در دنیای باستان پر از رمز و راز و اشکال عجیب است. اگر به شهرهای گمشده جهان همانند پومپئی، تروی، هاتوسا، سیوداد پردیدا، اسکارا برا، بابل و بسیاری دیگر دقت کنید، یک موضوع در تمام آن ها مشترک است. این شهرهای باستانی بر روی خشکی و در میان تپه ها و دشت ها پیدا شده اند. در این میان بیشتر مساحت کره زمین را آب ها و اقیانوس ها می پوشانند و کمتر پیش آمده که به اعماق آب ها نگاه کنیم. به دلایل متعددی در طول تاریخ معاصر و سال های گذشته شهرهای گمشده جهان از زیر اقیانوس ها بیرون آمده یا به هر نحوی کشف شده اند. شهرهایی که به دلیل قرار گرفتن در زی آب، مرموزتر و شگفت انگیز تر هستند. حتی نحوه کشف و پیدا شدن این شهرهای گمشده جهان هم، خود داستانی شگفت انگیز و جالب دارد. اگر چه مجله الی گشت بارها راجع به شهرهای گمشده و مرموز جهان گفته است اما هیچ گاه از شهرهای گمشده در اعماق اقیانوس ها سخن نگفته ایم. با عجیب ترین شهرهای گمشده در اعماق اقیانوس که جزوی از شهرهای گمشده جهان هستند و کمتر کسی از آن ها شنیده است، آشنا شوید. شهرهایی که در سال های اخیر کشف شده اند.
مطالب مرتبط: مرموزترین شهرهای زیرزمینی جهان بزرگترین شهر خشتی جهان، چان چان شهرهای کهن فراموش شده در جهان | بخش اول
اگر با شهرهای هند آشنایی دارید شاید از خود بپرسید که چطور می شود شهر دوارکا در غرب هند، از شهرهای گمشده جهان در اعماق اقیانوس باشد؟ داستان از اینجا شروع می شود که در پی سونامی که رخ می دهد، آب دریا در سواحل این شهر، فروکش کرده و ناگهان سازه ها و شهری سنگی برای چند دقیقه نمایان می شود. پس از آن به دنبال عکس ها و صحبت های مردم محلی، باستان شناسان به همراه غواصان به زیر آب های سواحل در شهر دوارکا هند می روند. آن ها توانستند یکی از شهرهای گمشده جهان را در زیر اقیانوس ها بیابند.
اما داستان این شهر باستانی به افسانه های هندی باز می گردد. بر طبق افسانه ای هند، گفته می شد که شهر دوارکا متعلق به خدای کریشنا بود. با این حال همه فکر می کردند که منظور این افسانه شهر دوارکا امروزی است. شهری که تنها یک عنصر و بنا به شکلی باستانی در کنار دریا دارد.
شهری که داستان های تخیلی بسیاری پیرامون آن وجود دارد. با پیدا شدن این شهر در اعماق ۴۰ متری دریای عربی در کنار شهر، شهر باستانی و اولیه دوارکا پیدا شد. شهری که تنها بنایی به نام شری دوارکادیش از آن درون خشکی باقی مانده است. هیچ کس تصور نمی کرد، این بنا تنها بخش کوچکی از شهری بزرگ باشد که به دلیل قرار گرفتن در ارتفاع به زیر آب نرفته است.
شهر گمشده دوارکا در زیر آب های ساحلی شهر مدرن پیدا شد. پیچیدگی ها و زیبایی این شهر، حتی متخصصان و باستان شناسان را نیز مبهوت کرده است.
از داستان هایی که پیرامون دزدان دریایی گفته می شود، همواره بهترین و عجیب ترین داستان ها بیرون می آید. دزدان دریایی همواره در طول تاریخ دریانوردی یکی از ترسناک ترین کشتی ها و گروه ها برای کشتی های تجاری کشورهای جهان بوده است. اما تاکنون با خود فکر کرده اید که شهر دزدان دریایی کجا قرار دارد؟ دزدان دریایی در گذشته تشکیلات بسیار سازمان یافته و البته گسترده ای در سرتاسر اقیانوس ها داشتند. پس تصور اینکه برای خود شهری داشته باشند، غیر ممکن و سخت نیست.
محققان و کاوشگران در میان شهرهای گمشده جهان در زیر اقیانوس ها به شهری دیگر برخورد کردند. شهری که نام آن را پورت رویال یا بندر سلطنتی گذاشته اند.
غواصان بر اساس شواهد تاریخی و البته مستنداتی که در زیر آب های اقیانوسی جامائیکا پیدا کردند، آن را بسیار بزرگ توصیف کرده اند. در این شهر گمشده جهان ۴ قلعه و حدود ۲۰۰۰ ساختمان مسکونی وجود دارد. بنابراین اگر به زیر آب های جامائیکا شنا کنید، با شهری آبی روبرو خواهید شد. دزدان دریایی معروف تاریخ همانند بلک برد (ریش سیاه) این بندر را برای تبادل گنج ها و غنیمت های خود انتخاب می کردند. این شهر در سال ۱۶۹۲ بر اثر زمین لرزه ای بزرگ تماما، به زیر آب های دریای کارائیب رفت. اگر به این منطقه سفر کردید و نتوانستید اعماق آب بروید، بعضی از آثار دزدان دریایی را هنوز بر روی خشکی می توانید تماشا کنید.
