شهر استیون هاوکینگ: آکسفورد در انگلستان
استیون هاوکینگ، یکی از معروف ترین انسان های قرن حاضر بود. وی یک فیزیکدان نظری، کیهان شناس، دانشمند و نویسنده ی انگلیسی بود که در تاریخ ۸ ژانویه ی ۱۹۴۲ در شهر آکسفورد انگلیس به دنیا آمد و در تاریخ ۱۴ مارس سال ۲۰۱۸ از دنیا رفت. از تمام خدمت های علمی و نظری جنجال برانگیز هاوکینگ که بگذریم، تا به حال به این مسئله فکر کرده اید که او در کجا به دنیا آمده است؟ درست است که در ابتدای همین متن به شهر آکسفورد در انگلستان اشاره کردیم اما اکثر افراد آکسفورد را با دانشگاه معروف این شهر یکی می دانند. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق هم با شهر آکسفورد معروف که از قضا محل تولد استیون هاوکیگز فقید نیز هست، آشنا شوید.
مطالب مرتبط: دوور، بزرگ ترین قلعه انگلیس انگلیسی ها عاشق چه غذاهایی هستند؟
در ابتدا باید این نکته را بدانید که شهر آکسفورد با لندن تنها کمی فاصله دارد. افرادی که علاقه مند به شهرهایی با تاریخ غنی دارند، نباید فرصت دیدن و گشتن این شهر را به سادگی از دست بدهند. شهر آکسفورد در منطقه ی جنوب شرقی انگلستان قرار گرفته و مرکز شهرستان آکسفوردشایر است.
در واقع این شهر در ۹۲ کیلیومتری لندن، ۱۱۱ کیلومتری بریستول، ۱۰۵ کیلومتری ساوت همپتون و بیرمنگام و همچنین ۴۰ کیلومتری ریدینگ قرار گرفته است. اگر بخواهیم از نظر وسعت این شهر را با دیگر شهرها و مناطق انگلستان مقایسه نماییم، این شهر به عنوان پنجاه و دومین شهر بزرگ انگلستان شناخته می شود.
اما دانستن این نکته درباره ی آکسفورد خالی از لطف نیست که در میان شهرهای مهم انگلستان، آکسفورد دارای بیشترین و در عین حال سریع ترین رشد تنوع قومیتی در انگلستان است. همانطور که در ابتدا نیز گفتیم، این شهر به خاطر دارا بودن یکی از معروف ترین و سرآمدترین دانشگاه های دنیا در سرتاسر جهان معروف است اما، این شهر شاخصه های دیگری هم برای معروف و محبوب شدن در خود دارد.
تا به حال سبک معماری ساختمان های آکسفورد سیتی را دیده اید؟ ساختمان های این شهر نمونه ای قابل توجه و مستند از سبک ساکسون در سال های آخر این دوره می باشند.
اما باز هم آکسفورد به همین ها محدود نمی شود. پایه های قوی صنعتی همچونساخت موتور، آموزش، فناوری اطلاعات، مشاغل دانش بنیان و بسیاری از شاخه های علمی دیگر می باشد. دور از ذهن نیست که این شهر فردی همانند استیون هاوکینگ را با توجه به شرایط علمیش به دور از هرگونه مشکل جسمانی پرورش دهد. در واقع گویی نام شهر آکسفورد همه جوره با علم و دانش گره خورده است.
وجود ۴۰ دانشگاه مختلف در این شهر بی شک همچین فضایی را به وجود خواهد آورد. از فضای علمی زادگاه استیون هاوکینگز که کمی دورتر شویم، می رسیم به دیگر جاذبه های این شهر انگلیسی. در ادامه با ما همراه باشید تا معروف ترین و دیدنی ترین جاذبه های شهر اکسفورد را به شما معرفی نماییم.
۱- ردکلیف کمرا | Radcliffe Camera
این ساختمان مشهور توسط جیمز گیبس طراحی شده و در بین سال های ۱۷۴۹ تا ۱۷۳۷ میلادی ساخته شده است. ردکلیف به وسیله ی یک راه زیر زمینی به کتابخانه ی معروف این شهر به نام بادلین متصل شده است. پیشنهاد می کنیم حتما به اتاق مطالعه ی این ساختمان سر بزنید.
۲- کتابخانه ی بادلین | Bodleian Library
کتابخانه بادلین را معمولا با نام باد (Bod) می شناسند. این مکان در واقع کتابخانه ی اصلی دانشگاه آکسفورد انگلستان است. کتابخانه ی بادلین با داشتن ۹ میلیون کتاب، بعد از کتابخانه ی بریتانیا، دومین کتابخانه ی بزرگ بریتانیا از نظر کامل بودن مجموعه ی کتاب هایش می باشد.
