طاق نصرت پاریس | Arc De Triomphe
پاریس نگین شهرهای جهان است و با جاذبه های گردشگری فراوانی که دارد همه را شیفته و دلباخته خود کرده است. بریج مشهور ایفل، رود سن که در سرتاسر شهر جاری است، کافه های پاریسی و طاق پیروزی پاریس از جمله دیدنی های این شهر افسانه ای هستند. طاق پیروزی پاریس که به طاق نصرت هم شناخته می شود بنایی باشکوه و باعظمت است که در انتهای خیابان معروف شانزه لیزه قرار گرفته است و تاریخ پرفراز و نشیبی را در خود جای داده است. خیابان شانزه لیزه که به این طاق باشکوه منتهی می شود در مناسبت های مختلف مثل سال نو و کریسمس با چراغانی ها و نورپردازی های زیبایی که می شود به یکی از جذاب ترین مکان های پاریس تبدیل می شود و احتمالا تصویر آن را در شبکه های مجازی بارها دیده اید. اما آیا می دانید این طاق و بنای یادبود چه زمانی، به دستور چه کسی و با چه هدفی ساخته شد؟ امروز می خواهیم با هم به پاریس برویم و در مورد تاریخچه طاق نصرت پاریس با شما صحبت کنیم. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا در مورد طاق پیروزی پاریس بیشتر بدانیم.
طاق پیروزی پاریس کجاست؟
مطالب مرتبط: بهترین سوغاتی های پاریس
مشهورترین جاذبه های گردشگری پاریس
طاق پیروزی یا طاق نصرت پاریس بنایی با ابهت و باشکوه است که در میدان شار دوگل و در سمت غربی خیابان شانزه لیزه قرار گرفته و یکی از مشهورترین و نمادین ترین بناها در پاریس است. این بنا حدود ۲۰۰ سال است که در این مکان قرار دارد و شاهد تحولات و حوادث تاریخی و سیاسی، از جمله تراژیک ترین حوادث، بوده است. طاق نصرت پاریس در حقیقت برای یادبود سربازان فداکار فرانسوی که در زمان حکومت ناپلئون جان خود را در راه وطن از دست داده اند ساخته شده است. امروزه طاق نصرت پاریس یکی از مشهورترین جاذبه های گردشگری پاریس است و به دلیل موقعیت بسیار خوبی که دارد تقریبا تمام مسافران از آن بازدید می کنند.
تاریخچه طاق پیروزی پاریس
ساخت طاق نصرت پاریس در سال ۱۸۰۶ و به دستور ناپلدون بناپارت آغاز شد. با این حال، ساخت و تکمیل این بنا به درازا کشید و سرانجام در سال ۱۸۳۶ ساخت آن تکمیل شد و امپراتور ناپلئون متاسفانه نتوانست اتمام آن را به چشم ببیند. با این حال، در جریان تشییع جنازه ناپلئون، جسد او قبل از آن که به محل آرامگاهش برده شود از زیر این طاق عبور داده شد. طاق نصرت پاریس در واقع به افتخار ارتش بزرگ ساخته شد (نامی که در زمان ناپلئون به ارتش فرانسه داده شده بود). ارتش بزرگ فرانسه در آن زمان نیرویی شکست ناپذیر بود و پس از پیروزی در آسترلیتز در سال ۱۸۰۵، ناپلئون سگوند یاد کرد که طاقی باشکوه به افتخار ارتشش بسازد. ایده طاق نصرت پاریس که از طاق تیتوس رم الهام گرفته بود به این ترتیب مطرح شد. با این حال، طاق نصرت پاریس از لحاظ اندازه و ارتفاع از نسخه ایتالیایی اش بسیار بزرگ تر و مشهورتر شده است.
داخل دیوارهای طاق نصرت پاریس اسامی بیش از ۶۰۰ ژنرال فرانسوی و سایر شخصیت ها و چهره های مهم فرانسوی در دوره جنگ های ناپلئون و همین طور انقلاب کبیر فرانسه نوشته شده است. همچنین لیستی شامل پیروزی های بزرگ و مهم ارتش فرانسه (۱۲۸ پیروزی) در نبردهای به رهبری ناپلئون نیز روی این دیوارها حک شده است.
دیواره های بیرونی طاق نصرت پاریس با ۴ سنگتراشی و پیکرتراشی زیبا و هنرمندانه مزین شده است که روایتگر ۴ واقعه مهم و کلیدی در تاریخ فرانسه هستند: پیروزی بزرگ سال ۱۸۱۰، مقاومت ۱۸۱۴، صلح ۱۸۱۵ و عزیمت داوطلبان در سال ۱۷۹۲.
ویژگی های طاق نصرت پاریس
ارتفاع | ۵۰ متر |
عرض | ۴۵ متر |
عمق | ۲۲ متر |
نام طراح | ژان شالگرین |
سبک معماری | نئوکلاسیسیسم |
تعداد پله ها تا بالای طاق | ۲۸۴ پله |
یادبود سرباز گمنام
پایین طاق نصرت پاریس و مشرف به خیابان شانزه لیزه آرامگاه سرباز گمنام قرار گرفته که امروزه به عنوان یادبودی برای سربازان گمنام جنگ جهانی اول و دوم هم مورد تقدیر قرار می گیرد. سربازانی که جان خود را در راه دفاع از وطن فدا کردند و نامشان برای همیشه در دل تاریخ گم شده است. در این قسمت شعله ای همیشگی روشن است که از زمان احداث تاکنون شعله ور است و سمبل یاد و خاطره ابدی سربازان فداکار وطن است که همیشه در ذهن و یاد مردم باقی خواهد ماند. داستان جالبی در مورد این آرامگاه وجود دارد: در سال ۱۹۶۱ جان اف کندی، رئیس جمهوری وقت ایالات متحده در سفر به پاریس همراه با همسرش ژاکلین کندی از این مقبره هم دیدن کرد. پس از ترور رئیس جمهور آمریکا در سال ۱۹۶۳، جکی، بانوی اول آمریکا درخواست کرد که شعله ای ابدی در کنار مقبره همسرش قرار بدهند که یادآور سفرشان به پاریس باشد. رئیس جمهور وقت فرانسه، شارل دو گل در مراسم تدفین کندی حضور پیدا کرد و شاهد روشن شدن این شعله توسط جکی بود که لحظه ای بسیار تراژیک و به یادماندنی در تاریخ دو کشور و جهان به شمار می رود.
