ظروف طبیعت گردی جز اصلی ترین ملزوماتی است که قبل از رفتن به دل طبیعت باید آنها را براساس نیاز و مدت سفر خود جمع آوری کنید، این ظروف تنوع زیادی دارند و شما بر اساس مقصد و مدت زمان استراحت خود در طبیعت میتوانید ظروف مورد نیاز را تهیه کرده و همراه خود ببرید. اگر اهل طبیعت گردی هستید و در زمان سفر دوست دارید در دل طبیعت اقامت داشته باشید، باید امکانات لازم برای اقامت در طبیعت را همراه خود ببرید. ظروف طبیعت گردی جز ملزومات سفر به دل طبیعت است، این ظروف باید سبک و مقاوم باشند.
نحوه تمیز کردن این ظروف هم اهمیت زیادی دارد، ظروف طبیعت گردی معمولا مقاومت بالایی در مقابل گرما دارند و وزن آنها سبک است. ظروف طبیعت گردی معمولا به صورت کمجا طراحی میشود و انعطاف پذیری بالایی دارند تا طبیعت گردها راحت بتوانند این ظروف را در کیف و کوله خود قرار دهند. اگر اهل طبیعت گردی هستید، حتما این مقاله از مجله گردشگری الی گشت را دنبال کنید تا شما را قبل از رفتن به دل طبیعت با انواع ظروف مورد نیاز برای طبیعت گردی بیشتر آشنا کنیم.
تضمین بهترین قیمت بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل در تمامی نقاط جهان فقط در الی گشت.
ظروف طبیعت گردی یکی از نیازهای سفرهای حرفهای و یا غیر حرفهای به دامان طبیعت است، اغلب افراد قبل از خرید لوازم سفر و طبیعت گردی لیستی از وسایل مورد نیاز خود تهیه میکنند که وسایل طبیعت گردی یکی ملزومات این لیست محسوب میشود. در حال حاضر برندهای ایرانی و خارجی مختلفی تجهیزات و ظروف طبیعت گردی را تولید میکنند، این ظروف با کیفیت و قیمتهای متنوع در بازار موجود است. ست وسایل طبیعت گردی یکی از ملزومات پر طرفدار در بین طبیعت گردها محسوب میشود، در زمان کمپینگ و طبیعت گردی ظروف و وسایل آشپزی یکی از موارد حیاتی برای راحتی شما هستند تا با استفاده از آنها بتوانید غذای خود را در دل طبیعت طبخ کنید و به آسانی نوش جان نمایید.
جنس ظروف کمپینگ و کامل بودن ست ظروف طبیعت گردی هم برای کسانی که حرفهای سفر میکنند، اهمیت بسیار زیاد دارد. ست ظروف طبیعت گردی به صورت استاندارد باید کم حجم، سبک و مقاوم باشد تا حمل آنها در طول سفر راحت انجام شود و جای زیادی را اشغال نکنند. به صورت کلی هر چیزی که در آشپزخانه برای پخت و پز و سرو غذا ضرورت دارد، باید در ست وسایل طبیعت گردی هم آن را داشته باشید.
برای طبیعت گردی و آشپزی در طبیعت باید حتما نام برخی ظروف را در لیست لوازم ضروری خود قرار دهید و قبل از هر کاری برای این لوازم در کوله پشتی خود فضای کافی بگذارید. ظروف ضروری برای طبیعت گردی عبارتند از:
- برای پخت غذا در طبیعت شما حتما به یک قابلمه با ابعاد مناسب و یک تابه نیاز دارید، اندازه این دو وسیله را باید براساس تعداد همسفران خود انتخاب کنید، حتما در زمان خرید قابلمه و تابه به نچسب بودن و سبک بودن آنها دقت کنید تا در حین آشپزی در طبیعت مشکلی برای شما ایجاد نشود.
- همراه داشتن برخی ظروف همچون کاسه، بشقاب و سینی هم کار پخت و پز شما در حین طبیعت گردی را آسان میکند، البته این ظروف طبیعت گردی باید به تعداد محدود در سفر همراه باشد تا جای زیادی را از شما نگیرد.
- برای خوردن غذا و برش مواد غذایی حتما به قاشق و چنگال نیاز است و باید این ظروف را حتما همراه خود ببرید. حتما قاشق و چنگالی را برای طبیعت گردی انتخاب کنید که در مقابل زنگ زدی مقاومت کافی را داشته باشند تا در سفرهای بعدی هم بتوانید از این ظروف برای طبیعت گردی استفاده کنید. همچنین یکی از ویژگیهای مهم این محصولات که مخصوص برنامههای طبیعت گردی تولید شدهاند، امکان شست و شوی راحت آنها است. قاشق و چنگالهایی که به صورت تاشو در بازار موجود است بهترین گزینه برای طبیعت گردی محسوب میشود.
