صدای مرموز این دریا از فضا هم شنیده می شود!

زمین سیاره ای اسرار آمیز است، در هر لحظه دانشمندان پدیده هایی را کشف می کنند که بعد از آن باید در همه ی چیزهایی که تا به حال درباره ی جهان می دانستیم ارزیابی دوباره ای انجام دهیم! به تازگی دانشمندان صدای عجیبی را از دریای کارائیب می شنوند که می تواند میدان گرانشی زمین را هم تغییر دهد. به عبارتی دیگر دریای کارائیب صدایی تولید می کند که از فضا هم شنیده می شود اما گوش های انسان قادر به شنیدن این صدای آهسته نیست. در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا درباره ی این صداهای عجیب در فضا بیشتر بدانید.

مطالب مرتبط:
آیا این اسکلت کوچک متعلق به آدم فضایی هاست؟!
باورتان می‌شود که این نقاط از فضا هم دیده می شوند؟

صدایی عجیب و غریب در فضا شنیده می شود که منبع آن دریای کارائیب است! دانشمندان تا به حال با موردی این چنینی روبرو نشده اند. با اینکه گوش های انسان نمی تواند این صدای عجیب را تشخیص دهد و بشنود اما اثراتی از این صدا در فضا کشف شده است. کسانی که این رفتار عجیب دریای کارائیب را کشف کردند محققان دانشگاه لیورپول بودند. اقیانوس جای پر سرو صدایی است اما در میان شلوغی های معمول، دانشمندان صدایی عجیبی را از دریای کارائیب کشف کرده اند. این صدای سوت مانند آهسته تر از آنی است که توسط گوش های انسان تشخیص داده شود اما آنقدر قدرتمنده که نشانه هایی از آن در فضا قابل تشخیص است. محققان در حال بررسی سطح و فشار دریای این منطقه برای پیش بینی رفتار دریا در آینده بودند بودند که ناگهان این صدا را کشف کردند. در تحقیقاتی که توسط دانشمندان دانشگاه لیورپول بر روی دریای کارائیب انجام شد مشخص شد که این دریا در میان سروصداها مثل یک سوت عمل می کند، صدایی که آنقدر بزرگ است که حتی از فضا هم شنیده می شود و خودش را به نوسان در آوردن میدان جاذبه ی زمین نشان می دهد.

در واقع، از سال های قبل دانشمندان در حال تحقیق بر روی دریای کارائیب هستند چون این دریا یکی از مهمترین دریاهای دنیاست؛ مسئول شکل دادن جریان ها برای تغذیه ی جریان خلیج است و نقش مهمی در تغییرات آب و هوایی دارد. برای همین دانشمندان دانشگاه لیورپول در حال تماشای ۴ مدل مختلف از فعالیت های اقیانوس بودند تا بتوانند به درک درستی از حرکت های اقیانوسی در آن منطقه برسند. دانشمندان در حال انجام این کار بودند که ناگهان با موردی عجیب روبرو شدند! دانشمندان برای اینکه بفهمند آیا این پدیده واقعی است یا نه به سراغ داده های سطح و فشار آب که در سال های ۱۹۵۸ تا ۲۰۱۳ از کف دریای کارائیب گرفته شده بود رفتند و سراغی هم از داده های ماهواره ای جاذبه در این ناحیه گرفتند.

آن ها پی به پدیده ای به اسم سوت روسبای بردند که در زمان وزیدن امواج روسبای به وجود می آید. این موج به آهستگی به سمت غرب اقیانوس منتشر می شود و با کف دریا در تعامل است. بعد از انجام یک سری تحقیقات در سال های ۱۹۵۸ تا ۲۰۱۳ بر روی دریای کارائیب، این پدیده ی عجیب کشف و مشخص شد که دریای کرارائیب درست مثل یک سوت بزرگ عمل می کند. این پدیده ی عجیب وقتی اتفاق می افتد که موج بزرگی که به سمت غرب دریا می رود با کف دریا تعامل برقرار می کند. همین که این موج به سمت غرب دریا می رسد از بین می رود اما دوباره در سمت شرق دریا ظاهر می شود. این پدیده باعث می شود که آب هر ۱۲۰ روز یک بار به این آبگیر داخل و خارج شود. در واقع ۱۲۰ روز طول می کشد تا این موج از شرق به غرب آبگیر منتشر شود و در این مدت صدایی آهسته از این موج بیرون می آید که ۳۰ برابر کوچک تر از صدای یک دکمه ی پیانو است.

همان طور که گفتیم باعث و بانی ایجاد این صداها موج بزرگی به اسم روسبای است که در سراسر این دریا جابه جا می شود و با رسیدن به آبگیر کارائیب ناپدید می شود. این موج عجیب و تبادل آب از اقیانوس باعث صدای سوت مانندی می شود که با استفاده از تجهیزات جاذبه قابل مشاهده است. جالبه بدانید که فعالیت های دریای کارائیب درست مثل یک سوت است! زمانی که در داخل یک سوت می دمید جریان هوا ناپایدار می شود و یک موج صوتی طنین دار به وجود می آید که درست اندازه ی حفره ی سوت است. از آن جایی که سوت باز است صدا به بیرون می آید و شما می توانید آن را بشنوید. به همین ترتیب جریان اقیانوس که در دریای کارائیب در جریانه ناپایدار می شود و نوع خاصی از امواج به اسم موج روسبای را به موجود می آورد. از آن جایی که این دریا نسبتا باز است تبادل آب با دیگر بخش های اقیانوس باعث می شود تا با استفاده از ابزارهای جاذبه این طنین صدا را بشنویم.

از آن جایی که دریای کارائیب بسیار بزرگ تر از سوت های معمولی است صدایی که تولید می شود آنقدر آهسته است که شنیده نمی شود. موج روسبای فقط یک صدا نیست به گفته محققان این صدا می تواند بر روی سطح آب دریا تاثیر بگذارد و خسارات ناشی از سیل را افزایش دهد. این پدیده در سواحل ونزوئلا و کلمبیا سطح آب دریا را تا ۱۰ سانتی متر تغییر داده برای همین با درک آن می تواند احتمال سیل های ساحلی را پیشگویی کند. دریای کارائیب بخشی از اقیانوس اطلس است و در جنوب شرقی خلیج مکزیک قرار دارد. این دریا در احاطه ی آمریکای جنوبی، آمریکای مرکزی و جزایر کارائیب قرار دارد و مساحتی در حدود ۲,۷۵۴,۰۰۰ کیلومتر مربع را در بر گرفته است.

منبع: ancient-code

مطالب مرتبط

معرفی هتل های نزدیک به سفارت سریلانکا در تهران

تجربه ای تکرار نشدنی در هتل های کف شیشه ای مالدیو

نکات مهمی که باید درباره خرید بیمه مسافرتی بدانید!