شهر قونیه در آناتولی مرکزی امروزه یکی از مراکز مهم توریستی ترکیه به حساب می آید و هر ساله گردشگرهای بی شماری برای دیدن آرامگاه مولانا عارف و شاعر معروف قرن هفتم سوی این شهر می آیند. این شهر فاصله اش با شهر آنکارا ۲۲۵ کیلومتر است. قونیه هفتمین شهر شلوغ دنیا محسوب می شود که در ارتفاع ۱۰۲۷ متری از سطح دریا قرار دارد و بر روی دشت بنا شده است. در این مقاله الی گشت راهنمای به قونیه برای شما مخاطب اهل توضیح میدهد تا بهترین زمان سفر به قونیه، حمل و نقل، جاذبه های آن، هتل، و فستیوال های آن را بشناسید.
فهرست عناوین
- فرهنگ شهر قونیه
- آب و هوای شهر قونیه
- نحوه رسیدن به قونیه
- بهترین حمل و نقل در شهر قونیه
- جاذبه ها گردشگری شهر قونیه
- اختلاف زمان شهر قونیه با ایران
- فستیوال های قونیه
- غذاها و نوشیدنی های قونیه
- سوغات شهر قونیه
- هتل های قونیه
فرهنگ شهر قونیه
قونیه از شهرهای قدیمی تاریخی ترکیه به حساب می آید و به نسبت به شهرهای ساحلی و توریستی دیگر شهر مذهبی تر به حساب می آید.اغلب ساکنان این شهر نیز مسلمان و سنی مذهب هستند. ساکنان شهر قونیه به نسب متدین تر از دیگر شهرهای ترکیه هستند. فرهنگ شهر قونیه با عرفان گره خورده است.این شهر از بسترهای صوفی گری از عرفان مولانا به حساب می آید و مریدهای صوفی نیز در این شهر زندگی می کنند. آهنگ محلی شهر قونیه هم کونیالیم در وصف عشق برای قونیه سرود شده است که در فصل های مختلف این سروده ترکی از ساکنان و نوازندگان محلی قونیه می شنوید.
آب و هوای شهر قونیه
آب و هوای شهر قونیه سرد و خشک است. این منطقه به خاطر نزدیکی به کوه های طوروس اغلب زمستان سرد و برفی دارد و در تابستان نیز میانگین دمای هوایش بین ۳۰ تا ۳۵ درجه است و گاهی نیز به دمای ۴۰ درجه می رسد. اگر در تابستان هم به قونیه سفر کردید به یاد داشته باشید که لباس گرم با خود ببرید. در تابستان آب و هوای معتدل برای سفر به قونیه مهیا است. بهترین زمان سفر به شهر قونیه از لحاظ آب و هوا بهار و تابستان است البته پاییز و زمستان نیز مسافرها برای دیدن جشنواره های فرهنگی به قونیه سفر می کنند.
میانگین دمای شهر قونیه در پاییز ۱۰ تا ۲۹ درجه ی سانتی گراد است. یکی از شلوغ ترین روزهای سفر به شهر قونیه روز بزرگداشت مولانا در ۲۶ آذر ماه است که مسافرهای بی شماری به این منطقه سفر می کنند. ماه های آذر تا پایان بهمن ماه مقارن با دسامبر تا فوریه سردترین آب و هوای قونیه به شمار می رود و میانگین دمای هوای شهر قونیه بین ۳٫۵ تا ۹٫۹ درجه سانتی گراد است. در فصل بهار از اسفند تا خرداد نیز آب و هوای خنک و مطبوعی دارد که دمایش بین ۹ تا ۲۵ درجه سانتی گراد است و هر چه به روی تابستان می رود آب و هوا گرم تر می شود. اردیبهشت و خرداد از بهترین ماه های سفری به شهر قونیه محسوب می شود که آب و هوای مطبوعی دارد.
