صحرای ساهارا | Sahara desert
صحرای ساهارا از آن دست مناطقی در جهان است که گاهی رمانتیک و گاهی بسیار خشن است با این حال همیشه مساحت ۳.۵ میلیون مربعی اش همیشه مورد توجه بوده، صحرایی که میان ۱۰ کشور گسترده شده است. صحرای ساهارا مطمئنا یکی از خشن ترین مکان های روی زمین است و اگر چه در دل این صحرا ۲۰ دریاچه وجود دارد با این حال فقط آب یکی از آن ها قابل آشامیدن است و باقی آن ها آب شور است. موارد زیر، عواملی هستند که این صحرا را به شدت خاص و منحصر بفرد می کند که در ادامه می خواهیم به آن ها بپردازیم. همراه الی گشت باشید:
آب و هوای صحرای ساهارا
مطالب مرتبط: قدیمی ترین فسیل انسان در بیرون آفریقا کشف شد! در سفر به آفریقا چه واکسن هایی بزنیم؟
بله درست است، صحرای ساهارا همان طور که از یک صحرا انتظار می رود سرد، خالی و مهمان ننواز است! اما همیشه هم این طور نیست، برای هزاران سال صحرای ساهارا کاملا سرسبز و نمناک بود، در آن دوران بارش باران های موسمی باعث شد تا مردمان زیادی به این صحرا بروند و آن را به عنوان محلی برای زندگی خود انتخاب کنند. تا این که بین ۷۳۰۰ تا ۵۵۰۰ سال پیش ناگهان ریزش باران متوقف شد و این منطقه کاملا خشک شد که ریزش باران کمتر و متوقف شدن آن به معنای وجود گیاهان کمتر بود و این چنین بود که اینجا به یک جای خشک و بی آب و علف تبدیل شد.
برف در صحرای ساهارا
تنها چیزی که در زندگی می توان از اتفاق افتادن آن مطمئن بود، مرگ است و البته این که اصلا ممکن نیست در جایی مثل صحرای ساهارا برف ببارد، اما اشتباه نکنید چون این اتفاق افتاده است! در دسامبر سال ۲۰۱۶، برای اولین بار در ۳۷ سال گذشته در شهر آین صفرا در الجزایر برف بارید. این شهر در ساهارا قرار دارد، با این حال ۳۵۳۷ فوت بالاتر از سطح دریا است. بعد از این که این اتفاق افتاد، همه گفتتند «چه اتفاق عجیبی»، چند تا عکس گرفتند و بعد هم به زندگی شان ادامه دادند.
تا این که در سال ۲۰۱۷، طوفان های برفی در منطقه اتفاق افتادند و دوباره در آن جا برف بارید و در سال ۲۰۱۸ هم دوباره اتفاق افتاد و کم کم همه را به شک انداخت که نکند اصلا برف باریدن در صحرای ساهارا امری عادی است! مطمئنا بارش برف در این منطقه به اندازه ای نیست که بخواهند پیست اسکی در آن جا باز کنند با این حال چندین بار اتفاق افتادن چنین واقعه ای باعث شد تا بارش برف در آن کمی عادی تر شود.
دونده ی ماراتنی که با خوردن خون در ساهارا زنده ماند
این یکی دقیقا شبیه فیلم ترسناکی است که خیلی ها از دیدن و حتی شنیدن درباره ی آن واهمه دارند، با این حال این اتفاقی است که واقعا افتاده است و نمی توان هم آن را انکار کرد. یکی از دونده های ماراتن ۳۹ ساله به نام Mauro Prosperi در سال ۱۹۹۴ در یک دوی ماراتن ۶ روز در ساهارا گیر افتاد و ۴ روز در طوفان شن گیر بود تا این که فهمید که در صحرا کاملا گم شده است و از آن جا که آذوقه ای به همراه نداشت مجبور شد تا خفاش هایی که در صحرا بودند را بکشد، سر آن ها را قطع کند و با خوردن خون آنها خود را زنده و سرپا نگه دارد.
تا حالا قسمت های خوب ماجرا بوده است و اگر ادامه ی داستان را بخوانید می بینید که هیچ داستانی که تا حالا شنیده اید بدتر و وحشتناک تر از این نمی توانسته بوده باشد. دقت کنید! مائورو می دانست که قرار است مرگ آرام و دردناکی را داشته باشد و به همین خاطر تصمیم گرفت تا مچ دست خود را ببرد تا زودتر بمیرد اما از آن جایی که بدن او دهیدراته شده بود، خونش بسیار غلیظ تر از آن بود که بخواهد به بیرون بپاشد.
دوباره شروع به راه افتادن کرد، در سر راهش مارها و مارمولک های زیادی را کشت و خام خورد و در آخر هم زنده ماند. تصور کنید که همه ی این اتفاقات فقط به خاطر یک دوی ماراتن بیهوده بود!
پیدا شدن استخوان های منحصر بفردی از دایناسورها
شاید تا حالا تصورتان این بود که پیدا شدن استخوان های دایناسور فقط در جنگل ها امکان پذیر بود اما دایناسورها در صحرا هم زندگی می کرده اند با این حال دانشمندان توانسته اند استخوان های شگفت انگیزی از دایناسورها در این صحرا پیدا کنند. البته ساهارا در میلیون ها سال پیش به مانند امروز یک صحرا نبود، جایی استوایی بود که دایناسورها هم در آن زندگی می کردند. با این حال به هر دلیلی که هست، این صحرا امروزه اصلا به عنوان یک مکان زندگی دایناسورها شناخته نمی شود و پیدا کردن استخوان های دایناسور در آن هم به ندرت بوده است و به همین خاطر هم کشف استخوان یک گونه دایناسور گیاه خوار به نام Mansourasaurus shahi در آن واقعا عجیب بود.
ساهارا گرم ترین نقطه روی زمین است؟
صحرای ساهارا تا حالا چندین بار نامزد گرم ترین منطقه ی روی زمین شده است! در روز ۱۰ جولای سال ۱۹۱۳، منطقه ی مشهور دره مرگ در کالیفرنیا به ۱۳۴ درجه فارنهایت رسید با این حال در سال ۱۹۲۲ لیبی رکورد ۱۳۶ درجه فانهایت را در صحرای ساهارا زد و این رکورد تا ۹۰ سال همراهش بود.
وجود معدن طلا در صحرای ساهارا
داستان از این قرار است: یکی به طور اتفاقی طلا پیدا کرد و هزاران نفر دیگر هم به همان منطقه رفتند به امید این که آن ها هم بتوانند طلا پیدا کنند. داریم در مورد معدنی در ساهارا صحبت می کنیم، که کسی حتی فکرش را هم نمی کرد در چنین جایی بتوان به طلا دست یافت. هیچ کسی دقیقا نمی داند که چطور طلا در قسمت نیجر ساهارا پیدا شد چرا که معمولا چنین داستان هایی همراه با بزرگنمایی است. یکی از داستانها این طور است که شخصی طلا پیدا کرده است چوپان بوده که خیلی اتفاقی توجهش به صخره ای که شکل عجیبی داشته جلب می شود و بنابراین از دوستش می خواهد تا به او کمک کرده و صخره را شناسایی کنند. آن ها به تکه فلزی برمی خورند که بعدها متوجه می شوند ۱۴۰۰ دلار ارزش دارد.
منبع: grunge.com