- برای نوشیدن انواع نوشیدنیهای گرم و سرد هم حتما به لیوان و فنجان نیاز دارید، البته همراه داشتن یکی از این دو مورد هم کافی است. استفاده از لیوانهای سیلیکونی، آلومینیومی و پلاستیکی میتواند بهترین گزینه در زمان طبیعت گردی باشد، زیرا وزن سبک و انعطاف پذیری مناسب در زمان جا به جایی در طبیعت را دارند.
- اگر مدت زمان طبیعت گردی شما بیش از یک روز است، حتما چند ظرف پلاستیکی کوچک برای ذخیره سازی غذاهای اضافی همراه خود داشته باشید تا مواد غذایی باقی مانده را در آنها نگهداری کنید.
- کسانی که به صورت حرفهای میخواهند به طبیعت گردی بروند و راحت در طبیعت آشپزی کنند، باید حتما تخته برش همراه خود داشته باشد. تخته برش یکی از ظروف مورد نیاز در طبیعت گردی محسوب میشود که در حین پخت و پز ضروری است.
- برای بریدن و خرد کردن مواد غذایی در حین آشپزی در طبیعت به یک کارد آشپزخانه تیز و با کیفیت نیاز است که باید حتما همراه خود داشته باشید.
- کتری: یکی از مهم ترین ظروف طبیعت گردی بدون شک کتری است که از آن برای تهیه آب جوش و تهیه نوشیدنیهای گرم استفاده میشود. اغلب طبیعت گردها برای اینکه مجبور به حمل فلاسکهای سنگین نشوند از کتری برای تهیه چای و آب جوش استفاده میکنند.
- ادویه در کنار مواد اولیه و ظروف نگهداری غذا هم از واجباتی است که برای طبخ غذا در برنامه های کمپینگ به کار شما خواهد آمد. بنابراین حتما به تهیه و خرید وسیله کارا و مطمئن در این خصوص دقت کنید. جذب رطوبت به ادویه جات و عدم امکان حمل و استفاده راحت آنها باعث شده که افراد حتما از ظروف طبیعت گردی مخصوص حمل ادویه استفاده کنند. ادویه پاشهای سفری معمولا به شکل انعطاف پذیر و چند کاره طراحی میشوند. یک ادویه پاش مناسب طبیعت گردی باید برای حداقل دو الی سه وعده غذایی ظرفیت نگهداری ادویه را داشته باشد و همچنین از اختلاط این ادویهها با یکدیگر جلوگیری کند.
- یکی از اصلی ترین وسایل مورد نیاز در طبیعت گردی، اجاق سفری است که به راحتی در طبیعت بتوان از آن استفاده کرد. این اجاق ها با سوخت های متفاوتی روشن میشوند و با توجه به تعداد همسفران و نیاز شما به شعله در ابعاد مختلف به بازار عرضه شدهاند. اجاقهای گازی، اجاق بنزینی، اجاق های هیزمی و حتی اجاق الکلی از جمله انواع اجاقهای سفر هستند که در سفرهای کمپینگ و کوهنوردی میتوان از آنها استفاده کرد.
جنس ظروف طبیعت گردی یکی از مهمترین نکاتی است که در زمان خرید این ظروف باید به آن توجه کنید، در واقع اولین چیزی که در زمان خرید ظروف طبیعت گردی باید به آن دقت نمایید، جنس ظروف طبیعت گردی است. اگر ظروف انتخابی شما جنس مناسب نداشته باشد، احتمال اینکه به سرعت کیفیت آن از بین برود هم زیاد است و در این صورت شما مجبور میشوید دوباره وسایل طبیعت گردی جدید بخرید. پخت و پز و سرو غذا در طبیعت یکی از کارهای لذت بخش است که افراد زیادی به آن علاقه دارند، اما انتخاب اینکه ظروف مورد استفاده در آشپزی چه جنسی داشته باشد هم بسیار مهم است.
اگر طبیعت گردی شما طولانی است و باید مسافت زیادی را طی کنید، جنس وسایل طبیعت گردی شما باید سبک و انعطاف پذیر باشد. ظروف کمپینگ یا همان طبیعت گردی دارای ویژگی های خاصی هستند و معمولا برای افزایش مقاومت این ظروف از مواد خاصی در طراحی آنها استفاده میشود که باعث شده جنس این ظروف بعضا منحصر به فرد شود.
