در این شهر آرام قدم بردارید، ساکنین آن همگی مردگان هستند!

شهر مردگان مصر

اصولا اسم شهر مردگان که برده می شود همه ذهنشان به سمت قسمتی از هر شهر می رود که مردگان را در آن دفن می کنند و به خاطر بزرگی و پهناوریش به آن گاهی شهر مردگان نیز می گویند. اما امروز می خواهیم از یک شهر مردگان مصری با شما سخن بگوییم که گویا واقعا برای خود شهری با حکمرانی و سکونت مردگان مومیایی شده بوده است. اصولا آن قدر درباره ی مومیایی ها و تابوت های پر رمز و راز در مصر کشف شده شنیدیم و هر کدام هم داستان های بسیار زیادی در پی خود داشته اند که دیگر زیاد متعجب نمی شویم اما این گورستان که همچون شهری زیررزمینی با ساکنینی متفاوت و از جنس مومیایی شده و مرده است، با تمامی دیگر کشفیات مصری و از جنس مومیایی فرق دارد و دنیا را در شَک و شگفتی وصف ناپذیر فرو برده است. پیشنهاد می کنیم تا در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، با شهر مردگان مصری و ۱۷ ساکن مرموز و آرامش؛ آشنا شوید.

مطالب مرتبط:
کشف جمجمه گاو عصر حجری که مورد جراحی مغز قرار گرفته!
آیا این مومیایی متعلق به یک موجود فضایی است؟! + تصویر
هر کس به این خانه استخوانی پای بگذارد جادو می شود! + تصویر

خبر این کشف همانند خبر کشف های دیگر در مصر عادی نبود و سر و صدای زیادی به پا کرد. طولی نکشید که پس از اعلام کشف این شهر عجیب و غریب و ساکنان مرده اش، فردای آن روز تیتر تمام روزنامه های مصری و اخبار جهان تبدیل به تیتر ۱ شد و شگفتی همه را برانگیخت.

کشف شهر مردگان مصری با ۱۷ مومیایی چند هزار ساله؛ طولی نکشید که فکر همه را به خود مشغول نمود.

اما اصل داستان چیست؟ در جریان کاوش ‌های باستان شناسان مصری و محققینی که در مصرکار می کنند و به صورت خاص، مصر شناس هستند؛ در جریان یکی از کاوش های خود که در مرکز مصر آن را انجام می داده اند، برای اولین بار بود که خود را در یک شهر مردگان و در وسط یکی از یافته ها و کشف هایی که بی شک نمونه های کمی در جهان همانند آن و جود دارد، یافتند.

آن ها شهری را یافته بودند که کاملا با شهرهای دیگر باستانی، زیرزمینی و یا اصلا هر مورد دیگری را که فکرش را بکنید، فرق داشت. در این شهر ۱۷ مومیایی پیدا شد که هر کدام را حتی از روی ظاهرشان می توانستند از خود داستانی را بگویند.

در نگاه اول محققان متوجه شدند که مومیایی ‌ها هر کدام متعلق به برگزیدگان و راهبان بلند مرتبه ی مصری و آن هم در حدود ۲۳۰۰ سال پیش باشد.

در ابتدای امر این خبر را وزارت آثار باستانی مصر در روز ۲۳ مه به رسانه ها اعلام کرد هر چند که قبلا این خبر توسط رسانه های غیر رسمی و شبکه های اجتماعی به بیرون رسیده بود و از یافته‌ هایی بی‌ مانند در جنوب قاهره خبر می داد و به همین خاطر افراد بسیاری بی صبرانه نه تنها در مصر بلکه در سراسر جهان منتظر تایید این خبر بودند.

پس از آن، سرپرست گروه کاوش این شهر خاموش و مرده، آقای صلاح الکولی در یک نشست مطبوعاتی از بر خوردن اتفاقی باستان ‌شناسان در منطقه ی تونه الجبل به شماری مومیایی آن هم در مکان سری و شهر مانند خبر داد.