نحوه رسیدن به قونیه
بهترین مسیر و نحوه رسیدن به قونیه از طریق سفر هوایی است.شما در الی گشت به راحتی بلیط سفر هوایی تهران به فرودگاه قونیه را انتخاب کنید و با توجه به ایرلاین و نوع پرواز سیستمی و چارتری یکی از پروازها برای خودتان رزرو کنید. به خاطر داشته باشید که شهر قونیه در زمان های فستیوال و جشنوارههای فرهنگی و ادبی های شلوغ ترین زمان سفری اش به حساب می آید و بلیط ها از قبل پیش فروش شده اند و اگر در این زمان قصد سفر به قونیه دارید حداقل از یک ماه قبل بلیط آن را تهیه کنید. اگر مسیر سفری شما از آنکارا به قونیه بود اتوبوس ها در چندین نوبت از آنکارا به سمت قونیه می روند که شما می توانید از آنکارا رفت و آمد زمینی به شهر قونیه را انتخاب کنید.
بهترین حمل و نقل در شهر قونیه
اگر دوست دارید از حمل و نقل عمومی در شهر قونیه استفاده کنید بهترین آن اتوبوس در شهر قونیه است. اوغور ابراهیم آلتای شهردار قونیه در ماه ژوئن ۲۰۲۲ تابستان گفته است ” حدود ۵۰ اتوبوس ها تازه به اتوبوس های داخل شهری افزود شده است که مسافرها می توانند به سادگی از آن استفاده کنند.” بهترین حمل و نقل در شهر قونیه هم اتوبوس است که مبدا و مقصد بر روی آن نوشته شده است و شما می توانید با بررسی ایستگاه ها از آن استفاده کنید. از شروع فصل پاییز تا آخر بهار نیز دانش آموزها هم از این اتوبوس ها استفاده می کنند که ارزان ترین وسیله حمل و نقل است و حدود چهار لیر باید پرداخت کنید.
جاذبه ها گردشگری شهر قونیه
اغلب شهر قونیه به مرکز عرفان و شهرهای اسلامی می شناسید اما اگر علاقه به باستان شناسی دارید جدا از آرامگاه زیبای مولانا باید به شما بگوییم که چندین جاذبه تاریخی و باستانی هم دارد. شـهر قونیه یکی از قدیمی ترین سکونتگاه های بشری بوده است و آثار متعددی از تمدن های میان سنگی ، عصر برنز، دوران هیتی ها، فریگی ها، لیدی ها را دارد. البته این مناطق به صورت تپه های باستانی و قلعه های باستانی در اطراف شهر قونیه است که می توانید از آن بازدید کنید. از شهرهای زیر زمینی معروف قونیه کارپینار، و از تپه های باستانی تپهِ علاالدین مربوط به دوران سلجوقی است که می توانید از آن بازدید کنید.
از معروف ترین جاذبه ها گردشگری شهر قونیه شهر قونیه آرامگاه مولانا است.جلال الدین محمد بلخی یکی از مهم ترین عارف ها و شاعرهای ایرانی است که به علت ترجمه آثارش امروزه از سرتاسر دنیا به سوی مزار وی می آیند. گنبد مقبره مولانا یکی از زیباترین گنبدهای ترکیه است که به صورت مدور و شانزده پره است. این آرامگاه شامل چندین قبر جدا از شخصیت مولانا دارد و پدر و پسر مولانا و چندین شاگرد وی نیز در این آرامگاه به خاک سپرده شده اند.
این مجموعه دارای یک موزه نیز هست که گفته می شود وسایل مولانا در آن نگهداری می شود. از دیگر آثار معروف شهر قونیه تربت و مسجد شمس تبریزی است که این مسجد در ابتدای قرن شانزدهم میلادی بازسازی شده است و امروزه یکی از جاذبه های گردشگری قونیـه به شمار می رود. موزه ی انتوگرافی و موزه آتاتورک از موزه های دیدنی شهر قونیه به حساب می آید.
اختلاف زمان شهر قونیه با ایران
اختلاف زمان شهر قونیه با ایران حدود ۱:۳۰ دقیقه است و به طور مثال اگر شما ساعت ۱۰:۳۰ به قونیه برسید در ایران حدود ساعت نه در ایران است. بنابراین هنگام خرید بلیط اگر سفرتان کوتاه مدت است به اختلاف زمان شهر قونیه با ایران توجه کنید تا بتوانید جاذبه های گردشگری بیشتری را ببینید. شهر قونیه همان طور که ذکر شد یکی از بهترین شهرهای برای شهرها برای تاریخ گردی است و معمولا از صبح تا عصر شما می توانید جاذبه های تاریخی را ببینید.
