چند سالی است که صنعت گردشگری در کشور ترکیه تغییر چشمگیری کرده است و با محیط زیست بی نظیر، دیدنی های تاریخی و فرهنگ بسیار جالب و زنده، و سواحل زیبا توانسته سهم بزرگی در جذب توریست داشته باشد. شهرهای گوناگونی در ترکیه وجود دارد که هر کدام تفریحات خاص خود را دارند اما از میان اینها، دو شهر استانبول و آنتالیا از همه محبوب تر هستند. آنتالیا شهر ساحل و آفتاب است اما جاذبه های آن فقط محدود به اینها نیست. در این مطلب از الی گشت می خواهیم شما را با چند مسجد این شهر آشنا کنیم. البته مساجدی که جنبه ی تاریخی دارند و می توانند برای دیدن جذاب باشند.
مطالب مرتبط: نکات مهم قبل از سفر به آنتالیا شهر باستانی آسپندوس در آنتالیا
۱- مسجد مراد پاشا
مسجد مراد پاشا (Murat Pasha)، یکی از قدیمی ترین مساجد شهر آنتالیا است که تاریخ ساخت آن به ۱۵۷۰ برمی گردد. این مسجد هم از بعد تاریخی و هم مذهبی، ارزش زیادی برای آنتالیایی ها و مردم ترکیه دارد. یکی از اصلی تری دلیل هایی که باعث محبوبیت این مسجد شده است معماری بسیار زیبای آن است و نمای آن توانسته تعداد زیادی از گرشگران غیر مسلمان را از کشورهای دیگر برای دیدن به آنتالیا بکشاند. از نظر شکل ظاهری باید گفت که مسجد مراد پاشا یک ۱۰ ضلعی کامل است که یک گنبد بزرگ و چند گنبد کوچک با مناره ای بلند دارد وتقریبا می توان گفت در نگاه اول شما را کمی یاد ایا صوفیه در ابعاد خیلی کوچک تر می اندازد، اگر چه در واقع اصلا هیچ شباهتی به آن دارد. وقتی وارد این مسجد می شوید با خوش نویسی هایی که از دوران سلجوقی برجای مانده است روبرو می شوید که باعث چند برابر شدن زیبایی این مسجد تاریخی شده است.
۲- مسجد تکلی پاشا
(Tekeli Mehmet Pasha)، نمونه ی دیگری از مکانهای مذهبی و نتیجه ی عقاید مذهبی این شهر و دیار است که تقریبا تاریخ ساخت آن مربوط به قرن هجدهم است. نمای این مسجد، بازتاب معماری عثمانی هاست؛ مسجدی با نمای سنگی و مناره های کوچک و بزرگ و یک مناره ی بلند. این یکی از شاخص های معماری سبک عثمانی است و اگر دقت کرده باشید در اکثر سازه های تاریخی ترکیه نظیر آن دیده می شود. یکی از قابل توجه ترین بخش های دیدنی این مسجد، کاشی کاریهای آن است که به قدری زیبا و چشمگیر است که هر گردشگری را محو تماشا می کند.
۳- مسجد بیولی مناره
یکی از عبادتگاه های مورد علاقه ی مردم این شهر، مسجد بیولی مناره (Yivliminare) است که همانطور که از اسم ان مشخص است، مناره ی بسیار بلندی به طول ۳۸ متر است. در سال ۱۲۳۰، یکی از حاکمان سلجوفی به نام علاالدین کیقباد سلجوقی که یکی از حاکمان آن دوران روم بود، این مسجد را ساخت. بیولی مناره در سال ۱۳۷۳ بازسازی شد و در دهه های اخیر تقریبا از دهه ی ۷۰ میلادی، دیگر چندان شباهتی به مسجد ندارد چون در آن کلاس های مختلفی مثل بافندگی، صنایع دستی و … برگزار می شود.
۴- مسجد اسکله (Iskele Mosque)
شاید مسجد اسکله را یکی از کوچکترین مساجد آنتالیا بتوان دانست. مسجدی کوچک که در زمانهای قدیمی برای عبادت بازرگانان ساخته شده بوده و تا به امروز هم مانند گذشته پابرجاست. آنچه که مشخص است این است که این مسجد در قرن نوزدهم ساخته شده و تا به امروز چندین بار بازسازی شده است اما همچنان میزبان عبادت کنندگان شهر است.
نظر شما درباره شهر آنتالیا چیست؟ آیا تا به حال به آن سفر کرده اید و این مساجد را دیده اید؟ نظرات خوبتان را با الی گشت در میان بگذارید.