طاق روآ آگوستا، نمادی از بازسازی های بعد از زلزله در لیسبون

در میان جاذبه های لیسبون به یک بنای سنگی و تاریخی برمی خورید که شبیه طاق پیروزی است و به طاق روآ آگوستا معروف است. داستان ساخته شدن این طاق جذاب و شنیدنی است و ماجرای آن به سال ۱۷۵۵ برمی گردد در آن زمان زلزله ی شدیدی در شهر لیسبون اتفاق افتاد و بیشتر خانه ها را خراب کرد. بعد از بازسازی شهر، طاق روآ آگوستا به نشانه ی یادبودی برای این نوسازی ها درست شد. این طاق امروز یکی از دیدنی ترین جاذبه های لیسبون است و گردشگران زیادی از آن بازدید می کنند. در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا درباره طاق روآ آگوستا بیشتر بدانید.

مطالب مرتبط:
سینترا، شهری شگفت انگیز در نزدیکی لیسبون
۷ جاذبه تاریخی معروف در لیسبون

یکی از مناطق دیدنی لیسبون منطقه بایکسا (Baixa) است، منطقه ای که با قدم زدن در خیابان هایش به راحتی متوجه تفاوت آن با دیگر مناطق لیسبون می شود. این منطقه خاص بودنش را مدیون بازسازی کامل آن بعد از زلزله است و یکی از خیابان های شلوغ و پرهیاهویش خیابان روآ آگوستا ست، خیابانی که پر از کافه، رستوران و مغازه است و از سال ۱۹۸۰ تا به حال با کفپوش های مخصوص پرتغالی پوشیده شده است. در این خیابان بناهای تاریخی زیادی را می بینید که بیشتر آن ها ساختمان هایی است که بعد از زلزله ۱۷۵۵ ساخته شده اند و مهمترین آن ها طاق روآ آگوستا ست که در میدان کامرس قرار گرفته است.

در واقع، لیسبون میدان معروفی به اسم میدان کامرس دارد که در مرکز آن مجسمه ی برنزی شاه خوزه قرار گرفته است. قطعا یکی از جذابیت های این میدان تماشای این مجسمه و ساختمان های متقارن و مربع شکلش است اما در این میدان جاذبه ای دیگر هم به چشم می خورد: طاق روآ آگوستا. این طاق در شمالی ترین بخش میدان قرار گرفته و نمادی از بازسازی دوباره ی شهر بعد از زلزله ی ویرانگر سال ۱۷۵۵ است اما با این حال این طاق چندین سال بعد و در سال ۱۸۷۵ ساخته شده است.

طاق با چندین مجسمه از شخصیت های تاریخی تزئین شده و ۶ ستون که ارتفاع بعضی از آن ها به ۱۱ متر می رسد آن را محکم نگه داشته اند. مجسمه هایی که روی این طاق قرار گرفته اند شامل مجسمه ی Viriato (جنگجویی که با رومی ها جنگید)، واسکو دو گاما (جهانگرد و کاشف پرتغالی) و … هستند و دو مجسمه ی نمادین هم در کناره ها جای دارند که در واقع تمثالی از دو رودخانه مهم پرتغال یعنی تاگوس و دورو هستند. در بالای این طاق کتیبه ای به زبان لاتین، یاد و خاطره اجداد و نیاکان این کشور را گرامی داشته است. در بخش شمالی طاق هم یک ساعت قرن نوزدهمی جلب توجه می کند که خیلی ها از روی تراس طاق آن را از نزدیک تماشا می کنند. در پشت این ساعت یک نمایشگاه کوچک هست که برای رسیدن به آن باید سوار آسانسور شوید. از آن جا می توانید ساعت طاق که در سال ۱۹۴۱ در پرتغال ساخته شده را بیبنید . حتما ذوق زده می شوید اگر بدانید می توانید به روی این طاق بروید! فقط کافیست از پله ها بالا بروید و به روی تراس سنگی طاق برسید.

خیلی از گردشگران بازدید از این طاق را در لیست برنامه های خود قرار می دهند فقط به این دلیل که چشم انداز جذابی از شهر را از بالای آن تماشا کنند. با بالا رفتن از پله های مارپیچ و رسیدن به بالای طاق، چشم اندازه ۳۶۰ درجه و حیرت آوری از رودخانه تاگوس، میدان شهر، قلعه لیسبون و … در انتظار شماست. البته این را هم بگوییم که راه پله های رسیدن به تراس طاق خیلی باریک اند برای همین به سیستم هوشمند مجهز شده اند تا کسی در حین رفت و آمد از پله ها تصادف نکند! در واقع در کنار این راه پله ها چراغی هست که اگر سبز بود یعنی راه پله، خالی است و شما می توانید بدون ترس از برخورد با دیگران از آن بالا بروید البته قبل از وارد شدن به راه پله ها باید دکمه را فشار دهید تا چراغ، قرمز شود و کس دیگری جز شما وارد مسیر راه پله ها نشود.

در فصل تابستان اگر به دیدن این طاق بروید از آن به عنوان صفحه نمایش برای پروژکتور استفاده می شود و فیلم هایی از تاریخ لیسبون را بر روی آن می بینید. می توانید برای استراحت به کافه ها و رستوران هایی بروید که خیابان منتهی به این طاق را احاطه کرده اند و غذاهای خوشمزه محلی سرو می کنند. حتی اگر قصد خرید هم داشته باشید می توانید هم از این جاذبه دیدن کنید و هم به مغازه های اطراف این خیابان بروید.

به راحتی می توانید خودتان را به این طاق برسانید و از آن بازدید کنید چون فاصله ی آن تا ایستگاه متروی Baixa-Chiado فقط ۱۰ دقیقه پیاده روی است. اگر نمی خواهید از مترو استفاده کنید می توانید سوار تراموای شماره ۲۸ و یا اتوبوس های شماره ی ۷۲۸، ۷۳۷، ۷۳۵، ۷۵۹ و ۷۹۴ شوید. طاق روآ آگوستا از ساعت ۹ صبح تا ۷ شب باز است و اگر می خواهید به داخل آن بروید باید ورودی پرداخت کنید.

منبع: portugalvisitor.com

مطالب مرتبط

معبد وات پو | خانه بودای خوابیده و میراث طلایی تایلند

روستای سلین | بهشتی گمشده در دل کوه‌های کردستان

چرا باید در هنگام سفر بیمه مسافرتی داشته باشیم؟