چطور به طاق نصرت پاریس برویم؟
در انتهای خیابان شانزه لیزه بنای طاق پیروزی را می بینیم که وسط خیابان قرار گرفته است. اگر نمی خواهید از وسط خیابان شلوغ و پرترافیک عبور کنید و جان خود را به خطر بیندازید پیشنهاد بهتری برایتان داریم: تنها کافی است از پله ها پایین بروید و وارد تونلی بشوید که بازدیدکنندگان را مستقیما به پای طاق نصرت پاریس می رساند. این راه بهترین و مطمئن ترین راه برای رسیدن به طاق پیروزی است. در واقع، عبور از خیابان اصلا توصیه نمی شود، چون حدود ۱۲ خیابان به میدان شارل دو گل منتهی می شوند و همیشه و در هر ساعت این میدان شلوغ و پر از اتومبیل است.
اگر با مترو قصد رسیدن به این مکان را دارید کافی است در ایستگاه شارل دو گل اتوال پیاده شوید و با دنبال کردن علائم راهنما و جمعیت به تونل برسید. طاق نصرت پاریس در وسط میدان شارل دو گل و در انتهای خیابان مشهور شارل دو گل پاریس قرار گرفته است و به همین دلیل تقریبا محال است که به پاریس سفر کنید و گذرتان به این طاق باشکوه و تماشایی نیفتد.
بازدید از طاق پیروزی
هنگام بازدید از این طاق می توانید زیر آن قدم بزنید و لیست اسامی و همین طور پیکره تراشی های زیبای دیوارهای طاق را تماشا کنید. این طاق یکی از بهترین مکان های پاریس برای گرفتن عکس یادگاری و سلفی است و مطمئنا عکس های زیبایی را می توانید در کنار این طاق داشته باشید. علاوه بر بازدید از بیرون طاق، این امکان برای بازدیدکنندگان وجود دارد که داخل طاق نصرت پاریس بشوند و با بالا رفتن از پله ها به بالای طاق برسند! بله، این را خیلی از توریست ها نمی دانند و تنها از بیرون آن دیدن می کنند. اما با پرداخت حدود ۱۰ یورو می توانید وارد این راه پله مارپیچ شوید و بعد از بالا رفتن از ۲۸۴ پله به بالای طاق پیروزی برسید. البته برای کسانی که نمی توانند زیاد از پله ها بالا بروند آسانسور هم وجود دارد که می توانند به کمک آن به بالای طاق نصرت پاریس برسند. علاوه بر این، می توانید وارد اتاق کوچکی شوید و با دوربین خاصی که در آن وجود دارد از بالا به پایین برج نگاه کنید که خود تفریحی سرگرم کننده و تماشایی خواهد بود.
اما اگر تصمیم گرفتید از پله های مارپیچ بالا بروید خود را برای یک پله نوردی حسابی آماده کنید تا سرانجام به بالای طاق برسید. از بالای طاق پیروزی چشم اندازی وسیع و ۳۶۰ درجه به شهر پاریس، خیابان شانزه لیزه و مناطق اطراف خواهید داشت. اگر به سمت جنوب نگاه کنید برج ایفل را می توانید تماشا کنید که درست روبرویتان قرار گرفته است. به سمت شمال شرق بچرخید تا بتوانید تصویری واضح و روشن از کلیسای سکره کور با تمام ابهت و شکوهش داشته باشید. اگر به امتداد خیابان شانزه لیزه هم نگاه کنید می توانید برج های دوقلوی کلیسای نوتردام پاریس را هم ببینید. همچنین با نگاه کردن به غرب می توانید منطقه تجاری، اداری لا دفانس را ببینید.
گاهشمار تاریخی طاق نصرت پاریس
- ۱۵ آگوست ۱۸۰۶: سنگ بنای طاق پیروزی در روز تولد ناپلئون بناپارت بنا نهاده شد.
- ۱۸۱۴-۱۸۲۶: روند ساخت طاق نصرت پاریس به دنبال کناره گیری ناپلئون از قدرت متوقف شد.
- ۵ می ۱۸۲۱: ناپلئون در تبعید و در جزیره سنت هلن فوت کرد.
- ۲۹ جولای ۱۸۳۶: طاق نصرت پاریس تکمیل و نهایی شد.
- ۱۵ دسامبر ۱۸۴۰: جسد ناپلئون از زیر طاق نصرت عبور داده شد تا به آرامگاه ابدی اش برده شود.
- ۲۲ می ۱۸۸۵: جسد ویکتور هوگو، نویسنده مشهور فرانسی طی مراسم تدفین بسیار باشکوه و پرشوری در زیر طاق پیروزی به خاک سپرده شد.
- ۷ آگوست ۱۹۱۹: شارل گودفروی توانست با هواپیمای دو باله اش از بین طاق نصرت با موفقیت پرواز کرد.
- ۲۸ ژانویه ۱۹۲۱: جسد سرباز گمنام در زیر طاق پیروزی دفن شد و شعله ابدی به یاد سربازان فداکار وطن در کنار آن روشن شد.
منبع: wanderwisdom.com