ظروف سیلیکونی جز پرطرفدارترین ظروف طبیعت گردی هستند، این ظروف که در چند سال اخیر تولید آنها افزایش یافته در مدت کوتاهی به یکی از گزینهها برای طبیعت گردی تبدیل شدهاند. ظروف سیلیکونی به دلیل مقاومت بالا در مقابل فشار، حرارت و انعطاف پذیری زیادی که دارند، بهترین گزینه برای سفرهای طبیعت گردی و کمپینگ محسوب میشوند. شاید بسیاری از افراد ظروف سیلیکونی را با ظروف طبیعت گردی اشتباه بگیرند، اما در واقعیت وقتی از نزدیک به این ظروف نگاه کنید حتما متوجه تفاوت جنس ظروف پلاستیکی و سیلیکونی خواهید شد.
این ظرف به دلیل جنس سیلیکونی خود انعطاف پذیر بوده و جایی کمی در کوله پشتی شما اشغال میکنند، سبک بودن هم یکی از ویژگیهای مهم ظروف سیلیکونی است. کف ظروف آشپزی سیلیکونی یک لایه آلومینیوم دارد و به همین دلیل در مقابله حرارت مستقیم هم مقاوم هستند و شما میتوانید این ظروف را روی شعله بگذارید و غذا درست کنید.
ظروف نچسب معمولا برای طبیعت گردی گزینه مناسبی محسوب نمیشود، زیرا این ظروف معمولا وزن زیادی دارند و حمل آنها کار دشواری است. ظروف نچسب به شدت آسیب پذیر هستند و به راحتی خط و خش را جذب میکنند. این وسایل جای زیادی هم در کوله پشتی سفر شما میگیرد و به صورت کلی ظروف نچسب گزینه مناسب برای طبیعت گردی محسوب نمیشود.
ظروف آلومینیومی یکی از مهم ترین ویژگیهای ظروف طبیعت گردی یعنی سبک بودن را دارند، این ظروف بهترین گزینه برای گرم کردن سریع غذا هستند. یکی از نقاط ضعف ظروف آلومینیومی مقاومت پایین آنها در مقابل برخی مواد همچون مواد اسیدی است، این ظروف در مقابل خط و خش مقاومت زیادی ندارد و به سرعت آسیب میبینند. اما به صورت کلی بعد از ظروف سیلیکونی برای پخت و پز ظروف آلومینیومی گزینه مناسبی برای طبیعت گردی محسوب میشود.
وسایل پلاستیکی قبل از عرضه ظروف سیلیکونی به بازار بهترین و محبوب ترین گزینه بین اهالی طبیعت گردی بود، این ظروف به دلیل سبک بودن، قیمت پایین، مقاومت در برابر خط و خش طرفداران زیادی دارد و بسیار مورد توجه است. یکی از نکات منفی این ظروف اما مقاومت پایین آنها در مقابل حرارت است. از ظروف پلاستیکی میتوانید به عنوان جای تنقلات و یا به عنوان بشقاب برای سرو غذاهای سرد در طبیعت استفاده کنید.
ظروف چدن گزینه مناسبی برای پخت و پز در سفر است، زیرا به سرعت گرما را به خود جذب میکند و غذا در سریع ترین زمان ممکن در این ظروف مقاوم پخته میشود. تنها ایراد ظروف چدنی وزن بسیار بالای این ظروف فلزی است که باعث شده فقط در طبیعت گردی با خودرو از آن استفاده شود زیرا حمل قابلمه و تابه چدنی در کوله پشتی و برای طبیعت گردی به صورت پیاده بسیار دشوار است.
ظروف استیل از جمله ظروف سفری که محبوبیت نسبتا بالایی برای طبیعت گردی و طبخ غذا در طبیعت دارند. این ظروف مقاوم و بادوام گزینه مناسب برای کسانی است که به صورت حرفهای سفر کنند. جنس اغلب قمقمهها و فلاسکهای سفری هم از جنس استیل است. این ظروف معمولا قیمت بالایی دارند و به همین دلیل مناسب افرادی است که به صورت حرفهای اهل طبیعت گردی هستند.
وسایل گرانیتی شباهت زیادی به ظروف چدنی دارند و در واقع از یک خانواده محسوب میشود، تنها نقطه ضعف ظروف گرانیتی هم همچون ظروف چدنی طبیعت گردی وزن بالای این ظرفها است. ظروف گرانیتی و چدن به خوبی عطر و طعم غذا را منتقل می کنند و غذا به سرعت در این ظروف گرم میشود.
تیتانیوم، فلزی مقاوم در برابر حرارت، خط و خش و فشار بوده و بهترین جنس برای پخت و پز غذا در طبیعت را دارد. کسانی که به صورت حرفهای طبیعت گردی میکنند، معمولا جنس وسایل طبیعت گردی خود را از بین ظروف تیتانیومی انتخاب میکنند تا به راحتی و با کیفیت بالا غذای آنها در طبیعت آماده شود. شستشوی راحت هم یکی از بهترین ویژگیهای ظروف تیتانیومی برای طبیعت گردی است که باعث شده این ظروف طرفداران زیادی بین طبیعت گردها پیدا کند. البته به دلیل گران قیمت بودن این ظروف معمولا کسانی به سراغ ظروف تیتانیومی برای طبیعت گردی میروند که به صورت حرفهای اهل این سبک سفرها هستند.
