عجیاب هفتگانه طبیعی جهان
در سال ۲۰۰۷ سازمانی تشکیل شد که هدفش انتخاب خاص ترین و منحصر به فردترین طبیعت های روز زمین بود. این سازمان کار خود را با یک رای گیری عمومی آنلاین شروع کرد. در این رقابت ۳۰۰ جاذبه مختلف از سراسر جهان پیشنهاد داده شدند. این رای گیری در سال ۲۰۰۹ برگزار شد . از ایران قله دماوند و غار علی صدر همدان کاندید شده بودند. حدود ۵۰۰ میلیون رای داده شد تا سرانجام در تاریخ ۱۱/۱۱/۲۰۱۱ نتایج اعلام شد. با الی گشت همراه شوید تا عجایب طبیعی جهان را بشناسیم.
۷- کوه تیبل در آفریقای جنوبی | TABLE MOUNTAIN, South Africa
مطالب مرتبط: می توانید عجایب هفت گانه جدید جهان را نام ببرید؟ خلیج هالونگ در ویتنام، عجایب هفتگانه طبیعت دنیا
کوهی که قله آن تخت است! کوه چشم اندازی عجیب را در شهر کیپ تاون آفریقای جنوبی ایجاد کرده است و به یکی از جاذبه های گردشگردی آن تبدیل شده است. معنی لغوی نام کوه تیبل در زبان انگلیسی می شود، کوه میز. ارتفاع این کوه به ۱۰۸۷ متر می رسد و قله مسطح آن ۳ کیلومتر طول دارد. به ابرهای سفیدی که بیشتر اوقات کوه تیبل را می پوشانند رومیزی می گویند. همین ابرها باعث رویش گیاهان بسیاردر این منطقه شده است. علت تشکیل این سطح صاف فرسایش آب و وزش باد در طی سال های گذشته است. در کوه پایه های آن بیش از ۲۵۰ گونه گل مختلف رشد می کند. اگر اهل کوهنوری و فتح ارتفاعات هستید ۳۵۰ مسیر مختلف برای رسین به این قله صاف وجود دارد. در سال ۱۹۲۹ یک تلکابین نیز برای بالا رفتن از آن ساخته شد.
۶- پارک ملی پورتوپرنسس در فیلیپین | Puerto Princesa National Park, Philippines
رودخانه زیرزمینی پارک ملی پورتو پرنسس منطقه ای حفاظت شده به طول ۸۰ کیلومتر در شمال شهر پورتوپرنسس واقع در کشور فیلیپین است. این پارک ملی میان رشته کوه های سنت پائول در ساحل غربی جزیره قرار گرفه است. شهرداری شهر پورتوپرنسس در سال ۱۹۹۲ مدیریت پارک را در دست گرفت. ورود به این رودخانه زیر زمینی از طریق یک پیاده روی کوتاه یا قایق رانی از شهر سبنگ امکان پذیر است.
در سال ۲۰۰ یک طبقه دوم برای رودخانه زیرزمینی کشف شد. که یعنی آبشارهای کوچکی درون غار وجود دارد. همچنین یک گنبد بزرگ به ارتفاع ۳۰۰ متر از رودخانه یافتند. تا به حال صخره های عجیب، عنکبوت های بزرگ، شکاف های عمیق پر آب، کانل های آبی و غارهای عمیق دیگر آن چیزهایی بوده که دانشمندان موفق به کشفشان شده اند. کشف ادامه آن به علت کمبود اکسیژن تقریبا غیرممکن است.
۵-جزیره کومودو در اندونزی | KOMODO, Indonesia
جزیره کومودو یکی از ۱۷۵۰۸ جزیره از مجموع الجزایر کشف اندونزی است. شهرت این جزیره به خاطر زندگی کردن تعداد اژدهای کومودو در آن است. کومودو بزرگترین مارمولک زنده جهان است و جزیره نامش را از آن گرفته است. علت اصلی شهرت آن گسترش شایعات وجود یک اژدهای آتش زا در منطقهربود. پس از وسیع تر شدن شایعات یک نظامی مسلح به چند سرباز به جزیره رفتند و با جسد یک کومودو ۱.۲ متری بازگشتند. پس از آن دو جانور ۳ متری نیز شکار شدند. پس از تحقیقات این افسانه حقیقت یافت و کومودو برای جهانیان شناخته شد. جزیره کومودو یکی از تنها ۷ مکانی در جهان است که ساحلی با ماسه های صورتی رنگ دارد. این ماسه ها ترکیبی از ماسه های سفید رنگ و سرخ رنگ حاصل از تکه های روزن داران است و به همین دلیل صورتی به نظر می رسند.
