در دنیا عجایب و ناشناخته های بسیاری وجود دارد. عجایبی که افراد کنجکاو را به خود جلب می کند. در این میان ذهن کنجکاو و پرسش گر دانشمندان، تاریخ دانان و باستان شناسان در تاریخ و آثار قدیمی می گردند. آن ها به دنبال کشف حقایقی راجع به عجایب دنیای باستان هستند. عجایب ناشناخته ای که تنها هنگامی به وجود آمدند که انسان توانست آثار تمدن ها و مردمان گذشتگان را پیدا نماید. کم کم متوجه شباهت هایی بین آثار به جای مانده از مردمان پیش از تاریخ و باستان، آن هم در فاصله هایی دور از هم افتاد. شباهت بین تمدن های باستانی تمام تاریخدانان و باستان شناسان را متعجب نموده است. مجله الی گشت در ادامه مطلب قبلی عجایب دنیای باستان را به شما معرفی نموده و دلیل عجیب بودن هر یک از آن ها را بیان می کند. شباهت بین تمدن های باستانی سوال هایی را ایجاد نموده که هنوز برای آن ها پاسخی یافت نشده است.
عجایب ناشناخته دنیای باستان و شباهت بین تمدن های باستانی چیست؟
مطالب مرتبط: عجایب ناشناخته دنیای باستان – قسمت اول اسرار آمیزترین عجایب ترسناک طبیعی در جهان عجایب ده گانه جهان(بخش دوم)
در مطلب قبلی برای شما خوانندگان عزیزمان، راجع به سوال های بحث برانگیزی که راجع به اهرام و زیگورات های سرتاسر دنیا قرار دارد، صحبت کردیم. سوال ها و مباحثی که ذهن محققان در این زمینه را مشغول کرده گفتیم و دلیل عجیب بودن اهرام را هم مشخص نمودیم. پس از آن از دولمن ها برایتان گفتیم. سنگ هایی که گاهی از آن ها به عنوان دروازه ای به دنیای مرگ نام می برند و در زمان های پیش از تاریخ در سرزمین های مختلفی از کره جنوبی و هند گرفته تا فرانسه و اسپانیا دیده می شوند. سازه هایی که هنوز کاربری آن ها برای تاریخدانان و باستان شناسان مشخص نیست.
از گیره های فلزی باستانی نام بردیم که تکنولوژی باستانی را برایمان شگفت انگیز تر می نماید. گیره هایی فلزی که بلوک های سنگی عظیمی را به یکدیگر متصل نگه داشته و کاربرد میخ مانند دارند. با این وجود، عجایب دنیای باستان همین جا تمام نمی شود. پیدا شدن نقاشی هایی با موضوعی یکسان درون دیواره غارها آن هم در قاره ها و کشورهایی مجزا از دیگر عجایب ناشناخته جهان هستند.
انسان دنیای باستان در آرژانتین، نقاشی دست خود بر روی سنگ ها را کشیده است تا انسانی که در فرانسه یا استرالیا و در میلیون ها کیلومتر دورتر همانند آن را نیز نقاشی کرده است. انسان هایی که هیچ گونه ارتباطی با یکدیگر نداشته اند و حتی از وجود یکدیگر خبر نداشتند.
در ادامه با ادامه شباهت بین تمدن های باستان و عجایب دنیای باستان آشنا شوید.
یکی از قوی ترین و نام آورترین نمادهای باستان که تقریبا تمام مردم جهان با آن آشنایی داشته یا آن را دیده اند، علامت سواستیکا یا چلیپای شکسته است. سواستیکا یک نماد قدرتمند باستانی و علامتی است که گاهی در میان ایرانیان از آن به گردونه مهر نیز اشاره می کند. علامت سواستیکایی که به جهت راست یا ساعت گرد است، با دنیای قرن بیستم عجین شده است. چرا که نماد نازی آلمان بود و این گروه از این نماد برای اهداف خود در جریان جنگ جهانی دوم استفاده کرد.
با این وجود، اصلی ترین و قدیمی ترین نمادهای سواستیکایی که در سرتاسر دنیا دیده شده اند، در خلاف جهت حرکت عقربه های ساعت (پادساعتگرد) می گردد و به مرور به ساعت گرد تبدیل شده است.
علامت سواستیکا در میان خرابه های اروپای باستان پیدا شده است. تمام مردمان اروپای باستان یعنی اتریشی ها، یونانی ها، رومی ها، سلتی ها، گول ها و … از این نماد استفاده می نمودند. این علامت در ایران باستان و در میان مردمان سانسکریت نیز یافت شده است. این علامت از عجایب دنیای باستان است که قدمتش به بیش از این زمان ها باز می گردد.
قدیمی ترین علامت سواستیکا بر روی عاج یک ماموت دیده شده که مربوط به ۱۰ هزار سال پیش از میلاد مسیح است. با این وجود بسیاری از افراد معتقدند که این علامت از هند باستان نشات گرفته و به گونه ای در سرتاسر دنیا پراکنده شده است. علامت چلیپای شکسته یا سواستیکا از ناشناخته ترین عجایب دنیای باستان است که تعبیرهای بسیاری برای آن صورت گرفته است.
یکی از مجسمه ها و اشکال باستانی که در تمام تمدن ها و فرهنگ های مردمان گذشته مخصوصا امپراطوری های بزرگ دیده می شود، اسفینکس ها هستند. شباهت بین تمدن های باستانی با دیدن این مجسمه بیشتر خودنمایی می کند. اسفینکس ها شکلی همانند بدن حیوان و سری همانند سر انسان دارند. آن ها، یکی از مهم ترین نمادهای گذشته بشریت هستند. تصور می شود که در میان عجایب دنیای باستان اسفینکس ها، نگهبانی برای مکان های مقدس و اسرار زندگی باشند. گاهی از آن به نام ابولهول نام برده می شود و آن را نگهبان دانش و نمادی برای چیستان ها و توطئه می دانند. شکل اسرار آمیز این موجود افسانه ای پر از رمز و راز بوده و با دنیای باستان به هم تنیده است.