فستیوال های قونیه
یکی از بهترین زمان های سفر به شهر قونیه در زمان برگزاری فستیوال های قونیه است. بسیاری از مسافرها زمان سفری خود را با جشنواره های شهر قونیه برنامه ریزی می کنند تا هم جاذبه های این شـهر را ببینند و هم از فستیوال های آن بهره مند شوند. معروف ترین فستیوال های قونیـه فستیوال سوگوکسو، فستوال هندوانه، فستیوال توت فرنگی ، فستیوال بین المللی ملانصر الدین، فستیوال بین المللی موسیقی رمزآلود قونیه، جشن شبای آرس، فستیوال رقص درویشان در قونیه، فستیوال مولانا است. سه فستیوال آخر طرفداران بسیار زیادی در بین مسافرهای ایرانی دارد که برای دیدن این فستیوال ها به شهر قونیه سفر می کنند و از آرامگاه مولانا هم بازدید می کنند.
فستیوال ها بهترین زمان آشنایی با فرهنگ های مختلف است زیرا توریست های زیادی از کشورها دیگر در این فستیوال ها شرکت می کنند و شما می توانید جشنواره آیین و فرهنگ یک شهر را مشاهده کنید. در ادامه زمان برگزاری برخی از فستیواهای شهر قونیه را نام می بریم.
فستیوال مولانا
برای شرکت در فستیوال مولانا در شهر قونیه شما باید از چندین ماه قبل بلیط جداگانه آن را خریداری کنید. فستیوال مولانا چهار شب در ماه دسامبر برگزار می شود و همواره در سالن ویدینگ نایت مولانا در شهر قـونیه اجرا می شود که شما بهترین برنامه های فرهنگی و هنری در زمینه ی عرفان، صوفی گری، اشعار مولانا، آثار ترجمه شده و ده ها مورد دیگر را می توانید ببینید. این فستیوال یکی از گران ترین فستیوال های شهر قونیه نیز به حساب می آید.
فستیوال رقص درویشان در قونیه
زمان برگزاری فستیوال رقص درویشان در قونیه ۱۰ تا ۱۸ دسامبر هم زمان با ۱۹ تا ۲۷ آذر است. این رقص همان رقص سماع معروف است که برای دیدن این رقص عرفانی از سرتاسر جهان به شهر قونیه می آیند. برای دیدن این مراسم نیز باید بلیط جداگانه تهیه کنید و مریدها و صوفیان به اجرای رقص سماع می پردازند. و از لباس محلی با دامن گرد استفاده می کنند. ریشه این رقص به قرن هفتم هجری .ق می رسد و زمانی که مولانا به سرودن اشعار خود می پرداخته مشابه این رقص را داشته است و مریدانش به نوشتن شعرهای وی می پرداختند.
جشن سبای آرس
جشن سبای آرس در شهر قوینه روز درگذشت مولانا است که همزمان با آن بزرگداشت بزرگی در ماه دسامبر برای مولانا گرفته می شود. شما در این جشن نیز نمایش های فرهنگی مربوط به داستان های مولانا مثنوی معنوی، آثار ترجمه شده مختلف به زبان دیگر، نشست های فرهنگی و پژوهشی را می بینید. جشن سبای آرس مقارن با ۲۶ آذر ماه است که شلوغ ترین روز سفری در شهر قونیه هم به حساب می آید.
غذاها و نوشیدنی های قونیه
شهر قونیه مانند هر شـهر دیگری غذاها و نوشیدنی های خاص خودش را دارد. بنا به زمینه هر هدفی که به شهر قونیه سفر می کنید به یاد داشته باشد که طعم مختلف غذاها و نوشیدنی های قونیه را مزه کنید و از این قسمت سفر غافل نشوید. غذاهای محلی قونیه از بلغور گندم و گوشت بره است که طرفداران زیادی دارد. معمولا رستوران های مولانا، رستوران سیله کناک، رستوران کباب بره علی بابا، هوزان اتلی اکمک، بلوکانتاسی و ده ها مورد دیگر این غذای محلی قونیه را دارد. که شما می توانید این غذای محلی را نوش جان کنید.