۴- جزیره ججو در کره جنوبی | JEJU ISLAND, South Korea
جزیره ججو در کره جنوبی یک جزیره آتشفشانی با وسعت ۱۸۶۴ کیلومتر مربع است. بزرگترین جزیره با ۱۳۰ کیلومتر نوار ساحلی در مجله ججو در کره جنوبی. این جزیره ۷۰۰ تا ۱۲۰۰ هزار سال قبل با فوران گدازه های یک آتشفشان از زیر آب های اقیانوس به وجود آمده است. پس از آن در حدود ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار سال قبل با فوران یک آتشفشان دیگر کوه هالا (Halla) به وجود آمد. توانسته سومین رتبه را در عجایب طبیعی جهان کسب کند.
۳- آبشار ایگواسو در مرز آرژانتین با برزیل | IGUAZU FALLS, Argentina & Brazil
آبشار ایگواسو شبیه به یک نعل اسب به نظر می رسد که طول آن نزدیک به ۳ کیلومتر است. معنی نام آن آب بزرگ است. آبشار ایگواسو در سال ۱۵۴۱ توسط یک جهانگرد اسپانیایی کشف شد. یکی از ویژگی های خاص آن است که از دو قسمت بزرگ تشکیل شده که هر کدام شامل صدها آبشار است. صخره های پوشیده شده از جنگل و کنار پرتگاه آن دو را از یک دیگر جدا می کند. کشور آرژانتین در یک سو و کشور برزیل در سمت دیگر آبشار پارک ملی دارند و هر دو پارک در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده اند.
۲- خلیج هالونگ در ویتنام | HA LONG, Vietnam
خلیج هالونگ یکی از میراث های جهانی یونسکو و مقصد محبوب گردشگری در ویتنام است. این خلیج متعلق به شهر هالونگ است. ویژگی بارز آن هزاران جزیره ای است که در اندازه ها و اشکال مختلف در آن قرار گرفته اند. خلیج هالونگ مرکز محلی بزرگتر به نام خلیج بای تو لانگ در شمال شرقی است. وسعت آن به ۱۵۵۳ کیلومت مربع می رسد که مجموعا ۲۰۰۰ جزیره زا شامل می شود.مرکز اصلی خلیج ۳۳۴ کیلومتر مربع وسعت داردو تراکم جزایر آن ۷۷۵ تا است. انسانِ پیش از تاریخ در حدود ده ها هزار سال پیش در این منطقه می زیسته است.
۱- آمازون در آمریکای جنوبی | AMAZON, South America
رود آمازون واقع در آمریکای جنوبی یکی با طول ۶۴۰۰ هزار کیلومتر یکی از طویل ترین رودهای جهان است. در طی این مسیر آب ۲۰۰ رودخانه وارد رود آمازون می شود که آن را به پر آب ترین رود جهان در هنگام ریختن به دریا تبدیل میکنند. سرچشمه اولیه رود رشته کوه های آند است و در انتها بخشی از آن به اقیانوس اطلس می ریزد. با گذشت سال ها ، شرایط آب و هوایی منطقه و نزدیک بودن آن به خط استوا، پوشش گیاهی و جنگلی وسیعی در منطقه رشد یافته و آن را به جنگلی پر رمز و راز تبدیل کرده است.
جنگلهای انبوه صدها کیلومتر اطراف آمازون را فرا گرفته و تا لب رودخانه پیش رفته اند. سه شهر مهمی که در کنار آمازون قرار گرفته است هر یک در حدود ۱۶۰۰ کیلومتر از دیگری فاصله دارد. سایر آبادی ها بیشتر روستاهای کوچک هستند. مسافرت بین شهرها و روستاها بیشتر به وسیله کشتی انجام میگیرد. از میان آن جنگل های انبوه عبور می کند. راه عبور کم تعداد و محدود است. و در صدر لیست عجایب طبیعی جهان قرار گرفته است.
منبع: nature.new7wonders.com
۵ نظرات
من درمهر ماه بدنیا آمدم
من هم در ماه مهر به دنیا آمدم
من هم در ماه مهر به دنیا آمدم
من در خودداد
من در مرداد دنیا اومدم