این مجسمه، ارتباطی عمیق با تمدن های باستانی مصری و یونانی دارد. بر طبق یک افسانه، اسفینکس به خاطر حقیقت می میرد. زیرا ادراک او از حقیقت تنها یکی است.
اما قدیمی ترین اسفینکس در آناتولی یافت شد. منطقه گوبکلی تپه (Gobekli Tepe) در ترکیه محلی است که اسفینکسی با قدمت ۹ هزار و ۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح در آن یافت شده است. مردمان مصر باستان و بابلی ها از این نماد به عنوان نگهبان استفاده می کردند و این مجسمه را در ورودی مکان های مقدس خود می ساختند. این مجسمه و نماد در فرهنگ های آشوری، اتروسکی، یونانی، مصری، هندی و حتی چینی یافت شده است.
اگر در جایی مجسمه یا نقاشی از موجودی دیدید که دراد به شما زبان درازی می کند، بدانید که با یکی از عجایب دنیای باستان روبرو شده اید. چندین مجسمه در سرتاسر دنیای باستان پیدا شده اند که زبان خود را از دهانشان بیرون آورده اند. معنی چنین مجسمه و صورتی چیست؟
در برخی از کشورها، بیرون آوردن زبان از دهان، نشانه احترام است و در سایر نقاط جهان نشانه ای است که برای ترساندن دشمن استفاده می شود و نشان دهنده قدرت و رسوخ ناپذیری شماست. طبعا در میان مردمان ایرانی این کار و نشانه علامتی دال بر بی ادبی فرد نیز محسوب می شود.
بیرون آوردن زبان از دهان، یکی از عجایب دنیای باستان است که در فرهنگ ها و تمدن هایی همانند یونان باستان، قبایل نیوزیلندی، خدایان هندی، نقاشی های نورماندی، در ورودی سفارت هلند در سال ۱۶۵۰، قبایل سرخپوستی و قدیمی قاره آمریکا، قوم بس (Bes) و بسیاری دیگر از تمدن های باستانی یافت شده است.
مخروط کاجی که در زیر درختان کاج پیدا می کنید، یکی از نمادها و عجایب دنیای باستان است. تعجب کردید؟
نماد مخروط کاج یکی از نمادهای اسرار آمیز هنر و معماری باستانی و البته دنیای مدرن است. اندکی از دانشمندان، این شکل را درک می کنند، با این حال گفته می شود که مخروط کاج به بالاترین درجه روشنایی معنوی اشاره می کند. مخروط کاج در میان فرهنگ های باستانی مختلف شناخته شده است و نماد آن در ویرانه های اندونزیایی، بابلی، مصری ها، یونانی ها، رومی ها و مسیحیان یافت می شود. همچنین در نقاشی های داستان گونه قدیمی مانند فراماسونری، تئوسوفی، عرفانی و مسیحیت داستانی ظاهر می شود.
مخروط کاج در این نقاشی ها، به معنای چشم سوم است.
عبادت کنندگان یا روحانیون در دنیای باستان نقش بسیار مهمی را در میان تمدن ها ایفا می کردند و از همان زمان تاکنون وجود داشته اند. این مجسمه های باقی مانده از عجایب دنیای باستان هستند که به عنوان نگهبانان حکمت باستانی از آن ها یاد می شود. بسیاری از این مجسمه ها در بین النهرین یافت شده بود و در موزه های عراق و سرتاسر دنیا نگهداری می شوند. متاسفانه بسیاری از آن ها در طی حمله داعش به موزه های عراق نابود شدند و از بین رفتند.
در مورد این مجسمه ها، چشمان درست و نگاه خیره آن ها به همراه نحوه ایستادن و دستانشان از عجایب دنیای باستان است.
موتیف ها و علامت اسپیرال در تمدن های باستانی سرتاسر جهان یافت شده است. این موضوع که چرا مردمان باستان چنین طرح و علامتی را بر روی سنگ ها حک می کردند، به عنوان یک راز ناشناخته در میان عجایب دنیای باستان است. با این حال، بسیاری از افراد آن را نشانه ای برای اثبات دانش جهانی آن ها می دانند.
این علامت به عنوان قدیمی ترین علامت معنوی جهان شناخته می شود که نشان دهنده دنیای پیرامون و تمامیت جهان است. علامت مارپیچ در تفکر و باور مردمان باستان، نشانه ای از الهه، رحم، باروری و انرژی نیروی زندگی بوده است. در جهان طبیعی، پس از کشف تلسکوپ، دانشمندان این علامت را در بسیاری از مواد پیرامونمان پیدا نمودند. محققان این شکل را در فیزیولوژی انسان ها، گیاهان، مواد معدنی، حیوانات، الگوهای انرژی، آب و هوا، رشد و حتی مرگ یافتند.
اما اینکه مردمان باستان چگونه توانستند چنین شکلی را بیابند و در نهایت آن را چنان با اهمیت بدانند که بر روی تمام حجاری های خود رسم کنند، جزو عجایب دنیای باستان است. امیدواریم با این مطلب توانسته باشیم تا حدودی کنجکاوی شما را نسبت به دنیای باستان برانگیزیم.
منبع: messagetoeagle.com