امروز می خواهیم در مورد یکی از قدیمی ترین شهرهای گرجستان صحبت کنیم. شهری تاریخی به نام سیقناقی که در استان کاختی قرار گرفته و با خانه های چوبی و سنتی و تاکستان ها و باغ های سرسبز و زیبایش فضایی رویایی و رومانتیک را به وجود آورده است.. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا با هم سری به این شهر زیبا بزنیم و در مورد شهر سیقناقی بیشتر با شما صحبت کنیم.
مطالب مرتبط: معروف ترین جاذبه های گردشگری تفلیس؛ گرجستان تاریخچه «چوخا»، پوشش و لباس سنتی گرجستان! چطور برای سفر به سوانتی و مستیا در گرجستان برنامه ریزی کنیم؟
سیقناقی در استان کاختی و در شرقی ترین منطقه گرجستان قرار گرفته است. این شهر یکی از قدیمی ترین شهرهای گرجستان است و هنوز هم خانه ها و برج و باروهای تاریخی شهر به همان شکل باقی مانده اند. سیقناقی شهر کوچکی است و جمعیتش تنها ۳۰۰۰ نفر است اما امروزه یکی از شهرهای توریستی گرجستان محسوب می شود و سالانه مسافران داخلی و خارجی زیادی به این شهر سفر می کنند. از طرفی این شهر در منطقه حاصلخیز کشور قرار گرفته که مملو از تاکستان ها و باغ های سرسبز و زیباست و دور تا دور شهر هم هنوز حصارهای استحکامات شهری تاریخی به خوبی حفظ شده و هنوز هم پابرجا هستند. تمام این عوامل دست به دست هم داده اند تا سیقناقی را به مکانی رویایی و رومانتیک تبدیل کند و لقبِ «شهر عشق» را به آن بدهد.
نام شهر سیقناقی از واژه ای ترکی گرفته شده که به معنای «سرپناه» یا بر اساس برخی اسناد و مدارک به معنای «شکست ناپذیر» است. موقعیت جغرافیایی خاص و قرار گیری شهر سیقناقی بر فراز دره باعث شده بود تا این شهر از اهمیت استراتژیکی خاصی برخوردار باشد. این شهر در آن زمان در مسیر تجاری بازرگانی تفلیس، تلاوی و هرتی قرار گرفته بود و از این حیث هم اهمیت بالایی داشت. در سال ۱۷۶۲ شاه ارکله دوم این شهر را به اقامتگاهی سلطنتی و پادشاهی تبدیل کرد و برای محافظت از آن، دور تا دور شهر دیوارها و برج و باروهای مستحکمی ساخت که تا به امروز هم باقی مانده است. این دیوارها و استحکامات بزرگ ترین برج و باروها در کل گرجستان به حساب می آیند. در سال ۲۰۰۵-۲۰۰۸ با حمایت و پشتبانی وزیر فرهنگ و رئیس جمهور گرجستان، برنامه بازسازی و نوسازی گسترده ای در شهر سیقناقی انجام شد. زیرساخت های شهری همه مرمت و بازسازی شدند، سنگفرش خیابان ها، خانه های تاریخی و همه نوسازی شدند تا در عین حال که ظاهر تاریخی و چند صد ساله خود را حفظ می کنند دچار تخریب و ویرانی نشوند.
امروزه سیقناقی شهرت زیادی در بین گردشگران خارجی پیدا کرده و شهری کاملا توریستی به حساب می آید. خانه های شهر هنوز به سبک معماری قدیمی هستند و با بالکن های چوبی و رنگارنگ فضایی زیبا و آرامش بخش به وجود آورده اند. این شهر مشرف به دره آلازانی است و از شهر و ارتفاع ۴۰۰ متر بالاتر از دره می توان چشم انداز بی نظیری به تاکستان ها و باغ ها و کوه های اطراف داشت. از طرفی دور تا دور شهر با دیوارها و حصارهای سنگی تاریخی احاطه شده که این استحکامات شامل چندین دروازه ورودی و ۲۸ قلعه می شود. این استحکامات در روزگاران گذشته وظیفه محافظت و پاسداری از شهر در برابر حملات دشمنان را بر عهده داشتند. هنگامی که حمله ای به شهر رخ می داد تمام مردم شهر داخل حصارهای شهر جمع می شدند و با بستن دروازه ها جلوی این حملات را می گرفتند. امروزه این قلعه ها و دیوارهای سنگی و تاریخی و همین طور سنگفرش های قدیمی بخشی جذاب از شهر هستند و بسیاری از زوج های جوان در کنار این قلعه ها عکس های یادگاری زیبایی را ثبت می کنند.