درباره ی این مومیایی ها نکته ی جالبی بر اساس فرهنگ و داستان های مصری وجود دارد این است که با وجود این که مومیایی ‌های یافت شده در شهر مردگان مصری از خاندان پادشاهی و فرعون ها نیستند، اما به نظر می ‌رسد که متعلق به برگزیدگان و راهبان درگاه فرعون ها بوده باشند که در آن زمان از جایگاه بسیار بالایی نیز برخوردار بوده اند.

البته باید بگوییم که علاوه بر این مومیایی ها که در تابوت های سنگی قرار داشته اند، ۲ پاپیروس‌ نوشته شده نیز کشف شده است. این مومیایی ‌ها در گوردخمه‌ های استان مینیا در مصر کشف شده‌ اند. آقای الکولی در کنفرانس خبری که برای اعلام جزئیات این خبر حضور یافته بود گفت: برای نخستین بار در تاریخ کشفیات ما در مصر است که یک شهر مردگان با چنین شمار بالایی از مومیایی ها و آن هم در مرکز مصر کشف شده است.

به گفته ی الکولی در ادامه ی اظهاراتش؛ کماکان امکان یافتن آثاری دیگر در این منطقه ی باستانی وجود دارد. یکی از دیگر نکات جالب درباره ی کشف این گورستان کشف‌ شده این است که، در نزدیکی یک قبرستان باستانی حیوانات در مصر قرارگرفته است. بعد از اعلام خبر و انجام بررسی های بیشتر بر روی ۱۷ شهروند شهر مردگان مصری و تابوت های آنان و طبق اعلام وزارت آثار باستانی کشور مصر، جنس تابوت‌ های کشف ‌شده در این مکان از جنس سنگ آهک و همچنین به همراه آن سفال است.

تابوت ‌های حیوانات کشف شده در نزدیکی این منطقه نیز، از جمله تابوت ‌هایی ساخته ‌شده برای پرندگان، از دیگر یافته‌ ها در طی کشف نیز می توانیم به این موارد نیز اشاره نماییم. درباره ی این کشف عجیب درباره ی مصریان دوران باستان باید بگوییم که قدمت مومیایی‌ ها هنوز دقیقا روشن نیست و زمانی که برای شما برآورد کردیم تنها بر اساس حدس و گمان است اما به گفته مقام ‌های مسئول در وزارت آثار باستانی مصر، آن ها به دوران پسین مصر باستان، یعنی دوره‌ ای ۳۰۰ ساله‌ تا زمان فتح مصر به دست اسکندر مقدونی در سال ۳۳۲ قبل از میلاد، باز می ‌گردد.

یکی دیگر از آمارهای ضد و نقیضی که درباره ی مومایی های شهر مردگان مصری گفته شده است این است که طبق اظهارات یکی از سخنگویان وزارتخانه اما گفته است که یافته‌ ها می ‌توانند متعلق به دوران بطلمیوسی که شامل سال های ۳۰۵ تا ۳۰ پیش از میلاد باشند.

از جمله ی دیگر گفته ها این است که ممکن است حدود ۳۲ مومیایی در این شهر مردگان دفن شده باشند که شامل مومیایی زنان، کودکان و نوزادان نیز می ‌شود و این کاوش هنوز در ابتدای راه است و در آینده نتایج جالب دیگری نیز حاصل می گردد.

در این رابطه مقامات مصری امیدوارند تا بتوانند با این کشف بزرگ و مهیج باستان‌ شناسی بتواند دوباره علاقه ی گردشگران خارجی را برای بازدید از کشور مصر احیا کند.

مطالب مرتبط

ایستگاه راه آهن ساری | دسترسی ها و مسیرهای ریلی

معرفی مرکز خرید سوریا کی ال سی سی کوالالامپور

برای گردش در کردان کجا بریم؟