قدیمی ترین مجموعه های کتابخانه ی بادلین به قرن ۱۳ میلادی باز می گردد. اکنون تعدادی نسخه ی خطی به زبان فارسی که به ۲۵۳۰۰ نسخه میرسد در این مجموعه نگهداری می گردد. در مجموع حدود ۷ هزار کتاب چاپی فارسی در این کتابخانه نگهداری می شود.
۳- موزه تاریخ علوم | Museum of the History of Science
این موزهی آکسفورد در انگلستان شامل مجموعه ای ۱۸ هزار قطعه ای از وسایل و تجهیزات علمی مربوط به دوره های مختلفی همچون: قرون وسطی تا قرن ۲۰ میلادی می باشد. یکی از وسایل جالبی که در این موزه ی علمی نگهداری می شود، تخته سیاهی است که آلبرت انیشتین در زمان کنفرانس خود در آکسفورد از آن استفاده می کرده است. هم اکنون این تخته سیاه تاریخی در این موزه برای بازدید کنندگان قرار داده شده است.
۴- موزه تاریخ طبیعی دانشگاه آکسفورد | Oxford University Museum of Natural History
موزه ی تاریخ طبیعی دانشگاه آکسفورد در Parks Road شهر آکسفورد واقع شده است. در این موزه ی علمی بسیاری از نمونه های تاریخ طبیعی انگلستان را به نمایش گذاشته اند. کسانی که ار این موزه بازدیدمی کنند می توانند گالری این موزه را که مجسمه های بزرگ دایناسورها را در محفظه های مخصوص نگهداری می کنند، بازدید کرده و سپس در کنار بازدید از جاذبه های دیگر، تحولات طبیعی انگلستان را ببینند.
این موزه شامل یک سالن کنفرانس و سخنرانی است که بیشتر در اکثر مواقع توسط گروه های مختلف شیمی، جانور شناسی و ریاضی دانشگاه آکسفورد مورد استفاده قرار می گیرد.
۵- کتابفروشی بلک ول | Blackwell Bookstore
کتابفروشی بلک ول در شهر آکسفورد، شاید به معنای واقعی ۱ کتابفروشی تاریخی و حتی به عقیده ی برخی افسانه ای باشد که از سال ۱۸۷۹ میلادی در خیابان براد شهر آکسفورد شروع به فعالیت کرده است.
دانشجویان مختلف، اساتید هیئت علمی و همه ی کسانی که عاشق کتاب هستند و مسیرشان به این شهر افتاده، بی شک به این کتابفروشی تاریخی می آیند. چه بسا که بی شک استیون هاوکینگز هم حتما به این کتابخانه آمده است.
اما اگر این توصیفات را کنار بگذاریم و بخواهیم کمی دقیق تر به این کتابخانه نگاه کنیم خواهیم فهمید که سبب تمایز این کتابفروشی با دیگر کتابفروشی های دنیا این است که در مورد هر موضوعی که بخواهید، در این مکان کتاب مرتبط را پیدا خواهید کرد.
۶- تالار شهر آکسفورد | Oxford Town Hall
تالار مشهور شهر آکسفورد، در سال ۱۸۹۷ میلادی ساخته شده است. این تالار زیبا، قبلا به عنوان کتابخانه و اداره ی پلیس مورد استفاده بوده است اما، امروزه مکان حضور دولت محلی آکسفورد به شمار می رود. موزه ی آکسفورد نیز در این تالار قرار گرفته است. در واقع این تالار محل نگهداری بخش بزرگی از تاریخچه ی شهر آکسفورد و دانشگاه های مشهور آکسفورد می باشد.
۷- کلیسای سنت مری دانشگاه آکسفورد | Saint Mary Church, Oxford University
شاید عنوان بلندترین ساختمان در های استریت، بهترین لقب برای کلیسای سنت مری شهر آکسفورد در انگلستان باشد. باورتان می شود که این کلیسا ۱۲۴ پله تا به سقف خود داشته باشد؟
۸- برج کارفکس | Carfax Tower
برج کارفکس شهر آکسفورد، بهترین یادآور کلیسای قدیمی سنت مارتین ۱۳ میلادی باشد؛ زیرا این کلیسا هم دقیقا در همین محل قرار داشت. یکی از رسوم جالب این برج در این کلیسا این است که هر ۱۵ دقیقه ۱ بار، صدای ساعت ناقوس آن به صدا در می آید.