دلایل زیادی برای انتخاب این عنوان وجود دارد: از فضای رومانتیک و رویایی شهر گرفته تا تاکستان ها و باغ های سرسبز اطراف که باعث به وجود آمدن این مکان زیبا شده اند. اما بیش از هر چیز داستانی عاشقانه اما غم انگیز و تلخ باعث معروف شدن این شهر به اسم «شهر عشق» شده است. یکی از نقاشان مشهور و معاصر گرجی به نام نیکالا پیروسمانی (۱۸۶۲-۱۹۱۸) اهل سیقناقی بوده و اگرچه بعدها تابلوها و آثارش میلیون ها دلار فروخته شد، اما در طول زندگی بسیار فقیر و تهیدست بوده است. او تنها دارایی اش یک خانه بود که آن را به خاطر زنی که دوست داشت فروخت! متاسفانه این اقدام تاثیری در جلب محبت این هنرپیشه فرانسوی نداشت و او دست رد به عشق او زد. پیروسمانی سال های آخر عمرش را زیر پله یک خانه زندگی می کرد و در آخر هم همان جا مرد. بعد از مرگ این نقاش، تابلوها و آثار هنری اش به ارزش میلیون ها دلار فروخته شد. امروزه می توانید در موزه ملی سیقناقی در مورد داستان غم انگیز زندگی اش بشنوید و از تابلوها و آثارش دیدن کنید.
شهر سیقناقی بیش از هرچیز به شهر عشق شهرت پیدا کرده و همین موضوع باعث شده تا زوج های زیادی از سرتاسر گرجستان و همین طور از کشورهای مختلف برای ازدواج و بستن پیمان وفاداری به این شهر بیایند. استقبال مردم از این موضوع آن قدر زیاد بوده که دفترخانه ازدواج سیقناقی به صورت ۲۴ ساعته باز است تا توریست ها بتوانند در هر ساعتی از شبانه روز برای ثبت ازدواجشان به این مکان بیایند. با این حال داستانی جالب و بامزه در این مورد وجود دارد که کم کم به مشکل تبدیل شده است.
مشخصات شهر سیقناقی
- : ۶۰ کیلوماری شهر تلاوی، مرکز استان کاختی و ۱۰۰ کیلومتری شهر تفلیس
- ۷۲۰ متر
- : ۳۰۰۰ نفر
- : ملایم و مرطوب، زمستان های ملایم بدون بارش برف، تابستان ها بسیار معتدل و دلپذیر است و بهترین زمان برای سفر به سیقناقی محسوب می شود.
فاصله شهر تفلیس با شهر سیقناقی تنها ۱۰۰ کیلومتر است و بسیاری از مسافرانی که به تفلیس سفر می کنند در سفری یک روزه به شهر سیقناقی هم سری می زنند. از شهر تفلیس، مینی بوس هایی به مارشروتکا وجود دارند که مسافران را به شهر سیقناقی می رسانند. این مینی بوس ها از ایستگاه سامگوری و از ساعت ۹ صبح تا ۶ بعدازظهر هر دو ساعت یک بار به سمت سیقناقی حرکت می کنند. مدت زمان سفر تنها ۱.۵ ساعت است و کرایه مسیر هم چیزی حدود ۶ لاری گرجستان خواهد بود. البته توجه داشته باشید در فصل پرگردشگر و تابستان جمعیت زیادی مثل شما می خواهند به شهر عشق گرجستان بروند. بنابراین پیشنهاد می کنیم حداقل چند ساعت زودتر بلیطتان را تهیه کنید تا بتوانید با خیال راحت به سفرتان برسید. برای مسیر برگشت هم مینی بوس ها در پشت ایستگاه پلیس شهر قرار دارند و از آن جا مسافران را سوار می کنند.
شهر سیقناقی خیلی بزرگ نیست و با پای پیاده هم می توانید در سرتاسر شهر به گشت و گذار بپردازید. البته تاکسی هم در حوالی میدان اصلی شهر وجود دارد که می توانید برای بازدید از مکان های دورتر از آن استفاده کنید. همچنین رستوران ها و کافه های متعددی در شهر سیقناقی وجود دارند که غذاهای خوشمزه محلی گرجی را به مشتریان ارائه می کنند. اگر به هر دلیل دوست دارید شب را هم در شهر سیقناقی اقامت کنید چندین میهمان خانه و همین طور هتل های لوکس و توریستی در شهر وجود دارد که می توانید آن ها را برای اقامت رزرو کنید.
منبع: georgiantravelguide.com