گذرنامه یا پاسپورت یک مدرک شناسایی شامل اطلاعات هویتی و ملی افراد است که در سفرهای خارجی استفاده میشود. در سالهای قبل، افراد برای دریافت این مدرک باید به صورت حضوری به شعبه پلیس +۱۰مراجعه میکردند اما خوشبختانه این روزها دریافت گذرنامه به صورت آنلاین امکانپذیر شده است. در این مقاله اطلاعات کاملی درباره صدور گذرنامه اینترنتی در اختیار شما قرار میدهیم.
تضمین بهترین قیمت بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل در تمامی نقاط جهان فقط در الی گشت.
ابتدا بیایید ببینیم سامانه صدور گذرنامه اینترنتی چیست؟ با استفاده از این سامانه میتوان مراحل درخواست صدور گذرنامه را به صورت اینترنتی و آنلاین انجام داد. این سامانه شامل نرمافزار «پلیس من» و سایت سخا به آدرس www.sakha.epolice.ir است.
از طریق نرمافزار پلیس من میتوان در کمتر از یک هفته بدون مراجعه به مکان خاصی گذرنامه خود را درب منزل تحویل گرفت. برای نصب این نرمافزار باید به سایت www.police-man.irمراجعه کنید و پس از نصب نرمافزاز پلیس من، وارد برنامه شده و از قسمت خدمات گذرنامه نسبت به تکمیل اطلاعات درخواستی اقدام نمایید. در صورتی که مراحل را درست انجام داده باشید گذرنامه شما چند روز بعد با پست به درب منزلتان ارسال خواهد شد.
افرادی که فرصت مراجعه به مراکز پلیس +۱۰ را ندارند، میخواهند بدانند صفر تا صد صدور گذرنامه به صورت اینترنتی امکانپذیر است یا نه؟ اگر چه نرمافزار پلیس من و سامانه سخا امکان صدور گذرنامه اینترنتی را فراهم کردهاند اما ممکن است برای احراز هویت در این نرمافزار و سامانه دچار مشکل شوید و مجبور باشید به صورت حضوری به مراکز پلیس +۱۰ مراجعه کنید. بعد از انجام احراز هویت به صورت حضوری میتوانید بقیه مراحل را اینترنتی و از طریق سامانه انجام دهید.
دقت داشته باشید که برای ثبتنام در پرتال درخواست گذرنامه الکترونیکی باید شماره موبایل متقاضی به نام خود شخص باشد.
چگونه از ممنوع الخروجی خود مطلع شویم؟
مدارک لازم برای درخواست صدور گذرنامه اینترنتی شامل موارد زیر است:
- اصل شناسنامه و کارت ملی و یا تاییدیه ثبت احوال برای افرادی که اصل این مدارک را هنوز دریافت نکردهاند. افراد بالای ۱۵ سال باید شناسنامه عکسدار ارائه کنند.
- اصل آخرین گذرنامه معتبر
- یک قطعه عکس شش در چهار: عکس آقایان باید بدون عینک، کلاه، کراوات، زیورآلات و آرایش مو باشد و پیشانی و گوشهای آنها هم در عکس کاملا مشخص باشد. همچنین رنگ لباس باید با زمینه فرق کند. بانوان هم باید روسری یا مقنعه ساده و تیره داشته باشند و از آرایش و زیورآلات استفاده نکنند. دختران بالای ۶ سال باید با حجاب کامل عکس بگیرند.
- اجازه محضری برای افراد زیر ۱۸ سال از طرف پدر یا قیم قانونی.
- گواهی اشتغال به تحصیل، گذرنامه یا دفترچه بیمه عکسدار برای افراد زیر ۱۵ سال
- نامه از حفاظت یگان مربوطه برای بازنشستگان نظامی که ۵ سال تمام از بازنشستگی آنها سپری نشده است.
- اصل و کپی کارت کانون بازنشستگان برای بازنشستگان نظامی که ۵ سال از بازنشستگی آنها میگذرد.
- نامه موافقت حفاظت یگان مربوطه برای نظامیان شاغل
- اجازه محضری همسر برای بانوان متاهل: دقت داشته باشید که بانوان مقیم خارج که دارای شوهر خارجی هستند نیازی به اجازه محضری همسر ندارند.