از جمله شهرهای گمشده در زیر آب ها که تاکنون پیدا شده اند می توان به شهر اهرام یوناگونی جیما ژاپن اشاره کرد. اگر چه راجع به دیگر شهرهای گمشده جهان در زیر اقیانوس ها می توان تا حدی تاریخی و با مستندات صحبت نمود اما این شهر با رمز و راز همراه است. رمز و رازهای درباره این شهر آنقدر زیاد است که دانشمندان و محققان را هم به تعجب و شک فرو برده است. حتی دانشمندان هم نمی دانند که آیا این اهرام توسط انسان ها ساخته شده اند یا یک پدیده طبیعی شکل گرفته در زیر اقیانوس ها هستند. اگر تفکر اول را در نظر بگیرید. یعنی این اهرام را ساخته دست انسان ها بدانید، پس باید این ساختارها و شهر را مربوط به آخرین عصر یخبندان یعنی حدود ۱۰ هزار سال قبل از میلاد در نظر بگیرید.
اما از عجیب ترین موضوعاتی که راجع به این اهرام وجود دارد، این است که آن ها بسیار شبیه به اهرام و زیگورات هایی هستند که در مکزیک و آمریکای مرکزی یافت شده اند. جدای از این ساختارهای معماری، اشکال و ساختارهای عجیب و غریب دیگری نیز در این شهر غرق شده یافت شده است.
تا زمانی که حرف از شهرهای گمشده جهان در زیر آب ها باشد، اسم شهر لیون سیتی چین به میان می آید. این شهر باستانی و تاریخی شاید زمانی بسیاری طولانی در میان آب های دریاچه ای خفته است. می توان زمان آن را به سال های بیش از ۱۴۰۰ سال قبل دوره سلسله هان برگرداند. این شهر در سلسله هان ساخته شد و آنقد بزرگ بود که بنابراین با یکی از شهرهای بزرگ تاریخ آن هم در اعماق آب ها روبرو خواهید بود. این شهر زیر آبی با اشکال و مجسمه هایی شبیه به سر شیر و حجاری های سنگی زیبا پر از وهم و رمز است. تاریکی اعماق آب ها به همراه بزرگی ساختمان ها هر غواصی را که پا به این شهر زیر آبی می گذارد، می ترساند.
نامی که برای این شهر در میان شهرهای گمشده جهان در زیر اقیانوس ها انتخاب کرده اند، واقعی نیست. در حقیقت این شهر تنها در سال ها پیش یعنی حدود ۵۰۰ سال پیش به زیر آب ها رفته و غرق شده است. در نتیجه هیچ کس نام حقیقی آن را نمی داند. از آنجایی که برای هر چیزی نامی انتخاب می کنیم تا بتوانیم آن را نام ببریم، اسم پاولوپتری را برای آن انتخاب کرده اند. از عجیب ترین و رازآلوده ترین موضوعاتی که راجع به این شهر وجود دارد این است که هیچ کسی، هیچ اطلاعاتی راجع به گذشته این شهر ندارد.
نام اصلی و قدیمی آن را نمی دانند. نمی دانند که چه اتفاقی برای این شهر در یونان افتاده است. چه افراد یا چه تمدنی در این شهر زندگی می کردند و چه کسانی آن را ساخته اند؟ به چه دلیل این شهر به زیر آب رفته است؟!
با این حال، بعضی از دانشمندان و محققان معتقدند که این شهر متعلق ه سلسله مینو بوده است. شهر مینوی که در نهایت به دلیل زلزله نابود شد و به زیر آب رفت.
با کشف یک قلعه و بنایی بزرگ درون دریاچه وان ترکیه، محققان یکی دیگر از شگفتی های شهرهای گمشده جهان را در زیر آب ها پیدا کردند. این قلعه بزرگ که در عصر حاضر کشف شده است و هنوز تحقیقات دانشمندان و باستان شناسان بر روی آن ادامه دارد، یکی از شگفتی های تاریخی است. آن را متعلق به مردمان اورارتو می دانند. شهری در میان اورارتوها که آن را پایتخت گمشده این اقوام به نام توشبا می دانند. نام این شهر نیز از الواح گلی مربوط به اقوام آشوری گرفته شده است. مدت های طولانی دانشمندان به دنبال این شهر گمشده تاریخ بودند تا اینکه قلعه ای در زیر آب های دریاچه وان ترکیه پیدا شد. این قلعه نه تنها بزرگ و پر از شگفتی است بلکه نشان دهنده معماری عجیب مردان گذشته نیز هست.
زمانی که این قلعه یافت شد ابتدا طبق باور عامه و افسانه ها بیان کردند که با قلعه پریان آب ها روبرو هستند. استعاره ای که بسیار بر این قلعه می نشیند.
در هر صورت می توان شهرهای بسیار دیگری در طول تاریخ و افسانه یافت که گفته می شود به زیر آب ها رفته اند و هم اکنون هم عده ای هنوز به دنبال آن ها هستند. شهر افسانه ای و غرق شده یکی از معروف ترین این شهرهاست که هنوز کشف نشده است.
منبع: musafir.com