وجود دارد که گاه هوش از سر بینندگان آن می برد. طبیعت منطقه هر چه باشد، سردسیر یا گرمسیر، کوهستانی یل بیابانی، استوایی یا قطبی، برای کسانی که از اقلیمی متفاوت به آن سرزمین سفر می کنند دارای عجایب و غرایبی است که افراد پس از اتمام سفر، هرگز آنها را از ذهن شان پاک نمی کنند. عجایب هفتگانه طبیعی چنان تاثیرگذاری و جلوه ای دارند که گاهی یکی از آنها می تواند انگیزه بستن کوله بار و پای گذاشتن در راه سفر باشد. پس برای آشنایی با این عجایب با الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
عجایب ده گانه جهان - بخش اول
عجایب ده گانه جهان - بخش دوم
  • جنگل آمازون – Amazon

جنگل آمازون شامل مناطق بولیوی، برزیل، کلمبیا، اکوادور، فرنچ گویانا، پرو گویانا، سورینام و ونزوئلا می شود. وسعت حوزه آمازون از ۷ میلیون کیلومتر مربع ( ۱٫۴ میلیارد جریب) نیز تجاوز می کند. این منطقه به تنهایی نیمی از جنگل های انبوهی که از دیرباز تاکنون بر کره زمین باقی مانده است را تشکیل می دهد. آمازون غنی ترین منبع غذایی و اکسیژن دنیا بوده و از نوع جنگل های استوایی به حساب می آیند. در میان این منطقه طبیعی زیبا، بزرگ ترین و پر آب ترین رودخانه دنیا به نام رودخانه آمازون در جریان است که از اتصال ۱۰ رودخانه مختلف به یکدیگر به وجود می آید. این رودخانه یک پنجم آب های جاری دنیا را تشکیل می دهد و منظره ای حیرات انگیز دارد. جنگل آمازون به دلیل مناظر بکر و دست نخورده، پوشش گیاهی غنی و گوناگون، گونه های جانوری کمیاب، آب های جاری و نقش والایش در پاک سازی هوای کره زمین به عنوان عجایب هفتگانه طبیعت دنیا انتخاب شده است.
دلیل شگفت انگیزی: منطقه آمازون دارای وسیع ترین و انبوه ترین جنگل های استوایی دنیا است و نقش به سزایی در تامین اکسیژن مورد نیاز بشر دارد. این منطقه میلیون ها گونه مختلف گیاهی و جانوری را در خود جای داده است.

  • خلیج هالونگ Ha Long Bay

خلیج زیبای هالونگ (به معنای اژدهای نزول کرده) در استان کوانگ نی ( Quáng Ninh ) کشور ویتنام واقع شده است و حدود ۱۵۵۳ کیلومتر وسعت و ۱۹۶۰ جزیره را در خود جای داده است. جذابیت این خلیج به جزایر متراکم در مساحتی اندک است. پژوهش ها و تحقیقات نشان می دهد که علاوه بر طبیعت چشم نواز این ناحیه، ده ها هزار سال پیش انسان های اولیه در این جزایر زندگی می کردند. این خلیج منحصر به فرد در فهرست یونسکو نیز به ثبت رسیده است. دلیل شگفت انگیزی: هالونگ از یک سری جزایر کوچک و بزرگ متعدد تشکیل شده است که همگی با فاصله اندکی از یکدیگر واقع شده اند و منطقه ای را به وجود آورده اند که در سراسر دنیا نظیر ندارد. پوشش گیاهی غنی، آب زلال و آبزیان مختلف و منحصر به فرد نیز بر زیبایی های این خلیج افزوده اند.

مطالب مرتبط

ایستگاه راه آهن ساری | دسترسی ها و مسیرهای ریلی

معرفی مرکز خرید سوریا کی ال سی سی کوالالامپور

برای گردش در کردان کجا بریم؟