- گواهی فوت همسر یا اصل شناسنامه باطل شده برای بانوانی که همسر آنها فوت کرده است.
- اصل طلاقنامه برای بانوانی که از همسر خود جدا شدهاند.
- اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت هوشمند برای آقایان یا موافقتنامه سازمان وظیفه عمومی برای مشمولین: افرادی که برای تعویض کارت پایان خدمت قدیمی به هوشمند اقدام کردهاند میتوانند بعد از گذشت ۲۴ ساعت از درخواست تعویض، برگه ثبت درخواست را برای صدور گذرنامه استفاده کنند. همچنین آقایان دانشآموز یا دانشجو برای خروج از کشور باید نامه از محل تحصیل خود دریافت کرده و به سازمان وظیفه عمومی تحویل دهند.
حال به سراغ آموزش مراحل ثبت نام صدور گذرنامه اینترنتی در سامانه سخا میرویم. اما برای استفاده از این سامانه باید قبلا فرآیند احراز هویت را در یکی از دفاتر پلیس +۱۰ انجام داده باشید. بعد از انجام این فرآیند، تا ۳ سال امکان ثبت آنلاین درخواست گذرنامه وجود دارد.
اگر تابحال وارد سامانه سخا نشدهاید و با نحوه ورود و استفاده از این سامانه برای صدور گذرنامه اینترنتی آشنایی ندارید، با دنبال کردن مراحل زیر به راحتی میتوانید این کار را انجام دهید.
- آدرس سایت ir که با نام سامانه سخا شناخته میشود را در مروگر خود تایپ کرده و وارد سایت شوید.
- از سمت راست بر روی گزینه درخواست گذرنامه کلیک کنید.
- در این قسمت توضیحاتی به شما ارائه داده میشود که با انتخاب گزینه موافقم وارد صفحه اطلاعات فردی خواهید شد.
- اگر سن فرد زیر ۱۸ سال باشد و یا خانم متاهل باشد در این قسمت باید اطلاعات مربوط به گواهی امضا را تایید کند. افراد باید این گواهی را به صورت سند محضری( اجازه نامه کتبی دارای رمز تصدیق و شناسه یکتا) از قبل دریافت کرده باشند.
- در مرحله بعد باید اطلاعات فردی را تکمیل کرده و گزینه ذخیره را بزنید.
- سپس وارد صفحه مربوط به مشخصات ظاهری میشوید. در این صفحه مشخصات ظاهری از قبیل قد، وزن، گروه خونی، رنگ چشم و رنگ پوست را باید کامل کنید. همچنین یک گزینه به نام ممیزه وجود دارد که مربوط به نشانه خاص یا وجود ماهگرفتگی در ظاهر افراد است.
- در صفحه بعد باید اطلاعات ۲ نفر از آشنایان یا بستگان خود را وارد کنید. در صورتی که برای شخص دارنده گذرنامه در خارج از کشور مشکلی پیش بیاید با این اشخاص تماس گرفته خواهد شد. اطلاعات نفر اول را ثبت کنید و سپس علامت + را زده و اطلاعات نفر دوم را هم وارد کنید.
- بعد از ذخیره اطلاعات به صفحه مشخصات تکمیلی وارد میشوید. این اطلاعات شامل میزان تحصیلات، رشته تحصیلی، شغل، کشور محل اقامت دائم و کشور مقصد است.
- در پایان، اطلاعات ثبت شده شما به طور کامل نمایش داده میشود. اطلاعات را بررسی کنید و در صورت نیاز موارد دلخواه را ویرایش کنید. در نهایت باید صحت اطلاعات را تایید کنید.
- حال نوبت پرداخت وجه مربوط به صدور گذرنامه اینترنتی میرسد.
- در صورتی که پرداخت را با موفقیت انجام داده باشید به صفحه نهایی ثبت درخواست هدایت میشوید و کار شما به پایان میرسد.
در این مقاله سامانه صدور گذرنامه اینترنتی را معرفی کردیم و نحوه استفاده از آن را توضیح دادیم. با استفاده از این سامانه میتوانید به صورت آنلاین درخواست صدور گذرنامه دهید. البته همانطور که گفته شد ممکن است در مرحله احراز هویت دچار مشکل شوید و نیاز پیدا کنید که به صورت حضوری به مراکز +۱۰مراجعه کنید.
۶ نظرات