رستوران هوزان اتلی اکمک نیز غذاهای نون با گوشت دارد جالب است بدانید که اتلی اکمک به زبان ترکی استانبولی به معنای نون با گوشت است. کونیا فرین کباب که کباب داخل فر است از دیگر غذاهای محلی شـهر قونیه به حساب می آید. از خوشمزه ترین شیرینی های شهر قونـیه هم جزریه است که از هویج و آرد و شکر تهیه می شود. در قونیه نیز اگر در فصل سرما سفر کنید از خوردن قهوه ترک می توانید حسابی لذت ببرید.
سوغات شهر قونیه
سوغاتی های شهر قونیه نیز کم نیستند و شما می توانید مجسمه های کوچک رقص سماع، شیرینی ترکی جزریه، لباس های محلی، لباس های رقص سماع، گردنبد مولانا، فرش و گلیم مخصوص قـونیه را تهیه کنید. تعدادی فروشگاه در شهر قونیه از جمله برادران درویش، مرکز خرید کنت، مرکز کوله سایت، ام وان، اوتلت نوادا قرار دارد که به راحتی سوغاتی های نامبرده شده را شما می توانید خریداری کنید.
هتل های قونیه
در شهر قونیه به علت فستوال های مختلف هتل های با کیفیتی تاسیس شده است. هتل های قونیه از هتل های لوکس تا هتل های دو ستاره است که شما می توانید برای اقامت خود انتخاب کنید. هم چنین در این شهر چند هاستل وجود دارد که هزینه بسیار کم تری از هتل را پرداخت می کنید. هتل ها لوکس قونیه هتل ریکسوس قونیه پنج ستاره، هتل برا قونیه چهار ستاره، هتل هیلتون گاردن این قونیه چهار ستاره، هتل سلجوق قونیه چهار ستاره و ده ها مورد دیگر است. اگر برای سفر به قونیه قصد رزرو هتل دارید به راحتی می تواند از رزرو هتل وب سایت الی گشت هتل مورد نظر خود را انتخاب کنید. به خاطر داشته باشید از قبل امکانات هتل را بخوانید و نحوه دسترسی آن را به مراکز گردشگری بیبینید و سپس به رزرو هتل خود بپردازید.
جمع بندی راهنمای سفر به قوینه
در این مقاله تمامی اطلاعات گردشگری به صورت راهنمای سفر به شهر قونیه توضیح داد شد. فرهنگ قـونیه ،بهترین زمان سفر از لحاظ آب و هوا، نحوه رسیدن به قونـیه با هواپیما، غذاهای محلی و ترکی شهر قونیه، ، فستیوال های معروف و بزرگ این شـهر، سوغات و هتل های شهـر قـونیه توضیح داد شد. برای سفر به شهر قونیـه می توانید پکیج های تور الی گشت را انتخاب کنید و یا خودتان به صورت انفرادی به رزرو پرواز ، هتل خود بپردازید. الی گشت آسان ترین سامانه رزرو بلیط هواپیما و هتل است و پیکج های متنوعی از تور قونیه دارد که مرتبط با زمان خود می توانید انتخاب کنید.
مطالب مرتبط:
۶ هتل استانبول برای کسانی که عاشق خرید هستند!
۱۰ مرکز خرید ارزان در استانبول که باید به آنجا سر بزنید!
معرفی بهترین هتل های استانبول با استخرهای روباز
معرفی سرویس های تاکسی اینترنتی استانبول
۱ نظرات
#هوای_قونیه
:
اگرچه از همه ی خلق منزوی شده ام
خرابِ مستی این شهر مینوی شده ام
مسافرم! چمدانهای من پر از شعر است
دوباره عازم آفاقِ معنوی شده ام
مرا به رقص درآور که در سماع حضور
اسیر جذبه ی اشراق مثنوی شده ام
هوای “قونیه” هرگز رها نخواهد کرد
مرا که عاشق اشعار مولوی شده ام!!
..
#قونیه
دکتر یدالله گودرزی