یکی از مهمترین نکات مهم در زمان خرید وسایل طبیعت گردی، مقصد و مدت زمان سفر شما است. اگر به صورت حرفهای اهل طبیعت گردی نیستید، ظروف سیلیکونی و آلومینیومی بهترین گزینه برای شما محسوب میشود. این ظروف مقاومت و کیفیت مطلوبی برای طبیعت گردی دارد، قیمت ارزان این ظروف در مقایسه با ظروف استیل و تیتانیومی باعث شده اغلب افراد این ظروف را برای طبیعت گردی ترجیح دهند.
اگر هم در طبیعت خیلی حس و حال پخت و پز را ندارید، بهترین گزینه برای حمل غذا فلاسکهای استیل است که غذای شما را به مدت طولانی تازه و گرم نگه میدارند. برای تورهای طبیعت گردی و کسانی که گروهی سفر میکنند هم بهترین گزینه استفاده را از ساجهای گرانیتی است. همچنین توجه داشته باشید که برای نگهداری از میوه و سبزی ظروف آلومینیومی گزینه مناسبی نیست و بهترین گزینه ظروف سیلیکونی است.
بله، ظروف سیلیکونی به دلیل انعطاف پذیری بالا و کم جا بودن بهترین گزینه برای سفرهای طبیعت گردی محسوب میشود، بعضی از مدلهای این ظروف برای پخت و پز غذا در طبیعت هم استفاده میشود.
قاشق و چنگال، کارد آشپزی، قابلمه و تابه، کتری کوهنوردی، اجاق خوراک پزی، تخته برش، ادویه پاش و فلاسک جز ملزومات و ظروف طبیعت گردی است.
تراول ماگ، کوله پشتی، چمدان، پوشاک مناسب، حوله، کفش مناسب، کرم ضد آفتاب، جعبه کمکهای اولیه و عینک آفتابی جز تجهیزات ضروری برای هر فرد در زمان سفر به طبیعت محسوب میشود.
- سبک و با وسایل کم سفر کنید، از برداشتن وسایل غیرضروری جدا خودداری نمایید.
- وسایل خود را در بستههای کوچک داخل کوله پشتی خود قرار دهید.
- لباس راحتی و جوراب اضافی همراه خود داشته باشید.
- آب کافی همراه خود داشته باشید.
- حتما از قبل مسیر را شناسایی کرده باشید.
- کفش مناسب و راحت برای پیاده روی طولانی بپوشید.
- برای زبالههای خود کیسه مخصوص همراه خود داشته باشید.
- لوازم ضروری خود در دسترس قرار دهید.
- مقصدهای غیرمنتظره و جدید را برای سفر انتخاب کنید.
- برای سفر خود برنامه ریزی داشته باشید.
- غذاهای محلی و خیابانی را امتحان کنید.
- زبان محلی را برای امور روزمره خود یاد بگیرید.
- در سفر از همه چیز عکس بگیرید.
سفر فرصت مناسبی برای کسب تجربههای جدید است، همه افراد از ابتدا همه نکات گردشگری را به خوبی نمیدانند و برای آگاهی از این نکات باید زیاد سفر کنند. بدون شک کمپینگ و رفتن به دل طبیعت یکی از بهترین تفریحات است که در طول زندگی هر کسی میتواند آن را تجربه کند. آشپزی کردن و غذا خوردن یکی از بخشهای جذاب طبیعت گردی است که اگر اصول آن به درستی رعایت شود، طبیعت گردی شیرین تر از قبل خواهد شد. برای اینکه بتوانید چند روزی در طبیعت بکر و زیبا استراحت کنید و از آرامش طبیعت لذت ببرید، باید آشپزی کردن در طبیعت را هم تجربه کنید.
البته آشپزی در طبیعت در شرایطی مطلوب است که شما لوازم و ظروف طبیعت گردی را همراه خود داشته باشید. در این مقاله تمام تلاش خود را کردیم تا شما را با انواع ظروف طبیعت گردی آشنا کنیم تا در زمان خرید این ظروف برای سفرهای خود بتوانید بهترین لوازم را متناسب با مقصد سفر خود انتخاب نمایید. اگر شما هم دوست دارید به صورت حرفهای به سفر بروید و مهمترین نکات گردشگری را با جزئیات بیشتری بدانید، حتما با مجله گردشگری الی گشت در مقالههای بعدی همراه باشید.