صاعقه های هولناکی که از زلزله مرگبارترند!

رعد و برق های عجیب

صاعقه های پرتوریا

تا به حال به منشا صاعقه یا رعد و برق فکر کرده اید؟ آیا تا به حال داستان هایی که در مورد این پدیده ی طبیعی را که تعریف می کنند، شنیده اید؟ سوال های بسیاری در این زمینه وجود دارد اما در نهایت ما باید به شما بگوییم که پدیده ی صاعقه در همه ی آسمان های تمامی این کره ی خاکی اتفاق می افتد و اتفاقی شایع است اما، در آسمان یکی از کشورهای قاره ی آفریقا، وقوع این پدیده به همین سادگی ها هم نیست. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا با هم بررسی کنیم که منشا عجیب صاعقه های پرتوریا در آسمان آفریقای جنوبی چیست.

مطالب مرتبط:
دریای عجیبی که ساحل ندارد!
اتفاقات عجیبی که در چین می افتد

آذرخش هایی که در آسمان کشور آفریقای جنوبی اتفاق می افتد، در آسمان، پرتو های زیبایی ایجاد می کند. اثر این پرتو ها  به قدری صحنه ای زیبا ایجاد می کند که کم کم تبدیل به یکی از جاذبه های گردشگری این کشور تبدیل شده است و یکی از جاذبه های گردشگری این کشور و شهر پرتویا به حساب می آید. دانشمندان پدیده های جوی و هواشناسی معتقدند که در هر ثانیه نزدیک به ۱۰۰ صاعقه درکل کره ی زمین ایجاد می شود که دارای انواعی مختلف و اثرات جانبی مختلف تری است. اما آذرخش هایی که در شهر پرتوریای آفریقای جنوبی در آسمان این شهر پدید می آیند، از نظر شکل، اندازه و قدرت از صاعقه های مشابه دیگر نیز متفاوت تر است و با تمام نقاط دیگر جهان از همه نظر فرق دارد. این صاعقه ها به تعداد بسیار زیادی رخ می دهند به صورتی که دیگر برای اهالی این شهر عادی شده اند. حال شاید به این فکر کنید که علت این پدیده ی آسمانی آن هم فقط در آسمان شهر پرتوریا چه می تواند باشد؟ ما به سوال شما پاسخ خواهیم داد. علت بروز این صاعقه ها در پرتوریا به نسبت کل کشور آفریقای جنوبی به این علت است که این کشور به سبب واقع شدن در نیم کره ی جنوبی زمین و در نزدیکی به قطب جنوب و همچنین قرار گرفتن در قسمت انتهایی قاره آفریقا در بین دو اقیانوس بزرگ هند و اطلس با داشتن آب های گرم وآب های سرد، با جمع شدن همه ی این عوامل در کنار هم، که هر  کدام هم جدای از صفات گفته شده، دارای ویژگی های خاصی نیز هستند، مقدمه ای بر توضیح علمی این پدیده در آسمان پرتوریا است. این صاعقه ها از ماه اکتبر (مهر)، و برابر با فصل بهار در آفریقای جنوبی آغاز می شود و تا آخر فصل پاییز در کشور آفریقای جنوبی که مصادف با ماه ژوئن (خرداد)، ادامه دارد. شکل بروز این صاعقه ها به این صورت است که معمولا خوشه ای بزرگ و ممتد و با قدرت آزاد سازی انرژی و برق زیاد به گونه ای که همچون چشم به هم زدن باشد در آسمان پدیدار می شود و در ۸ نقطه قدرت و نور خود را اشاعه می دهد.

این نقاط همگی دارای صائقه های خوشه ای شکل کوچک و بزرگ در تمامی سطح آسمان پرتوریا هستند. اگر به آفریقای جنوبی سفر کردید حتما در هنگام بازدید از شهر پرتوریا، زمانی که این صاعقه ها بروز می کنند، دست از هر کاری که در حال انجام آن هستید بکشید و به تماشای این پدیده ی زیبا بپردازید. یادتان نرود این پدیده دارای قدرت بسیار زیادی است و حتما در مکانی ایمن به تماشای آن ها بپردازید. البته حتما این نکته را باید بدانید که این پدیده ی طبیعی و البته زیبا، سالانه خسارات زیادی به طبیعت آفریقای جنوبی وارد می کند و همواره این کشور در حال صدمه دیدن و بازسازی کردن خسارات این پدیده است. سالانه به طور متوسط این پدیده ۱۰۰ کشته به جای می گذارد و خسارات بسیار زیادی به وسایلی که در سر راه خود قرار دارد وارد می کند. در حد فاصل بهار تا پاییز به راحتی می توان شاهد اثرات تخریبی این پدیده بر بخشی از جاده ها و حتی گوشه هایی از ساختمان های پرتوریا، توسط آذرخش بود. با وارد کردن کلید واژه های مربوط به این پدیده در موتورهای جستجوی اینترنتی، اتفاقاتی که معلول این پدیده هستند را پیدا کرده و مطالعه کنید. آخرین باری که این پدیده اتفاق افتاد، مصادف با ۲۶ آبان امسال بوده است که بر فراز مزرعه ای بر بالای آسمان مزرعه ای در استان کوزولوناتال در اطراف بندر دوربان که محل برگزاری جشن ازدواج دو جوان بود اتفاق افتاد و البته صدمات زیاد و جبران ناپذیری بر آن وارد ساخت. این صاعقه ها به خاطر بار الکتریکی بالایی که دارند، بیشترین صدمات را به وسایل و تجهیزات الکتریکی منازل و اداره ها وارد می کنند.

به این خاطر که وقوع این پدیده در آفرقای جنوبی حتمی است و جزئی از طبیعت و جاذبه های این کشور شده است، هر چند که خطرناک باشد اما رقم و آمار رسمی از خسارات مالی در نتیجه ی این پدیده را هیچ گاه اعلام نکرده اند اما چیزی که پر واضح است این است که این پدیده سالانه خسارات قابل توجهی از نظر مالی و غیر مالی وارد می کند. پیش از ایجاد رعد و برق، ابرها طی یک سری فرایندهایی شیمیایی، بار الکتریکی به خود می گیرند که این بار معمولا مثبت است و بر روی سطح زمین بار منفی به آن ها القا می گردد. به این ترتیب این مجموعه ابرهای معلق در هوا و زمین به یک خازن انرژی بسیار بزرگ تبدیل می شوند که لحظه به لحظه بار الکتریکیشان بیشتر می شود و بر اساس این اختلاف پتانسیل دو قطب آن هر لحظه افزوده می شود و سرانجام مقدار این بار الکتریکی به قدری زیاد می شود که اختلاف پتانسیل بین ابر و زمین به قدرت ۱۰ تا ۱۰۰ میلیون ولت می رسد. اگر انسان این پدیده طبیعی  و همیشه رازگونه را می توانست رمز گشایی کند که در واقع  نوعی تولید انرژی برق و تخلیه آن در طبیعت است، می توانست به رازهای تولید این انرژی، حرکت و تخلیه آن پی ببرد و گامی بزرگ در علم و فناوری تولید برق بردارد.

در این میان برخورد مردم آفریقای جنوبی در نوع خود منحصر به فرد است، مثلا در بین مردم قبیله ی زولو و یا دیگر قبیله‌های آفریقایی، باورهای خرافی زیادی وجود دارد به این ترتیب که اگر رعد و برق باعث مرگ کسی شود، مردم برای آن فرد کشته شده، مراسم سوگواری به هیچ عنوان برگزار نمی‌کنند و حتی او را دفن هم نمی‌کنند، البته در این میان  سفید پوستان مهاجر که اکثرا اروپایی هستند، بدون توجه به این خرافات کشته شدگان خود را دفن می کنند. در این کشور اگر درختی توسط رعد و برق تخریب و واژگون شود، محال است که مردم از چوب آن استفاده کنند و اگر حتی رعد و برق به حیوانات بگیرد، گوشت آن را به هیچ عنوانی استفاده نمی کنند، اما  برخلاف رویه شان برای انسان های کشته شده در اثر رعد برق، حیوانات مرده را دفن می کنند.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